maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכוני סתיו נפלאים

  הסתיו כבר כאן וניתן להרגיש את הצינה הנעימה שהוא מביא עמו, יחד עם הפירות המיוחדים שגדלים בעונה הזו. שימוש בתנובה של עונת הסתיו להכנת מאכלים ומאפים היא דרך מעולה לנסות מתכונים חדשים וחמימים שלא ניתן להכין בקיץ הלוהט, וכעת זה הזמן הטוב ביותר עבורם! 7 המתכונים הסתוויים הבאים למנות ומאפים חמים וטעימים מכילים פירות ותבלינים אופייניים לעונה הזו, והם ללא ספק ישמחו את כל מי שיזכה לטעום מהם.
 
מתכון לסלט אגסים צלויים וגבינה כחולה

האגסים נמצאים בשיאם כעת ובמקום להשתמש בהם בקינוחים מסורתיים, מומלץ להכין איתם גם מנות מלוחות, כמו הסלט הבא. השילוב בין חם לקר, בין מתיקות למליחות ובין פרי לגבינה יוצר סלט מיוחד וסתווי שמשמש כמנת פתיחה מעולה לכל ארוחה.

מתכון לסלט אגסים צלויים וגבינה כחולה מקור תמונה: Toni Girl
רכיבים לסלט אגסים:
אגסים - 4 (בשלים ומוצקים, קלופים וחתוכים לפיסות בעובי 1 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
דבש - 1 כף
עלי חסה - 250 גר' (מסוגים שונים)
גבינה כחולה - 150 גר' (מפוררת)
מתכון ללחם אפרסמונים

הפרי הכתום והנפלא, שמזכיר לעתים דלעת קטנה, גדל לתקופה קצר בלבד ולכן כדאי לנסות ולהכין ממנו דברים שונים, כמו הלחם שבמתכון. טעמו המיוחד של האפרסמון מורגש בכל ביס ונותן לנו מרכיב מנצח ללחם לא שגרתי ומיוחד לסתיו.

מתכון ללחם אפרסמונים מקור תמונה: Emilie Hardman
רכיבים ללחם אפרסמונים:
מחית אפרסמונים - 1 כוס (מ-3 אפרסמונים)
סודה לשתייה - 2 כפיות
סוכר לבן - 3 כוסות (ניתן להשתמש רק ב-2 כוסות עבור גרסה פחות מתוקה)
קמח לבן - 3 כוסות
שמן צמחי - 1 כוס
ביצים - 4 (גודל L)
מיץ תפוזים - 350 מ''ל
מים - ⅔ כוס
אגוזי מלך - 1 כוס (קצוצים)
קינמון טחון - ½1 כפיות
מלח - 1 כפית
מתכון לצלי בקר ברוטב יין

בעזרת המתכון הטעים הזה לצלי בקר מהביל תוכלו להכין מאכל מושלם לימים הקרירים שמגיעים אלינו. צוותו לו חתיכות של לחם קלוי ותיהנו מארוחה מזינה וטעימה לעונה הסתיו.

מתכון לצלי בקר ברוטב יין מקור תמונה: PROgirlguyed
רכיבים לצלי בקר:
בשר לצלי - 1 קג' (ללא עצמות, כתף למשל)
יין אדום - 750 מ''ל
ציר בקר - 300 מ"ל (ניתן להשתמש גם ב-½1 כפיות של אבקת מרק מהולים בכוס וחצי של מים חמים)
שמן צמחי - 4 כפות
רסק עגבניות - ¼ כוס
שיני שום - 3 (קצוצות)
בצל גדול - 1 (חתוך לפרוסות דקות)
גזרים בינוניים - 4 (קלופים, חתוכים לאורכם וחצויים לרוחבם)
תפוחי אדמה בינוניים - 4 (קלופים וחתוכים גס)
פטריות - 2 כוסות (חתוכות גס)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה קצוצה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
מתכון קל למרק דלעת

אין כמו מרק חם לארוחת הצהריים או הערב כמנה משביעה וטעימה, בייחוד כשמדובר במרקים סמיכים. המתכון הבא למרק דלעת אהוד על כולם, והוא גם יחמם אתכם בימי הסתיו והחורף בצורה בריאה וערבה לחך.

רכיבים למרק דלעת:
שמן - 2 כפות
בצל קטן - 1 (קצוץ)
סלרי - 1 (גבעול קצוץ)
גזר בינוני - 1 (קצוץ)
תפוחי אדמה בינוניים - 2 (חתוכים לקוביות)
דלורית בינונית - 1 (קלופה, ללא זרעים, וחתוכה לקוביות קטנות)
ציר ירקות - 5 כוסות (ניתן להכין מאבקת מרק ירקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לחזה עוף בשזיפים

השזיפים הנפלאים גם הם נמצאים כעת בשיאם, ומומלץ להשתמש בהם בתפריט הסתיו שלכם. הזיווג של חזה עוף עסיסי עם שזיפים בשלים ומתקתקים יוצר מנה אהובה על מבוגרים וילדים כאחד, כך שכל בני המשפחה שלכם יוכלו ליהנות ממנה סתווית ובריאה זו.

מתכון לחזה עוף בשזיפים מקור תמונה: Roger Ferrer Ibáñez
רכיבים לחזה עוף בשזיפים:
חזה עוף - 4 חצאים (ללא עור ועצמות)
שמן זית - 1 כף
בצל סגול - ½ בצל (בינוני, חתוך דק)
שזיפים - 3 (קטנים, ניתן להשתמש גם בשזיפים יבשים)
מרק עוף - ½ כוס (ניתן להכין מ-½ כוס מים חמים וכפית אבקת מרק עוף)
חומץ בלסמי - 2 כפות
דבש - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לקינואה - צ'ילי וירקות

תבשיל הצ'ילי הוא אהוב במדינות רבות, וכולל בדרך כלל בשר, שעועית ופלפל חריף מאוד. הגרסה הבאה היא קלילה יותר ואינה מכילה בשר, אלא רכיבים קלילים יותר שיוצרים מנה חמה ומושלמת לערבי הסתיו הצוננים.

מתכון לקינואה - צ'ילי וירקות מקור תמונה: William Jones
רכיבים לתבשיל קינואה:
מרק ירקות - ¼2 כוסות
קינואה - ½ כוס (מבושלת)
שעועית שחורה - כ-400 גרם (מבושלת - ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים)
עגבניות גדולות - 4 (חתוכות לקוביות)
פלפל אדום - ¼ כוס (קצוץ)
פלפל ירוק - ¼ כוס (קצוץ)
גזר - 1 (מגורר)
בצל - ½ בצל (קצוץ)
פלפל אדום קטן - ½ פלפל
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
כמון - 1 כפית
אורגנו - 1 כפית
גרגירי תירס - ½ כוס
מתכון למאפה פריך של תפוחים ואגוזי פקאן

תפוחים ירוקים הם רכיב נפלא בקינוחים, שכן החמיצות שלהם נעלמת במהלך האפייה והם הופכים למתוקים, רכים וטעימים בצורה בלתי רגילה. שילוב עם אגוזים, כמו פקאן, משדרג כל מתכון, וזה שלפניכם הוא רעיון מעולה לקינוח סתווי פשוט ונימוח להפליא.

מתכון למאפה פריך של תפוחים ואגוזי פקאן מקור תמונה: Denizen.info
רכיבים למאפה תפוחים ופקאן:
קמח - ¼ כוס + 2 כפות
סוכר חום בהיר - ¼ כוס + 2 כפות (דמררה)
סוכר לבן - ½ כוס + 2 כפות
חמאה - 6 כפות (לא מלוחה וקרה מאוד, חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ)
אגוזי פקאן - 1 כוס (קצוצים)
שיבולת שועל - ½ כוס
תפוחים ירוקים - 5 (קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות)
מלח - קמצוץ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: