maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מנות להכנה בכיס אלומיניום

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

מי היה מאמין שבאמצעים כל כך פשוטים ניתן להגיע לתוצאות כל כך מרשימות? היופי האמיתי של שיטת הבישול בנייר האלומיניום הוא לא רק בפשטות שבה, אלא בעובדה כי בשיטה זו כל המיצים העסיסיים של המנה המתבשלת נשארים במנה והופכים אותה לחווייה של טעמים, מרקמים וריחות. שיטה זו מתאימה במיוחד לימי הקיץ, לטיולים בטבע או כתוספת לבשרים על האש.

 

לחצו על כל אחת מהתמונות כדי לקרוא את המתכון המלא

מתכוני ילדים מתכוני ילדים מתכוני ילדים

כנפי עוף

מתובלות בגריל

פסטה בעגבניות

וגבינת עיזים

סטייק מינוט

בלימון ועשבי תיבול

     
מתכוני ילדים מתכוני ילדים מתכוני ילדים

לזניית תרד

ועגבניות איטלקית

פילה סלמון

עסיסי בג'ינג'ר

קראמבל

אפרסקים וקינמון

כנפי עוף מתובלות
כנפי העוף הן מנה ראשונה אהובה ומומלצת שמעכשיו תוכלו להכין בקלות ובמהירות.
 
מרכיבים
  • 12 כנפי עוף
  • כף שמן ירקות
  • 3 כפות תערובת תיבול גריל או ברביקיו
  • חופן עשבי תיבול
הכנה
  • העבירו את כל המרכיבים בקערה בינונית וערבבו היטב, כך שהכנפיים יכוסו מכל הכיוונים.
  • העבירו את הכנפיים והתיבול לכיס נייר אלומיניום וסגרו אותו היטב.
  • צלו על המנגל או על גריל חשמלי במשך 25 דקות. הפכו את הכיס פעם אחת באמצע הצלייה. מומלץ לקשט במעט כוסברה טרייה.
מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

פסטה בעגבניות וגבינת עיזים
פסטה מרעננת וטעימה שתהפוך במהרה לאחת המנות האהובות ביותר על כל בני המשפחה.
 
מרכיבים
  • 500 גר' פסטה מסוג ספגטי, מבושלת
  • 6 עגבניות תמר, חתוכות לקוביות
  • כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים גס
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 100 גר' גבינת עיזים איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור 
  • לימון, חתוך לפלחים
הכנה
  • בשלו את הפסטה מראש, עד לרמת אל-דנטה. שטפו את הפסטה במים קרים והניחו לה להתקרר.
  • הקפיצו את הפסטה בקערה עם העגבניות, הבזיליקום, התבלינים, השמן והשום.
  • העבירו את הפסטה לכיסי נייר אלומיניום לפי מספר הסועדים. 
  • סחטו פלח לימון לכל כיס נייר אלומיניום והוסיפו את הפלח הסחוט לתוך האריזה.
  • הוסיפו לכל אריזה 5-6 כפיות גבינת עיזים וסגרו את האריזה היטב.
  • צלו את האריזות במשך 10-12 דקות על מנגל או על גריל חשמלי תוך כדי ניעור עדין פעמיים במהלך הבישול.
  • חלקו את האריזות בין הסועדים ופתחו את הכיס ממש על הצלחת.
מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

סטייק מינוט בלימון ועשבי תיבול
מנה מושלמת לאוהבי הבשר באשר הם. טעמם של עשבי התיבול משתלב מצויין על הבשר והופך את המנה כולה לחווייה של ממש.
 
מרכיבים
  • סטייק מינוט (סטייק דק לצלייה מהירה)
  • 1/2 לימון
  • 6 גבעולי אספרגוס
  • 3 כפות שמן זית
  • ענף רוזמרין טרי
  • טימין מיובש
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
הכנה
  • עסו את שני צידי הסטייק עם כף שמן זית, מלח ופלפל. מרחו שמן זית על נייר אלומיניום.
  • הניחו את הסטייק באמצע נייר האלומיניום ופזרו מעליו את צמחי התבלין ו-2 פרוסות לימון.
  • סחטו את שארית הלימון על גבעולי האספרגוס, והניחו אותם ליד הסטייק.
  • הכינו כיס מנייר האלומיניום ואטמו אותו היטב.
  • צלו על מנגל או על גריל חשמלי במשך 8-10 דקות (תלוי בהעדפתכם לרמת הצלייה של הסטייק). הפכו את האריזה פעם אחת במהלך הבישול.
  • הניחו לאריזה לעמוד במשך 2-3 דקות לפני הפתיחה.
מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

לזניית תרד ועגבניות איטלקית
מנה עשירה ופשוטה להכנה שתהפוך כל ארוחת ערב לסעודה חגיגית.
 
מרכיבים
  • 12 עלי לזניה
  • 2 עגבניות גדולות, פרוסות
  • 6 כוסות עלי תרד צעירים
  • 500 גר' גבינת מוצרלה, קרועה לחתיכות קטנות
  • 1/2 כוס גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 1/3 כוס גבינת ריקוטה
  • 1/3 כוס עשבי תיבול טריים, קצוצים (בזיליקום, נענע ופטרוזיליה)
  • קמצוץ צ'ילי מיובש וגרוס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
  • ערבבו את גבינת המוצרלה, הפרמז'ן, הצ'ילי היבש, המלח וכמעט כל השום בקערה. השאירו 1/2 כפית שום כתוש בצד. הזליפו שמן זית מעל לתערובת והקפיצו היטב.
  • סדרו 4 ריבועי נייר אלומיניום בשכבה כפולה והזליפו מעליהם שמן זית, הניחו על כל אחד דף לזניה והתיזו עליו כף מים.
  • חלקו את התרד, פרוסות העגבנייה ותערובת המוצרלה בין דפי הלזנייה. חזרו על הפעולה תוך יצירת שכבה שנייה של דפי לזנייה. לסיום, כסו עם דף הלזניה השלישי.
  • התיזו כף מים על דף הלזניה האחרון, הזליפו עליו מעט שמן זית ואת השום הכתוש.
  • צרו מנייר האלומיניום צורת כיס וסגרו אותה היטב.
  • צלו על מנגל או על גריל חשמלי כ-10 דקות מכל צד. המתינו כ-5 דקות לפני הפתיחה.
מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

פילה סלמון עסיסי בג'ינג'ר
מנה זו משתווה למנות הטובות ביותר של המסעדות היוקרתיות, אך הכנתה אינה מסובכת כלל.
 
מרכיבים
  • פילה סלמון, ללא עור (קפוא או טרי)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כף חומץ אורז
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • שורש ג'ינג'ר, חתיכה באורך 3 ס"מ, כתושה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4 גבעולי בצל ירוק
הכנה
  • הניחו את הסלמון על ריבוע נייר אלומיניום בעל שכבה כפולה.
  • ערבבו בקערה קטנה את רוטב הסויה, חומץ האורז ושמן הקנולה. צרו גבולות מנייר האלומיניום, ומזגו את הרוטב על הדג.
  • ערבבו את השום והג'ינג'ר ומרחו אותם על בשר הסלמון. הניחו את הבצל הירוק מעל לדג.
  • הכינו כיס מנייר האלומיניום וסגרו אותו היטב.
  • צלו על מנגל או על גריל חשמלי במשך 10 דקות. היזהרו לא לבשל את הסלמון יותר מדי!

מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

קראמבל אפרסקים וקינמון
קראמבל האפרסקים הוא הקינוח המושלם ליום קיצי וחם, אשר עובד טוב במיוחד עם כדור גלידת וניל.
 
מרכיבים
  • 4 אפרסקים, פרוסים
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 3 כפות ג'ינג'ר ממותק, קצוץ דק (לא חובה)
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס מרגרינה, קרה
הכנה
  • ערבבו את שיבולת השועל, הג'ינג'ר, הסוכר החום, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט. הוסיפו לאט את המרגרינה, עד לערבוב מושלם.
  • חלקו את פרוסות האפרסק בין 4 ריבועי נייר אלומיניום משומנים וכסו אותן בתערובת הקינמון.
  • הכינו כיס מנייר האלומיניום וסגרו אותו היטב.
  • צלו על המנגל או על גריל חשמלי על חום נמוך במשך 15 דקות, עד להתרככות של האפרסקים.
  • מומלץ להגיש חם, בליווי כדור של גלידת וניל.
מתכוני נייר אלומיניום

לחצו כאן כדי לחזור לתפריט

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: