header

מתכון לקינוח מתוק במיוחד - מניפת תפוחי עץ

ארוחת החג ממש מעבר לפינה ולפתע נזכרתם שאין לכם רעיון לקינוח, או שהחלטתם שהשנה אתם לא מסתפקים בקערת דבש פשוטה עם כמה פרוסות של תפוח עץ. אז הנה לכם רעיון למתכון פשוט ומתוק שכל הסועדים ייהנו לאכול: גלאט (Galette) תפוחי עץ, דבש וטופי, או כמו שאני אוהבת לקרוא לו: מניפת התפוחים. המשיכו לקרוא ולמדו כיצד להכין את המאפה הנפלא שישדרג את ארוחת החג שלכם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקינוח מתוק במיוחד - מניפת תפוחי עץ
רכיבים ל מניפת תפוחי עץ:
תפוחי עץ - 2-3 (מהזן המועדף עליכם)
דבש - 2-3 כפות
סוכריות טופי - חופן קטן (חתוכות לקוביות קטנות)
חמאה - כ- 30 גר' (חתוכה לקוביות, לא מומלחת)
חלב - ¼ כוס
סוכר - מעט (או אבקת סוכר לקישוט)
בצק עלים - 1 חבילה (אפשר להשתמש גם בבצק פריך)
אופן הכנת ה מניפת תפוחי עץ:
  1. חממו מראש תנור לחום של 200° מעלות והכינו תבנית עם נייר אפייה. preperation
  2. קלפו את תפוחי העץ שלכם, פרסו לפרוסות והסירו את הליבה.
  3. רדדו את הבצק שלכם וצרו ממנו עיגול בקוטר של בערך 30 ס"מ, כעת הניחו את הבצק על התבנית וסדרו לעצמכם את כל המרכיבים לידה. preperation
  4. התחילו בסידור פרוסות תפוחי העץ כעיגול פנימי עם רווח של כ-5 ס"מ מקצה הבצק כפי שמוצג בתמונה. התחילו מהקצוות וסדרו את תפוחי העץ עד למרכז בתבנית סיבובית. preperation
  5. בסיום הסידור הבצק שלכם צריך להיראות בערך כך preperation
  6. טפטפו את הדבש מעל תפוחי העץ בצורה שווה. preperation
  7. לאחר מכן פזרו את הטופי ואת קוביות החמאה. preperation
  8. ועכשיו למלאכת הסגירה: תפסו את קצוות הבצק בנקודה כלשהיא ומשכו אותה מעל לתפוחי העץ ומעט הצידה כפי שמוצג בתמונה. המשיכו לקפל את הבצק מסביב למילוי התפוחים והדקו את הקצוות ככל שאתם מתקדמים. preperation
  9. בסיום תהליך הקיפול, המאפה שלכם ייראה בערך ככה, ועכשיו זה הזמן לקחת את החלב ולהבריש את החלק העליון של הבצק שעכשיו קופל. אם רוצים אפשר לפזר מעט סוכר מעל המאפה עכשיו, או לחכות שהוא ייצא מהתנור ולהשתמש באבקת סוכר. preperation
  10. הכניסו את המאפה לתנור המחומם למשך 35 – 40 דקות או עד לרגע שהוא מקבל צבע חום זהוב. preperation
  11. כשהמאפה מוכן הוציאו אותו מהתנור, קשטו באבקת סוכר אם יש צורך או במעט קינמון אם אתם רוצים. עכשיו כל מה שנשאר לעשות זה להגיש את המנה הממקסימה הזאת לסועדים הרעבים שלכם. preperation
טיפ השף:
ניתן להמיר את תפוחי העץ באפרסקים.
מקור: נעמה פרידמן
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.