maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לקינוחי פרווה נהדרים וטעימים במיוחד

כולנו אוהבים לסיים ארוחה טעימה עם קינוח מפנק, וחלקנו אף מחכים לטעם המתוק והאהוב כבר מהמנה הראשונה. עם זאת, כאשר מדובר בסיום של ארוחה בשרית או אם איננו מעוניינים לצרוך קינוחים חלביים מסיבות כמו רגישות ללקטוז, נדמה לנו לא פעם כי היצע הקינוחים מצומצם מאוד. החדשות הטובות הן ש-8 המתכונים הבאים לקינוחי פרווה מעולים נועדו לפתור את הבעיה הזו, והם יוכיחו לכם אחת ולתמיד שקיימים תחליפים נהדרים שיאפשרו לכם ליהנות מהטעם המוכר מבלי להתפשר. אין ספק שתרצו לאמץ אותם בהקדם!

מתכון למרנג לימון

הקינוח המרענן והטעים הבא הוא סיום נהדר לארוחה גדולה, וצורת ההגשה שלו בהחלט תצליח לשמח ולהפתיע את כל האורחים. אף על פי שהתוצאה נראית מרשימה במיוחד, זמן ההכנה הקצר שלו יהפוך את הקינוח הזה לרעיון שתרצו ליישם כבר בארוחה הבאה.
 
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לבסיס מרנג:
צנצנות - 6 (מתאימות לחימום בתנור)
שקדים - ½1 כוסות (קצוצים דק)
סוכר - 1 כף
פתיתי קוקוס - ½ כוס
רכיבים למילוי :
זרעי צ'יה - 4 כפות
מים - ¾ כוס
מיץ לימון - מ-2 לימונים
דבש - 2 כפות
רכיבים למרנג:
אופן הכנת הבסיס מרנג:
  1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
  2. ערבבו יחד את כל חומרי שכבת הבסיס. preperation
  3. חלקו את התערובת בין הצנצנות, כ-2 כפות עבור כל צנצנת.
  4. הניחו את הצנצנות על תבנית אפייה ואפו אותך במשך 10-15 דקות, או עד להזהבה קלה של שכבת הבסיס. הוציאו ואפשרו להן להתקרר במשך כ-10 דקות.
אופן הכנת המילוי :
  1. בזמן שהצנצנות מתקררות, הכינו את המילוי על ידי השריית זרעי צ'יה במשך 5 דקות בתוך 3/4 כוס מים. לאחר מכן, ערבבו את זרעי הצ'יה הספוגים עם מיץ לימון, דבש, שמן קוקוס וחלב קוקוס במערבל מזון.
  2. העבירו את תערובת הצ'יה למחבת וחממו על אש קטנה עד שתתחיל לרתוח, ואז הורידו את המחבת מהאש והקציפו תוך הוספה איטית של החלמונים. הימנעו ממצב בו אתם מקבלים ביצים מקושקשות, על ידי הימנעות מהקצפה מהירה מדי.
  3. חלקו את המילוי בין שש הצנצנות: הניחו אותו מעל לשכבת הבסיס, ואפו במשך 15 דקות נוספות. לאחר מכן הוציאו את הצנצנות מהתנור והניחו אותן בצד.
  4. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
אופן הכנת המרנג:
  1. ערבלו את החלבונים באמצעות מערבל או באופן ידני, עד שיתחיל להיווצר קצף. פזרו ½ כף סוכר והמשיכו לערבב עד שהקצף מתחיל להסמיך.
  2. חלקו את החלבונים המוקצפים בין הצנצנות ואפו במשך 7-10 דקות, או עד להזהבה קלה. צננו לחלוטין והגישו.

מתכון לעוגת קינמון-קוקוס

העוגה הבאה תאפשר לכם ליהנות מהטעם והמרקם יוצאי הדופן של עוגת הגבינה, בעזרת עוגת פרווה נהדרת, טעימה וקלה להכנה. הטיפ הפשוט שבמתכון יאפשר לכם להגיש את העוגה ללא חשש שתתפורר או תתפרק, והתוצאה תיראה נהדר בכל פעם מחדש.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לשכבת בסיס:
סירופ מייפל - סירופ מייפל
חמאת קוקוס - 3 כפות (מומסת )
מיץ תפוזים - ½1 כפות (או מים, בהתאם למתיקות בה אתם מעוניינים)
קינמון - ½2 כפיות
רכיבים לעוגה:
חמאת קוקוס - 1 כוס (מומסת)
חלב קוקוס - ¾ כוס
סירופ מייפל - ¼ כוס + 2 כפות (בטמפרטורת החדר)
מיץ לימון - 2 כפות (טרי)
תמצית וניל - 2 כפיות
קינמון - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת השכבת בסיס:
  1. ראשית, הכינו את הבצק על ידי הוספת כל רכיבי שכבת הבסיס אל תוך קערה וערבוב עד לקבלת עיסה במרקם רטוב ומתפורר.
  2. רפדו תבנית עוגה שקוטרה 20 ס"מ בניילון נצמד, כך שהניילון יצא אל מחוץ לתבנית. הניחו את הבצק בתחתית התבנית ושטחו אותו כך שיכסה את כל הבסיס באופן אחיד. לאחר מכן, הניחו במקרר.
אופן הכנת העוגה:
  1. לצורך הכנת העוגה עצמה, המיסו את חמאת הקוקוס עד שתהפוך לנוזל. תוכלו להעביר אותה לכוס על מנת לוודא שהיא אכן ממלאת כוס שלמה.
  2. הכניסו אל קערה גדולה את חלב הקוקוס, סירופ המייפל, מיץ הלימון ותמצית הווניל, והקציפו עד לקבלת תערובת במרקם חלק ואחיד. הוסיפו את הקינמון, המלח וחמאת הקוקוס המומסת, והקציפו באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת במרקם סמיך. preperation
  3. הוציאו את בסיס העוגה מהמקרר וצקו מעליו את הבלילה שהכנתם. החזירו את העוגה למקרר למשך כשעתיים על מנת לאפשר לה להתגבש.
  4. תוכלו להיעזר בניילון הנצמד כדי לשלוף את העוגה מבלי שתתפורר. ניתן לקשט אותה עם קינמון, תותים או שמנת קוקוס.
טיפ השף:
כדי לשמור על העוגה טרייה, אחסנו אותה במקרר בכלי אטום.

מתכון לקאפקייקס גזר

קאפקייקס אהובים מאוד על מבוגרים וילדים כאחד, אך רבים מאיתנו שמעוניינים בקינוחי פרווה נאלצים לוותר עליהם בסופן של ארוחות בשריות. המתכון הבא לקאפקייקס גזר ישמח אתכם ואת האורחים, והציפוי המיוחד ימשוך את תשומת הלב ויהפוך אותם לגולת הכותרת של הארוחה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקאפקייקס:
סוכר - ⅔ כוס
שמן צמחי - ⅓ כוס
יוגורט סויה - ⅓ כוס (רגיל או בטעם וניל)
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - ⅔ כוס
סודה לשתייה - ¾ כפית
אבקת אפייה - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
ג'ינג'ר - ¼ כפית
גזר - 1 כוס (מגורר דק)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים)
צימוקים - ¼ כוס
רכיבים לציפוי:
מרגרינה - ¼ כוס (מרוככת)
גבינת שמנת צמחית - ¼ כוס (מרוככת)
אבקת סוכר - ¼1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
אופן הכנת הקאפקייקס:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות. רפדו את תבנית הקאפקייקס בגביעי נייר, או רססו אותה קלות בספריי שמן למניעת הידבקות של המאפים.
  2. בקערה בינונית, ערבבו יחד סוכר, שמן צמחי, יוגורט סויה ותמצית וניל. נפו יחד את כל הרכיבים היבשים (אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קמח, קינמון, ג'ינג'ר), ולאחר מכן הוסיפו אותם לקערה וערבבו עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד.
  3. הוסיפו את הגזר, אגוזי המלך והצימוקים.
  4. מלאו את תאי תבנית הקאפקייקס עד לגובה של כ-⅔, ואפו למשך כ-25 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בזמן שהקאפקייקס בתנור, ערבבו יחד את גבינת השמנת הצמחית והמרגרינה באמצעות מערבל מזון, עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד.
  2. המשיכו לערבב תוך הוספה איטית של אבקת סוכר, ולאחר מכן הוסיפו גם את תמצית הווניל.
  3. לאחר שהוצאתם את הקאפקייקס מהתנור והם התקררו לחלוטין, קשטו כל אחד מהם בציפוי שהכנתם והוסיפו מעט אגוזי מלך לקישוט. preperation

מתכון לכדורי חמאת בוטנים מצופים שוקולד

הקינוח הבא מיועד למי שלא יכול לסיים את הארוחה מבלי לזכות בטעם שוקולדי מתוק, כאשר כל נגיסה בכדורי השוקולד הללו תפגיש אתכם גם עם טעמה הנהדר והאהוב של חמאת הבוטנים. 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 20
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לכדורי חמאת בוטנים:
חמאת בוטנים - 1 כוס (מומלץ כזו המכילה שברי בוטנים)
סירופ מייפל - ¼ כוס
נבט חיטה - ½ כוס
שוקולד מריר - 1 כוס (שבבים )
אופן הכנת הכדורי חמאת בוטנים:
  1. ערבבו בקערה את חמאת הבוטנים, סירופ המייפל ונבט החיטה, ולאחר מכן הוסיפו את פצפוצי האורז.
  2. צרו מהתערובת כדורים בגודל של כף גדושה, והניחו אותם על תבנית אפייה. preperation
  3. אפשרו לכדורים להתקרר במקרר כשעה, על מנת שיתקשו מעט.
  4. לאחר שעה, הניחו את שבבי השוקולד בסיר קטן.
  5. חממו מים בסיר בינוני-גדול על אש בינונית, והניחו את סיר השבבים הקטן מעל לסיר הגדול. ערבבו עד שהשוקולד נמס לחלוטין, ולאחר מכן הסירו את הסירים מהאש.
  6. הוציאו את כדורי חמאת הבוטנים מהמקרר, והשתמשו בכף על מנת לטבול אותם בתוך השוקולד מכל הכיוונים. לאחר מכן הניחו אותם על גבי תבנית אפייה.
  7. הכניסו את הכדורים הטבולים בשוקולד לתוך המקרר למשך שעה נוספת, ולאחר מכן תוכלו ליהנות מקינוח נהדר וטעים במיוחד.

מתכון לעוגיות פקאן

עוגיות הן תמיד רעיון נהדר לקינוח, והעוגיות הביתיות הבאות ייעלמו מהצלחות תוך דקות ספורות. תוכלו למלא אותן בריבה האהובה עליכם וליהנות מהתוספת המושלמת לצד כוס תה או קפה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות פקאן:
אגוזי פקאן - 1 כוס
שמן קנולה - ½ כוס
סירופ מייפל - ½ כוס (ניתן להמיר בסירופ אורז חום)
מלח - ¼ כפית
ריבת פירות - 5 כפות (לפי בחירתכם)
אופן הכנת העוגיות פקאן:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. הכניסו את אגוזי הפקאן ושיבולת השועל לתוך מעבד מזון, וערבלו עד לקבלת תערובת גרוסה במרקם גס.
  3. העבירו את התערובת לקערה גדולה, הוסיפו קמח, שמן, סירופ מייפל או סירופ אורז חום ומלח וערבבו היטב.
  4. גלגלו מהתערובת כדורים ליצירת העוגיות שלכם, וסדרו אותם על גבי תבנית אפייה. הקפידו להימנע מלהצמיד את העוגיות זו לזו כדי שלא יתגבשו יחדיו בזמן האפייה.
  5. כעת לחצו בעדינות באמצעות האגודל במרכזה של כל אחת מהעוגיות, והניחו כפית של ריבה במרכז כל שקע שיצרתם. preperation
  6. אפו את העוגיות עד להזהבה והתקשות של השוליים, במשך 15-20 דקות.
  7. אפשרו לעוגיות להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן תוכלו להגיש אותן או לאחסן בין ניירות אפייה בכלי אטום.

מתכון לעוגת שוקולד ללא חלב וללא ביצים

רוצים להכין קינוח טעים ופשוט ולגרום לכל האורחים להיות מרוצים? המתכון הבא יסייע לכם לעשות זאת בהצלחה! עוגת השוקולד שאותה תלמדו להכין הצליחה לכבוש את לבם של בני משפחתי והאורחים, וכשאני מגישה אותה אני לא נתקלת בשום התנגדויות או תירוצים. זאת מאחר שהמתכון הזה אינו מכיל רכיבים חלביים, ואף לא ביצים, כך שכל מי שרגיש ללקטוז, טבעוני או שומר כשרות יוכל להתמוגג מטעמה הנפלא של העוגה הזו!

זמן הכנה: 12 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגה:
קמח - ½1 כוסות
קקאו - 3 כפות (לא ממותק)
סוכר - 1 כוס
מלח - ½ כפית
חומץ לבן - 1 כפית
תמצית וניל - 1 כפית
שמן צמחי - 5 כפות
מים - 1 כוס
רכיבים לציפוי:
שוקולד מריר - 100 גר' (פרווה)
שמן קוקוס - 2 כפיות (או שמן צמחי אחר)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. קחו תבנית אפייה עמוקה והכניסו לתוכה קמח, קקאו, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח, וערבבו היטב. preperation
  3. צרו 3 גומות (שתיים קטנות ואחת גדולה) שאליהן תיצקו את הרכיבים הרטובים; לשקע אחד הכניסו את החומץ, לשני את תמצית הווניל ולשלישי (הגדול), את השמן הצמחי. כעת, צקו מים על כל התבנית, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. preperation
  4. אפו את העוגה במרכז התנור במשך 35 דקות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בזמן שהעוגה נאפת, שברו את השוקולד המריר לקוביות, והכניסו אותן לתוך קערה קטנה שניתן לחמם. הוסיפו את שמן הקוקוס והניחו את הקערה בתוך סיר עם מים רותחים (באן מארי). הקפידו שהקערה לא תיגע במים הרותחים והמשיכו לחמם את הסיר עד שייווצר רוטב שוקולד.
  2. לאחר שחלפו 35 דקות הכניסו קיסם לעוגה ובדקו שהוא יוצא נקי, במידה שכן, הוציאו אותה מהתנור, הניחו לה להתקרר מספר דקות, ולאחר מכן צקו את הרוטב השוקולד על העוגה באופן שווה. אם הקיסם רטוב ומלוכלך יש להמשיך לאפות ולבדוק פעם נוספת לאחר כמה דקות. preperation
  3. אם תרצו שלעוגה שלכם יהיה ציפוי קשיח תוכלו להכניס אותה למקרר ולפני כן לקשט אותה עם כל דבר שתחפצו, כמו קצפת, תותים, אבקת סוכר או סוכריות צבעוניות. preperation

מתכון לעוגת לימון בזיגוג פונדנט

מי יכול לסרב לעוגת לימון מצופה? לאחר שתלמדו להכין את המתכון הבא, לא תהיה לכם סיבה לוותר על הקינוח הנהדר והמרענן הזה!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגה:
חלב סויה - 1 כוס (ממותק)
חומץ תפוחים - 1 כפית
קמח - 1 כוס + 2 כפות
שקדים - ⅓ כוס (קצוצים דק)
אבקת אפייה - ½1 כפיות
מלח - ½ כפית
סוכר - ¾ כוס
שמן קנולה - ⅓ כוס
מיץ לימון - מ- ½ לימון קטן
תמצית לימון - 2 כפיות
רכיבים לציפוי:
אבקת סוכר - ½ כוס
חלב סויה - 1 כף (לא ממותק)
תמצית לימון - ½ כפית
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות, ושמנו תבנית אפייה אינגליש קייק (תבנית מלבנית מוארכת).
  2. בקערה בינונית, הקציפו יחד את חלב הסויה וחומץ התפוחים, והניחו בצד.
  3. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
  4. חזרו אל הקערה הבינונית והוסיפו סוכר, שמן, מיץ לימון ותמצית לימון. ערבבו היטב.
  5. כעת חזרו שוב אל הקערה הגדולה, צרו חור במרכז התערובת וצקו פנימה את רכיבי הקערה הבינונית. ערבבו ערבוב קל מאוד, רק לצורך איחוד הרכיבים.
  6. צקו את הבלילה אל תוך התבנית, ואפו במשך 35-40 דקות או עד שקיסם שתכניסו אל התבנית ייצא נקי ויבש.
  7. אפשרו לעוגה להתקרר למשך כ-10 דקות לפני שתוציאו אותה מהתבנית.
אופן הכנת הציפוי:
  1. הקציפו יחד את חומרי הציפוי. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, הזליפו את הציפוי על גביה והמתינו שייתייבש. preperation

מתכון לתותים ממולאים בשקדים

הפתיעו את האורחים חובבי הפירות שלכם בקינוח יוצא מן הכלל, שכמותו כנראה טרם יצא להם לראות בארוחות אחרות. התותים הללו ממולאים בתערובת טעימה במיוחד של בננה וקינואה, כך שלצד הטעם העשיר מדובר גם בקינוח בריא ונטול חלב, שהוא מקור נהדר לחלבון וסיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לתותים הממולאים:
קינואה - ¼ כוס (לא מבושלת)
בננה - 1
קינמון - ½ כפית
אבקת קקאו - 1 כפית
תמצית שקדים - ½ כפית
תותים - 24
שקדים - 12
אופן הכנת התותים הממולאים:
  1. הכניסו את הקינואה לסיר קטן עם כוס מים, כסו אותו במכסה והביאו לרתיחה.
  2. הנמיכו את האש ובשלו במשך כ-15 דקות.
  3. העבירו את הקינואה המבושלת לקערה, והוסיפו סירופ מייפל, בננה, קינמון, אבקת קקאו ותמצית שקדים. מעכו את הבננה וערבבו היטב. אפשרו לתערובת להתקרר. preperation
  4. שטפו וייבשו את התותים. באמצעות סכין חדה, הסירו את החלק הפנימי של כל תות.
  5. הכניסו באמצעות כפית מעט מהתערובת שלכם לתוך כל תות. קשטו באמצעות כמה שקדים קצוצים ותוכלו להגיש מיד או לאחסן במקרר במיכל אטום וליהנות מהקינוח הנפלא הזה מאוחר יותר.
מקור: נוגה ס.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: