maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים לקינוחים מתוקים עם מרכיב מפתיע

מה דעתכם להפתיע את האורחים או בני המשפחה בקינוח שכולל מרכיב שלא יצליחו לנחש? הייתם רוצים לטעום עוגה שיש בה ירק או מרכיב שאתם בדרך כלל אוכלים עם המנה העיקרית? רגע רגע, אף אחד לא מבקש מכם להיות הרפתקנים יתר על המידה ולהגזים. אמנם תתבקשו לפתוח קצת את הראש, אבל רק כדי לגלות שהטעמים של הקינוחים להלן אינם חריגים או מוזרים אלא דווקא יפתיעו אתכם בעד כמה הם דומים לטעמים שאתם מכירים, או אפילו זהים להם. אז המשיכו לקרוא ואל תפחדו להתנסות, גם אם זה נשמע לכם מוזר, כי התוצאה טעימה מאוד, ובמקרים רבים גם מאפשרת לכם להגניב מרכיב בריא לתוך הקינוח. מומלץ לתת לסועדים לזלול ורק אחר כך להפתיע אותם ולספר להם על המרכיב הסודי במנה. בתיאבון!
 

1. עוגת בטטה

הבטטה המתקתקה בעלת הצבע הכתום המקסים מצוינת לקינוחים עסיסיים. במקום עוגת גזר, נסו את המתכון הזה וקבלו מנה טעימה, צבעונית ובריאה לא פחות.
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
diabetes.org.uk

מצרכים: 

  • כוס קמח
  • כוס סוכר חום 
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
  • ¼ כפית מלח
  • 1 בטטה גדולה מבושלת ומעוכה למחית
  • 3 ביצים
  • פחית חלב קוקוס
  • 15 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס צימוקים (לא חובה)
  • 2 כפות רום או ליקר שאתם אוהבים (לא חובה)
הכנה: 
  • חממו תנור ל-180 מעלות. 
  • בקערה קטנה ערבבו את הרום והצימוקים והניחו בצד.
  • בקערה גדולה ערבבו קמח, אגוז מוסקט ומלח.
  • בקערה אחרת, ערבלו בעזרת מיקסר במהירות בינונית את מחית הבטטה והביצים עד שיתערבבו היטב. הוסיפו חלב קוקוס, את הסוכר החום והחמאה, וערבלו שוב עד איחוד. הוסיפו את החומרים היבשים וערבבו היטב, וכך גם לאחר שתוסיפו את הצימוקים והרום. 
  • העבירו לתבנית משומנת ואפו כשעה או עד שקיסם שמוחדר במרכז העוגה יוצא נקי. הוציאו ותנו לעוגה להצטנן כשעה מחוץ לתנור ואז הכניסו לפחות לשלוש שעות למקרר. 
הצעה לציפוי: ערבבו חצי כוס קוקוס טחון, שתי כפות סוכר חום וקצת קינמון טחון ופזרו על העוגה. 
 

2. פודינג שוקולד ואבוקדו

אבוקדו? בקינוח?! לפני שאתם בורחים, חשבו על זה בהיגיון: למעשה לאבוקדו יש טעם נייטרלי, ותתפלאו לשמוע שבדרום אמריקה משתמשים בו בקינוחים באופן תדיר. האבוקדו הוא החמאה של הטבע, ומשתדך בצורה נפלאה לשוקולד - הוא הופך אותו לקרמי ועשיר יותר, והיתרון: בלי השומן של החמאה ועם כל היתרונות של אבוקדו. אל דאגה - טעמו לא יורגש בתוצאה הסופית אלא ייבלע בשוקולד.
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
mnn
 
מצרכים (לשתי מנות):
  • 1 אבוקדו בינוני בשל
  • 1 כף שמן קוקוס או שמן צמחי אחר
  • ¼ כוס דבש או סירופ מייפל
  • 2 תמרים שהושרו כרבע שעה במים חמים ונקצצו
  • ¼ כוס אבקת קקאו
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס עד כוס חלב (רגיל, שקדים או סויה)
הכנה:
  • הוסיפו לבלנדר או למעבד המזון את החומרים בסדר הבא: שמן, תמרים, דבש, וניל, חצי מהחלב, אבוקדו ואבקת קקאו.
  • ערבבו כ-2 דקות עד שנוצר מרקם חלק. הוסיפו את שארית החלב, קצת בכל פעם עד לקבלת למרקם שאתם אוהבים. קחו בחשבון שהפודינג עוד יסמיך במקרר. 
  • העבירו את הפודינג לקערה, כסו וצננו במקרר עד ההגשה.
 

 3. עוגת קולה/פפסי ומרשמלו

המשקה התוסס מעניק לעוגה הזאת מהמתיקות שלו וגם הופך אותה לסופר-עסיסית. 
 
chocolatecoveredkatie
 
מצרכים:
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס קולה או פפסי 
חצי כוס לבן
2 ביצים טרופות
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי של מרשמלו קטנים (לא חובה)
הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות
ערבבו את הקמח והסוכר בקערה
בקערה אחרת אחדו תוך כדי ערבוב את החמאה המומסת, הקקאו והקולה/פפסי, ושפכו לקערה עם הקמח והסוכר
הוסיפו את הלבן, הביצים הסודה לשתייה והווניל וערבבו היטב. הוסיפו את המרשמלו, וערבבו. 
שפכו את התערובת לתבנית משומנת ואפו במשך 40 דקות. 
הצעה לציפוי: בכלי מתאים על אש בינונית ערבבו שליש 15 גרם חמאה, 2 כפות אבקת קקאו ו-6 כפות קולה/פפסי והביאו לרתיחה. הוסיפו שקית אבקת סוכר וערבבו. הוסיפו אגוזים קצוצים, ולאחר ערבוב נוסף מרחו את הציפוי על פני העוגה החמה עדיין. 
 
 

4. לחם שוקולד, אגוזים וזוקיני

הזוקיני הירוק משתלב היטב בשוקולד ובאגוזים והתוצאה היא מין לחם-עוגה מתקתק וטעים.
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
 

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח
  • 3 זוקיני קטנים מגוררים
  • ¾ כוס סוכר
  •  כוס קפה נמס חזק בלי חלב בטמפרטורת החדר
  •  כוס יוגורט או לבן
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  •  כוס שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • כף אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית מחוקה מלח
  • כפית קינמון טחון
הכנה:
  • חממו תנור ל-180 מעלות. 
  • מלבד השוקולד, האגוזים והזוקיני, ערבבו את החומרים היבשים ואת החומרים הרטובים בנפרד ומזגו אותם לקערה אחת. 
  • הוסיפו את השוקולד, הזוקיני והאגוזים וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
  • אפו במשך כ-60-50 דקות או עד שקיסם שהחדרתם למרכז התבנית יוצא נקי. הניחו בחוץ לצינון והגישו.

5. סופלה יין לבן

טעם היין המרענן, העדין והמתקתק הופך את הסופלה הזה למנה קיצית מושלמת. האלכוהול מתאדה באפייה, כך שאתם יכולים להגיש אותו גם לילדים. זו גם דרך טובה לנצל את שאריות היין שלכם.
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
kitchendaily

מצרכים (ל-4 מנות):

  • 40 גרם חמאה 
  •  כוס + כף קמח
  • חצי כוס יין לבן
  • קורט מלח
  • גרידת לימון
  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • ½ כוס סוכר
  • קצת חמאה וסוכר עבור גביעי הסופלה
הכנה:
  • חממו תנור ל-210 מעלות.
  • בכלי מעל אש קטנה-בינונית המסו את החמאה וערבבו אותה עם הקמח. תוך כדי ערבוב מזגו את היין בהדרגה לתוך התערובת. 
  • הוסיפו את המלח וגרידת הלימון, ערבבו בחוזקה והביא לרתיחה. לאחר שהתערובת רתחה ערבבו עוד קצת, הסירו מהאש והניחו בצד. 
  • לאחר שהתערובת התקררה, ערבבו לתוכה את החלמונים. את החלבונים הקציפו עם הסוכר עד שנוצר קצף רך, שאותו תוסיפו לתערובת. 
  • שמנו 4 גביעי סופלה בחמאה וזרו עליהם קצת גרגרי סוכר. מלאו את גביעי הסופלה עד ל-¾ מגובהם.
  • מקמו את גביעי הסופלה בתוך תבנית שטוחה מלאה מים רותחים ואפו את הסופלה במשך כ-20 דקות. הוציאו אותם מהתנור והגישו. 
 

6. עוגיות זהובות משעועית לבנה

נכון שזה נשמע מוזר, אבל השעועית מעניקה לעוגיות הללו מרקם ולחות שמשדרגות אותן בצורה משמעותית. הוסיפו לכך את העובדה ששעועית דלה בשומן ועשירה בחלבון, אבץ וחומרים טובים נוספים ותבינו שכדאי מאוד לתת סיכוי למתכון הזה.
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
Telephone Melts
 

 מצרכים: 

  • 120 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • ½1 כוס שעועית לבנה מבושלת ומעוכה למחית (מומלץ לבשל שעועית קפואה כדי לחסוך בזמן)
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס סירופ מייפל (אפשר גם דבש)
  • 2 ביצים גדולות
  • ½ כפית מחוקה של מלח
  • ¾ כוס סובין שבולת שועל 
  • 1 כוס קמח
הכנה: 
  • חממו תנור ל-160 מעלות.
  • המסו את החמאה יחד עם הסוכר מעל אש נמוכה ושימו בצד לצינון קל.
  • מזגו את התערובת לקערה והוסיפו את שאר החומרים. ערבבו היטב לתערובת אחידה. 
  • מזגו את התערובת לתבנית אפייה שעליה נייר אפייה משומן קלות (בשמן או חמאה) ושטחו אותה. 
  • אפו במשך כ-30 דקות. שימו לב שהעוגיות נשארות בהירות אך אפויות. 
  • הביאו לקירור מלא מחוץ לתנור וחתכו לריבועים.
מומלץ: לפני האפייה אפשר להוסיף לתערובת כוס שוקולד צ'יפס.
 

7. עוגת שוקולד וסלק בציפוי שמנת-סלק

הסלק האדום-סגול שופע הבריאות מעניק לעוגה ולציפוי מתיקות מיוחדת שהופכת אותה לטעימה ויפה במיוחד. זו הדרך המושלמת לתת לסרבני-סלק לאכול ממנו ולבקש עוד...
 
מרכיבים מפתיעים בקינוחים
theliveinkitchen

מצרכים: 

  • ½ כוס חמאה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 85 גרם שוקולד מומס ומצונן
  • ¾ כוס סלק מבושל ומעוך למחית (לשמור כף לציפוי)
  • ½ כוס לבן
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף סודה לשתייה
לציפוי:
  • 450 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • ½3 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כף מחית סלק
  • 1 כפית תמצית וניל
 
הכנה:
  • חממו תנור ל-180 מעלות. 
  • ערבלו את החמאה והסוכר עד לקבלת מרקם של קצף. 
  • הוציאו את המערבל מהחשמל, הוסיפו לקערה את הביצים וערבבו היטב עם כף.
  • הוסיפו את השוקולד, מחית הסלק, הלבן והווניל וערבבו היטב.
  • הוסיפו את הקמח והסודה לשתייה וערבבו שוב עד מרקם חלק. 
  • מזגו את התערבות לתבנית משומנת בשמן או בחמאה ואפו עד 40 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז התבנית יוצא נקי. 
  • לאחר שכיביתם את התנור השאירו את התבנית בפנים עוד 5 דקות, ואז הוציאו לצינון מלא מחוץ לתנור.
  • להכנת הציפוי ערבלו את חומרי הציפוי יחד לתערובת אחידה. 
  • חתכו בזהירות את העוגה לחצי בצורה רוחבית,  מרחו חצי מהציפוי על השכבה התחתונה, הניחו מעל את השכבה העליונה ועליה מרחו את שארית הציפוי (אם זה מסובך מדי עבורכם, ותרו על חתיכת העוגה ורק צפו אותה בשכבה עבה מלמעלה). 
  • לאחר שמרחתם את הציפוי הניחו את העוגה במקרר לעוד 30 דקות לפני ההגשה.
מקור: גלי בן-דור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: