maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 קינוחים שתרצו להכין לאנשים החשובים ביותר בחייכם

בעבר נהגתי לפנק את משפחתי בקינוחים מתוקים שהם מאוד אוהבים רק באירועים חשובים, כדוגמת ימי הולדת, חגיגות נישואין או לכבוד יום המשפחה. עם הזמן הבנתי שאין כל צורך לחכות למועד מיוחד בכדי לשמח את האנשים היקרים לי במטעמים נהדרים שמצליחים לעלות חיוך בקרב כל הטועמים. אז אפילו שיום האהבה והמשפחה כבר חלפו, אתם מוזמנים להכיר 7 מתכונים נהדרים שיחממו את לבבות האנשים המיוחדים שבחייכם.

 

1. ביסקוויט צ'אי ושוקולד צ'יפס

את הקינוח הנפלא הזה לא יצא לי לטעום קודם לכן במסעדות או אצל חברים, אז פשוט החלטתי להכין אותו בעצמי! אתם מוזמנים לנסות את המתכון בעצמכם ולהבין מדוע מדובר בקינוח המבוקש ביותר בקרב חבריי ומשפחתי. 

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים (30 יחידות):
  • ⅓2 כוסות קמח
  • כוס סוכר
  • ¾ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה 
  • ¼ כפית פלפל אנגלי
  • ¼ כפית הל 
  • ¼ כוס חליטת תה צ'אי בטמפרטורת החדר
  • 2 ביצים – באחת מהן צריך רק את החלמון
  • כף חלב 
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ½ כוס שוקולד צ'יפס מריר
  • ספריי שמן
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות. 

2. הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח, סוכר, קינמון, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, פלפל אנגלי והל וערבבו היטב. 

3. הכניסו לקערה קטנה נפרדת ביצה, חלמון ביצה, חלב ותמצית וניל וערבבו היטב. כעת העבירו את התערובת הזו אל תוך הקערה הגדולה בה נמצאים הרכיבים היבשים, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו אגוזי מלך ושוקולד צ'יפס, וערבבו שוב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

4. כעת, חלקו את הבצק שיצא לכם לשני חצאים, עטפו כל אחד מהם בניילון נצמד והכניסו למקפיא למשך שעה. 

5. רססו ספריי שמן על תבנית אפייה, הוציאו את הבצק מהמקפיא ועצבו כל חתיכה בצורת מלבן בגודל 25 ס"מ על 5 ס"מ. 

6. הכניסו את התבנית לתנור למשך 25-20 דקות, או עד שהבצק יקבל גוון זהוב. העבירו את הבצקים למגש צינון, וכשהם יצטננו הניחו אותם על גבי קרש חיתוך. כעת, חתכו בצורה אלכסונית כל חתיכה בעובי של 4 ס"מ. הניחו את כל הרצועות על תבנית אפייה שמצופה בנייר אפייה ומשומנת במעט ספריי שמן, הכניסו לתנור ואפו במשך 9-6 דקות על כל צד. הניחו את הביסקוויטים על מגש צינון, ותוכלו לאחסן את מה שנשאר בכלי אטום. 

 

2. עוגיות קטיפה אדומה

מעבר לעובדה שהעוגייה הזו ייחודית ומרשימה, מרקמה הנימוח וטעמה הנהדר ירגשו וישמחו כל מי שיטעם אותה. 

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים (36 עוגיות):
לעוגיות:
  • 220 גרם חמאה לא ממולחת מרוככת
  • ½ כוס סוכר חום (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
  • 2 ביצים (יש להפריד בין החלמון לחלבון בכל ביצה בנפרד)
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 4 כפיות צבע מאכל בצבע אדום
  • 2 כפיות אבקת קקאו
  • ½ כוס סוכר לבן
למילוי:
  • 110 גרם גבינת שמנת מרוככת
  • ¼ כוס סוכר
  • ⅛ כפית מלח
  • ¼ כפית תמצית וניל 
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:
 
עוגיות:

1. חממו את התנור מראש על 150 מעלות.

2. הכניסו אל תוך קערה גדולה חמאה, סוכר חום וחלמון מביצה אחת, וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת אוורירית. לאחר מכן, הוסיפו תמצית וניל, קמח, צבע מאכל, קקאו וערבלו עד לקבלת בצק רך. כעת, הכינו מהתערובת הבצק 36 כדורים לערך.

3. הכניסו את החלבון של שתי הביצים אל תוך קערה רדודה, וטרפו אותם עם מזלג. 

4. שפכו את הסוכר הלבן אל תוך קערה רדודה נפרדת. 

5. טבלו כל כדור בצק בתורו בתוך חלבון הביצה ולאחר מכן בסוכר, והניחו אותם על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, במרחק של כ-5 ס"מ האחד מהשני. כעת, באמצעות האגודל שלכם בצעו לחיצה עדינה על כל עיגול, בכדי להכין מקום למילוי.

 
מילוי:

6. הכניסו אל קערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, חלמון הביצה הנותר, מלח ותמצית וניל וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת סמיכה.

7. הכניסו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך 10 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור ובאמצעות ידית של כף עץ הגדילו מעט את השקע שביצעתם קודם לכן באמצעות האגודל שלכם. עשו זאת בעדינות בכדי לא לשבור את העוגיות. 

8. מלאו כל עוגייה בכפית אחת מהמילוי, החזירו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך כ-12 דקות. הניחו לעוגיות להתקרר במשך 2 דקות, ולאחר מכן העבירו אותן למגש צינון כדי לאפשר להן להתקרר לחלוטין. 

9. אחסנו את העוגיות בתוך המקרר, והשתדלו להגיש אותן בטמפרטורת החדר. 

 

3. פונדו שוקולד 

אחרי שביקרתי בשווייץ וטעמתי את הפונדו המובחר שלהם ניסיתי לא פעם להכין את הקינוח הזה בעצמי, ואני שמחה לבשר שהמתכון הבא הינו המוצלח ביותר מבין אינספור הניסיונות האחרים שעברתי.

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים (⅓ כוס פונדו):
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 120 גרם שוקולד חלב 
  • כף ליקר קפה או שוקולד 
  • לטבילה: כל מה שתחשקו בו, כדוגמת פירות, מרשמלו, עוגיות, עוגות וכדומה
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את השמנת בסיר קטן על להבה נמוכה. כשהשמנת תחל לבעבע מעט, הוסיפו שוקולד וליקר לבחירתכם. 

2. ערבבו היטב את התערובת עד שהשוקולד ימס לחלוטין. 

3. הגישו את הפונדו הנהדר, ודאגו לאכול אותו מיד עם סיום ההכנה, כדי שישמר החום. 

 

4. כדורי טראפלס

כדורי הטראפלס הם ללא ספק אחד הקינוחים האהובים ביותר על משפחתי, והדבר הטוב ביותר בהם זה שתהליך הכנתם הינו פשוט ומהנה. 

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים (22 יחידות):
 
לעוגיות:
  • ½ כוס חמאה לא ממולחת מרוככת
  • ¼ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר חום (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
  • 2 כפות חלב
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות קמח לבן
  • ½ כף אבקת קקאו
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס שוקולד צ'יפס לבן
לציפוי:
  • כפית שמן צמחי
  • נשיקות (נטיפי) שוקולד שחור או לבן 
  • סוכריות צבעוניות 
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:

1. רפדו תבנית אפייה בינונית בנייר אפייה (השתמשו בתבנית שתוכל להיכנס לאחר מכן למקפיא)

2. הכניסו אל תוך קערה בינונית חמאה, סוכר חום, סוכר לבן וערבלו באמצעות מערבל חשמלי. לאחר מכן הוסיפו חלב ותמצית וניל וערבלו היטב. כעת, הוסיפו קמח, אבקת קקאו ומלח וערבבו היטב באמצעות מרית עד לקבלת תערובת אחידה. לבסוף הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו עם מרית עד שכל הרכיבים יתמזגו. 

3. הניחו 2 כפיות מן התערובת בידיכם, צרו כדור בקוטר של 2.5 ס"מ לערך, והניחו אותו על תבנית האפייה. המשיכו לבצע את הפעולה הזו עד שנגמרת התערובת. הכניסו את תבנית עיגולי הבצק אל תוך המקפיא למשך 15 דקות לפחות.

4. רפדו תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. הכניסו את נטיפי השוקולד לתוך קערה שעמידה במיקרוגל, חממו אותה במשך 15 שניות, ערבבו היטב והחזירו את הקערה למיקרוגל למשך 15 שניות נוספות. ערבבו שנית, ובמידה שנטיפי השוקולד לא נמסו לחלוטין הכניסו לעוד מספר שניות במיקרוגל. 

5. הוסיפו לקערת השוקולד המומס ½ כפית שמן צמחי, וערבבו היטב. 

6. הוציאו את כדורי הבצק מהמקפיא, הניחו כל כדור בתורו על מזלג וטבלו אותו בתערובת השוקולד, עד שיהיה ספוג בו. כעת, העבירו את הכדור באמצעות המזלג אל תבנית האפייה. תוכלו לקשט את הכדורים עם סוכריות צבעוניות או כל דבר אחר בו תחפצו.

7. הכניסו את כדורי הטראפלס אל תוך המקרר, מומלץ להשאיר אותם שם למשך לילה ולהגיש כשהם קרים וטעימים. אם תזכו ליהנות מכמה כדורים שלא נאכלו, תוכלו ליהנות מהם במשך שבוע שלם אם תשמרו אותם במקרר.

 

5. עוגת גבינה פאדג'

כששמעתי על האפשרות לשלב בין עוגת גבינה לפאדג' הייתי מוכרחה לנסות לעשות זאת וכיום זה הקינוח שבו אני נוהגת לפנק בעיקר את עצמי. על מנת לצפות במתכון לחצו על התמונה או על שם העוגה.

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 

6. לחם קופים

למרבה הפלא, לחם קופים כלל אינו מכיל בננות ומקור השם הוא מההתגודדות של הסועדים הרעבים סביב הצלחת כשהקינוח המדהים הזה מוגש. שטעם הקינמון מורגש מאוד במנה הזו והוא יוצר חווית טעמים נהדרת שאתם ודאי תשמחו לנסות.

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים:
  • 110 גרם חמאה מומסת  לא מומלחת וגם מעט חמאה עבור שימון המחבת
  • ¾ כוס סוכר חום (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 800 גרם בצק שמרים בטמפרטורת החדר 
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. שמנו בנדיבות תבנית עגולה עמוקה בקוטר של 25 ס"מ עם חמאה מומסת.

3. הכניסו אל קערה בינונית סוכר וקינמון וערבבו עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה. 

4. הכינו מבצק השמרים עיגולים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ לערך, טבלו אותם בחמאה, ולאחר מכן הכניסו אותם אל תוך תערובת הסוכר והקינמון ושקשקו את הקערה כך שכל הכדורים יהיו מצופים.

5. הכניסו את הכדורים המצופים אל תוך התבנית העגולה, כך שייווצרו מספר שכבות של כדורים.

6.  המתינו שכדורי הבצק יתפחו מעט, והכניסו את התבנית לתנור למשך 35-30 דקות. הניחו לעוגה להצטנן בתבנית במשך 15 דקות, ולבסוף הפכו אותה על צלחת הגשה, הניחו לעוגה להצטנן במשך 20 דקות נוספות והגישו.

 7. פודינג שוקולד ושקדים משובח  

מרקמו העדין של פודינג השוקולד והשקדים וטעמו המובחר, יצליחו לחתום כל ארוחה בצורה הכי טובה שאפשר. אם תמיד חלמתם להכין קינוח מפנק לבן או בת הזוג שלכם המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם! 

קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
רכיבים (6 מנות):
  • כוס חלב שקדים לא ממותק
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 כפות חמאת שקדים (לחצו כאן כדי לצפות במתכון ביתי
  • 2 חלמוני ביצה
  • 2 כוסות סירופ מייפל 
  • קורט מלח ים
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
  • להגשה: 10 חתיכות מכל פרי שתרצו, כדוגמת פטל או תות, חופן פיסטוקים קצוצים דק ויוגורט טורקי (מוכר גם בשם איירן - Ayran, והוא למעשה משקה יוגורט עם מי סודה)
קינוחים אהובים לאנשים מיוחדים
 
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 150 מעלות.

2. חממו בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, חלב שקדים, תמצית וניל וחמאת שקדים. ערבבו מדי פעם כדי לוודא שחמאת השקדים נמסה. 

3. הכניסו אל קערה בינונית חלמוני ביצה, סירופ מייפל ומלח ים, וערבבו היטב. 

4. הסירו את תערובת חלב השקדים מהאש, הכניסו את השוקולד המריר וערבבו היטב עד שהשוקולד ימס לחלוטין. כעת, שפכו את תערובת חלב השקדים אל תוך קערת החלמונים, וערבבו תוך כדי הפעולה. 

5. הניחו בתוך תבנית אפייה עמוקה 6 כוסות שניתן לחמם בתנור, ומלאו את התבנית במים חמים. צקו את הפודינג לתוך הספלים, ובזהירות מקמו את התבנית בתוך התנור. אפו במשך כ-30 דקות.

6. הוציאו בזהירות את הפודינג מהתנור, המתינו שהתבנית תתקרר מעט והעבירו את כוסות הפודינג אל המקרר למשך שעה לפני ההגשה. בזמן שאתם מגישים, קשטו את הפודינג עם פירות טריים, פיסטוקים או בכל דבר אחר שאתם אוהבים.

 
בתיאבון!
 

 

מקור: ליאת.מ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: