print header

7 מתכונים חלביים נהדרים מעדות שונות

 אני ובני משפחתי מאוד אוהבים לערוך סעודות חלביות, כשהשיא שלהן מגיע לקראת חג השבועות, בו נהוג להכין שלל מטעמי גבינה ומוצרי חלב אחרים. בדרך כלל אנו פונים למטבח האיטלקי ומכינים מנות מוכרות כמו לזניה, פיצה ושלל פסטות מוקרמות, אך יש לא מעט מדינות אחרות שיכולות לספק חלופות ראויות. אם גם אתם רוצים לשדרג את סעודת חג השבועות – או כל ארוחה חלבית אחרת במהלך השנה – אתם מוזמנים לנסות להכין את כל אחד מהמתכונים הבאים, שמגיעים מעדות שונות. ה-4 הראשונים הם מלוחים ואחריהם תמצאו 3 קינוחים נפלאים, כשייתכן שאת חלקם אתם מכירים ואף טעמתם, והיום תלמדו כיצד להכין אותם בעצמכם כמו שצריך.

מתכון להכנת סמבוסק גבינה מפנק

המטבח העיראקי הביא לארצנו לא מעט מטעמים נהדרים שאומצו גם על ידי בני עדות אחרות, והיום נציג בפניכם מנה מוכרת ואהובה במיוחד – סמבוסק. המאפה הפופולרי הזה, שהוא מעין כיסון שממולא לרוב בחומוס, בשר או גבינות, נאכל כבר למעלה מ-1000 שנים, והיום נציג בפניכם את גרסתו החלבית שנקראת סמבוסק בג'בן, אותה תוכלו להגיש בכל ארוחה חלבית, בעיקר לקראת חג השבועות. שימו לב שבמתכון הבא תלמדו להכין כמה גרסאות שלו – בצורת משולש או חצי ירח, ובאפייה או בטיגון. אתם מוזמנים לקרוא תחילה את כל ההוראות ולהחליט בעצמכם באיזה "מסלול הכנה" אתם בוחרים. אתם כבר תגלו בעצמכם שהמתכון הזה הרבה יותר קל ממה שהוא נראה. בתיאבון!

מתכון להכנת סמבוסק גבינה מפנק מקור תמונה: toriavey
רכיבים למתכון לסמבוסק גבינה:
שמן קנולה - ½ כוס
חמאה - ½ כוס (ללא תוספת מלח, מומסת)
מלח - ½ כפית
מים חמים - ½ כוס (לא רתוחים)
קמח - 3 כוסות
גבינת פטה - 170 גרם (מפוררת)
גבינת קשקבל - 170 גרם (מגוררת)
פטרוזיליה - ¼ כוס (קצוצה)
ביצים - 3 (גדולות, מחולקות)
פלפל שחור - ¼ כפית
זרעי שומשום - לקישוט (ניתן להחליף בזרעי פרג , לא חובה)
שמן - לפי הצורך (תרסיס שמן אם בוחרים באפייה, ושמן צמחי אם בוחרים בטיגון)
מתכון לבניצה – מאפה נפלא מהמטבח הבולגרי

מחפשים מאפה מיוחד שנראה כמו פשטידה חלבית מופלאה? הכירו מנה בולגרית עתיקה בשם בניצה, שהוכנה כבר לפני שנים רבות גם באלבניה, סרביה ויוון, ואומצה באהבה גם על ידי שאר מדינות האימפריה העות'מאנית. אנו בטוחים שגם אתם תתלהבו ממנה ושהאורחים שלכם יבקשו מכם להכין אותה שוב ושוב, אז הכירו את הכוכבת החדשה של הארוחות החלביות שלכם!

מתכון לבניצה – מאפה נפלא מהמטבח הבולגרי מקור תמונה: 196flavors
רכיבים למתכון לבניצה:
יוגורט - 340 גרם (מומלץ מחלב עזים)
גבינה בולגרית - 220 גרם (מפוררת, אפשר להחליף בגבינת פטה באותה כמות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצק פילו - 12 דפים
חמאה - 120 גרם (8 כפות, מומסת)
מתכון לשבועות: מאפה אצ'רולי חצ'פורי גאורגי עם גבינות וביצה

חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת ליהנות מארוחות מפנקות עם האנשים שאנחנו הכי אוהבים, אשר רובן הגדול מתרכז במוצרי חלב ולכן לפעמים קצת קשה לנו לגוון או להפתיע את הסועדים. אם גם השנה אתם מתלבטים בין פשטידה כזו או אחרת, הגיע הזמן שתכירו את הגרסה האקסטרה גבינתית והנהדרת של החצ'פורי הגיאורגי המסורתי: מאפה אצ'רולי חצ'פורי. מדובר למעשה בקערה או סירה מבצק מיוחד, שמלאה בגבינות משובחות ומוגשת עם חמאה רכה ומפנקת. רק המראה של המנה הזאת על השולחן כבר יגרור תגובות נלהבות מכל אחד, ואחרי שטועמים ממנה אי אפשר שלא לחייך בשמחה. אז למה אתם מחכים? לבשו את הסינר, התחילו לאפות ושיהיה לכם בתיאבון וחג שמח!

מתכון לשבועות: מאפה אצ'רולי חצ'פורי גאורגי עם גבינות וביצה מקור תמונה: georgiaabout
רכיבים לבצק חצ'פורי:
מים - 200 מ''ל
קמח - 1 ק"ג + 1 כוס
חלב - 200 מ''ל (או מים)
ביצה - 1
שמן - 50 מ"ל
רכיבים למאפה אצ'רולי (למאפה אחד):
מוצרלה - 100 גר' (או גבינת סולוגוני גיאורגית)
גבינת אמרטי - 100 גר' (או מוצרלה)
חמאה - 20 גר'
ביצים - 2 (מחולקות)
בצק חצ'פורי - כ-200 גר' (מתכון מצורף למעלה)
קמח - 100 גר'
חלמון ביצה - 1 (למריחה)
מתכון לבורקס טורקי עם גבינה ותפוחי אדמה - קל להכנה

אם אתם מתכננים מסיבה או אירוח ומתחשק לכם להכין מאפה קל, טעים ופשוט, אין כמו בורקס חם עם מילוי גבינה ותפוחי אדמה בעבור המשימה. המתכון למאפה המיוחד יהפוך ללא ספק למועדף עליכם הן בשל טעמו ומרקמו והן בשל פשטותו וקלות הכנתו.

מתכון לבורקס טורקי עם גבינה ותפוחי אדמה - קל להכנה מקור תמונה: labna
רכיבים למלית:
פירה - 1 כוס (קר מוכן, או 250 גר' תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים)
גבינת פטה - ¼ כוס (מפוררת)
גבינת קשקבל - ¼ כוס (מגורדת או ¼ כוס גבינת פטה מפוררת נוספת)
ביצה - 1
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לבורקס:
בצק עלים - 1 חבילה (קנוי ומופשר)
שומשום - 1 כפות (או זרעי פרג לציפוי, לא חובה)
מתכון לקטפה – מאפה מרוקאי עם רוטב שמנת

המטבח המרוקאי ידוע במטעמיו הנהדרים, שמצליחים לכבוש גם את בני העדות האחרות. היום תכירו קינוח חלבי אותנטי שיצא מתוכו, שיענג לכם את החך ושתשמחו להכין לאורחים שלכם בכל ארוחה ובעיקר בחג השבועות. מדובר במתכון לקטפה, מאפה מרוקאי פריך עם רוטב שמנת מפנק שכל אחד ישמח לטעום. שימו לב שיש שתי דרכים להכין את המאפה – בטיגון או באפייה, לבחירתכם.

מתכון לקטפה – מאפה מרוקאי עם רוטב שמנת מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למתכון לרוטב:
חלב - 750 מ"ל (3 כוסות)
סוכר - ½ כוס
תמצית וניל - 1-2 כפיות
מי זהר - 2 כפיות
רכיבים למתכון למאפה:
בצק וארקה (בריק) - 500 גרם (אפשר להחליף בבצק פילו באותה כמות)
שמן צמחי - 3 כוסות (אפשר להחליף בחמאה מומסת לפי הצורך)
שקדים - 280 גרם (קלויים)
מתכון לבלינצ'ס רוסי טעים כמו של סבתא

כשהייתי קטנה, סבתי הייתה מכינה לי בליני, או בשמם היותר נפוץ ומוכר – בלינצ'ס. מי שלא מכיר את הקינוח המושלם הזה, מדובר בפנקייקים דקים שמקורם מרוסיה. המנה הזו הייתה חברת קבע בכל ארוחה משפחתית חלבית, בעיקר בחג השבועות, כשסבתי הייתה מגישה אותה לשולחן בגאווה ונהנית לראות אותנו נהנים מכל ביס. אתם מוזמנים להכין את המתכון הקלאסי לבלינצ'ס האהובים שכל סבתא מכירה, שכה מזוהה עם המטבח הרוסי בפרט והמזרח אירופאי בכלל.

מתכון לבלינצ'ס רוסי טעים כמו של סבתא מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למתכון למעטה הבלינצ'ס:
ביצים - 4 (גדולות וטרופות)
מים - ½ כוס
חלב - ½ כוס
מלח - ½ כפית
קמח - 1 כוס
חמאה - 240 גרם (1 כוס, לטיגון)
רכיבים למלית הבלינצ'ס:
גבינת ריקוטה - 450 גרם (מפוררת)
חמאה - 15 גרם (1 כפית מומסת ועוד קצת לשימון)
חלבון - 1 (מביצה גדולה)
תמצית וניל - 2 כפיות
סוכר - ¼ כוס (או יותר, לפי הטעם)
מתכון לעוגת גבינה פולנית – סרניק

רבים צוחקים על האוכל הפולני בשל היותו מעט אפרורי, אבל כל מי שטועם אותו מבין שלפעמים לא כדאי להסתכל בקנקן אלא במה שיש בו. כראייה לכך, אם אתם מחפשים גרסה מיוחדת ומצוינת לעוגת גבינה, בעיקר לקראת חג השבועות, אנחנו ממליצים לכם לפנות דווקא אל המטבח הפולני שיספק לכם מתכון נפלא. הכירו את עוגת גבינה סרניק, שנחשבת לפופולרית במיוחד במחוזות מסוימים בפולין. המתכון הזה אמנם ידרוש מכם לא מעט עבודה, אבל אתם תגלו שהמאמץ בהחלט משתלם!

מתכון לעוגת גבינה פולנית – סרניק מקור תמונה: thespruceeats
רכיבים למתכון להכנת התחתית:
קמח - 280 גרם (2 כוסות)
סוכר - 100 גרם (½ כוס)
אבקת אפייה - ¾ כפית
חמאה - 170 גרם (קרה, חתוכה לקוביות, מחולקת)
חלמונים - 2 (מביצים גדולות)
שמנת חמוצה - 3 כפות
ביצה - 1 (גדולה, לא חובה)
רכיבים למתכון להכנת המילוי:
קוטג' - 900 גרם
ביצה - 4 (גדולות, חלמונים מופרדים מחלבונים בשתי קערות)
תמצית וניל - 1 כפית
חמאה - 150 גרם
סוכר - 400 גרם (2 כוסות)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.