print header

6 מתכונים למרקים בשריים נפלאים

 ימי החורף הקרירים מגיעים אלינו בצעדי ענק, ומה יותר כיף מללבוש בתקופה הזו בגדים חמים, להתכרבל מתחת לשמיכה ולשתות מרק חם ומזין? כדי לעזור לכם לחוות את העונה הזו בצורה הטובה ביותר, מצאנו לכם 6 מתכוני מרק מקבלים שדרוג של טעם ועושר מתוספות בשריות שונות של עוף ובקר. כמובן שאתם לא צריכים לחכות עד ליום הכי קר בשנה כדי להכין וליהנות מהם, אלא יכולים לשתות אותם בכל יום בשנה – גם בשיא הקיץ... אז הפשילו שרוולים והתפנקו עם 6 מרקים בשריים נפלאים שיחממו אתכם בחורף ויהפכו כל ארוחה למושלמת.

מתכון למרק עם כתף בקר וירקות נפלאים

אוהבים לאכול בשר בקר, ובעיקר את החלק של הכתף? פנקו את עצמכם במרק טעים שמבוסס עליו ועל ירקות שכיף לאכול כל השנה ובעיקר להתחמם לצדו בימי החורף הקרירים. הכנתו אמנם מתבצעת בבישול איטי ולכן דורשת סבלנות, אך יחסית מעט התעסקות ומאמץ מצדכם. אז הכינו לעצמכם ולמשפחתכם מרק טעים, בריא ומזין מכתף בקר וירקות שמעניקים לו טעם נפלא.

מתכון למרק עם כתף בקר וירקות נפלאים מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון למרק כתף בקר וירקות:
כתף בקר - 1 ק"ג (חתוך לקוביות של כ-3 ס"מ)
שמן קנולה - 2 כפות
מים - ¼4 כוסות (מחולקות)
מיץ עגבניות - ½ כוס
בצלים - 2 (בינוניים, חתוכים לרצועות)
גבעולי סלרי - 2 (חתוכים)
מלח - 2-3 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
גזרים - 6 (בינוניים, חתוכים לרבעים)
לפת - 1 (גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות)
תפוחי אדמה - 6 (בינוניים, חתוכים לקוביות)
מתכון לצ'ורבה רומנית - מרק חמצמץ עם כדורי בשר עסיסיים

צ'ורבה הוא שם כללי למרקים חמוצים שמקבלים את טעמם מתוספת של חומץ או תוסף אחר. המנה הטעימה הזו היא ארוחה בפני עצמה ותוכלו ליהנות ממנה גם כמנה עיקרית לצד סלטים טעימים ובירה קרה.

רכיבים לקציצות הבשר:
בשר בקר - ½ ק"ג (בשר רזה)
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
אורז - 2 כפות (לא מבושל)
מים - 2 כפות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים למרק:
מים - 6 כוסות
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
סלרי - צרור (עלים קצוצים דק, ניתן להחליף בצרור פטרוזיליה או עירית)
גזר לבן - 1 (קלוף)
גזרים - 4 (קלופים)
בשר בקר - 1 ק"ג (עם עצמות)
רסק עגבניות - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
חומץ - 2-3 כפות
מתכון למרק המבורגר עם ירקות

ילדיכם אוהבים לאכול המבורגר? המתכון הזה בדיוק בשבילם! אם גם אתם ובני משפחתכם חובבי בשר בקר טחון, מצאנו עבורכם מרק נפלא שמבוסס עליו, ושאנחנו קוראים לו בקצרה "מרק המבורגר" – אתם בהחלט מוזמנים לאמץ את הכינוי המגרה הזה. בשילוב עם שלל ירקות וצמחים נפלאים כמו גזר, תפוחי אדמה וסלרי, תקבלו מרק פשוט מושלם. אז הכינו לארוחה הבאה שלכם את המרק הבשרי ועתיר הירקות הזה.

מתכון למרק המבורגר עם ירקות מקור תמונה: tasteofhome
רכיבים למתכון למרק המבורגר עם ירקות:
בשר בקר טחון - 450 גרם
מים - 4 כוסות
עגבניות משומרות - 400 גרם (חתוכות ולא סחוטות)
גזרים - 3 (בינוניים, פרוסים לפרוסות)
תפוחי אדמה - 2 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות)
בצל - 1 (בינוני וקצוץ)
סלרי - כ-30 גרם (½ כוס, קצוץ)
ציר בקר - 4 כוסות
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - ¼ כפית
אורגנו - ¼ כפית
שעועית ירוקה - 1 כוס (קפואה או טרייה, חתוכה)
מתכון למרק נקניקיות וירקות

אם אתם חובבי בשר טחון בכלל ונקניקיות בפרט, המרק הזה הוא מושלם עבורכם! בעזרת נקניק אהוב כמו למשל סלמי מעוך ומרכיבים נפלאים כגון עגבניות, קישואים ועלי תרד, תוכלו להכין מתכון שיחמם אתכם בימי החורף, ויהפוך כל ארוחה למיוחדת. אז הכינו מרק מלא בירקות עם נקניק שמביא את הניחוח האיטלקי לבית, ותזכו במנה שתגרום לכם להרגיש קצת כאילו שאתם ברומא.

מתכון למרק נקניקיות וירקות מקור תמונה: allrecipes
רכיבים למתכון למרק נקניקיות וירקות:
שן שום - 1 (כתושה)
ציר בקר - 800 מ"ל
גזרים - 130 גרם (1 כוס, חתוכים לטבעות)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
שעועית לבנה - 400 גרם (עם הנוזלים)
קישוא - 2 (קטנים וחתוכים לקוביות)
עלי תרד - 40 גרם (2 כוסות, שטופים וקרועים)
מתכון למרק עוף יווני - אבגולמונו

כולנו אוהבים לאכול מרקים בימי החורף הקרים ובדרך כלל משקיעים לא מעט זמן בכדי להכין את המרק האהוב עלינו. מרק האבגולמונו הוא למעשה מרק עוף יווני עם אורז ולימון, וטעמו החמצמץ ישאיר לכם טעם נהדר.

רכיבים למרק עוף:
אורז - 1 כוס (לא מבושל)
כרעי עוף - ½1 כוסות (מחולקות)
מיץ לימון - מ-1 לימון
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פטרוזיליה - צרור (קצוצה)
מתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס

מבחינתי למרק עוף יש טעם של בית, ולכן אני תמיד שמחה לטעום אותו – בעיקר בימי החורף הקרירים, אבל גם בשאר עונות השנה. אם גם אתם נהנים לשתות מרק עוף בכל הזדמנות שנקרית בפניכם, נסו את הגרסה הנהדרת הזאת שלו, שמשלבת בין עוף, ירקות, תבלינים נהדרים וקוסקוס.

מתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס מקור תמונה: ambitiouskitchen
רכיבים למתכון למרק עוף עם תבלינים וקוסקוס:
שמן זית - 1 כף (אפשר להחליף בשמן אבוקדו)
שיני שום - 6 (כתושות)
בצל צהוב - 1 (חתוך לקוביות)
גזרים - 2 (גדולים ופרוסים לפרוסות דקות)
גבעולי סלרי - 2 (קצוצים גס)
ג'ינג'ר - 1 כף (טרי ומגורר)
שורש כורכום - 1 כף (מגורר, אפשר להחליף ב-1 כפית של כורכום טחון)
חזה עוף או ירכי עוף - 450 גרם (ללא עור ועצמות)
רוזמרין - 1 כפית (טרי וקצוץ)
טימין - 1 כפית (טרי וקצוץ, ללא גבעולים)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
אפונה קפואה - ⅔ כוס (לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.