print header

6 מתכונים יקיים מהמטבח האוסטרי והמטבח הגרמני

 בעבר הרחוק, כאשר מלכים, רוזנים ואצילים מכל הסוגים שלטו במערב אירופה ומרכזה, המטבחים שהיו שייכים לאימפריות הגדולות של אותה תקופה – כמו המטבח האוסטרי והמטבח הגרמני - פרחו ונחשבו למטבחים איכותיים ביותר. אמנם כיום אותן אימפריות הן כבר היסטוריה, אך במטבחי מרכז אירופה הללו עדיין דובק משהו מהקלאסיות המהודרת שאפיינה אותן בימי הזוהר שלהן. בנוסף, גם יהודים יוצאי המדינות האלו, המכונים יקים, שימרו במטבחם חלק מהמנות המסורתיות של העבר, אותן הן התאימו לכללי הכשרות היהודיים. היום יש לכם הזדמנות להכיר את רזי המטבח היקי, עם 6 מתכונים למנות שמוצאן בגרמניה ובאוסטריה – והן יכניסו את הטעם האצילי והמיוחד של המדינות הללו לביתכם.

סלט תפוחי אדמה גרמני

סלטי תפוחי אדמה ישנם במגוון מטבחים אירופאיים – אך הגרמני המסורתי מתהדר בטעמים חרפרפים וחמוצים שאין באחרים, וזאת בעזרת תוספת בצל, חרדל וחומץ שפשוט עושים חגיגה בפה. הכינו את הסלט הזה על פי המתכון הבא, ותיהנו ממנה ראשונה קלאסית מיוחדת במינה.

סלט תפוחי אדמה גרמני מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לסלט תפוחי אדמה גרמני:
תפוחי אדמה - 8 (קלופים וחתוכים לקוביות)
בצל לבן גדול - 1 (קצוץ)
סוכר - 2 כפיות
אבקת חרדל - ½ כפית
מלח - ½ כפית
חומץ סיידר תפוחים - ¼ כוס (מחולק)
פלפל שחור - קורט
שמן צמחי - ¼ כוס
מתכון לקראוטפלקלר - פסטה בסגנון אוסטרי עם כרוב מקורמל

אמנם הפסטה היא מאכל שמזוהה עם איטליה, אך כל מטבח בעולם כמעט אימץ לו מנת פסטה משלו – וכך גם המטבח האוסטרי-גרמני, שהביא לעולם את מנת הקראוטפלקלר (Krautfleckerl), פסטה עם כרוב מקורמל וטעם נהדר שכדאי לכם מאוד לנסות.

 

מתכון לקראוטפלקלר - פסטה בסגנון אוסטרי עם כרוב מקורמל מקור תמונה: SBS
רכיבים לקראוטפלקלר:
בצל לבן - 1 (קצוץ)
סוכר - 70 גרם
חמאה - 60 גרם (חצויה לשתיים)
פסטה - 750 גרם
פטרוזיליה - 1 צרור (קצוץ)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
שן שום - 1 (כתושה)
מתכון לנקניקיות בראטוורסט בציפוי בירה

בכל מקום שבו תלכו בגרמניה ובאוסטריה – תמצאו דוכן המוכר נקניקיות, אחד המאכלים האהובים ביותר בארצות מרכז אירופה אלו. אם אתם רוצים להביא את הטעם של הנקניקיות הגרמניות לביתכם, ולהוסיף לעונג הזה גם ציפוי בירה מרענן שמשדרג את הטעם וכרוב כבוש חמצמץ ונהדר – זה המתכון בשבילכם.

מתכון לנקניקיות בראטוורסט בציפוי בירה מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לנקניקיות בראטוורסט בציפוי בירה:
זרעי סלרי - ⅛ כפית
זרעי קימל - ⅛ כפית
בירה לאגר - 350 מ"ל (מפחית או מבקבוק)
סוכר חום - 1 כף
אבקת חרדל - 2 כפיות
אבקת בצל - 1 כפית
פלפל שחור - ⅛ כפית
שמיר מיובש - ⅛ כפית
כרוב כבוש - 500 גרם
מתכון לשפצלה עם גרעיני דלעת

בקרב יהודים יוצאי גרמניה ואוסטריה ("יקים") מנת השפצלה היא שם דבר – אטריות בצק מסורתיות וערבות לחך. אם גם אתם רוצים להכין את המנה הקלאסית והנהדרת הזו, אותה ניתן לאכול גם כמנה עיקרית וגם כתוספת, הכירו את המתכון הבא – שמשדרג את טעם השפצלה בעזרת שילוב גרעיני דלעת ושמן זרעי דלעת ליצירת בסיס לארוחה נהדרת.

מתכון לשפצלה עם גרעיני דלעת מקור תמונה: bon apetit
רכיבים לשפצלה גרעיני דלעת:
גרעיני דלעת - ½ כוס (טריים וקלופים)
קמח - 2 כוסות (מחולקות)
מלח - 1 כפית
מים - ¾ כוס + 2 כפות
ביצים - 2 (גדולות)
חמאה - ¼ כוס
אגוז מוסקט - קורט
חלמון ביצה - 1 (מביצה גדולה)
מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים

עוגת השטרודל הווינאית הזו היא אחת המוכרות ביותר שקיימות, ויש לה מגוון גרסאות רחב מאוד. הקינוח המתוק והנהדר הזה מוצג בכל מאפייה כבר שנים רבות, ולכל גרסה טעם קצת שונה משל האחרת, אך כולן אהובות באותה המידה. בעזרת מתכון עוגת שטרודל התפוחים שלפניכם, תוכלו להכין את אחת העוגות המוצלחות והקלות שאפיתם לאחרונה וליצור קינוח מושלם כמו במאפייה.

מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים מקור תמונה: oliviascuisine
רכיבים לשטרודל תפוחים:
ביצה - 1
מים - 1 כף
סוכר - 2 כפות
קמח - 3 כפות
קינמון - ¼ כפית
תפוחי עץ - 2 (מסוג סמית, גדולים, קלופים וחתוכים דק)
צימוקים - 2 כפות
בצק עלים - 250 גרם (מופשר)
מתכון לעוגת זאכר טורט

העוגה הבאה היא אחת ממנות הדגל של המטבח האוסטרי, ולה שורשים ארוכים המגיעים עד לקונדיטור היהודי-אוסטרי פרנץ זאכר שהמציא אותה בשנת 1832. זוהי עוגה קלאסית ומענגת, שאם תדעו להכין אותה לפי המתכון הבא, ללא ספק תוכלו להתפאר בה ולהגיש אותה כקינוח מלכותי ומיוחד במינו.

 

מתכון לעוגת זאכר טורט מקור תמונה: SBS
רכיבים לעוגת זאכר טורט:
חמאה - 125 גרם (לא מומלחת, רכה)
אבקת סוכר - 1 כוס (מנופה)
תמצית וניל - ½ כפיות
ביצים - 6 (חלבון וחלמון מופרדים)
שוקולד מריר - 175 גרם (איכותי -54% קקאו ומעלה, קצוץ, מומס ומקורר לטמפרטורת החדר)
קמח - ¾ כוס
סוכר - ½ כוס
ריבת משמשים - ¼ כוס (מחוממת)
רכיבים לציפוי שוקולד:
שוקולד מריר - 300 גרם (מאיכות טובה - 54% קקאו ומעלה)
חמאה - 60 גרם (חתוכה לקוביות)
שוקולד חלב - 40 גרם (מאיכות טובה, מומס, לקישוט)
קצפת - לפי הטעם (כתוספת)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו