maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לקינוחי פרווה נהדרים וטעימים במיוחד

כולנו אוהבים לסיים ארוחה טעימה עם קינוח מפנק, וחלקנו אף מחכים לטעם המתוק והאהוב כבר מהמנה הראשונה. עם זאת, כאשר מדובר בסיום של ארוחה בשרית או אם איננו מעוניינים לצרוך קינוחים חלביים מסיבות כמו רגישות ללקטוז, נדמה לנו לא פעם כי היצע הקינוחים מצומצם מאוד. החדשות הטובות הן ש-8 המתכונים הבאים לקינוחי פרווה מעולים נועדו לפתור את הבעיה הזו, והם יוכיחו לכם אחת ולתמיד שקיימים תחליפים נהדרים שיאפשרו לכם ליהנות מהטעם המוכר מבלי להתפשר. אין ספק שתרצו לאמץ אותם בהקדם!

1. מרנג לימון בצנצנת

הקינוח המרענן והטעים הבא הוא סיום נהדר לארוחה גדולה, וצורת ההגשה שלו בהחלט תצליח לשמח ולהפתיע את כל האורחים. אף על פי שהתוצאה נראית מרשימה במיוחד, זמן ההכנה הקצר שלו יהפוך את הקינוח הזה לרעיון שתרצו ליישם כבר בארוחה הבאה.
 
 
רכיבים (עבור 6 צנצנות אישיות):
 
  • 6 צנצנות שמתאימות לחימום בתנור
עבור המילוי:
  • 4 כפות זרעי צ'יה
  • ¾ כוס מים
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות דבש
  • כף שמן קוקוס 
  • כוס חלב קוקוס ממותק
עבור שכבת הבסיס: 
  • ½1 כוסות שקדים קצוצים דק
  • כף שמן קוקוס
  • כף סוכר 
  • ½ כוס פתיתי קוקוס
עבור השכבה העליונה:
  • 4 חלבוני ביצה
  • ½ כף סוכר
 
הוראות הכנה:
 
1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
 
2. ערבבו יחד את כל חומרי שכבת הבסיס.
3. חלקו את התערובת בין הצנצנות, כ-2 כפות עבור כל צנצנת.
 
4. הניחו את הצנצנות על תבנית אפייה ואפו אותך במשך 10-15 דקות, או עד להזהבה קלה של שכבת הבסיס. הוציאו ואפשרו להן להתקרר במשך כ-10 דקות.
 
5. בזמן שהצנצנות מתקררות, הכינו את המילוי על ידי השריית זרעי צ'יה במשך 5 דקות בתוך 3/4 כוס מים. לאחר מכן, ערבבו את זרעי הצ'יה הספוגים עם מיץ לימון, דבש, שמן קוקוס וחלב קוקוס במערבל מזון.
 
6. העבירו את תערובת הצ'יה למחבת וחממו על אש קטנה עד שתתחיל לרתוח, ואז הורידו את המחבת מהאש והקציפו תוך הוספה איטית של החלמונים. הימנעו ממצב בו אתם מקבלים ביצים מקושקשות, על ידי הימנעות מהקצפה מהירה מדי.
 
7. חלקו את המילוי בין שש הצנצנות: הניחו אותו מעל לשכבת הבסיס, ואפו במשך 15 דקות נוספות. לאחר מכן הוציאו את הצנצנות מהתנור והניחו אותן בצד. 
 
8. הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
 
9. ערבלו את החלבונים באמצעות מערבל או באופן ידני, עד שיתחיל להיווצר קצף. פזרו ½ כף סוכר והמשיכו לערבב עד שהקצף מתחיל להסמיך.
 
10. חלקו את החלבונים המוקצפים בין הצנצנות ואפו במשך 7-10 דקות, או עד להזהבה קלה. צננו לחלוטין והגישו.
 

2. עוגת קינמון-קוקוס בסגנון עוגת גבינה

העוגה הבאה תאפשר לכם ליהנות מהטעם והמרקם יוצאי הדופן של עוגת הגבינה, בעזרת עוגת פרווה נהדרת, טעימה וקלה להכנה. הטיפ הפשוט שבמתכון יאפשר לכם להגיש את העוגה ללא חשש שתתפורר או תתפרק, והתוצאה תיראה נהדר בכל פעם מחדש.
רכיבים:
 
עבור שכבת הבסיס:
  • ½1 כוסות קמח שיבולת שועל (או שיבולת שועל טחונה במערבל מזון)
  • ½4 כפות סירופ מייפל 
  • 3 כפות חמאת קוקוס מומסת (תוכלו גם להכין אותה בעצמכם בבית)
  • ½1 כפות מיץ תפוזים או מים – בהתאם למתיקות בה אתם מעוניינים
  • ½2 כפיות קינמון
עבור העוגה:
  • כוס חמאת קוקוס מומסת
  • ¾ כוס חלב קוקוס 
  • ¼ כוס + 2 כפות סירופ מייפל בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות תמצית וניל 
  • 2 כפיות קינמון
  • ¼ כפית מלח
 
הוראות:
 
1. ראשית, הכינו את הבצק על ידי הוספת כל רכיבי שכבת הבסיס אל תוך קערה וערבוב עד לקבלת עיסה במרקם רטוב ומתפורר.
 
2. רפדו תבנית עוגה שקוטרה 20 ס"מ בניילון נצמד, כך שהניילון יצא אל מחוץ לתבנית. הניחו את הבצק בתחתית התבנית ושטחו אותו כך שיכסה את כל הבסיס באופן אחיד. לאחר מכן, הניחו במקרר.
 
3. לצורך הכנת העוגה עצמה, המיסו את חמאת הקוקוס עד שתהפוך לנוזל. תוכלו להעביר אותה לכוס על מנת לוודא שהיא אכן ממלאת כוס שלמה.
 
4. הכניסו אל קערה גדולה את חלב הקוקוס, סירופ המייפל, מיץ הלימון ותמצית הווניל, והקציפו עד לקבלת תערובת במרקם חלק ואחיד. הוסיפו את הקינמון, המלח וחמאת הקוקוס המומסת, והקציפו באמצעות מזלג עד לקבלת תערובת במרקם סמיך. 
 
5. הוציאו את בסיס העוגה מהמקרר וצקו מעליו את הבלילה שהכנתם. החזירו את העוגה למקרר למשך כשעתיים על מנת לאפשר לה להתגבש.
 
6. תוכלו להיעזר בניילון הנצמד כדי לשלוף את העוגה מבלי שתתפורר. ניתן לקשט אותה עם קינמון, תותים או שמנת קוקוס.
 
7. כדי לשמור על העוגה טרייה, אחסנו אותה במקרר בכלי אטום.
 

3. קאפקייקס גזר

קאפקייקס אהובים מאוד על מבוגרים וילדים כאחד, אך רבים מאיתנו שמעוניינים בקינוחי פרווה נאלצים לוותר עליהם בסופן של ארוחות בשריות. המתכון הבא לקאפקייקס גזר ישמח אתכם ואת האורחים, והציפוי המיוחד ימשוך את תשומת הלב ויהפוך אותם לגולת הכותרת של הארוחה.
רכיבים:
 
  • תבנית קאפקייקס
  • ⅔ כוס סוכר
  • ⅓ כוס שמן צמחי
  • ⅓ כוס יוגורט סויה (רגיל או בטעם וניל)
  • כפית תמצית וניל
  • ⅔ כוס קמח
  • ¾ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית קינמון
  • ¼ כפית ג'ינג'ר
  • כוס גזר מגורר דק
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • ¼ כוס צימוקים
לציפוי:
  • ¼ כוס מרגרינה מרוככת
  • ¼ כוס גבינת שמנת צמחית, מרוככת
  • ¼1 כוסות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
 
הוראות:
1. חממו את התנור ל-180 מעלות. רפדו את תבנית הקאפקייקס בגביעי נייר, או רססו אותה קלות בספריי שמן למניעת הידבקות של המאפים. 
 
2. בקערה בינונית, ערבבו יחד סוכר, שמן צמחי, יוגורט סויה ותמצית וניל. נפו יחד את כל הרכיבים היבשים (אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, קמח, קינמון, ג'ינג'ר), ולאחר מכן הוסיפו אותם לקערה וערבבו עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד. 
 
3. הוסיפו את הגזר, אגוזי המלך והצימוקים. 
 
4. מלאו את תאי תבנית הקאפקייקס עד לגובה של כ-, ואפו למשך כ-25 דקות.
 
5. בזמן שהקאפקייקס בתנור, ערבבו יחד את גבינת השמנת הצמחית והמרגרינה באמצעות מערבל מזון, עד להיווצרות תערובת במרקם אחיד.
 
6. המשיכו לערבב תוך הוספה איטית של אבקת סוכר, ולאחר מכן הוסיפו גם את תמצית הווניל. 
7. לאחר שהוצאתם את הקאפקייקס מהתנור והם התקררו לחלוטין, קשטו כל אחד מהם בציפוי שהכנתם והוסיפו מעט אגוזי מלך לקישוט.
 

4. כדורי חמאת בוטנים-שוקולד 

הקינוח הבא מיועד למי שלא יכול לסיים את הארוחה מבלי לזכות בטעם שוקולדי מתוק, כאשר כל נגיסה בכדורי השוקולד הללו תפגיש אתכם גם עם טעמה הנהדר והאהוב של חמאת הבוטנים. 
רכיבים:
 
  • כוס חמאת בוטנים (מומלץ כזו המכילה שברי בוטנים)
  • ¼ כוס סירופ מייפל
  • ½ כוס נבט חיטה
  • כוס פצפוצי אורז
  • כוס שבבי שוקולד מריר
 
הוראות:
 
1. ערבבו בקערה את חמאת הבוטנים, סירופ המייפל ונבט החיטה, ולאחר מכן הוסיפו את פצפוצי האורז.
 
2. צרו מהתערובת כדורים בגודל של כף גדושה, והניחו אותם על תבנית אפייה.
3. אפשרו לכדורים להתקרר במקרר כשעה, על מנת שיתקשו מעט.
 
4. לאחר שעה, הניחו את שבבי השוקולד בסיר קטן.
 
5. חממו מים בסיר בינוני-גדול על אש בינונית, והניחו את סיר השבבים הקטן מעל לסיר הגדול. ערבבו עד שהשוקולד נמס לחלוטין, ולאחר מכן הסירו את הסירים מהאש.
 
6. הוציאו את כדורי חמאת הבוטנים מהמקרר, והשתמשו בכף על מנת לטבול אותם בתוך השוקולד מכל הכיוונים. לאחר מכן הניחו אותם על גבי תבנית אפייה.
 
7. הכניסו את הכדורים הטבולים בשוקולד לתוך המקרר למשך שעה נוספת, ולאחר מכן תוכלו ליהנות מקינוח נהדר וטעים במיוחד.
 

5. עוגיות פקאן

עוגיות הן תמיד רעיון נהדר לקינוח, והעוגיות הביתיות הבאות ייעלמו מהצלחות תוך דקות ספורות. תוכלו למלא אותן בריבה האהובה עליכם וליהנות מהתוספת המושלמת לצד כוס תה או קפה.
רכיבים:
 
  • כוס אגוזי פקאן
  • כוס שיבולת שועל
  • כוס קמח לאפייה מחיטה מלאה
  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס סירופ מייפל או סירופ אורז חום
  • ¼ כפית מלח
  • 5 כפות של ריבת פירות בטעם לבחירתכם
 
הוראות:
 
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
 
2. הכניסו את אגוזי הפקאן ושיבולת השועל לתוך מעבד מזון, וערבלו עד לקבלת תערובת גרוסה במרקם גס.
 
3. העבירו את התערובת לקערה גדולה, הוסיפו קמח, שמן, סירופ מייפל או סירופ אורז חום ומלח וערבבו היטב.
 
4. גלגלו מהתערובת כדורים ליצירת העוגיות שלכם, וסדרו אותם על גבי תבנית אפייה. הקפידו להימנע מלהצמיד את העוגיות זו לזו כדי שלא יתגבשו יחדיו בזמן האפייה.
 
5. כעת לחצו בעדינות באמצעות האגודל במרכזה של כל אחת מהעוגיות, והניחו כפית של ריבה במרכז כל שקע שיצרתם.
6. אפו את העוגיות עד להזהבה והתקשות של השוליים, במשך 15-20 דקות.
 
7. אפשרו לעוגיות להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן תוכלו להגיש אותן או לאחסן בין ניירות אפייה בכלי אטום.
 

6. עוגת שוקולד פרווה מושלמת 

טעמו של השוקולד חסר מאוד למי שרגיש ללקטוז או מעוניין לסיים ארוחה בשרית בקינוח נהדר, והדבר בא לידי ביטוי בעיקר בחיפוש שלנו אחר המתכון המושלם שיחליף את עוגת השוקולד החלבית האהובה והנימוחה. אם חשבתם שלא ניתן למצוא תחליף מנצח, כדאי מאוד שתכירו את המתכון הנפלא הבא לעוגת שוקולד נהדרת ללא חלב ואף ללא ביצים. אין ספק שכולם ירצו לקחת מכם את המתכון הזה.

7. עוגת לימון עם ציפוי

מי יכול לסרב לעוגת לימון מצופה? לאחר שתלמדו להכין את המתכון הבא, לא תהיה לכם סיבה לוותר על הקינוח הנהדר והמרענן הזה!
רכיבים:
 
עבור העוגה:
  • כוס חלב סויה ממותק
  • כפית חומץ תפוחים
  • כוס + 2 כפות קמח 
  • ⅓ כוס שקדים קצוצים דק
  • ½1 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס סוכר
  • ⅓ כוס שמן קנולה
  • מיץ מחצי לימון קטן (כ-1 כף)
  • 2 כפיות תמצית לימון 
לציפוי:
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • כף חלב סויה לא ממותק
  • ½ כפית תמצית לימון
 
הוראות:
 
1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות, ושמנו תבנית אפייה אינגליש קייק (תבנית מלבנית מוארכת).
 
2. בקערה בינונית, הקציפו יחד את חלב הסויה וחומץ התפוחים, והניחו בצד.
 
3. בקערה גדולה, ערבבו יחד את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה והמלח.
 
4. חזרו אל הקערה הבינונית והוסיפו סוכר, שמן, מיץ לימון ותמצית לימון. ערבבו היטב.
 
5. כעת חזרו שוב אל הקערה הגדולה, צרו חור במרכז התערובת וצקו פנימה את רכיבי הקערה הבינונית. ערבבו ערבוב קל מאוד, רק לצורך איחוד הרכיבים. 
 
6. צקו את הבלילה אל תוך התבנית, ואפו במשך 35-40 דקות או עד שקיסם שתכניסו אל התבנית ייצא נקי ויבש.
 
7. אפשרו לעוגה להתקרר למשך כ-10 דקות לפני שתוציאו אותה מהתבנית.
 
8. הקציפו יחד את חומרי הציפוי. לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, הזליפו את הציפוי על גביה והמתינו שייתייבש.

8. תותים ממולאים בכל טוב

הפתיעו את האורחים חובבי הפירות שלכם בקינוח יוצא מן הכלל, שכמותו כנראה טרם יצא להם לראות בארוחות אחרות. התותים הללו ממולאים בתערובת טעימה במיוחד של בננה וקינואה, כך שלצד הטעם העשיר מדובר גם בקינוח בריא ונטול חלב, שהוא מקור נהדר לחלבון וסיבים תזונתיים.
רכיבים (ל-24 מנות):
 
  • ¼ כוס קינואה לא מבושלת
  • ½ כף סירופ מייפל
  • בננה
  • ½ כפית קינמון
  • כפית אבקת קקאו 
  • ½ כפית תמצית שקדים (תוכלו גם להכין אותה בעצמם בבית)
  • 24 תותים
  • 12 שקדים
 
הוראות:
 
1. הכניסו את הקינואה לסיר קטן עם כוס מים, כסו אותו במכסה והביאו לרתיחה.
 
2. הנמיכו את האש ובשלו במשך כ-15 דקות.
 
3. העבירו את הקינואה המבושלת לקערה, והוסיפו סירופ מייפל, בננה, קינמון, אבקת קקאו ותמצית שקדים. מעכו את הבננה וערבבו היטב. אפשרו לתערובת להתקרר.
4. שטפו וייבשו את התותים. באמצעות סכין חדה, הסירו את החלק הפנימי של כל תות.
 
5. הכניסו באמצעות כפית מעט מהתערובת שלכם לתוך כל תות. קשטו באמצעות כמה שקדים קצוצים ותוכלו להגיש מיד או לאחסן במקרר במיכל אטום וליהנות מהקינוח הנפלא הזה מאוחר יותר.
 
בתאבון!
מקור: נוגה ס.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: