maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים מדהימים מהמטבח הרומני שיעשירו כל ארוחה

  רומניה היא אחד מהיעדים הפופולאריים לטיול באירופה וזה לא פלא; מזג האוויר הנעים, הפסטיבלים הצבעוניים והמבנים העתיקים שאופייניים לאזור, מושכים אליהם תיירים מכל העולם. התחושה הנעימה שאופפת את המבקרים לא מתבטאת רק בתנאי האקלים אלא גם ביחס החם והאירוח הביתי שרווחים ברומניה, שכן בכל מסעדה בה תבחרו לשבת, תזכו לאכול מנות ייחודיות, חמות וטעימות שיוגשו לכם עם חיוך. הבישול ברומניה התפתח במהלך השנים והושפע ממדינות שכנות כמו גרמניה, בולגריה והונגריה, כמו גם מהטעמים של הממלכה העות'מאנית ששלטה בו בעבר. במקביל, למרות כל ההשפעות הללו, טעימה מהמטבח הרומני כוללת גם את הייחוד שלו, שמוצג בשימוש רב בבשר, בתבשילים ואפילו בסלטים פשוטים. 

ארוחה רומנית מסורתית

כאמור, אם תיכנסו למסעדה או לבית ברומניה, לא יהיה מנוס מטעימת מנות שמכילות בשר. במקביל לחיבה העצומה לרכיב הזה, הרומנים משתמשים גם בהרבה ירקות בבישול שלהם וכן בקמח תירס, כמו במנה המפורסמת של המדינה – ממליגה. לכל תבשיל ומאכל ברומניה יש גרסאות רבות, ובמהרה תגלו למשל ש"צ'ורבה" אינו רק סוג אחד של מרק חמצמץ מסורתי אלא מגוון רחב של מרקים עם סוגי בשר שונים. כך או כך, יש לכל חך מנה רומנית שתתאים לו, ו-7 המתכונים המסורתיים הבאים יאפשרו גם לכם להכין ארוחה רומנית מסורתית, שאיש לא ייצא ממנה בלי חיוך על הפנים וקיבה מלאה.
 

מתכון לסלט פלפל גבינות ויין

החליפו את סלט הירקות המסורתי במתכון המיוחד וה"שיכור" הזה, שמשלב פלפל מתוק עם יין ויוצר מנת פתיחה מושלמת או אפילו מנה עיקרית אם רק תצוותו לה לחם חם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Bdieu
רכיבים לסלט פלפל ויין:
פלפלים אדומים - 4 (מתוקים, חתוכים לרבעים)
יין לבן - 3 כפות (או חומץ יין אדום)
שמן זית כתית - 3 כפות
מלח - 1 כפית או יותר, לפי הטעם
פלפל שחור - ½ כפית
סוכר - 1 כפית
פפריקה מתוקה - 1 כפית (או חריפה)
גבינת פטה - 100 גר' (או בולגרית, חתוכה לקוביות)
אופן הכנת הסלט פלפל ויין:
  1. שימו את רבעי הפלפל בקערת מים חמים למשך 5 דקות, העבירו אותם לצינון למספר שניות במים קרים, ולאחר מכן הוציאו אותם מהמים וייבשו באמצעות מגבת נייר.
  2. בתוך קערה נקייה, הכינו משרה לפלפלים: ערבבו חומץ יין או יין לבן עם שמן, מלח, פלפל, סוכר ופפריקה. טעמו את המשרה ותקנו טעמים בהתאם.
  3. הכניסו לקערה עם המשרה את הפלפלים החלוטים, כסו אותה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 12 שעות.
  4. כשתרצו להגיש את הסלט, הוציאו את הקערה, הניחו את הפלפלים על צלחת או מגש, הוסיפו מעל את הזיתים וקוביות הגבינה, זלפו את המשרה והגישו קר.

מתכון לממליגה - דייסת תירס

אי אפשר לדבר על המטבח הרומני בלי להזכיר את אחת ממנות הדגל של המדינה, הממליגה. הדייסה החמה הזו שעשויה מקמח תירס מקבלת טוויסט במתכון הבא, כשמוסיפים לה מעט שמיר וגבינות. נסו את התוספות האלה ותקבלו מנה מהבילה, נימוחה ועם טעם מיוחד.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Sarah
רכיבים לממליגה:
מים - ½3 כוסות
מלח - ½ כפית
חמאה - 2 כפות
קמח תירס צהוב - 1 כוס (טחון גס)
שמיר - 2 כפות ( קצוץ)
גבינת גאודה - 50 גר' (או גבינה קשה דוגמת קשקבל או גבינה עירקית לבנה מגורדת)
אופן הכנת הממליגה:
  1. בסיר בינוני, הביאו את המים לרתיחה. הוסיפו להם מלח וחמאה וערבבו עד המסה מלאה.
  2. הוסיפו למי המלח בהדרגה את קמח התירס, תוך ערבול מתמיד.
  3. המשיכו לבשל את הממליגה על אש נמוכה וערבבו אותה לעתים קרובות עד הסמכה (35-40 דקות).
  4. לקראת סוף הבישול, הוסיפו את הגבינה המגורדת והשמיר, ערבבו היטב עד שהגבינה נמסה והשמיר מפוזר בצורה אחידה. לרוב המנה מוגשת חמה, אולם תוכלו גם להגישה קרה לצד סלט טרי.

מתכון לפריגרוי - שיפודי חזה עוף ותחמיץ עשבי תיבול

שדרגו את חזה העוף ובמקום להכין את השניצל המסורתי, נסו את קבב העוף המיוחד הזה. תוכלו לאפות אותו בתנור או להכין אותו בארוחת "על האש" הבאה שלכם. כך או כך, חזה העוף העסיסי הזה יככב במטבח שלכם במקום מתכוני עוף מסורתיים.
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לשישליק :
חזה עוף - 1 קג' (ללא עצמות חתוך לקוביות של 3 סנטימטר)
רכיבים לתחמיץ:
עשבי תיבול מעורבבים - 30 גר' (טימין, רוזמרין, פטרוזילה)
פלפל שחור - ½ כפית
מיץ לימון - מ- ½ לימון
סוכר - 1 כפית
ג'ינג'ר - ½ כפית (טרי קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
שמן זית - ½ כוס
אופן הכנת השישליק :
  1. הכניסו לקערת התחמיץ את קוביות חזה העוף וערבבו היטב עד שהן מצופות מכל צדיהן. הכניסו למקרר למשך הלילה או ל-3 שעות לפחות.
  2. חממו תנור ל-170 מעלות והרכיבו את השיפודים: שימו 3 או 4 חתיכות עוף על כל מקל שיפוד, הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 15-20 דקות או עד שהשיפודים מוכנים.
אופן הכנת התחמיץ:
  1. להכנת התחמיץ, הכניסו את כל רכיביו לקערה בינונית וערבבו על לקבלת מחית אחידה.

מתכון לגיבץ' - תבשיל ירקות רומני מסורתי

אין כמו קדירה חמה ועשירה בסופו של יום ובמקרה הזה, הגיבץ' הרומני המסורתי. המנה הצמחונית הזו מכילה ירקות רבים שיספקו לכם ויטמינים ומינרלים נחוצים וישביעו את רעבכם בצורה בריאה, ולמרבה הפלא גם בלי בשר כמו שנהוג בתבשילי קדירה מסורתיים אחרים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: wsigele
רכיבים לגיבץ':
בצלים גדולים - 2 (קצוצים)
גזרים בינוניים - 4-5 (קלופים ופרוסים)
פלפלים בינוניים - 3-4 (מתוקים מגולענים)
שיני שום - 3 (כתושות)
שמן צמחי - 2 כפות
כרוב קטן - 1 (פרוס דק)
עגבניות טריות - 3 (קלופות וקצוצות)
מים - 2 כוסות
תפוחי אדמה בינוניים - 3-4 (קלופים וחתוכים דק)
אפונה - 1 חבילה (קפואה, כ-400 גרם)
טימין - ½ כפית
שמיר - 2 כפות (טרי, טחון)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה דק)
מיץ לימון - מ-½ לימון
פפריקה - 1-2 כפיות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי טעם
אופן הכנת הגיבץ':
  1. בסיר גדול, חממו את השמן והוסיפו לו בצל, גזר ופלפלים. טגנו על אש בינונית עד שהבצל נעשה שקוף (כ -5 דקות).
  2. הכניסו לסיר שום, תפוחי אדמה וכרוב וטגנו כ-3 דקות.
  3. הוסיפו מים, עגבניות, מלח, פלפל, טימין, פפריקה והביאו לרתיחה.
  4. כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כ-15 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  5. הוסיפו אפונה קפואה, עשבי תיבול ומיץ לימון. כסו את התבשיל ובשלו 15 דקות נוספות. הגישו חם לצד אורז או ללא תוספות.

מתכון לצ'ורבה רומנית - מרק חמצמץ עם כדורי בשר עסיסיים

צ'ורבה הוא שם כללי למרקים חמוצים שמקבלים את טעמם מתוספת של חומץ או תוסף אחר. המנה הטעימה הזו היא ארוחה בפניי עצמה ותוכלו ליהנות ממנה גם כמנה עיקרית לצד סלטים טעימים ובירה קרה.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לקציצות הבשר:
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
אורז - 2 כפות (לא מבושל)
מים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים למרק:
בצל קטן - 1 (קצוץ דק)
סלרי - צרור (עלים קצוצים דק, ניתן להחליף בצרור פטרוזיליה או עירית)
גזר לבן - 1 (מקולף)
גזרים - 4 (קלופים)
רסק עגבניות - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
חומץ - 2-3 כפות
מים - 6 כוסות
אופן הכנת הקציצות הבשר:
  1. השרו את פרוסות הלחם בקערת מים, הוציאו לאחר מספר שניות וסחטו עד שהנוזלים מתנקזים.
  2. בקערה גדולה, מעכו את הלחם הלח, הוסיפו בשר, בצל קצוץ, אורז, מים, מלח, פלפל וערבבו היטב.
  3. הרטיבו את ידיכם, צרו כדורי בשר בינוניים מהתערובת והניחו אותם על צלחת.
אופן הכנת המרק:
  1. בסיר גדול, הביאו 6 כוסות מים לרתיחה. הוסיפו פרוסות בצל, סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר לבן וגזר רגיל.
  2. הוסיפו את בשר הבקר עם העצמות והניחו לו לרתוח.
  3. אספו ושפכו בעזרת כף את הקצף שנוצר מהבשר, כסו חלקית ובשלו על אש בינונית.
  4. כאשר הירקות מתרככים, הגבירו את האש והכניסו לסיר בעדינות את כדורי הבשר. כסו ובשלו במשך 30-40 דקות.
  5. לקראת סוף הבישול, הוסיפו רסק עגבניות, מלח, פלפל וחומץ וערבבו.
  6. בשלו כ-10 דקות נוספות והגישו חם.

מתכון לנזיד תפוחי אדמה ובשר

מנה נהדרת נוספת עם בשר היא נזיד של בשר עם תפוחי אדמה, שילוב קלאסי שקשה לעמוד בפניו. התיבול עם שמיר מוסיף למנה טעם עדין ונהדר של עשבי תיבול שמתמזג היטב עם טעמו הדומיננטי של הבשר.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לנזיד תפו''א ובשר:
בשר בקר - 1 קג' (לבישול ארוך (כמו חזה בקר), חתוך לקוביות בינוניות)
שמן צמחי - 6 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
פפריקה מתוקה - 1 כפית (או חריפה)
תפוחי אדמה - 1 קג' (קלופים וחתוכים לריבועים בגודל של 3 סנטימטר)
שמיר קצוץ - 1 צרור
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הנזיד תפו''א ובשר:
  1. בסיר גדול, חממו את השמן, הוסיפו את הבשר וטגנו עד שהוא משחים מכל הצדדים.
  2. הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שהוא הופך לשקוף.
  3. הוסיפו מים עד לכיסוי של הבשר והביאו לרתיחה.
  4. כשהמים רותחים, הנמיכו את האש ללהבה בינונית, כסו את הבשר והניחו לו להתבשל עד שהוא מתרכך (בדקו בעזרת נעיצה של מזלג לתוך קוביית בשר. אם המזלג נכנס בקלות, הבשר מבושל).
  5. הוסיפו קוביות תפוחי אדמה, מלח, פלפל, שמיר, פפריקה וערבבו היטב.
  6. הגבירו חזרה את האש, הוסיפו מים והביאו לרתיחה נוספת.
  7. בשלו את הנזיד עד שתפוחי האדמה והבשר מבושלים היטב והגישו חם.

מתכון לפפנאש - סופגניה רומנית מתוקה

כדי לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הכינו את הסופגניות הרומניות המסורתיות האלה בעזרת מתכון שמשלב רכיבים שאינם נפוצים בקינוחים כמו גבינת קוטג' וקמח סולת. התוצאה שמתקבלת היא קינוח מתוק, טעים ועם מרקם מיוחד במינו.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Nitu Iulian
רכיבים לפפנאש:
סולת - 4 כפות
קמח - 250 גר'
סוכר - 3 כפות
ביצה גדולה - 1 (או 1 ביצה + 1חלמון גודל M)
סוכר וניל - 1 שקית
שמן - לטיגון עמוק
שמנת מתוקה - להגשה (מוקצפת)
ריבה - להגשה
גבינת קוטג' - 400 גר'
אופן הכנת הפפנאש:
  1. בקערה בינונית, ערבבו יחד גבינת קוטג', סולת, 2 כפות קמח, סוכר ביצים וסוכר וניל.
  2. זרו על משטח או בקערה את הקמח וערבבו לתוכו את התערובת הרטובה.
  3. צרו כדורים בינוניים מהבלילה ופזרו עליהם קמח.
  4. בעזרת כוסית קטנה או תבנית מיוחדת, צרו חורים במרכז הכדורים.
  5. צרו מהבלילה שהוצאת מהמרכז כדורים גדולים מעט יותר מהחורים.
  6. חממו שמן בסיר בינוני, הכניסו את הפפנאש ואת כדורי מילוי החורים לשמן וטגנו עד להזהבה.
  7. הוציאו את הפפנאש, שימו עליהם את הכדורים, זלפו מעל ריבה אהובה והגישו עם שמנת מתוקה מוקצפת.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: