maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לאמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה

האמפנדס הם מאכל אהוב במיוחד בארגנטינה, ספרד ובמדינות דרום אמריקה, ולא קשה להבין מדוע; עם מילוי בשר חמים בציפוי בצק ביתי, קשה לעמוד בפניי המאפה הייחודי הזה ולהסתפק רק באחד ממנו.

זמן הכנה: 40 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
מתכון לאמפנדס במילוי בשר ותפוחי אדמה
רכיבים לבצק אמפנדס:
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח תירס צהוב - 1 כוס (דק)
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
שמן - ½ כוס
מים - 1 כוס
ביצה - 1 (טרופה עם 1 כף מים)
רכיבים למילוי והרכבה:
שמן צמחי - 1 כף
בשר טחון - ½1 קג' (בשר רזה)
בצל - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (טחונות)
פלפל אדום - 1 (חתוך לקוביות)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לקוביות)
תפוחי אדמה - 3-4 (קלופים וחתוכים לקוביות)
אבקת בצל - 1 כפית (ניתן להמיר באבקת מרק בצל)
אבקת שום - 1 כפית
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
כמון טחון - ½ כפית
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
פפריקה - 1 כפית
מרק עוף - ½ כוס
אופן הכנת הבצק אמפנדס:
  1. בקערה גדולה, נפו את הקמח הלבן וקמח התירס והוסיפו להם אבקת אפייה, מלח ושמן וערבבו.
  2. הוסיפו בהדרגה כחצי עד שלושת רבעי כוס מים ועבדו את הבצק בידיים. הבצק אמור להיות קל לעיבוד ולא דביק. אם הבצק יבש, הוסיפו לו עוד מים בהדרגה. אם הוא דביק מדי, הוסיפו קמח וערבבו. preperation
  3. המשיכו לעבד את הבצק עד שהוא חלק, צרו ממנו כדור, עטפו בנייר אפייה והכניסו למקרר למשך חצי שעה.
אופן הכנת המילוי והרכבה:
  1. חממו שמן במחבת על להבה בינונית והוסיפו את הבשר הטחון. ערבבו כ-5 דקות עד שהבשר משחים.
  2. הוסיפו לבשר את הבצל והשום והמשיכו לבשל עד שהבצל הופך לשקוף.
  3. הוסיפו לתערובת הבשר את הפלפל הירוק, הפלפל האדום, תפוחי האדמה החתוכים ואת הזיתים, ובשלו במשך 5 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד.
  4. הוסיפו את התבלינים ורסק העגבניות לבשר וערבבו.
  5. צקו את מרק העוף על הבשר ובשלו כ-3 דקות נוספות. הניחו לבשר להצטנן.
  6. חממו את התנור ל-175 מעלות.
  7. הוציאו את הבצק מהמקרר וצרו ממנו כדורים קטנים (בגודל של כדור גולף).
  8. רדדו את הכדורים וסדרו אותם אחד לצד השני.
  9. הניחו מילוי בשר במרכז של כל חתיכת בצק, צבטו את הקצוות בצורה הדוקה כך שהמילוי לא יצא ושימו את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. הקציפו בעזרת מזלג את המים והביצה לקבלת תערובת אחידה.
  11. הברישו את האמפנדס בנדיבות בביצה עם המים והכניסו לתנור למשך כ-30 דקות או עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב. הוציאו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: