maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 תערובות תיבול סטייק מסביב לעולם

 מי לא אוהב לצלות לעצמו סטייק גדול, אדום ועסיסי, אבל רבים מאיתנו צולים את הסטייק כמו שהוא, בתוספת מלח ופלפל ואניני הטעם מוסיפים לו גם רוטב צ'ימיצ'ורי. במקום להמשיך ולהשתעמם מהסטייקים שלכם, צאו למסע עולמי של טעם וניחוחות עם 10 משרים ותערובות תיבול מומלצות לסטייק מרחבי העולם. 
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון טקסס ארה''ב

מתכון לתערובת תיבול אמריקאית שמקורה במדינת טקסס, הידועה באהבתה הגדולה לבשר בכלל ולסטייקים בפרט. התערובת הפיקנטית תגרום לכם להרגיש ממש כמו קאובוי טקסני אמיתי.

רכיבים לתערובת טקס מקס:
אבקת צ'ילי - 1 כוס
פפריקה - ⅓ כוס (מעושנת)
אורגנו - 3 כפות (יבש)
זרעי חרדל - 3 כפות
זרעי כוסברה - 3 כפות
כמון - 1 כף
מלח - 1 כף
גרידת לימון - מ-1 לימון
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון טקסס ארה''ב

מתכון לתערובת תיבול אמריקאית שמקורה במדינת טקסס, הידועה באהבתה הגדולה לבשר בכלל ולסטייקים בפרט. התערובת הפיקנטית תגרום לכם להרגיש ממש כמו קאובוי טקסני אמיתי.

רכיבים לתערובת טקס מקס:
אבקת צ'ילי - 1 כוס
פפריקה - ⅓ כוס (מעושנת)
אורגנו - 3 כפות (יבש)
זרעי חרדל - 3 כפות
זרעי כוסברה - 3 כפות
כמון - 1 כף
מלח - 1 כף
גרידת לימון - מ-1 לימון
מתכון לתערובת תיבול סטייק בנוסח קוריאני

מתכון לתערובת תיבול קוריאנית. הגאלבי הוא משרה לבשר שמקורו במטבח הקוריאני. הגריל הקוריאני, שהגיע בינתיים לכל ארצות המזרח הרחוק ולערים הגדולות בעולם, נחשב לגריל בעל טעמים ייחודיים ואקזוטיים.

רכיבים לתיבול סטייק:
רוטב סויה - ¼ כוס
סוכר - 3 כפות
שמן שומשום - 2 כפות
בצל - ½ (קצוץ)
שום - 1 כף (כתוש)
בצל ירוק - 1 (קצוץ)
פלפל שחור - ¼ כף
שומשום - 1 כף (לא חובה, אך מומלץ)
מתכון לתערובת תיבול סטייק בנוסח ספרדי

מתכון למשרה מיוחד שייקח אתכם על כנפי הטעם לספרד הרחוקה, המלאה בריחות וטעמים נפלאים. מיעוט המרכיבים במשרה זה יוצר שילוב מושלם ומדוייק שיהפוך כל סטייק לחגיגה איברית.

רכיבים לתיבול סטייק:
מלח ים - 2 כפות (גס)
פפריקה - 1 כף (מעושנת)
מיץ תפוזים - מ-2 תפוזים
גרידת תפוז - מ-2 תפוזים
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה)
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון סיני

מתכון לרוטב שהפך לשם הנרדף של הבישול הסיני, מתאים בצורה מפתיעה ביותר גם לתיבול סטייק. רוטב הקונג פאו הוא פיקנטי, ולמי שמעוניין להפוך אותו לפחות חריף, מומלץ להחליף את רוטב הסרירצ'ה ברוטב צ'ילי מתוק.

רכיבים לרוטב קונג פאו:
רוטב הויסין - 2 כפות
רוטב סרירצ'ה - ½1 כפות (או 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק, לרוטב פחות חריף)
שומשום - 1 כף (קלויים)
בצל ירוק - חופן (קצוץ)
חומץ לבן - 30 מ"ל
מתכון לתערובת תיבול סטייק בנוסח ברזילאי

כפי שאתם יודעים, הברזילאים לוקחים את הבשר שלהם מאוד ברצינות, והמשרה המצויין שהם משתמשים בו מוכיח זאת. מתכון לרוטב פשוט ומצויין שיכניס קצת קצב ופיקנטיות לכל סטייק ובשר על הגריל. משמעות השם "צ'וראסקו" בפורטוגזית היא פשוט מאוד "מנגל".

רכיבים לתיבול סטייק:
פלפל צ'ילי - 1 (ירוק בינוני, קצוץ ומעוך)
שמן זית - 2 כפות
מלח ים - 2 כפות (גס)
פלפל לבן - 1 כפית
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון קנדי

למרות שקנדה נחשבת למדינה קרה ושקטה, מתכון תערובת התיבול הזו תוכיח לכם שהקנדים לא מפחדים להוסיף קצת חריף לבשר. תערובת תיבול פינקטית ומלאת ניחוחות מדהימים, מתאימה במיוחד לבשר במידת מדיום-רר.

רכיבים לתיבול סטייק:
פפריקה - 2 כפות
פלפל שחור - 2 כפות (גרוס)
מלח - 2 כפות
אבקת שום - 1 כף
אבקת בצל - 1 כף
זרעי כוסברה - 1 כף (כתושים)
צ'ילי - 1 כף (גרוס)
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון תוניסאי

הגיע הזמן להתקרב בחזרה למזרח התיכון עם משרה פיקנטי זה, המבוסס על ממרח האריסה התוניסאי. נסו את מתכון הרוטב הזה פעם אחת, ותרצו להמשיך ולאכול אותו בכל ערב, במשך 1,000 לילה ולילה.

רכיבים לתיבול סטייק:
אבקת צ'ילי - 2 כפות
מיץ תפוזים - מ-1 תפוז (גדול)
גרידת תפוז - מ-1 תפוז (גדול)
שמן זית - 1 כפית
מתכון למשרה תיבול סטייק בסגנון אנגלי

המשרה מאפיין את צלחות הבשר העשירות המוגשות בפאבים אנגלים אמיתיים, לצד כוס בירה כהה והרבה שמחת חיים. המתכון כולל קוביית אבקת מרק, אך כמובן שניתן להשתמש בציר בקר אמיתי, שיתן טעם אותנטי יותר.

רכיבים לתיבול סטייק:
בצלצל שאלוט - 1 (קצוץ)
ציר בקר - 1 קוביה (מתכון לציר בקר, או אבקת מרק בקר)
שמן זית - 60 מ"ל
מלח - 1 כפית (גס)
שן שום - 1 (כתושה)
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון מקסיקני

משרה מקסיקני מומלץ במיוחד, הממלא את המטבח בניחוחות עשירים ואת המנה בטעמי כוסברה וליים. המתכון כולל בירה מקסיקנית, אך מדובר בכמות קטנה מאוד, וניתן גם לוותר על הבירה לגמרי, למקפידים לא לצרוך אלכוהול.

רכיבים למשרה מקסיקנית:
כמון - 2 כפיות
אבקת צ'ילי - 2 כפות
פלפל צ'ילי - 1 כף (גרוס)
אורגנו - 2 כפיות
שיני שום - 2 (כתושות)
מיץ ליים - מ-1 ליים (ניתן להשתמש גם ב-½ לימון גדול)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
בירה - 4 כפות (מקסיקנית - קורונה וסול הן הנפוצות ביותר)
מתכון לתערובת תיבול סטייק בסגנון אינדונזי
באלי, האי האינדונזי המפורסם, נחשב לאחד המקומות המיסטיים והאקזוטיים ביותר בעולם. מתכון משרה הבשר שמקורו באי יעניק לסטייק שלכם ניחוח וטעם שכמותו לא טעמתם. מומלץ לנסות בחום!
 
רכיבים לתיבול סטייק:
ג'ינג'ר - 2 ס"מ (שורש מגורד)
מיץ ליים - מ-2 ליים (ניתן להמיר בלימון גדול אחד)
גרידת ליים - מ-2 ליים (ניתן להמיר בלימון גדול אחד)
סוכר קוקוס - ½ כף (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
לימונית - 1 (גבעול, כתוש)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל צ'ילי - 1 (מיובש קטן)
בונוס: כך תדעו מתי הסטייק מוכן
במקום לנחש מתי הסטייק מוכן לפי מידת העשייה האהובה עליכם, ולקבל בסופו של דבר סטייק יבש או חי מדי, השתמשו בשיטה הפשוטה הזו כדי לדעת בדיוק מתי להוריד את הסטייק מהאש.
מקור: צחי גלבוע
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: