maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגבינה צפתית בהכנה ביתית מגבינת עיזים

גבינה צפתית בעלת מרקם וטעם מעודנים מושלמת לצד ארוחה חלבית, בסלטים או כחטיף בריא. כעת תוכלו להכין אותה בביתכם בסיוע המתכון הבא שילמד אתכם את הסודות מאחורי הגבינה הצפתית, וכיצד תוכלו להכין גרסה ביתית וטעימה שלה. 
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לגבינה צפתית בהכנה ביתית מגבינת עיזים
רכיבים לגבינה צפתית:
חלב עיזים - ½2 ליטר
לבן - 2 כפיות
מלח - 1 כפית
פפסין - 0.1 מ"ל (סוג של אנזים מהול ב-2 מ"ל מים - ניתן להשיג בחנויות המתמחות)
אופן הכנת הגבינה צפתית:
  1. חממו את החלב ל-75° מעלות. כבו את האש והניחו לחלב לנוח במשך 20 דקות.
  2. הניחו את הסיר בתוך קערה גדולה עם מים קרים, וערבבו את החלב תוך כדי הצינון.
  3. כאשר החלב מגיע לטמפ' של 38° מעלות, הוסיפו את הלבן וערבבו היטב. המתינו כ-15 דקות.
  4. הוסיפו את הפפסין וערבבו שוב. המתינו כ-50 דקות בזמן שהחלב מתפרק לגושי גבן.
  5. חתכו את הגבן לקוביות, הוסיפו את המלח וערבבו בעדינות עם מטרפה, עד שהגושים הופכים לקוביות קטנות.
  6. סננו את המים, הניחו את הגבן בסלסלה, והניחו למים להמשיך ולטפטף. לאחר 30 דקות, הפכו את הגבן והחזירו לסלסלה.
  7. הכניסו את הגבן למקרר, ותנו לו לשבת במשך 24 שעות, לאחריהן הגבינה תהיה מוכנה.
מקור: עופרה דנון
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר