maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 גבינות אהובות להכנה ביתית

 חג השבועות מתקרב ואין הזדמנות טובה מכך להוציא את המסננות והקערות מארונות המטבח, ולהכין גבינות תוצרת בית מהן נוכל ליהנות במהלך החג ובכל שאר ימות השנה. בכתבה הבאה תמצאו מדריכים מפורטים להכנת 8 סוגי גבינות ממוצרים שניתן להשיג בכל חנות. שימו לב שכדי לחסוך בעלויות מומלץ לקנות את המוצרים הבסיסיים (חלב בשקית, יוגורט של מותג החנות וכדומה) ושכדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר מומלץ להשתמש במוצרי חלב טריים ככל האפשר (לא חלב עמיד ולא אבקות חלב). אחרי שהכנתם את כל המרכיבים שלהם, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל להכין את הגבינה הביתית שלכם!

מה צריך לדעת לפני שמתחילים?

לפני שמתחילים בגיבון הגבינות הביתיות, יש כמה דברים קטנים שכדאי לדעת.
 
איך מכינים גבינה?
הכנת גבינה בבית היא פשוטה מאין כמוה, ברגע שמבינים את העיקרון המשותף לכל הגבינות. בזמן הכנת הגבינה, אנו בעצם מפרידים את החלקים המוצקים, הנקראים בעגה המקצועית "גבן", והנוזליים של החלב. כדי להשיג את ההפרדה הזו, אנו משתמשים בכוח המשיכה, כדי לגרום לנוזלים לטפטף, ובמקרים מסויימים נעזרים בחומצות מאכל, כגון מיץ לימון או חומץ, ואפילו בחיידקים ידידותיים, כדי לעזור לנו לתת לגבינה את המרקם הייחודי לה.
 
למה נזדקק?
כדי להכין גבינות איכותיות יש צורך להשתמש בכלי עבודה איכותיים.
  • בד חיתול - לסינון הנוזלים מהגבינה. במקרה הצורך, ניתן להשתמש במפה חד פעמית או בבד גאזה.
  • מדחום לבישול - חלק מהמתכונים דורשים את חימום החלב לטמפרטורות מסויימות, ולכן מומלץ למדוד את הטמפרטורה בזמן הבישול.
  • קערה עמוקה - לסידור בד החיתול בצורה מיטבית.
 
כמה אחוזי שומן בגבינה?
בדרך כלל, משקל הגבינה המתקבלת הוא כ-20% ממשקל החלב, כלומר, הגבינה מרוכזת יותר פי 5, וכך גם אחוזי השומן. אם החלב בו השתמשתם היה בעל 3% שומן, הגבינה נחשבת לגבינה עם "לפחות" 15% שומן. אם משתמשים בחלב עם 1% שומן, תתקבל גבינה רזה עם 5% שומן.
מתכון קל להכנת גבינת קוטג' ביתית

גבינת הקוטג' הנפלאה היא לא רק טעימה, בריאה ובעלת מרקם ייחודי, אלא גם פשוטה להכנה! המתכון הבא ילמד אתכם כיצד להכין בקלות את הגבינה האהובה עם שלושה רכיבים בלבד ממש בביתכם, ובלי מאמץ!

רכיבים לגבינת קוטג':
חלב - 1 ליטר
מיץ לימון - ½2 כפות
שמנת מתוקה - 2 כפות
מתכון פשוט להכנת גבינה לבנה ביתית
אם גם אתם לא יכולים להעביר יום אחד בלי גבינה לבנה ונימוחה לארוחת הבוקר, הצהריים או הערב, המתכון הבא הוא בשבילכם! במספר צעדים פשוטים תוכלו להכין גבינה לבנה מעשה ידיכם, ולאכול אותה בתיאבון בכל עת שתרצו.
 
רכיבים לגבינה הלבנה :
חלב - 2 ליטר
מלח - 4 כפות
יוגורט - 150 גר'
מתכון פשוט להכנת גבינה רכה מתובלת
אין כמו גבינה לבנה נימוחה בכריך או על צנים, ובעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין מספר גרסאות של המאכל האהוב בצירוף תוספות אהובות לפי העולה על רוחכם. 
רכיבים לגבינה :
חלב - 2 ליטר
יוגורט - 150 גר'
מלח - 4 כפות
עירית - 2 כפיות (קצוצה)
שן שום - 1 (קטנה, מרוסקת)
מתכון להכנת גבינת שמנת ביתית

גבינת שמנת היא אחד הממרחים החלביים האהובים ביותר, ובעזרת המתכון הבא תוכלו להכין גרסה מיוחדת משלכם שתוכלו לקבוע את אחוזי השומן בה לפי טעמכם!

רכיבים לגבינת שמנת:
שמנת חמוצה - 2 גביעים (9% או 15% או 27%, לבחירתכם)
מתכון לגבינת לַאבַּנֶה ביתית

גבינת לַאבַּנֶה היא גבינה מזרח תיכונית עשירה, המוגשת לרוב עם הרבה שמן זית. הכנתה פשוטה במיוחד, והטעם טוב יותר מזה של הלַאבַּנֶה שניתן לקנות בחנויות.

רכיבים ללַאבַּנֶה:
יוגורט - 1 ליטר (3% שומן - ניתן לקנות מיכל גדול)
מלח - ½1 כפיות
מתכון לגבינה צפתית בהכנה ביתית מגבינת עיזים
גבינה צפתית בעלת מרקם וטעם מעודנים מושלמת לצד ארוחה חלבית, בסלטים או כחטיף בריא. כעת תוכלו להכין אותה בביתכם בסיוע המתכון הבא שילמד אתכם את הסודות מאחורי הגבינה הצפתית, וכיצד תוכלו להכין גרסה ביתית וטעימה שלה. 
 
רכיבים לגבינה צפתית:
חלב עיזים - ½2 ליטר
לבן - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
פפסין - 0.1 מ"ל (סוג של אנזים מהול ב-2 מ"ל מים - ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
מתכון לגבינה בולגרית ביתית אמיתית

גבינה בולגרית מלוחה מתאימה למגוון מאכלים, וכולנו נהנים ממנה בגרסתה המסחרית, אך אם אתם רוצים לקבל גבינה בטעם עשיר, נסו את המתכון הבא בביתכם. הגבינה הבולגרית שתקבלו תהיה בעלת מרקם וטעם נפלא, ותוכלו לשלבה במגוון מנות טעימות ובלתי נשכחות. 

רכיבים לגבינה בולגרית:
חלב - 2 ליטר
אשל - ½ גביע (או לֶבֶּן)
מיץ לימון - מ-1 לימון (בינוני)
מלח - ½1 כפיות
מתכון מיוחד להכנת שמנת מתוקה

השמנת המתוקה מתאימה לקינוחים, לבישול ולהקצפה, והכנתה פשוטה ומהירה במיוחד, כפי שתראו במתכון הבא. שמנת מתוקה ביתית דורשת שני רכיבים בלבד וכמה דקות מזמנכם, והתוצאה... בלתי נשכחת!

רכיבים לשמנת מתוקה:
חמאה - 100 גר'
חלב - 200 מ''ל
מקור: עופרה דנון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: