maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לנזיד תפוחי אדמה ובשר

מנה נהדרת נוספת עם בשר היא נזיד עם תפוחי אדמה - שילוב קלאסי שקשה לעמוד בפניו. התיבול עם שמיר מוסיף למנה טעם עדין ונהדר של עשבי תיבול שמתמזג היטב עם טעמו החזק של הבשר.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון לנזיד תפוחי אדמה ובשר
רכיבים לנזיד תפו''א ובשר:
בשר בקר - 1 קג' (לבישול ארוך (כמו חזה בקר), חתוך לקוביות בינוניות)
שמן צמחי - 6 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
פפריקה מתוקה - 1 כפית (או חריפה)
תפוחי אדמה - 1 קג' (קלופים וחתוכים לריבועים בגודל של 3 סנטימטר)
שמיר קצוץ - 1 צרור
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הנזיד תפו''א ובשר:
  1. בסיר גדול, חממו את השמן, הוסיפו את הבשר וטגנו עד שהוא משחים מכל הצדדים.
  2. הוסיפו את הבצל וטגנו אותו עד שהוא הופך לשקוף.
  3. הוסיפו מים עד לכיסוי של הבשר והביאו לרתיחה.
  4. כשהמים רותחים, הנמיכו את האש ללהבה בינונית, כסו את הבשר והניחו לו להתבשל עד שהוא מתרכך (בדקו בעזרת נעיצה של מזלג לתוך קוביית בשר. אם המזלג נכנס בקלות, הבשר מבושל).
  5. הוסיפו קוביות תפוחי אדמה, מלח, פלפל, שמיר, פפריקה וערבבו היטב.
  6. הגבירו חזרה את האש, הוסיפו מים והביאו לרתיחה נוספת.
  7. בשלו את הנזיד עד שתפוחי האדמה והבשר מבושלים היטב והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר