maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים נהדרים הישר מהמטבח הספרדי

  כל מי שזכה לטייל בספרד ודאי זוכר את ניחוחות הבישול המענגים היוצאים ממסעדות ובתי קפה הנמצאים כמעט בכל פינה. הריחות הייחודיים הללו מורכבים לא רק מחומרי גלם טריים, אלא גם מההיסטוריה הייחודית של ספרד, שכן שינויים גיאוגרפיים ושינויי אקלים הביאו לפיתוח הטעמים הייחודיים של המטבח הספרדי. קשרי מסחר עם עמים שונים הביאו לספרד רכיבי מזון ושיטות בישול שלא היו קיימות בה בעבר וכיבושים היוו נדבך נוסף בהתפתחות המטבח הספרדי. עמים שפלשו לספרד וכבשו אותה הביאו מארצם חומרי גלם שלא היו בה מעולם; הרומים והיוונים הביאו לספרד את הענבים ועצי הזית, המוסלמים הכניסו לתוכה סוכר, תרד, חציל וירקות נוספים ואילו הגילוי של אמריקה פתח את העולם ככלל ואת ספרד בפרט בפניי תבלינים כמו פלפל, פפריקה ועוד. כעת, אחרי שנים ארוכות של התפתחות טעמים ומרקמים, אתם מוזמנים להכניס את המטבח הספרדי אליכם הביתה וללמוד כיצד להכין ארוחה ספרדית מסורתית שתספק את התיאבון ותשמח את בלוטות הטעם של כל סועד.
מתכון לטאפאס תפוחי אדמה

נסו את מתכון הטאפאס הנפלא הזה לתפוחי אדמה ברוטב הברבאס כנשנוש או כתוספת צדית למנה עיקרית.

recipe מקור תמונה: Paul Istoan
רכיבים לטאפאס תפו''א:
רכיבים לרוטב בראבאס:
מיונז - 2 כפות
רוטב חריף - 1 כפית (טבסקו או סריראצ'ה)
אבקת פפריקה מתוקה - 1 כפית (או מעושנת)
אבקת שום - ⅛ כפית
מלח - ¼ כפית
מים - 2-3 כפות
מתכון למרק עגבניות קר

מרק העגבניות הקר והחמצמץ הזה מתאים במיוחד לימי הקיץ החמים, כשעולה בכם החשק למרק אך אתם נמנעים מהמאכל המהביל.

רכיבים למרק עגבניות קר:
בגט יבש - 3-4 פרוסות
עגבניות - ½2-2 קג' (טריות קלופות)
מלפפונים בינוניים - 2 (קלופים, נטולי זרעים וקצוצים גס)
בצל סגול קטן - ½ בצל (קצוץ)
שן שום - 1 (טחונה)
כמון - ¼ כפית
מלח ים - ½1 כפיות
מתכון לאמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה

ניתן להגיש את המאפה הממולא והנפלא הזה כמנה עיקרית לצד סלט טרי קצוץ או כפתיח לארוחה.

רכיבים לבצק אמפנדס:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח תירס צהוב - 1 כוס (דק)
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
שמן - ½ כוס
מים - 1 כוס
ביצה - 1 (טרופה עם 1 כף מים)
רכיבים למילוי והרכבה:
שמן צמחי - 1 כף
בשר בקר - ½1 קג' (רזה טחון)
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (טחונות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לקוביות)
תפוחי אדמה - 3-4 (קלופים וחתוכים לקוביות)
אבקת בצל - 1 כפית (ניתן להמיר באבקת מרק בצל)
אבקת שום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
כמון טחון - ½ כפית
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
פפריקה - 1 כפית
מרק עוף - ½ כוס
מתכון לתבשיל ספרדי קלאסי - פאייה

המנה הספרדית המפורסמת הזו מורכבת משילוב של טעמים ומרקמים רבים בתוך מחבת אחת, וניתן להכין אותה עם עוף או דגים, או עם ירקות בלבד. הגישו את המנה המוכנה לשולחן כפי שהיא במחבת כך שכל סועד יוכל לקחת ממנה כמה שירצה. 

רכיבים לפאייה:
בצל גדול - 1 (קצוץ דק)
שמן זית - 5 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 2 (קלופות וקצוצות)
סוכר - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פפריקה - 1 כפית
אורז מזן ארבוריו - 2 כוסות (או אורז עגול)
מרק עוף פרווה - 3 כוסות (3 כוסות מים חמים + 3 כפיות אבקת מרק)
פילה דג לבן - 6 חתיכות (ניתן להמיר ב-6 שוקי עוף או חצי חבילה של תערובת ירקות קפואים)
מתכון לקרם קרמל מערמונים - פלאן

הפלאן הוא קינוח חלבי מסורתי בספרד, והוא מכיל טעמים עדינים כמו של קוקוס, קרמל וחלב. המתכון הבא נותן טוויסט מעניין למתכון הקלאסי הזה בדמות ערמונים שמקנים לפלאן טעם מיוחד ומרקם נימוח.

recipe מקור תמונה: Spot Us
רכיבים לפלאן ערמונים:
ערמונים - 700 גר' (ניתן להשתמש בערמונים ארוזים ומבושלים מראש, אותם ניתן למצוא ברוב המרכולים)
חלב - 600 מ"ל
חמאה - 25 גר' (לא מלוחה)
גרגירי וניל - מ- 1 תרמיל (ניתן להחליף ב-2 שקיות סוכר וניל)
אבקת סוכר - 250 גר'
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: