maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 קינוחים שתרצו להכין לאנשים החשובים ביותר בחייכם

 בעבר נהגתי לפנק את משפחתי בקינוחים מתוקים שהם מאוד אוהבים רק באירועים חשובים, כדוגמת ימי הולדת, חגיגות נישואין או לכבוד יום המשפחה. עם הזמן הבנתי שאין כל צורך לחכות למועד מיוחד בכדי לשמח את האנשים היקרים לי במטעמים נהדרים שמצליחים לעלות חיוך בקרב כל הטועמים. אז אפילו שיום האהבה והמשפחה כבר חלפו, אתם מוזמנים להכיר 7 מתכונים נהדרים שיחממו את לבבות האנשים המיוחדים שבחייכם.
מתכון לבישקוטי צ'אי ושוקולד צ'יפס

את הקינוח הנפלא הזה לא יצא לי לטעום קודם לכן במסעדות או אצל חברים, אז פשוט החלטתי להכין אותו בעצמי! אתם מוזמנים לנסות את המתכון בעצמכם ולהבין מדוע מדובר בקינוח המבוקש ביותר בקרב חבריי ומשפחתי.

 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבישקוטי שוקולד-צ'יפס:
קמח - ⅓2 כוסות
סוכר - 1 כוס
קינמון - ¾ כפית (טחון)
אבקת אפייה - ½ כפית
פלפל אנגלי - ¼ כפית
הל - ¼ כפית
חליטת תה צ'אי - ¼ כוס (בטמפרטורת החדר)
ביצים - 2 (באחת מהן צריך רק את החלמון)
חלב - 1 כף
תמצית וניל - 1 כפית
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים)
שוקולד צ'יפס - ½ כוס (מריר)
ספריי שמן - מעט (לשימון)
אופן הכנת הבישקוטי שוקולד-צ'יפס:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח, סוכר, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, פלפל אנגלי והל וערבבו היטב.
  3. הכניסו לקערה קטנה נפרדת ביצה, חלמון ביצה, חלב ותמצית וניל וערבבו היטב. כעת העבירו את התערובת הזו אל תוך הקערה הגדולה בה נמצאים הרכיבים היבשים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס, וערבבו שוב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. כעת, חלקו את הבצק שיצא לכם לשני חצאים, עטפו כל אחד מהם בניילון נצמד והכניסו למקפיא למשך שעה.
  5. רססו ספריי שמן על תבנית אפייה, הוציאו את הבצק מהמקפיא ועצבו כל חתיכה בצורת מלבן בגודל 25 ס"מ על 5 ס"מ. preperation
  6. הכניסו את התבנית לתנור למשך 25-20 דקות, או עד שהבצק יקבל גוון זהוב.
  7. העבירו את הבצקים למגש צינון, וכשהם יצטננו הניחו אותם על גבי קרש חיתוך. כעת, חתכו בצורה אלכסונית כל חתיכה בעובי של 4 ס"מ. הניחו את כל הרצועות על תבנית אפייה שמצופה בנייר אפייה ומשומנת במעט ספריי שמן, הכניסו לתנור ואפו במשך 9-6 דקות על כל צד.
  8. הניחו את הביסקוויטים על מגש צינון, ותוכלו לאחסן את מה שנשאר בכלי אטום.
מתכון לעוגיות קטיפה אדומה

מעבר לעובדה שהעוגייה הזו ייחודית ומרשימה, מרקמה הנימוח וטעמה הנהדר ירגשו וישמחו כל מי שיטעם אותה. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות :
חמאה - 220 גר' (לא ממולחת, מרוככת)
סוכר חום - ½ כוס (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
ביצים - 2 (יש להפריד בין החלמון לחלבון בכל ביצה בנפרד)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - 2 כוסות
צבע מאכל - 4 כפיות (בצבע אדום)
אבקת קקאו - 2 כפיות
סוכר לבן - ½ כוס
רכיבים למילוי:
גבינת שמנת - 110 גר' (מרוככת)
סוכר - ¼ כוס
מלח - מעט (⅛ כפית)
תמצית וניל - ¼ כפית
אופן הכנת העוגיות :
  1. חממו את התנור מראש על 150 מעלות.
  2. הכניסו אל תוך קערה גדולה חמאה, סוכר חום וחלמון מביצה אחת, וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת אוורירית.
  3. לאחר מכן, הוסיפו תמצית וניל, קמח, צבע מאכל, קקאו וערבלו עד לקבלת בצק רך.
  4. כעת, הכינו מהתערובת הבצק 36 כדורים לערך.
  5. הכניסו את החלבון של שתי הביצים אל תוך קערה רדודה, וטרפו אותם עם מזלג.
  6. שפכו את הסוכר הלבן אל תוך קערה רדודה נפרדת.
  7. טבלו כל כדור בצק בתורו בתוך חלבון הביצה ולאחר מכן בסוכר, והניחו אותם על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, במרחק של כ-5 ס"מ האחד מהשני. כעת, באמצעות האגודל שלכם בצעו לחיצה עדינה על כל עיגול, בכדי להכין מקום למילוי. preperation
אופן הכנת המילוי:
  1. הכניסו אל קערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, חלמון הביצה הנותר, מלח ותמצית וניל וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת סמיכה.
  2. הכניסו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך 10 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור ובאמצעות ידית של כף עץ הגדילו מעט את השקע שביצעתם קודם לכן באמצעות האגודל שלכם. עשו זאת בעדינות בכדי לא לשבור את העוגיות.
  3. מלאו כל עוגייה בכפית אחת מהמילוי, החזירו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך כ-12 דקות. הניחו לעוגיות להתקרר במשך 2 דקות, ולאחר מכן העבירו אותן למגש צינון כדי לאפשר להן להתקרר לחלוטין.
  4. אחסנו את העוגיות בתוך המקרר, והשתדלו להגיש אותן בטמפרטורת החדר.
מתכון קל לפונדו שוקולד

אחרי שביקרתי בשווייץ וטעמתי את הפונדו המובחר שלהם ניסיתי לא פעם להכין את הקינוח הזה בעצמי, ואני שמחה לבשר שהמתכון הבא הינו המוצלח ביותר מבין אינספור הניסיונות האחרים שעברתי.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפונדו שוקולד:
שמנת מתוקה - ⅓ כוס (להקצפה)
שוקולד חלב - 120 גר'
ליקר קפה - 1 כף (או ליקר שוקולד)
מרשמלו - 1 חבילה (תוכלו לעשות מיקס של פירות, עוגיות ועוד, לטבילה)
אופן הכנת הפונדו שוקולד:
  1. חממו את השמנת בסיר קטן על להבה נמוכה. כשהשמנת תחל לבעבע מעט, הוסיפו שוקולד וליקר לבחירתכם. preperation
  2. ערבבו היטב את התערובת עד שהשוקולד ימס לחלוטין.
  3. הגישו את הפונדו הנהדר, ודאגו לאכול אותו מיד עם סיום ההכנה, כדי שישמר החום.
טיפ השף:
במידה והפונדו מתקרר, הכניסו למיקרוגל לפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה חוזרת.
מתכון לכדורי טראפלס

כדורי הטראפלס הם ללא ספק אחד הקינוחים האהובים ביותר על משפחתי, והדבר הטוב ביותר בהם זה שתהליך הכנתם הינו פשוט ומהנה. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטראפלס:
חמאה - ½ כוס (לא ממולחת ומרוככת)
סוכר לבן - ¼ כוס
סוכר חום - ½ כוס (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
חלב - 2 כפות
תמצית וניל - ½ כפית
קמח לבן - ¼1 כוסות
אבקת קקאו - ½ כף
מלח - ½ כפית
שוקולד צ'יפס - ¾ כוס (לבן)
רכיבים לציפוי:
שמן צמחי - 1 כפית
שוקולד צ'יפס - 1 חבילה (כהה או לבן)
סוכריות צבעוניות - מעט (לזרייה מעל (לא חובה))
אופן הכנת הטראפלס:
  1. רפדו תבנית אפייה בינונית בנייר אפייה (השתמשו בתבנית שתוכל להיכנס לאחר מכן למקפיא)
  2. הכניסו אל תוך קערה בינונית חמאה, סוכר חום, סוכר לבן וערבלו באמצעות מערבל חשמלי. לאחר מכן הוסיפו חלב ותמצית וניל וערבלו היטב. כעת, הוסיפו קמח, אבקת קקאו ומלח וערבבו היטב באמצעות מרית עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו עם מרית עד שכל הרכיבים יתמזגו.
  3. הניחו 2 כפיות מן התערובת בידיכם, צרו כדור בקוטר של 2.5 ס"מ לערך, והניחו אותו על תבנית האפייה. המשיכו לבצע את הפעולה הזו עד שנגמרת התערובת.
  4. הכניסו את תבנית עיגולי הבצק אל תוך המקפיא למשך 15 דקות לפחות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. רפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה.
  2. הכניסו את נטיפי השוקולד לתוך קערה שעמידה במיקרוגל, חממו אותה במשך 15 שניות, ערבבו היטב והחזירו את הקערה למיקרוגל למשך 15 שניות נוספות. ערבבו שנית, ובמידה שנטיפי השוקולד לא נמסו לחלוטין הכניסו לעוד מספר שניות במיקרוגל.
  3. הוסיפו לקערת השוקולד המומס ½ כפית שמן צמחי, וערבבו היטב.
  4. הוציאו את כדורי הבצק מהמקפיא, הניחו כל כדור בתורו על מזלג וטבלו אותו בתערובת השוקולד, עד שיהיה ספוג בו. preperation
  5. העבירו את הכדור באמצעות המזלג אל תבנית האפייה. תוכלו לקשט את הכדורים עם סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר בו תחפצו.
  6. הכניסו את כדורי הטראפלס אל תוך המקרר, מומלץ להשאיר אותם שם למשך לילה ולהגיש כשהם קרים וטעימים. אם תזכו ליהנות מכמה כדורים שלא נאכלו, תוכלו ליהנות מהם במשך שבוע שלם אם תשמרו אותם במקרר.
מתכון לבראוניז שוקולד וגבינה

 אין דבר משמח יותר בסיומו של יום עבודה ארוך מאשר רגע המנוחה על הספה בסלון, לצד צלחת שעליה בראוניז שוקולד ביתיים וטעימים. עבור רוב האנשים מדובר במחשבה נפלאה ומבורכת אך מימושה מצריך לא מעט מאמץ, אז מה הייתם אומרים אם הייתי מספרת לכם שקיים מתכון טעים יותר מהבראוניז המסורתיים, שהוא גם פשוט מאוד להכנה? הסוד טמון בשדרוג עוגת הבראוניז המוכרת באמצעות הוספת שכבה נוספת ו-30 דקות אפייה, אשר בסופן יחכו לכם בראוניז שוקולד וגבינה נימוחים ורכים שיגרמו גם ליום הקשה ביותר להפוך למתוק ברגע!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבראוניז שוקולד-גבינה:
חמאה - לשימון התבנית (מומסת)
חמאה - 150 גר' (חתוכה לקוביות)
שוקולד מריר - 300 גר' (מגורד)
סוכר - 200 גר'
קמח - 220 גר'
שמנת חמוצה - 220 גר'
תבנית אפייה מרובעת - בגודל 20 ס"מ
גבינת שמנת - 220 גר'
אופן הכנת הבראוניז שוקולד-גבינה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית עם חמאה מומסת ומרפדים את בסיסה בנייר אפייה, כך ששניים מהקצוות שלה יבצבצו משני הצדדים לצורך שליפה קלה יותר של העוגה בסיום האפייה.
  2. מערבבים בסיר בין החמאה לשוקולד המריר. מבשלים את התערובת על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה. מורידים את הסיר מהתנור ומאפשרים לו להתקרר במשך 5 דקות.
  3. הכנת תערובת השוקולד: מקציפים שתי ביצים בקערה קטנה ומוסיפים להן 100 גרם סוכר (כמחצית מכמות הסוכר הכוללת). מוסיפים לקערה את השוקולד המריר המומס תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואת השמנת החמוצה ומערבבים שוב. preperation
  4. הכנת תערובת הגבינה: בקערה נפרדת, מקציפים את גבינת השמנת והסוכר שנותר עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הביצה השלישית ומקציפים פעם נוספת.
  5. מוסיפים לתבנית האפייה שהכנתם מראש כף מכל תערובת לסירוגין, ובאמצעות קיסם מערבבים את התערובת ליצירת אפקט דמוי שיש. preperation
  6. אופים את התערובת בתנור במשך כ-30 דקות, ניתן לבדוק האם העוגה מוכנה באמצעות קיסם נקי.
  7. כשהיא מוכנה, מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים לה להתקרר כשעה, חותכים לריבועים ומגישים. preperation
מתכון לעוגת "לחם קופים"

למרבה הפלא, לחם קופים כלל אינו מכיל בננות ומקור השם הוא מההתגודדות של הסועדים הרעבים סביב הצלחת כשהקינוח המדהים הזה מוגש. שטעם הקינמון מורגש מאוד במנה הזו והוא יוצר חווית טעמים נהדרת שאתם ודאי תשמחו לנסות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת לחם:
בצק שמרים - 800 גר' (בטמפרטורת החדר)
חמאה - 110 גר' (מומסת, לא מומלחת + מעט חמאה עבור שימון המחבת)
סוכר חום - ¾ כוס (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
קינמון - 2 כפיות (טחון)
אופן הכנת העוגת לחם:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. שמנו בנדיבות תבנית עגולה עמוקה בקוטר של 25 ס"מ עם חמאה מומסת.
  3. הכניסו אל קערה בינונית סוכר וקינמון וערבבו עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הכינו מבצק השמרים עיגולים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ לערך, טבלו אותם בחמאה, ולאחר מכן הכניסו אותם אל תוך תערובת הסוכר והקינמון ושקשקו את הקערה כך שכל הכדורים יהיו מצופים.
  5. הכניסו את הכדורים המצופים אל תוך התבנית העגולה, כך שייווצרו מספר שכבות של כדורים. preperation
  6. המתינו שכדורי הבצק יתפחו מעט, והכניסו את התבנית לתנור למשך 35-30 דקות.
  7. הניחו לעוגה להצטנן בתבנית במשך 15 דקות, ולבסוף הפכו אותה על צלחת הגשה, הניחו לעוגה להצטנן במשך 20 דקות נוספות והגישו.
מתכון לפודינג שוקולד ושקדים

מרקמו העדין של פודינג השוקולד והשקדים וטעמו המובחר, יצליחו לחתום כל ארוחה בצורה הכי טובה שאפשר. אם תמיד חלמתם להכין קינוח מפנק לבן או בת הזוג שלכם המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם! 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפודינג שוקולד:
חלב שקדים - 1 כוס (לא ממותק)
תמצית וניל - ½ כפית
סירופ מייפל - 2 כוסות
מלח ים - קורט
שוקולד מריר - 100 גר' (קצוץ דק)
תות שדה - 10 יחידות (להגשה או כל פרי אחר כדוגמת פטל, חופן פיסטוקים קצוצים דק ויוגורט טורקי)
אופן הכנת הפודינג שוקולד:
  1. חממו את התנור מראש על 150 מעלות.
  2. חממו בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, חלב שקדים, תמצית וניל וחמאת שקדים. ערבבו מדי פעם כדי לוודא שחמאת השקדים נמסה.
  3. הכניסו אל קערה בינונית חלמוני ביצה, סירופ מייפל ומלח ים, וערבבו היטב.
  4. הסירו את תערובת חלב השקדים מהאש, הכניסו את השוקולד המריר וערבבו היטב עד שהשוקולד ימס לחלוטין.
  5. שפכו את תערובת חלב השקדים אל תוך קערת החלמונים, וערבבו תוך כדי הפעולה.
  6. הניחו בתוך תבנית אפייה עמוקה 6 כוסות שניתן לחמם בתנור, ומלאו את התבנית במים חמים. צקו את הפודינג לתוך הספלים, ובזהירות מקמו את התבנית בתוך התנור. אפו במשך כ-30 דקות. preperation
  7. הוציאו בזהירות את הפודינג מהתנור, המתינו שהתבנית תתקרר מעט והעבירו את כוסות הפודינג אל המקרר למשך שעה לפני ההגשה.
  8. בזמן שאתם מגישים, קשטו את הפודינג עם פירות טריים, פיסטוקים או בכל דבר אחר שאתם אוהבים.
מקור: ליאת.מ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: