maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לחזה עוף בשזיפים

השזיפים הנפלאים גם הם נמצאים כעת בשיאם, ומומלץ להשתמש בהם בתפריט הסתיו שלכם. הזיווג של חזה עוף עסיסי עם שזיפים בשלים ומתקתקים יוצר מנה אהובה על מבוגרים וילדים כאחד, כך שכל בני המשפחה שלכם יוכלו ליהנות ממנה סתווית ובריאה זו.

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחזה עוף בשזיפים מקור תמונה: Roger Ferrer Ibáñez
רכיבים לחזה עוף בשזיפים:
חזה עוף - 4 חצאים (ללא עור ועצמות)
שמן זית - 1 כף
בצל סגול - ½ בצל (בינוני, חתוך דק)
שזיפים - 3 (קטנים, ניתן להשתמש גם בשזיפים יבשים)
מרק עוף - ½ כוס (ניתן להכין מ-½ כוס מים חמים וכפית אבקת מרק עוף)
חומץ בלסמי - 2 כפות
דבש - 1 כף
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת החזה עוף בשזיפים:
  1. הניחו את חצאי חזה העוף בין 2 יריעות של ניילון נצמד, ובעזרת פטיש לבשר שטחו אותן לעובי של 2 ס"מ.
  2. הוציאו את חזה העוף מהניילון הנצמד ותבלו אותו במלח ופלפל מכל צדיו.
  3. חממו את השמן במחבת בינונית וטגנו את חזה העוף משני צדיו עד שהוא משחים (כ-7 דקות סך הכל). הסירו את חזה העוף מהמחבת והניחו על צלחת בצד.
  4. השאירו את המחבת על האש, הוסיפו לה בצל סגול וטגנו עד שהוא מזהיב. הכניסו את חתיכות השזיפים וטגנו כ-3 דקות, או עד שהן משחימות. preperation מקור תמונה: Stig Morten Waage
  5. הוסיפו לבצל ולשזיפים מרק עוף, חומץ בלסמי, דבש ואת המיצים שהעוף הגיר על הצלחת. הגבירו את האש לבינונית – גבוהה, הוסיפו את חתיכות העוף ובשלו עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. הגישו חם (מומלץ להגיש בתוספת אורז).
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: