maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה

לקינוח תמיד יהיה מקום בבטן גם לאחר ארוחה דשנה ומלאה, בייחוד כשמדובר בעוגת תפוחים רכה, עסיסית ומתובלת בטוב טעם. מקור המתכון הבא מיוחס למטבח היהודי ההולנדי, שמוכיח שניתן להכין קינוח שווה וטעים במיוחד גם כאשר אין לכם הרבה זמן וכח להשקיע באפייה. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת תפוחים קלה להכנה מקור תמונה: betterbakingbible
רכיבים לעוגת תפוחים:
תפוחי עץ - 4 (בינוניים, קלופים, ללא ליבה וחתוכים דק)
מלח - 1 כפית
אבקת אפייה - 2 כפיות
סוכר חום - 4 כפיות
קמח לבן - ½1 כוסות
קמח מחיטה מלאה - ½1 כוסות
גזר - ½ כוס (מגורד)
גרידת לימון - מ-½ לימון
שמן - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אופן הכנת העוגת תפוחים:
  1. חממו תנור ל-170 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 25X35 ס"מ.
  2. הכניסו את התפוחים לקערה פזרו קמח, קינמון וסוכר יחד וערבבו.
  3. הוסיפו את כל החומרים הנוספים לקערה, ערבבו יחד וצקו לתבנית אפייה.
  4. אפו במשך כשעה ורבע או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי.
  5. צננו מעט והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: