print header

אבקת מרק עוף טבעונית, טעימה וקלה להכנה

 כמה כפיות של אבקת מרק עוף יכולות לעשות פלאים לטעם של מאכלים רבים וכמובן שגם להיות בסיס למנות מרקים שונות. היום אנחנו נגלה לכם שאפשר ליהנות מהתכונות הנפלאות האלו גם בעזרת מוצר ביתי ובריא שניתן להכין תוך דקות - אבקת מרק עוף טבעונית וגדושה בבריאות. מאחר שהיא לא כוללת רכיבים מן החי תוכלו לשלב אותה עם מנות חלביות שונות, וגם ניתן בקלות להתאים את טעמה להעדפות שלכם ושל בני משפחתכם. נסו זאת בעצמכם ותגלו שהמרקים שלכם בחורף הקרוב יהיו טעימים יותר מתמיד!

רכיבים להכנת אבקת מרק עוף ביתית (פרווה)

לפני שנציג בפניכם את המתכון עצמו לאבקת מרק העוף הביתית, כדאי להתעכב לכמה רגעים על מרכיביה השונים. חלקם מספקים לנו יתרונות בריאותיים שמומלץ מאוד לדעת עליהם, ויש גם כוכב מרכזי ומפתיע שאתם אולי לא מכירים…
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: תבלינים במעבד מזון
בזיליקום - את התבלין האהוב הזה קל מאוד למצוא בחנויות, ולא נתפלא אם כבר יש לכם אותו עכשיו בארון התבלינים. שמו בעברית הוא ריחן מצוי, והוא אהוב במיוחד במטבחי צרפת ואיטליה. יש רבים שגם אוהבים להוסיף את עלי הצמח הטריים לסלטים שונים, והוא בהחלט מספק חיזוק נפלא של טעם ובריאות. בין שלל היתרונות של הבזיליקום ניתן לציין תכולת נוגדי חמצון מכובדת, כמות גבוהה של ויטמין A, סיוע לתפקוד הכליות ועוד. כדי לקרוא עוד על הסגולות הבריאותיות של הבזיליקום, לחצו כאן.
 
אורגנו - את האזובית הפשוטה אתם כנראה מכירים בשם אורגנו, צמח תבלין שנפוץ ברחבי המטבח הים-תיכוני בכלל והאיטלקי בפרט. המנה המזוהה ביותר עם אורגנו היא הפיצה, אך טעמו העדין יכול לשדרג גם את אבקת המרק שלכם בקלות רבה, ולזכות אתכם במגוון יתרונות בריאותיים, החל מחיזוק העצמות, שיפור יכולת הגוף להילחם בחיידקים וסיוע לפעילות מערכת העיכול. כדי לקרוא בהרחבה על יתרונות האורגנו, לחצו כאן.
 
רוזמרין - אולי לא ידעתם, אך שמו המלא של צמח התבלין הזה הוא רוזמרין רפואי - שם שניתן לו בעקבות סגולותיו הבריאותיות הנהדרות. לצריכת רוזמרין ושימוש בשמן שמופק מן הצמח הזה יש השפעות נהדרות על הגוף, כמו למשל הרגעת לחצים, עידוד צמיחת שיער, המרצת מחזור הדם והקלה על כאבים. כמו כן, טעמו הייחודי והשתלבותו ההרמונית עם טעמים נוספים הופכים אותו לתוספת מושלמת למאכלים רבים, וגם למרקים. לחצו כאן כדי לקרוא בהרחבה על היתרונות הבריאותיים של רוזמזרין.  
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: רוזמרין
שמרים תזונתיים - והנה הכוכב המפתיע של אבקת המרק הביתית הזאת, שמוכר גם בשם שמרי בירה. אלו הם שמרים לא פעילים ללא יכולת תסיסה, שלמרות שמם דווקא יש להם טעם של גבינה מיושנת, למשל פרמזן, והם ידועים בעיקר כתחליף טבעוני למוצרי חלב שונים. השמרים האלו משתלבים נהדר ברטבים, סלטים ומאפים, והם מעניקים למאכלים מרקם מוקרם עדין שמושלם במיוחד כאשר מדובר במרקים. אם כל זאת לא מספיק לכם, נציין שזהו גם רכיב בעל תכולה מכובדת של מינרלים כמו ברזל, אבץ ואשלגן, חלבונים רבים ובחלק מהמוצרים גם ויטמינים מקבוצת B. שמרים תזונתיים ניתן למצוא בחנויות טבע ובריאות שונות.
 
מלח ופלפל - אלו הם אולי שני המרכיבים הכי מתבקשים במתכון הזה, וסביר להניח שאתם משלבים אותם כמעט בכל מרק ומאכל. עם זאת, רצוי להיות בבקרה על כמות המלח שנכנסת לתוך המרק שלכם, כיוון שאם תציצו בהזדמנות על הערכים התזונתיים של אבקות מרק תעשייתיות אתם עלולים להיות מופתעים לרעה מכמות הנתרן… למתכון שלנו אתם יכולים לבחור במלח שולחן רגיל או בסוגים שונים של מלחים עליהם תוכלו לקרוא כאן.
 
אבקת שום - אין צורך להכביר במילים על השום, לרבות בנוגע לטעמו הייחודי ויתרונותיו הרבים. אמנם בניגוד לשום הטרי, אבקת השום אינה עוצמתית בכל מה שקשור ליתרונות בריאותיים, אך תוספת הטעם שהיא מעניקה לכל מאכל היא בהחלט גדולה. אז כדי שתוכלו ליהנות לפחות באופן חלקי מהיתרונות הבריאותיים של השום, עליהם תוכלו לקרוא כאן, העדיפו להשתמש באבקת שום טבעית ללא תוספים מלאכותיים.
 
אבקת בצל - הרכיב האחרון שישלים את המתכון שלנו למרק עוף טבעוני הוא הבצל, ירק כל כך בריא ושימושי, שאפילו הקליפות שלו יכולות להיות בעלות תועלות רבות. אכילת בצל מסייעת לגוף להילחם בדלקות ומחלות, עוזרת להורדת כולסטרול, תורמת לבריאות הלב ומאזנת את רמות הסוכר בדם. כמו במקרה של אבקת השום, רצוי להעדיף אבקות טבעיות, וניתן גם להשתמש בשבבי בצל מיובש טחונים.
 

הוראות הכנה

אחרי שהכרנו את הרכיבים הבסיסיים של האבקת הביתית ואת יתרונותיהם, הגיע הזמן לעבור לתהליך ההכנה הקל והפשוט. ראשית, עליכם להכין מראש את כל הכמויות הבאות:

  • 2 כוסות שמרים תזונתיים.
  • ⅓ כוס מלח - בהתאם לטעמכם, אפשר להסתפק גם ב-¼.
  • ¼ כוס אבקת שום.
  • ¼ כוס אבקת בצל.
  • ¼ כוס בזיליקום מיובש.
  • ¼ כוס אורגנו.
  • ¼ כוס רוזמרין מיובש.
  • 2 כפות פלפל שחור.
הכניסו את כל הרכיבים למעבד מזון או בלנדר והפעילו את המכשיר, תחילה בפעימות קצרות (פולסים) ואז אם יש צורך באופן רציף, עד לקבלת אבקה דקה. זה הכל! אבקת מרק העוף הביתית שלכם מוכנה ועשויה כולה מ-100% רכיבים טבעיים, ללא מוצרים מן החי והכי חשוב - עם טעם עשיר ונהדר!
 
מתכון לאבקת מרק עוף טבעונית ופרווה: אבקת מרק עוף ביתית

אופן השימוש באבקת המרק הביתית

היחס המומלץ של נוזל לאבקה עבור הכנת מרק הוא כף אחת של אבקה לכל 230 מ"ל, או בערך 4 כפות לליטר. ניתן להשתמש באבקה הזאת בדיוק כמו אבקת מרק עוף במתכונים שונים, אך יש כמובן להתחשב בכך שהעדפות טעם שונות ושילוב בכל מיני מתכונים מורכבים יהיו כרוכות בהתאמות קלות. מומלץ להכין מנות קטנות במידת האפשר כדי להיות בטוחים לפני הכנות כמויות גדולות, או להוסיף את האבקה הביתית באופן הדרגתי ולטעום כמה שיותר בזמן שלבי ההכנה כאשר זה אפשרי, במיוחד אם עושים התאמות במתכון. התאמות שכאלה ניתן לעשות בעזרת שימוש בתבלינים שונים כמו תימין, כורכום, זנגביל, פפריקה מתוקה וכדומה - אותם ניתן להוסיף לתערובת לפי הטעם או להשתמש בהם כתחליף לאחד הרכיבים הקיימים. אז בפעם הבאה שאתם עוברים ליד מדפי אבקות המרק התעשייתיות בסופר, זכרו כמה זה קל ליהנות מהטעם הנפלא שלהן גם בהכנה ביתית פשוטה, שכולה עשויה מרכיבים טבעיים וטבעוניים.

מקור התמונות: joyfilledeats.com

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.