maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכוני סתיו נפלאים

  הסתיו כבר כאן וניתן להרגיש את הצינה הנעימה שהוא מביא עמו, יחד עם הפירות המיוחדים שגדלים בעונה הזו. שימוש בתנובה של עונת הסתיו להכנת מאכלים ומאפים היא דרך מעולה לנסות מתכונים חדשים וחמימים שלא ניתן להכין בקיץ הלוהט, וכעת זה הזמן הטוב ביותר עבורם! 7 המתכונים הסתוויים הבאים למנות ומאפים חמים וטעימים מכילים פירות ותבלינים אופייניים לעונה הזו, והם ללא ספק ישמחו את כל מי שיזכה לטעום מהם.
 

מתכון סלט אגסים צלויים וגבינה כחולה במיוחד לסתיו

האגסים נמצאים בשיאם כעת ובמקום להשתמש בהם בקינוחים מסורתיים, מומלץ להכין איתם גם מנות מלוחות, כמו הסלט הבא. השילוב בין חם לקר, בין מתיקות למליחות ובין פרי לגבינה יוצר סלט מיוחד וסתווי שמשמש כמנת פתיחה מעולה לכל ארוחה.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Toni Girl
רכיבים לסלט אגסים:
אגסים בשלים ומוצקים, קלופים וחתוכים לפיסות בעובי 1 ס"מ - 4
שמן זית - 2 כפות
חומץ בן יין לבן - 1 כף
דבש - 1 כף
עלי חסה מסוגים שונים - 250 גר'
גבינה כחולה מפוררת - 150 גר'
אופן הכנה לסלט אגסים:
  1. לקערה בינונית, הכניסו את פרוסות האגסים וטפטפו עליהן 1 כף שמן זית. preperation מקור תמונה: Indiana Public Media
  2. חממו מחבת בינונית וצלו עליה את חתיכות האגס, כדקה מכל צד. הניחו אותם בצד שיצטננו.
  3. בקערה בינונית, ערבבו את השמן שנותר, חומץ ודבש. הוסיפו לרוטב את האגסים ויתר הרכיבים, ערבבו היטב והגישו.

מתכון ללחם אפרסמונים ייחודי

הפרי הכתום והנפלא, שמזכיר לעתים דלעת קטנה, גדל לתקופה קצר בלבד ולכן כדאי לנסות ולהכין ממנו דברים שונים, כמו הלחם שבמתכון. טעמו המיוחד של האפרסמון מורגש בכל ביס ונותן לנו מרכיב מנצח ללחם לא שגרתי ומיוחד לסתיו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 0
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Emilie Hardman
רכיבים ללחם אפרסמונים:
מחית אפרסמונים - 1 כוס (מ-3 אפרסמונים)
סודה לשתייה - 2 כפיות
סוכר לבן - 3 כוסות (ניתן להשתמש רק ב-2 כוסות עבור גרסה פחות מתוקה)
קמח לבן - 3 כוסות
שמן צמחי - 1 כוס
ביצים - 4 (גודל L)
מיץ תפוזים - 350 מ''ל
מים - ⅔ כוס
אגוזי מלך קצוצים - 1 כוס
קינמון טחון - ½1 כפיות
אבקת אגוז מוסקט - ½ כפית
מלח - 1 כפית
אופן הכנה ללחם אפרסמונים:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ושמנו אותן.
  2. בקערה קטנה, ערבבו יחד מחית אפרסמון וסודה לשתייה. הניחו בצד ל-5 דקות.
  3. בקערה בינונית, ערבבו סוכר, שמן, ביצים, קינמון, אגוז מוסקט ומלח ועבדו לתערובת חלקה.
  4. בקערה גדולה, נפו את הקמח, הוסיפו לו את הרכיבים היבשים וערבבו. הוסיפו את הרכיבים הרטובים בהדרגה וערבבו היטב. הוסיפו אגוזי מלך וערבבו שוב. preperation מקור תמונה: jacqueline
  5. חלקו את הבלילה באופן שווה בין 3 התבניות והכניסו לתנור לשעה, או עד שקיסם שתוקעים בעוגות יוצא חלק.

מתכון לצלי בקר מגרה ברוטב יין

בעזרת המתכון הטעים הזה לצלי בקר מהביל תוכלו להכין מאכל מושלם לימים הקרירים שמגיעים אלינו. צוותו לו חתיכות של לחם קלוי ותיהנו מארוחה מזינה וטעימה לעונה הסתיו.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קשה
recipe מקור תמונה: PROgirlguyed
רכיבים לצלי בקר:
בשר לצלי ללא עצמות - 1 קג' (כתף למשל)
יין אדום - 750 מ''ל
ציר בקר - 300 מ"ל (ניתן להשתמש גם ב-½1 כפיות של אבקת מרק מהולים בכוס וחצי של מים חמים)
שמן צמחי - 4 כפות
רסק עגבניות - ¼ כוס
חרדל דיז'ון - 1 כף
שיני שום קצוצות - 3
עלי דפנה - 2
בצל גדול, חתוך לפרוסות דקות - 1
גזרים בינוניים, קלופים, חתוכים לאורכם וחצויים לרוחבם - 4
תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים גס - 4
פטריות חתוכות גס - 2 כוסות
גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ - 2
פטרוזיליה טרייה קצוצה - 2 כפות
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנה לצלי בקר:
  1. הסירו את השומן מהבשר, מזגו את היין לשקית אטומה או קופסה שטוחה והשרו את הבשר ביין למשך 8 שעות לפחות. הפכו אותו לעתים. preperation
  2. נקזו את הבשר מנוזלי היין ושמרו אותם בצד. ייבשו את הבשר היטב וצרבו אותו מכל צדיו על מחבת כבדה שמתאימה לתנור.
  3. בסיר בינוני, הביאו את היין לרתיחה והנמיכו את האש. בשלו ללא מכסה במשך 15-20 דקות, או עד שהיין מצטמצם לחצי מהכמות ההתחלתית שלו.
  4. הוסיפו לסיר ציר/מרק, רסק עגבניות, חרדל, שום ועלי דפנה הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו לאש נמוכה – בינונית ובשלו במשך 5 דקות נוספות ללא מכסה.
  5. צקו את תערובת היין על הבשר שנמצא במחבת והוסיפו את הבצל.
  6. כסו את הבשר והכניסו את המחבת לתנור שחומם ל-170 מעלות למשך שעתיים.
  7. הוציאו את המחבת והוסיפו את יתר הרכיבים. הכניסו לתנור לשעה נוספת.
  8. הוציאו את הבשר מהתנור כשהוא רך לגמרי והעבירו אותו יחד עם התוספות לצלחת הגשה. כסו בנייר אלומיניום כדי לשמור על העסיסיות של הבשר.
  9. הסירו מהמחבת את שיירי השומן, הניחו אותו על אש בינונית וצמצמו את הנוזלים עד שהרוטב מתעבה (כ-15 דקות).
  10. חתכו את הבשר לחתיכות בעובי הרצוי, מזגו עליהן את רוטב היין והגישו חם.

מתכון קל למרק דלעת מושלם

אין כמו מרק חם לארוחת הצהריים או הערב כמנה משביעה וטעימה, בייחוד כשמדובר במרקים סמיכים. המתכון הבא למרק דלעת אהוד על כולם, והוא גם יחמם אתכם בימי הסתיו והחורף בצורה בריאה וערבה לחך.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למרק דלעת:
שמן - 2 כפות
בצל קטן קצוץ - 1
גבעול סלרי קצוץ - 1
גזר בינוני קצוץ - 1
תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות - 2
דלורית בינונית קלופה, ללא זרעים, וחתוכה לקוביות קטנות - 1
כוסות של ציר ירקות - 5 (ניתן להכין מאבקת מרק ירקות)
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן הכנה למרק דלעת:
  1. בסיר גדול, חממו את השמן על אש בינונית – גבוהה וטגנו בתוכו בצל, סלרי, גזר תפוחי אדמה ודלורית במשך 5 דקות, עד להשחמה קלה. preperation מקור תמונה: PROThomas Cizauskas
  2. צקו ציר/מרק ירקות לכיסוי הרכיבים והביאו אותם לרתיחה.
  3. הנמיכו את עוצמת האש ללהבה בינונית, כסו ובשלו במשך 40 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  4. העבירו את המרק למעבד מזון ועבדו אותו למחית חלקה.
  5. החזירו את המרק לסיר ל-10 דקות נוספות של בישול, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. הגישו חם.

מתכון לחזה עוף בשזיפים מתקתקים

השזיפים הנפלאים גם הם נמצאים כעת בשיאם, ומומלץ להשתמש בהם בתפריט הסתיו שלכם. הזיווג של חזה עוף עסיסי עם שזיפים בשלים ומתקתקים יוצר מנה אהובה על מבוגרים וילדים כאחד, כך שכל בני המשפחה שלכם יוכלו ליהנות ממנה סתווית ובריאה זו.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 0
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Roger Ferrer Ibáñez
רכיבים לחזה עוף בשזיפים:
חצאים של חזה עוף, ללא עור ועצמות - 4
שמן זית - 1 כף
בצל סגול בינוני חתוך דק - ½ בצל
שזיפים קטנים - 3 (ניתן להשתמש גם בשזיפים יבשים)
מרק עוף - ½ כוס (ניתן להכין מ-½ כוס מים חמים וכפית אבקת מרק עוף)
חומץ בלסמי - 2 כפות
דבש - 1 כף
מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן הכנה לחזה עוף בשזיפים:
  1. הניחו את חצאי חזה העוף בין 2 יריעות של ניילון נצמד, ובעזרת פטיש לבשר שטחו אותן לעובי של 2 ס"מ.
  2. הוציאו את חזה העוף מהניילון הנצמד ותבלו אותו במלח ופלפל מכל צדיו.
  3. חממו את השמן במחבת בינונית וטגנו את חזה העוף משני צדיו עד שהוא משחים (כ-7 דקות סך הכל). הסירו את חזה העוף מהמחבת והניחו על צלחת בצד.
  4. השאירו את המחבת על האש, הוסיפו לה בצל סגול וטגנו עד שהוא מזהיב. הכניסו את חתיכות השזיפים וטגנו כ-3 דקות, או עד שהן משחימות. preperation מקור תמונה: Stig Morten Waage
  5. הוסיפו לבצל ולשזיפים מרק עוף, חומץ בלסמי, דבש ואת המיצים שהעוף הגיר על הצלחת. הגבירו את האש לבינונית – גבוהה, הוסיפו את חתיכות העוף ובשלו עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. הגישו חם (מומלץ בתוספת אורז).

מתכון לתבשיל צ'ילי - קינואה וירקות

תבשיל הצ'ילי הוא אהוב במדינות רבות, וכולל בדרך כלל בשר, שעועית ופלפל חריף מאוד. הגרסה הבאה היא קלילה יותר ואינה מכילה בשר, אלא רכיבים קלילים יותר שיוצרים מנה חמה ומושלמת לערבי הסתיו הצוננים.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: William Jones
רכיבים לתבשיל קינואה:
מרק ירקות - ¼2 כוסות
קינואה מבושלת - ½ כוס
שעועית שחורה מבושלת - כ-400 גרם (ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים)
עגבניות גדולות חתוכות לקוביות - 4
פלפל אדום קצוץ - ¼ כוס
פלפל ירוק קצוץ - ¼ כוס
גזר מגורר - 1
בצל קצוץ - ½ בצל
שיני שום - 2
פלפל אדום קטן - ½ פלפל
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
כמון - 1 כפית
אורגנו - 1 כפית
גרגירי תירס - ½ כוס
אופן הכנה לתבשיל קינואה:
  1. לתוך סיר גדול, הכניסו מרק ירקות, קינואה, שעועית שחורה ועגבניות וערבבו היטב.
  2. הוסיפו לסיר פלפלים, גזר, בצל ושום, וערבבו. הכניסו לסיר את יתר התבלינים וערבבו היטב כדי שכל הרכיבים ישתלבו יחדיו. preperation מקור תמונה: Mike
  3. הביאו את הצ'ילי לרתיחה, כסו את הסיר והנמיכו את עוצמת האש ללהבה בינונית. בשלו במשך כשעה וחצי או עד שכל הרכיבים מתאחדים והירקות רכים. הגישו חם.

מתכון למאפה פריך של תפוחים ואגוזי פקאן

תפוחים ירוקים הם רכיב נפלא בקינוחים, שכן החמיצות שלהם נעלמת במהלך האפייה והם הופכים למתוקים, רכים וטעימים בצורה בלתי רגילה. שילוב עם אגוזים, כמו פקאן, משדרג כל מתכון, וזה שלפניכם הוא רעיון מעולה לקינוח סתווי פשוט ונימוח להפליא.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Denizen.info
רכיבים למאפה תפוחים ופקאן:
קמח - ¼ כוס ועוד 2 כפות
סוכר חום בהיר - ¼ כוס ועוד 2 כפות
סוכר לבן - ½ כוס ועוד 2 כפות
חמאה לא מלוחה וקרה מאוד, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ - 6 כפות
אגוזי פקאן קצוצים - 1 כוס
שיבולת שועל - ½ כוס
תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות - 5
מלח - קמצוץ
אופן הכנה למאפה תפוחים ופקאן:
  1. חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית עגולה בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. הכניסו למעבד מזון את הקמח עם הסוכר החום, ¼ כוס סוכר לבן ומלח והפעילו לפרקים ליצירת פירורים.
  3. הוסיפו למעבד המזון חמאה והפעילו עד לקבלת בצק מתפורר. preperation מקור תמונה: michelle@TNS
  4. העבירו את הבצק ממעבד המזון לקערה גדולה והוסיפו לו שיבולת שועל ופקאן.
  5. הכניסו את התפוחים לקערה בינונית, פזרו עליהם את הסוכר הלבן שנותר וערבבו עד שהם יהיו מצופים מכל הצדדים.
  6. פזרו את התפוחים על תבנית האפייה, הוסיפו עליהם את הבצק ושטחו אותו על כל שטח התבנית.
  7. הכניסו לתנור למשך 40-50 דקות, או עד שהתפוחים רכים (ניתן לבדוק בעזרת מזלג).
  8. הוציאו מהתנור, צננו מעט והגישו בעזרת כף.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: