header

דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי

תחתיות ארטישוק יכולות להיות מעדן אמיתי – וכשממלאים אותן במילוי בשר טלה עסיסי ומגישים אותן ברוטב בשרי לצד גרגירי חומוס, התענוג רק גדל והן יכולות לשמש כך כמנה עיקרית נהדרת לכל סעודה. אז אם זה בדיוק מה שאתם מחפשים – מנת הדולמה קארנון, המגיעה אלינו הישר מן המטבח האלג'יראי הסוחף, היא בדיוק בשבילכם והיא תמלא את ביתכם ניחוחות וטעמים שיכבשו את כל הסועדים.

 

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
דולמה קארנון – תחתיות ארטישוק במילוי בשר בסגנון אלג'יראי מקור תמונה: 196 flavors
רכיבים לרוטב לתחתיות הארטישוק:
בשר טלה - 500 גרם (חתוך לנתחים גדולים)
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (קצוץ דק)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
גרגירי חומוס - 250 גרם (משימורים או מושרים למשך לילה)
רכיבים למילוי לתחתיות ארטישוק:
בשר טלה קצוץ - 280 גרם (או בקר קצוץ)
בצל - 1 (קצוץ דק)
ביצה - 1
קינמון - 1 כפית
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
תחתיות ארטישוק - 10 (מופשרות מהקפאה)
שמן צמחי - 2 כפות
מיץ לימון - מ-1 לימון
אופן הכנת הרוטב לתחתיות הארטישוק:
  1. שפכו את השמן לתוך סיר גדול או סיר הולנדי, וחממו על גביו את בשר הטלה על להבה בינונית-גבוהה למשך 10 דקות.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ, מקל הקינמון, המלח והפלפל וחממו על להבה נמוכה למשך 5 דקות.
  3. כסו את הכל במים ובשלו על להבה בינונית למשך 40 דקות.
  4. הוסיפו את גרגירי החומוס והמשיכו לבשל עוד 30 דקות.
אופן הכנת המילוי לתחתיות ארטישוק:
  1. ערבבו יחד בקערה את בשר העגל הקצוץ עם הבצל הקצוץ, הביצה, הפטרוזיליה, הקינמון, המלח והפלפל.
  2. המליחו קלות את תחתיות הארטישוק המופשרות, ומלאו כל אחת מהן בתערובת המילוי מן הקערה.
  3. חממו מחבת גדולה עם שמן, הכניסו אליה את תחתיות הארטישוק הממולאות וטגנו אותן עד שהן משחימות קלות.
  4. הוציאו מן הסיר את נתחי הטלה המבושלים, והניחו את תחתיות הארטישוק הממולאות והמטוגנות בתוך הרוטב. סגרו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה למשך 30 דקות.
  5. הגישו את תחתיות הארטישוק עם גרגרי החומוס ונתחי הטלה. תבלו הכל במיץ לימון וקשטו עם פטרוזיליה קצוצה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: ממולאים , בשרי , ארטישוק , מאכל עדות