maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לפיצות מיוחדות ומדליקות

 פיצות חצו ממזמן את תחום האוכל המהיר וקיבלו מעמד של מנות מכובדות במסעדות איטלקיות ופיצריות מובחרות שמתהדרות בכך. חומרי גלם משובחים ושילובים מפתיעים הפכו את הפיצה בנוסף למנת הפאסט פוד המסורתית גם למנה יוקרתית ונחשקת עוד יותר. אבל למה להרחיק עד הפיצריות הנחשבות אם אפשר להכין את התענוג הזה בבית? לפניכם מתכונים ל-6 פיצות מדליקות, מיוחדות ובעיקר מעוררת תאבון שלא יביישו את אחרון האיטלקים ויגרמו לכם לשכוח עם כל ביס את אותה פיצה סטדנרטית של רוטב עגבניות, זיתים ופטריות. 
מתכון לבצק פיצה בסיסי ואיכותי

פיצה טובה מתחילה בבצק טעים ואיכותי, קלות הכנת הבצק גם היא מדד חשוב מאוד. המתכון הבא משלב את כל הפרמטרים יחדיו ותוכלו להכין אותו בלי מאמץ מיותר.

recipe מקור תמונה: Panagiotis Giannakopoulos
רכיבים לבצק הבסיסי:
קמח - 3 כוסות
שמן זית - 2 כפות
מים - 1 כוס (חמימים)
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כפית
שמרים יבשים - 2 כפיות
 
מתכון לפיצה עם פרוסות מלון, גבינת ריקוטה וצנוברים

במיוחד לקיץ, פיצה מתקתקה ואגוזית עם אחד הפירות האהובים לעונה, המלון, בשילוב צנוברים, גבינת ריקוטה ומעט חריפות עדינה של עלי הארוגולה המפוזרים מעל. הפיצה מעולה גם כמנה אישית בפני עצמה וגם כקינוח.  

רכיבים לפיצה :
דבש - 2 כפות
מלון - 1 כוס (פרוסות)
צנוברים - 2 כפות (קלויים)
עלי אורגולה - ¼ כוס (אפשר גם עלי בזיליקום למי שלא אוהב)
מלח - לפי הטעם
מתכון לפיצה עם רוטב סלק, קייל וגבינת עיזים

פיצה מקורית ויפהפה זו מחליפה את רוטב העגבניות הרגיל בממרח סלק עשיר מלא בצבע, משדרגת את גבינת הפרמז'ן בגבינת פטה עיזים עם חמצמצות עדינה, אליהם מתווסף כרוב הקייל המלא בבריאות.

רכיבים לפיצה:
ממרח סלק - 1 כוס (מתכון בהמשך)
כרוב קייל - 2 כוסות (עלים קצוצים דק)
גבינת מוצרלה - ½1 כוסות (מגורדת)
גבינת פטה - 50 גר'
 
מתכון לפיצה טורקית עם בשר טחון - לחמעג'ון

הגרסה המזרח ים תיכונית לפיצה האיטלקית מוגשת לכם כאן, מלאה בצבעים וטעמים עם השילוב המנצח של חלמון הביצה החם ובשר טחון ומתובל.

רכיבים ללחמעג'ון:
שמן זית - 2 כפות
בשר כבש - 500 גר' (טחון או בקר טחון)
בצל - ½ (או יותר - לפי הטעם)
שן שום - 1 (קלופה, קצוצה)
עגבניות מיובשות - ¼ כוס (מושרות בשמן זית, קצוצות)
כמון - ½ כפית
ביצים - 4 (לא חובה)
פטרוזיליה - 2 כפות (עלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מחית פלפלים - מ-2 פלפלים (אדומים חריפים כבושים או 2 רצועות גמבה כבושה)
מתכון לפיצה כרוב סבוי וארטישוק ירושלמי

תודו שלא חשבתם על השורש הנימוח והאגוזי בתור תוספת. בפיצה הזאת הוא מקבל מקום של כבוד גם בתור הרוטב עצמו לפיצה, כשמעל עוטפות אותו הגבינות המשובחות פוקרינו ואמנטל.

רכיבים לפיצה:
לימון - ½
חלב - ½1 כוסות
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - מעט
בצל - 1 (גדול, פרוס דק)
כרוב סבוי - ½ קג' (קצוץ דק)
גבינת אמנטל - ½ כוס (מגורדת)
גבינת פקורינו - 3 כפות (מגורדת)
טימין - 1 כף (עלים קצוצים)
מתכון לפיצה עם אפרסקים, מוצרלה ועגבניות שרי

למביני דבר, גבינת הבוראטה נחשבת ל"מלכת הגבינות" במרקם מלטף ועסיסי, עם השמנת הניגרת ממנה. בפיצה זו היא מוצעת כאפשרות נהדרת, מלבד המוצרלה המוכרת, יחד עם שילוב מתקתק - חמוץ של האפרסקים, עגבניות שרי והתירס.

רכיבים לפיצה:
גבינת מוצרלה - 500 גר' (או גבינת בוראטה)
תירס - 2 כוסות (גרגירים טריים)
אפרסקים - 2 (פרוסים לפרוסות בינוניות)
עגבניות שרי - 2 כוסות
גבינת פרמז'ן - 1 כוס (מגורדת)
בזיליקום - ½ כוס (עלים טריים)
מתכון לפיצה ריבת פטל, אגוזי פקאן מסוכרים וגבינת ברי

חמה ומנחמת, הפיצה המשגעת הזאת לוקחת את מאפה הגבינה והריבה צעד אחד קדימה, עם חתיכות פטל טריות ואגוזי פקאן מסוכרים ופריכים, שמשתלבים נהדר עם הטעם האגוזי של גבינת הברי.

רכיבים לאגוזי פקאן מסוכרים:
חמאה - 2 כפות
סוכר חום - 2 כפות
קינמון - ¼ כפית (טחון)
אגוזי פקאן - 1 כוס
רכיבים לפיצה:
שמן זית - מעט
גבינת ברי - 80 גר' (פרוסה דק, ללא השוליים)
ריבת פטל - ⅓ כוס
פטל - 1 כוס (טרי)
רוזמרין - 1 כפית (קצוצה)
אגוזי פקאן - חופן (מסוכרים)
דבש - מעט
מקור: רונה אורן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: