print header

מתכון לאבקת מרק עוף פרווה וטבעונית

 כמה כפיות של אבקת מרק עוף יכולות לעשות פלאים לטעם של מאכלים שונים וכמובן שגם להיות הבסיס למנות מרק שונות. היום אנחנו נגלה לכם שאפשר ליהנות מהתכונות הנפלאות האלו גם בעזרת מוצר ביתי ובריא שאפשר להכין תוך דקות - אבקת מרק עוף טבעונית וגדושה בבריאות. משום שהיא לא כוללת רכיבים מהחי אפשר לשלב אותה עם מנות חלביות שונות, וגם ניתן בקלות להתאים את טעמה כדי שיתאים להעדפות שלכם ושל בני משפחתכם. נסו זאת בעצמכם ותגלו שהמרקים שלכם בחורף הקרוב יהיו טעימים יותר מתמיד!

רכיבים להכנת אבקת מרק עוף ביתית (פרווה)

לפני שנציג בפניכם את המתכון עצמו לאבקת מרק העוף הביתית, כדאי להתעכב לכמה רגעים על מרכיביה השונים. חלקם מספקים לנו יתרונות בריאותיים שמומלץ מאוד להכיר, ויש גם כוכב מרכזי ומפתיע שאתם אולי לא מכירים…
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: תבלינים במעבד מזון
בזיליקום - את התבלין האהוב הזה קל מאוד למצוא בחנויות, ולא נתפלא אם כבר יש לכם אותו עכשיו בארון התבלינים. שמו בעברית הוא ריחן מצוי, והוא אהוב במיוחד במטבחי צרפת ואיטליה. יש רבים שגם אוהבים להוסיף את עלי הצמח הטריים לסלטים שונים, והוא בהחלט מספק לכם חיזוק נפלא של טעם ובריאות. בין שלל היתרונות של הבזיליקום ניתן לציין תכולת נוגדי חמצון מכובדת, כמות גבוהה של ויטמין A, סיוע לתפקוד הכליות ועוד. כדי לקרוא עוד על הסגולות הבריאותיות של הבזיליקום, לחצו כאן.
 
אורגנו - את האזובית הפשוטה אתם כנראה מכירים בשם אורגנו, צמח תבלין שנפוץ ברחבי המטבח הים-תיכוני בכלל והאיטלקי בפרט. המנה המזוהה ביותר עם אורגנו היא הפיצה, אך טעמו העדין יכול לשדרג גם את אבקת המרק שלכם בקלות רבה. אתם בהחלט יכול להשתמש בו בשני האופנים האלו יחד, כי צריכתו מחזקת את העצמות, תורמת ליכולתו של הגוף להילחם בחיידקים שונים וגם מסייעת לעיכול. כדי לקרוא בהרחבה על יתרונות האורגנו, לחצו כאן.
 
רומזרין - אולי לא ידעתם, אך שמו המלא של צמח התבלין הזה הוא רוזמרין רפואי, עדות לכך שכבר במשך מאות שנים ידועה השפעתו החיובית על הבריאות שלנו. למעשה, בעבר חשבו שיש לו את היכולת לגרש שדים - אך אנחנו מעדיפים להמשיך להשתמש בו עבור מרקים. לצריכת רוזמרין ושימוש בשמן רוזמרין יש השפעות נהדרות על הגוף, למשל הרגעת לחצים, עידוד צמיחת שיער, המרצת מחזור הדם והקלה על כאבים. לחצו כאן כדי לקרוא בהרחבה על היתרונות הבריאותיים של רומזרין.  
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: רוזמרין
שמרים תזונתיים - והנה הכוכב המפתיע של אבקת המרק הביתית הזאת, שמוכר גם בשם שמרי בירה. אלו הם שמרים לא פעילים ללא יכולת תסיסה, שלמרות שמם דווקא יש להם טעם של גבינה מיושנת, למשל פרמזן, והם ידועים בעיקר כתחליף טבעוני למוצרי חלב שונים. השמרים האלו משתלבים נהדר ברטבים, סלטים ומאפים שונים, והם מעניקים למאכלים שונים מרקם מוקרם עדין שהוא מושלם במיוחד כאשר מדובר במרקים. אם כל זאת לא מספיק לכם, נציין שזהו גם רכיב בעל תכולה מכובדת של מינרלים כמו ברזל, אבץ ואשלגן, חלבונים רבים ובחלק מהמוצרים גם ויטמינים מקבוצת B. שמרים תזונתיים ניתן למצוא בחנויות טבע ובריאות שונות.
 
מלח ופלפל - אולי הם שני המרכיבים הכי מתבקשים במתכון הזה, וסביר להניח שאתם מכניסים אותם כמעט לכל מרק בכל מצב. ראוי להדגיש שזה חשוב שאתם מודעים לכמות המלח שנכנסת למרק שלכם, כי אם תציצו בהזדמנות על הערכים התזונתיים של אבקות מרק תעשייתיות אתם עלולים להיות מופתעים לרעה מכמות הנתרן… אתם יכולים לבחור במלח שולחן רגיל או בסוגים שונים של מלחים שעליהם תוכלו לקרוא כאן.
 
אבקת שום - הפקעת של הצמח הזה היא רכיב נפוץ כמעט בכל מטבח, ורבים מאיתנו גם מודעים ליתרונות הרבים שלה. אמנם אבקת השום אינה עוצמתית כמו "הדבר האמיתי" בכל מה שקשור ליתרונות בריאותיים, אך תוספת הטעם שהיא מעניקה לאבקת המרק הזאת היא בהחלט גדולה. כדי בכל זאת ליהנות באופן חלקי מהיתרונות הבריאותיים של השום, עליהם תוכלו לקרוא כאן, העדיפו להשתמש באבקת שום טבעית ללא תוספים מלאכותיים.
 
אבקת בצל - הרכיב האחרון במתכון שבהמשך הוא הבצל, ירק כל כך בריא ושימושי, שאפילו הקליפות שלו יכולות להיות בעלות תועלות רבות. אכילת בצל מסייעת לגוף להילחם בדלקות ומחלות, עוזרת להורדת כולסטרול, תורמת לבריאות הלב ומאזנת את רמות הסוכר בדם. כמו במקרה של אבקת השום, רצוי להעדיף אבקות טבעיות, וניתן גם להשתמש בשבבי בצל מיובש טחונים.
 

הוראות הכנה

אחרי שהכרנו את הרכיבים הבסיסיים של האבקת הביתית הזאת, הגיע הזמן לעבור לתהליך ההכנה הקל והפשוט. דבר ראשון הכינו מראש את הכמויות הבאות:

  • 2 כוסות שמרים תזונתיים
  • ⅓ כוס מלח - אפשר גם ¼ בהתאם להעדפת המליחות שלכם
  • ¼ כוס אבקת שום
  • ¼ כוס אבקת בצל
  • ¼ כוס בזיליקום מיובש
  • ¼ כוס אורגנו
  • ¼ כוס רוזמרין מיובש
  • 2 כפות פלפל שחור
הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון או בלנדר, והפעילו את המכשיר, תחילה בפולסים קצרים ואז באופן רציף אם יש צורך, עד לקבלת אבקה דקה. זה הכל! אבקת מרק העוף הביתית שלכם מוכנה, ואין בה טיפה של רכיבים לא מוכרים, בשר או הפתעות אחרות, רק טעם נהדר!
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: אבקת מרק עוף ביתית

אופן השימוש באבקת המרק הביתית

היחס המומלץ של נוזל לאבקה עבור הכנת מרק בעזרת היצירה הטעימה שלכם הוא כף אחת של אבקה לכל 230 מ"ל, או בערך 4 כפות לליטר. ניתן להשתמש באבקה הזאת בדיוק כמו אבקת מרק עוף במתכונים שונים, אך יש כמובן להתחשב בכך שהעדפות טעם שונות ושילוב במתכונים מורכבים שונים עשויים להצריך התאמות קלות. מומלץ להכין מנות קטנות במידת האפשר כדי להיות בטוחים לפני הכנות כמויות גדולות, או להוסיף את האבקה הביתית באופן הדרגתי ולטעום כמה שיותר בזמן שלבי ההכנה כאשר זה אפשרי, במיוחד אם עושים התאמות במתכון. התאמות שכאלה ניתן לעשות בעזרת שימוש בתבלינים שונים כמו טימין, כורכום, זנגביל, פפריקה מתוקה וכדומה - אותם ניתן להוסיף לתערובת לפי הטעם או להחליף איתם רכיב מסוים. אז בפעם הבאה שאתם עוברים ליד מדפי אבקות המרק בסופר, ותרו על "התענוג" וזכרו כמה זה קל ליהנות מהטעם הנפלא שלהן בלי לפגוע בבריאות או לדאוג בקשר לשילוב מוצרים בשריים בארוחה שלכם.

מקור התמונות: joyfilledeats.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.