header

מתכון לברוקולי אפוי עם שום ודבש

מתחשק לכם משהו מתוק ובריא שאפשר להכין ב-10 דקות בלבד? מצאתם את המתכון הנכון! בעזרת חופן קטן של מצרכים ואופן הכנה שכל אחד יכול לבצע, אפשר ליהנות מברוקולי בריא ועשיר ביתרונות, עם רוטב מתקתק שיגרום אפילו לילדים להתאהב במנה של ירקות. תוכלו להגיש אותה כנשנוש בפני עצמו או כתוספת לצד מנות בשריות, וכך או כך מובטחים לכם הנאה וטעם נהדר בפה. בתיאבון!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לברוקולי אפוי עם שום ודבש מקור תמונה: evolvingtable.com
רכיבים למתכון לברוקולי בשום ודבש:
ברוקולי - 2 ראשים (ללא הגזעים, חתוכים לתפרחות בינוניות)
חמאה - 2 כפות (30 גרם, מומסת)
שמן זית - 2 כפות
רוטב סויה - כף (ללא גלוטן עבור רגישים)
דבש - כף (ניתן להמיר בסירופ מייפל)
שום - שן אחת (כתושה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המתכון לברוקולי בשום ודבש:
  1. חממו מראש תנור לחום של 220 מעלות ובינתיים התחילו לשטוף ולחתוך את הברוקולי.
  2. ערבבו את כל שאר רכיבי המתכון בקערה קטנה ואז העבירו את התערובת לשקית גדולה עם סוגר אוטם (זיפלוק).
  3. הכניסו לתוך השקית את הברוקולי, סגרו אותה ונערו, מבלי להפעיל יותר מדי כוח, עד לקבלת כיסוי אחיד.
  4. רפדו תבנית בגודל מתאים בנייר אפייה, הוציאו את הברוקולי מהשקית, פזרו אותו בשכבה אחת אחידה על גבי התבנית המרופדת והכניסו לתנור למשך 14-16 דקות. הוציאו את הברוקולי המוכן, המתינו כמה דקות להתקררות והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: