maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לבורקס גבינה ותפוחי אדמה - קל להכנה

אם אתם מתכננים מסיבה או אירוח ומתחשק לכם להכין מאפה קל, טעים ופשוט, אין כמו בורקס חם עם מילוי גבינה ותפוחי אדמה כעבור המשימה. המתכון למאפה המיוחד יהפוך ללא ספק למועדף עליכם הן בשל טעמו ומרקמו והן בשל פשטותו וקלות הכנתו.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לבורקס גבינה ותפוחי אדמה - קל להכנה מקור תמונה: labna
רכיבים למלית:
פירה - 1 כוס (קר מוכן, או 250 גר' תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים)
גבינת פטה - ¼ כוס (מפוררת)
גבינת קשקבל - ¼ כוס (מגורדת או ¼ כוס גבינת פטה מפוררת נוספת)
ביצה - 1
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לבורקס:
בצק עלים - 1 חבילה (קנוי ומופשר)
שומשום - 1 כפות (או זרעי פרג לציפוי - אופציונלי)
אופן הכנת המלית:
  1. הכניסו לקערה בינונית תפוחי אדמה, גבינות וביצה וערבבו היטב.
  2. הוסיפו מלח ופלפל, ערבבו היטב ותקנו תיבול לפי הטעם.
אופן הכנת הבורקס:
  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. רדדו את בצק העלים לריבוע גדול ומעט עבה.
  3. חתכו את הבצק לריבועים של 15*15 ס"מ, הניחו מעט מהמילוי במרכז כל ריבוע והברישו מעט חלמון בקצוות כל ריבוע.
  4. צרו משולש מכל ריבוע בצק עם מלית, על-ידי העברת קצה אחד של הריבוע אל הקצה שמולו והדקו את השוליים.
  5. הניחו את משולשי הבורקס על תבנית מרופדת ומשומנת.
  6. מרחו חלמון ביצה על חלקו העליון של בצק הבורקס וזרו מעל שומשום או פרג.
  7. הכניסו את התבנית לתנור ואפו עד להזהבה כ-35 דקות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: