header

מתכון לעוגת שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס ושעועית לבנה

נכון שזה נשמע מוזר, אבל השעועית מעניקה לעוגה הזו מרקם ולחות שמשדרגת אותה בצורה משמעותית. הוסיפו לכך את העובדה ששעועית דלה בשומן ועשירה בחלבון, אבץ וחומרים טובים נוספים ותבינו שכדאי מאוד לתת סיכוי למתכון הזה.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שיבולת שועל, שוקולד צ'יפס ושעועית לבנה מקור תמונה: Telephone Melts
רכיבים לעוגה:
חמאה - 120 גר'
סוכר - ½ כוס
שעועית לבנה - ½1 כוס (מבושלת ומעוכה למחית, מומלץ לבשל שעועית קפואה כדי לחסוך בזמן)
תמצית וניל - 1 כפית
סירופ מייפל - ½ כוס (אפשר גם דבש)
ביצים - 2 (גדולות)
מלח - ½ כפית (שטוחה)
שבולת שועל - ¾ כוס
קמח - 1 כוס
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו תנור ל-160° מעלות.
  2. המיסו את החמאה יחד עם הסוכר מעל אש נמוכה והניחו בצד לצינון קל.
  3. מזגו את התערובת לקערה והוסיפו את שאר החומרים. ערבבו היטב לתערובת אחידה.
  4. הניחו נייר אפייה על תבנית ושמנו מעט בחמאה או שמן.
  5. צקו את התערובת לתבנית האפייה ושטחו אותה.
  6. אפו במשך כ-30 דקות. שימו לב שהעוגה נשארת בהירה אך אפויה.
  7. הביאו לקירור מלא מחוץ לתנור וחתכו לריבועים.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.