maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לפיצות מיוחדות ומדליקות

פיצות חצו ממזמן את תחום האוכל המהיר וקיבלו מעמד של מנות מכובדות במסעדות איטלקיות ופיצריות מובחרות שמתהדרות בכך. חומרי גלם משובחים ושילובים מפתיעים הפכו את הפיצה בנוסף למנת הפאסט פוד המסורתית גם למנה יוקרתית ונחשקת עוד יותר. אבל למה להרחיק עד הפיצריות הנחשבות אם אפשר להכין את התענוג הזה בבית? לפניכם מתכונים ל-6 פיצות מדליקות, מיוחדות ובעיקר מעוררת תאבון שלא יביישו את אחרון האיטלקים ויגרמו לכם לשכוח עם כל ביס את אותה פיצה סטדנרטית של רוטב עגבניות, זיתים ופטריות. 

 

לפני שמתחילים - מתכון לבצק קלאסי לפיצה:

מכיוון שהשוני בין מגוון הפיצות שלפניכם הוא ברטבים ובתוספות, המתכון הזה מתאים לכולן ותוכלו להכין אותו בלי מאמץ רב.

חומרים (לפיצה משפחתית):

  • 3 כוסות של קמח לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר 
  • 2 כפיות אבקת שמרים יבשים

אופן ההכנה:

  • ערבבו בקערה גדולה את המים, הסוכר, המלח, השמן והשמרים והניחו להם להעלות קצף כ-10 דקות.
  • הוסיפו את הקמח והתחילו ללוש. אם הבצק לא גמיש מספיק הוסיפו מעט מים.
  • צרו מהבצק כדור גדול, הוציאו אותו מהקערה, המשיכו ללוש אותו על משטח מקומח קלות ושמנו את הקערה שוב בשמן זית.
  • הניחו את הבצק בקערה, כסו במגבת והניחו לו לתפוח במקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי.      
 

1. פיצה עם פרוסות מלון, גבינת ריקוטה וצנוברים

במיוחד לקיץ, פיצה מתקתקה ואגוזית עם אחד הפירות האהובים לעונה, המלון, בשילוב צנוברים, גבינת ריקוטה ומעט חריפות עדינה של עלי הארוגולה המפוזרים מעל. הפיצה מעולה גם כמנה אישית בפני עצמה וגם כקינוח.  

תוספות מיוחדות לפיצה
 
 
 
חומרים (לפיצה משפחתית):
  • עיסת בצק לפיצה מוכנה מראש
  • 1 כוס גבינת ריקוטה
  • 2 כפות דבש 
  • 1 כוס פרוסות מלון
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • ¼ כוס עלי אורגולה (אפשר גם עלי בזיליקום למי שלא אוהב)
  • מלח
אופן ההכנה:
  • חממו מראש את התנור ל-300 מעלות.
  • רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות לצורת עיגול.
  • ערבבו את גבינת הריקוטה והדבש בקערה קטנה.
  • מרחו את הגבינה על משטח הבצק ופזרו מעל את חתיכות המלון. 
  • הניחו את הבצק על תבנית מכוסה בנייר אפייה ואפו בתנור למשך 8-12 דקות, עד אשר הבצק מזהיב והגבינה נמסה. 
  • הוציאו את הבצק מהתנור, פזרו מעל את הצנוברים ועלי הארוגולה הטרייה וקורט של מלח. המתינו 2-3 דקות והגישו. 
תוספות מיוחדות לפיצה
 
 

2. פיצה עם רוטב סלק, קייל וגבינת עיזים

פיצה מקורית ויפהפה זו מחליפה את רוטב העגבניות הרגיל בממרח סלק עשיר מלא בצבע, משדרגת את גבינת הפרמז'ן בגבינת פטה עיזים עם חמצמצות עדינה, אליהם מתווסף כרוב הקייל המלא בבריאות.
 
תוספות מיוחדות לפיצה
 
 
 
חומרים (לפיצה משפחתית):
  • עיסת בצק מוכנה מראש
  • 1 כוס ממרח סלק
  • 2 כוסות עלי כרוב קייל קצוץ דק
  • ½1 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 50 גרם גבינת פטה עיזים 
לממרח סלק:
  • 1 כוס של סלק קצוץ
  • 3 שיני שום קלופות וקצוצות
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • ½ כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ½ כוס שמן זית
  • 2 כפות של מיץ לימון
  • מלח
 
אופן ההכנה:
 
ממרח הסלק: 
  • חממו את התנור לחום של 190 מעלות.
  • הניחו את קוביות הסלק בתוך נייר כסף ועטפו אותם מעל גם כן בנייר כסף. 
  • הניחו את הסלק העטוף על תבנית אפייה ואפו למשך 50 דקות, עד אשר הסלק מתרכך והמיצים מחלחלים החוצה. 
  • הוציאו את הסלק מהתנור והכניסו לתוך בלנדר יחד עם כל שאר החומרים, מלבד שמן הזית, ורסקו אותם מספר פעמים. 
  • שפכו באיטיות את שמן הזית בזמן שהבלנדר עובד, עד אשר כל החומרים ישתלבו יחד ויהפכו למחית אחידה. אם המחית סמיכה מדי הוסיפו מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
הכנת הפיצה:
  • חממו את התנור לחום של 200 מעלות.
  • על משטח שמקומח מראש, רדדו את הבצק לצורת עיגול עד למידת העובי הרצויה. 
  • הניחו את הבצק על תבנית אפייה ואפו בתנור ללא התוספות מעל למשך 5-7 דקות.
  • הוציאו מהתנור ומרחו מעל את ממרח הסלק, הוסיפו את עלי הקייל ופזרו מעל את גבינת העיזים וגבינת הפרמז'ן.
  • הכניסו לתנור ואפו למשך 10-20 דקות עד אשר הבצק יזהיב והגבינה מעל תימס.  ניתן לקשט לפני ההגשה בפטרוזיליה.
תוספות מיוחדות לפיצה תוספות מיוחדות לפיצה
תוספות מיוחדות לפיצה תוספות מיוחדות לפיצה
 

 

3. פיצה טורקית עם בשר טחון

הגרסה המזרח ים תיכונית לפיצה האיטלקית מוגשת לכם כאן, מלאה בצבעים וטעמים עם השילוב המנצח של חלמון הביצה החם ובשר טחון ומתובל.

תוספות מיוחדות לפיצה
 
 
 
חומרים (ל-4 פיצות אישיות):
  • עיסת בצק מוכנה מראש
  • שמן זית
  • 500 גרם בשר כבש / בקר טחון
  • חצי בצל או יותר, לפי הטעם
  • 1 שן שום קלופה, קצוצה
  • ¼ כוס עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית, קצוצות
  • ½ כפית כמון
  • 4 ביצים (לא חובה)
  • 2 כפות של עלי פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור
  • מחית משני פלפלי שרי אדומים חריפים כבושים או 2 רצועות גמבה כבושה.
 
אופן ההכנה:
  • טגנו את הבצל במחבת עם כף שמן זית על אש בינונית למשך 4 דקות, עד שיתרכך. הוסיפו את הבשר ואת השום ותבלו במלח ופלפל. הגבירו את האש ובעזרת כף עץ פוררו את הבשר עד אשר הוא יהפוך את צבעו מוורוד לחום, למשך 3 דקות. 
  • הוסיפו למחבת את העגבניות המיובשות, את מחית פלפלי השרי החריפים ואת הכמון תוך כדי ערבוב ובשלו למשך דקה נוספת. הסירו מהאש ותבלו במלח ופלפל. 
  • חממו את התנור מראש לחום של 230 מעלות. 
  • על משטח מקומח קלות רדדו את הבצק ל-4 עיגולים קטנים בקוטר של כ-10 סנטימטרים. הניחו את ארבעת העיגולים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, במרווח של 3 סנטימטרים אחד מהשני. הכניסו לתנור ואפו בחלק התחתון של התנור למשך 2 דקות.
  • הוציאו מהתנור, פזרו על 4 עיגולי הבצק ובאופן שווה את תערובת הבשר ומרחו את שולי כל עיגול פיצה בשמן זית. 
  • שברו ביצה במרכז כל אחת מהפיצות, הכניסו לתנור ואפו בחלק העליון שלו למשך כ-6 דקות, עד שהבצק הופך לפריך וזהוב והביצה מתייצבת והופכת ללבנה. 
  • הוציאו מהתנור, פזרו פטרוזיליה מעל והגישו חם.
 

 

4. פיצה כרוב סבוי וארטישוק ירושלמי

תודו שלא חשבתם על השורש הנימוח והאגוזי בתור תוספת. בפיצה הזאת הוא מקבל מקום של כבוד גם בתור הרוטב עצמו לפיצה, כשמעל עוטפות אותו הגבינות המשובחות פוקרינו ואמנטל.  

תוספות מיוחדות לפיצה
 
 
 
חומרים (ל-2 פיצות בינוניות):
  • עיסת בצק מוכנה מראש 
  • 1 לימון חצוי
  • 1 קילוגרם ארטישוק ירושלמי
  • ½1 כוס חלב
  • מלח ופלפל
  • שמן זית
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • ½ קילוגרם כרוב סבוי קצוץ דק
  • ½ כוס גבינת אמנטל מגוררת
  • 3 כפות גבינת פקורינו מגוררת
  • 1 כף עלי טימין קצוצים
 
אופן ההכנה:
  • חממו את התנור מראש לחום של 260 מעלות. 
  • מלאו קערה גדולה במים, סחטו לתוכה את שני חצאי הלימון ולבסוף הכניסו גם אותם לתוך הקערה. קלפו את הארטישוק ושימו אותם בקערה. הוציאו אותם בחזרה, חתכו אותם לפרוסות לא עבות מדי והחזירו אותם למי הלימון (המים הללו ימנעו מהם להשחים).
  • הוציאו חצי מכמות פרוסות הארטישוק, ייבשו אותן והעבירו למחבת, כסו בחלב והביאו לרתיחה. לאחר מכן, הנמיכו את עוצמת האש לבינונית ובשלו ברתיחה עדינה עוד כ-15 דקות. 
  • בעזרת כף מחוררת העבירו את פרוסות הארטישוק לתוך בלנדר, שפכו לתוכו עוד חצי כוס חלב ורסקו עד שתתקבל מחית. 
  • החזירו את מחית הארטישוק אל המחבת, והמשיכו לבשל על חום בינוני – גבוה תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. תבלו במלח ופלפל.
  • בסיר עמוק חממו 2 כפות שמן זית וטגנו את הבצל על אש נמוכה עד שיתרכך, למשך כ-7 דקות. הוסיפו לסיר את הכרוב, ערבבו מדי פעם והמשיכו לבשל עוד 12 דקות. תבלו במלח ופלפל.
  • הוציאו את החצי הנותר של פרוסות הארטישוק, ייבשו אותן, וטגנו אותן ב-2 כפות שמן זית נוספות על אש בינונית למשך 6 דקות, עד שיהפכו לפריכות.
  • רדדו את הבצק על משטח מקומח קלות וצרו שני עיגולי פיצה לא עבים מדי. 
  • מרחו על כל אחד מהם מחצית ממחית הארטישוק, פזרו מעל שניהם מחצצית מתערובת הכרוב, פזרו מעל מחצית מפרוסות הארטישוק המטוגנות ולבסוף שימו מעל כל אחת מהפיצות מחצית מגבינת האמנטל.
  • הכניסו לתנור ואפו כ-5 עד 10 דקות, או עד אשר הפיצות יזהיבו והגבינה תימס.
  • הוציאו מהתנור, פזרו על כל אחת מהן מחצית מגבינת הפקורינו ועלי הטימין והגישו. 
 

 

5. פיצה עם אפרסקים, מוצרלה ועגבניות שרי

למביני דבר, גבינת הבוראטה נחשבת ל"מלכת הגבינות" במרקם מלטף ועסיסי, עם השמנת הניגרת ממנה. בפיצה זו היא מוצעת כאפשרות נהדרת, מלבד המוצרלה המוכרת, יחד עם שילוב מתקתק - חמוץ של האפרסקים, עגבניות שרי והתירס.

תוספות מיוחדות לפיצה

 
 
חומרים (לפיצה משפחתית):
  • עיסת בצק מוכנה מראש
  • 500 גרם גבינת מוצרלה או גבינת בוראטה
  • 2 כוסות של גרגירי תירס טרי
  • 2 אפרסקים חתוכים לפרוסות
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • ½ כוס עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
  • חממו את התנור לחום של 260 מעלות.
  • הוציאו את הבצק ורדדו אותו לצורת עיגול על משטח מקומח קלות. השתדלו לרדד את הבצק דק עד כמה שניתן מבלי לקרוע אותו.
  • טפטפו כפית שמן זית על משטח הבצק, פזרו פרוסות גבינה גדולות של מוצרלה או בוראטה מעל.
  • הוסיפו את גרגירי התירס, פרוסות האפרסק ועגבניות השרי ופזרו מעל הכל את גבינת הפרמז'ן.
  • הכניסו לתבנית מכוסה בנייר אפייה, אפו בתנור למשך 8-12 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
  • פזרו מעל את עלי הבזיליקום והמתינו כמה דקות לפני ההגשה. 
תוספות מיוחדות לפיצה
 

 

6. פיצה ריבת פטל, אגוזי פקאן מסוכרים וגבינת ברי

חמה ומנחמת, הפיצה המשגעת הזאת לוקחת את מאפה הגבינה והריבה צעד אחד קדימה, עם חתיכות פטל טריות ואגוזי פקאן מסוכרים ופריכים, שמשתלבים נהדר עם הטעם האגוזי של גבינת הברי.  

תוספות מיוחדות לפיצה
 
 
 
חומרים (לפיצה משפחתית):
  • שמן זית
  • 80 גרם גבינת ברי, פרוסה דק, ללא השוליים 
  • ⅓ כוס ריבת פטל 
  • 1 כוס פטל טרי 
  • 1 כפית קצוצה של רוזמרין
  • אגוזי פקאן מסוכרים
  • דבש
לאגוזי הפקאן המסוכרים:
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות סוכר חום
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 1 כוס אגוזי פקאן
אופן ההכנה:

אגוזי הפקאן המסוכרים:

  • המיסו את החמאה בסיר קטן על אש בינונית והוסיפו את הסוכר, הקינמון ואגוזי הפקאן ובשלו תוך כדי ערבוב מתמיד 4-5 דקות, עד שהסוכר הופך לקרמל.
  • הסירו מהאש והניחו לאגוזים להתקרר לחלוטין.
 
הרכבת הפיצה:
  • חממו את התנור מראש לחום של 230 מעלות.
  • על משטח מקומח קלות רדדו את הבצק לצורת עיגול, בקוטר של 20 סנטימטרים בערך, והניחו אותו על תבנית מכוסה בנייר אפייה. 
  • בעזרת מברשת מרחו את פני הפיצה בשמן זית, הניחו מעל פרוסות של גבינת ברי ובין הרווחים הניחו כפיות של ריבת פטל. 
  • פזרו מעל מחצית הפטל הטרי ורוזמרין ואפו בתנור כ-10 דקות, עד שהפיצה מוזהבת והגבינה מותכת. 
  • הוציאו מהתנור, טפטפו מעל דבש, פזרו מעל את המחצית הנותרת של הפטל ואת אגוזי הפקאן המסוכרים והגישו.   
תוספות מיוחדות לפיצה
 
מקור: רונה אורן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: