maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים נהדרים הישר מהמטבח הספרדי

  כל מי שזכה לטייל בספרד ודאי זוכר את ניחוחות הבישול המענגים היוצאים ממסעדות ובתי קפה הנמצאים כמעט בכל פינה. הריחות הייחודיים הללו מורכבים לא רק מחומרי גלם טריים, אלא גם מההיסטוריה הייחודית של ספרד, שכן שינויים גיאוגרפיים ושינויי אקלים הביאו לפיתוח הטעמים הייחודיים של המטבח הספרדי. קשרי מסחר עם עמים שונים הביאו לספרד רכיבי מזון ושיטות בישול שלא היו קיימות בה בעבר וכיבושים היוו נדבך נוסף בהתפתחות המטבח הספרדי. עמים שפלשו לספרד וכבשו אותה הביאו מארצם חומרי גלם שלא היו בה מעולם; הרומים והיוונים הביאו לספרד את הענבים ועצי הזית, המוסלמים הכניסו לתוכה סוכר, תרד, חציל וירקות נוספים ואילו הגילוי של אמריקה פתח את העולם ככלל ואת ספרד בפרט בפניי תבלינים כמו פלפל, פפריקה ועוד. כעת, אחרי שנים ארוכות של התפתחות טעמים ומרקמים, אתם מוזמנים להכניס את המטבח הספרדי אליכם הביתה וללמוד כיצד להכין ארוחה ספרדית מסורתית שתספק את התיאבון ותשמח את בלוטות הטעם של כל סועד.

מתכון לטאפאס תפוחי אדמה

נסו את מתכון הטאפאס הנפלא הזה לתפוחי אדמה ברוטב הברבאס כנשנוש או כתוספת צדית למנה עיקרית.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Paul Istoan
רכיבים לטאפאס תפו''א:
רכיבים לרוטב בראבאס:
מיונז - 2 כפות
רוטב חריף - 1 כפית (טבסקו או סריראצ'ה)
אבקת פפריקה מתוקה - 1 כפית (או מעושנת)
אבקת שום - ⅛ כפית
מלח - ¼ כפית
מים - 2-3 כפות
אופן הכנת הטאפאס תפו''א:
  1. חממו את התנור ל-190 מעלות.
  2. קלפו וחיתכו את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס''מ. preperation
  3. סדרו את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. טפטפו שמן זית ופזרו מעל את חצי כפית המלח. הכניסו לתנור החם למשך 30 דקות.
  4. בינתיים, הכינו את רוטב הבראבאס.
אופן הכנת הרוטב בראבאס:
  1. ערבבו מיונז, רוטב חריף, פפריקה, רבע כפית מלח, אבקת שום ומים בקערה קטנה והקציפו בעזרת מזלג עד לקבלת קרם חלק.
  2. הוציאו את תפוחי האדמה מהתנור, העבירו אותם לכלי הגשה, צקו מעליהם את הרוטב והגישו בעודם חמים.

מתכון למרק עגבניות קר

מרק העגבניות הקר והחמצמץ הזה מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים, כשעולה בכם החשק למרק אך אתם נמנעים מהמאכל המהביל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למרק עגבניות קר:
בגט יבש - 3-4 פרוסות
עגבניות - ½2-2 קג' (טריות קלופות)
מלפפונים בינוניים - 2 (קלופים, נטולי זרעים וקצוצים גס)
בצל סגול קטן - ½ בצל (קצוץ)
שן שום - 1 (טחונה)
כמון - ¼ כפית
מלח ים - ½1 כפיות
אופן הכנת המרק עגבניות קר:
  1. הניחו את פרוסות הבגט בקערה בינונית ושימו מעל הקערה מגרדת דקה.
  2. חיתכו את העגבניות הקלופות לקוביות. preperation
  3. הניחו בתוך מסננת על מנת להסיר את הזרעים ולאפשר למיצים לרדת מטה על הלחם.
  4. העבירו את העגבניות עם חתיכות הבגט לתוך בלנדר והוסיפו את שאר הרכיבים.
  5. הפעילו את הבלנדר ב-2-3 פולסים עד לקבלת תערובת חלקה.
  6. מזגו את המרק לקערות הגשה והכניסו למקרר למשך שעתיים, שלוש.

מתכון לאמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה

ניתן להגיש את המאפה הממולא והנפלא הזה כמנה עיקרית לצד סלט טרי קצוץ או כפתיח לארוחה.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבצק אמפנדס:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח תירס צהוב - 1 כוס (דק)
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
שמן - ½ כוס
מים - 1 כוס
ביצה - 1 (טרופה עם 1 כף מים)
רכיבים למילוי והרכבה:
שמן צמחי - 1 כף
בשר בקר - ½1 קג' (רזה טחון)
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (טחונות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לקוביות)
תפוחי אדמה - 3-4 (קלופים וחתוכים לקוביות)
אבקת בצל - 1 כפית (ניתן להמיר באבקת מרק בצל)
אבקת שום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
כמון טחון - ½ כפית
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
פפריקה - 1 כפית
מרק עוף - ½ כוס
אופן הכנת הבצק אמפנדס:
  1. בקערה גדולה, נפו את הקמח הלבן וקמח התירס והוסיפו להם אבקת אפייה, מלח ושמן וערבבו.
  2. הוסיפו בהדרגה כחצי עד שלושת רבעי כוס מים ועבדו את הבצק בידיים. הבצק אמור להיות קל לעיבוד ולא דביק. אם הבצק יבש, הוסיפו לו עוד מים בהדרגה. אם הוא דביק מדי, הוסיפו קמח וערבבו. preperation
  3. המשיכו לעבד את הבצק עד שהוא חלק, צרו ממנו כדור, עטפו בנייר אפייה והכניסו למקרר למשך חצי שעה.
אופן הכנת המילוי והרכבה:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית והוסיפו את הבשר הטחון. ערבבו כ-5 דקות עד שהבשר משחים.
  2. הוסיפו לבשר את הבצל והשום והמשיכו לבשל עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. הוסיפו לתערובת הבשר את הפלפל הירוק, הפלפל האדום, תפוחי האדמה החתוכים ואת הזיתים, ובשלו במשך 5 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד.
  4. הוסיפו את התבלינים ורסק העגבניות לבשר וערבבו.
  5. צקו את מרק העוף על הבשר ובשלו כ-3 דקות נוספות. הניחו לבשר להצטנן.
  6. חממו את התנור ל-175 מעלות.
  7. הוציאו את הבצק מהמקרר וצרו ממנו כדורים קטנים (בגודל של כדור גולף).
  8. רדדו את הכדורים וסדרו אותם אחד לצד השני.
  9. הניחו מילוי בשר במרכז של כל חתיכת בצק, צבטו את הקצוות בצורה הדוקה כך שהמילוי לא יצא ושימו את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. הקציפו בעזרת מזלג את המים והביצה לקבלת תערובת אחידה.
  11. הברישו את האמפנדס בנדיבות בביצה עם המים והכניסו לתנור למשך כ-30 דקות או עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב. הוציאו והגישו.

מתכון לפאייה - תבשיל ספרדי קלאסי

המנה הספרדית המפורסמת הזו מורכבת משילוב של טעמים ומרקמים רבים בתוך מחבת אחת, וניתן להכין אותה עם עוף או דגים, או עם ירקות בלבד. הגישו את המנה המוכנה לשולחן כפי שהיא במחבת כך שכל סועד יוכל לקחת ממנה כמה שירצה. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפאייה:
בצל גדול - 1 (קצוץ דק)
שמן זית - 5 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
סוכר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פפריקה - 1 כפית
אורז מזן ארבוריו - 2 כוסות (או אורז עגול)
מרק עוף פרווה - 3 כוסות (3 כוסות מים חמים + 3 כפיות אבקת מרק)
פילה דג לבן - 6 חתיכות (ניתן להמיר ב-6 שוקי עוף או חצי חבילה של תערובת ירקות קפואים)
אופן הכנת הפאייה:
  1. טגנו את הבצל בשמן בסיר או מחבת עמוקה בקוטר 40 ס"מ, עד שהוא מתרכך.
  2. הוסיפו את השום, טגנו אותו מעט והוסיפו את העגבניות.
  3. הוסיפו את הסוכר, המלח, הפפריקה והזעפרן וערבבו עד שהעגבניות יתבשלו היטב ויהיו במרקם משחתי. preperation מקור תמונה: Andrew Bowden
  4. הוסיפו את האורז וערבבו היטב עד שכל הגרגירים יהיו מצופים.
  5. בקלחת נפרדת, הביאו את היין ומרק העוף לרתיחה.
  6. צקו את הנוזלים מעל האורז והביאו הכל לרתיחה.
  7. הוסיפו עוד מלח, ערבבו הכל ובשלו את האורז המתובל כ-20 דקות עד שיתבשל בצורה אחידה.
  8. הניחו את חתיכות הפילה של הדג על האורז כך שהעור יפנה כלפיי מעלה וכסו את הכלי במכסה. הפכו את חתיכות הדג, כסו ובשלו כ-15 דקות נוספות.
  9. הסירו את מכסה הסיר וטעמו את האורז. אם הוא יבש מדי, הוסיפו לכלי מים או מרק עוף. אם הוא לח מדי, הניחו לפאייה להתבשל כ-10 דקות נוספות.

מתכון לפלאן - קרם קרמל מערמונים

הפלאן הוא קינוח חלבי מסורתי בספרד, והוא מכיל טעמים עדינים כמו של קוקוס, קרמל וחלב. המתכון הבא נותן טוויסט מעניין למתכון הקלאסי הזה בדמות ערמונים שמקנים לפלאן טעם מיוחד ומרקם נימוח.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: Spot Us
רכיבים לפלאן ערמונים:
ערמונים - 700 גר' (ניתן להשתמש בערמונים ארוזים ומבושלים מראש, אותם ניתן למצוא ברוב המרכולים)
חלב - 600 מ"ל
חמאה - 25 גר' (לא מלוחה)
גרגירי וניל - מ- 1 תרמיל (ניתן להחליף ב-2 שקיות סוכר וניל)
אבקת סוכר - 250 גר'
אופן הכנת הפלאן ערמונים:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. הכניסו את הערמונים יחד עם חמאה, הווניל ו-100 גרם סוכר לתוך סיר ובשלו כ-20 דקות. preperation
  3. העבירו את תכולת הסיר לבלנדר והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה. צננו אותה מעט.
  4. הכניסו את הביצים והחלמונים לתערובת הערמונים הצוננת וטרפו עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. שימו את הסוכר שנותר (150 גרם) על מחבת וחממו אותה על אש בינונית-גבוהה עד שהסוכר יימס.
  6. כאשר הסוכר מקבל גוון ענברי, מזגו אותו באופן שווה בין כלי האפייה.
  7. צקו מעל הסוכר את תערובת הערמונים וכסו כל כלי בנייר אלומיניום.
  8. שימו את הכלים על תבנית אפייה ומזגו לתוכה מים עד למחצית הגובה של כלי האפייה.
  9. הכניסו את התבנית לתנור למשך 15 דקות.
  10. הסירו את נייר האלומיניום ואפו למשך 10-12 דקות נוספות, או עד שהפלאן יציב אך עדיין ישאר רך באמצע.
  11. הוציאו את כלי האפייה מהתנור ואפשרו להם להצטנן מעט לפני ההגשה.
  12. החדירו סכין חדה בשולי הכלים וסובבו אותה עד שהקינוחים ישתחררו מהכלים.
  13. הפכו את כלי האפייה על צלחות הגשה והניחו במרכז השולחן.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: