maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header
מתכון ללחם טחינה נטול גלוטן
רבים מאיתנו נאבקים במהלך החיים בניסיון לשמור על משקל תקין ולשם כך אנו מנסים דיאטות שונות הקיימות בשוק. בעוד שכל אחת מן הדיאטות האלו מתבססת על עקרונות שונים, ישנו עקרון אחד המשותף כמעט לכולן והוא שרצוי להימנע מכמויות גדולות של קמח, בייחוד קמח לבן, משום שהוא עמוס בפחמימות ומעכב את הירידה המיוחלת במשקל. למרבה המזל אין זה אומר שצריך לוותר על אכילת לחם, שכן ניתן להכין בקלות ובמהירות תחליף ביתי וטעים שמומלץ לכל אחד לנסות. לחם הטחינה שונה מהלחם שכולנו מכירים מאחר שבניגוד אליו, הוא אינו מכיל קמח ולכן הוא מתאים לכל מי שרוצה לשמור על המשקל וכן לחולי צליאק, שאינם מסוגלים לעכל את הגלוטן הנמצא בקמח. עוד יתרון נפלא של לחם הטחינה שראוי לציין הוא שבניגוד ללחם רגיל, שהכנתו לוקחת זמן רב וכוללת שלבים רבים, את המאפה הבריא והטעים הזה תוכלו לאפות בקלות ובמהירות, ללא צורך בלישה וללא זמן התפחה. אז למה אתם מחכים? הכינו את המרכיבים הדרושים והתחילו לעבוד!
 
אם עדיין לא השתכנעתם שכדאי לכם לנסות להכין את המתכון הנפלא הזה, כדאי שתכירו כמה מהיתרונות הבולטים של המרכיב העיקרי שלו, הטחינה. "האחות החורגת של החומוס" היא בריאה מאוד משום שהיא מכילה כמויות גבוהות של חלבון, ברזל וסידן, והיא מסייעת להורדת רמות ה"כולסטרול הרע" (LDL) בגוף. כמו כן, היות והטחינה עשויה מזרעי שומשום, היא מכילה גם את חומצות השומן הטבעיות והבריאות שמצויות בהם, אשר משתייכות לקבוצות אומגה 6 ואומגה 9. חשוב לציין שמכיוון שבטחינה יש כמות גבוהה של שומנים, צריכה מוגזמת של לחם הטחינה עלולה לפגוע בשאיפתכם לרדת במשקל, למרות שהשומנים האלו חיוניים לבריאותכם. עם זאת, לחם הטחינה עדיין מומלץ יותר מלחם העשוי מקמח לבן אך עדיין יש לצרוך אותו במתינות, כמו כמעט כל מאכל אחר, ולכן מומלץ לחלק את הלחם לפרוסות וליהנות ממנו במשך מספר ימים.
 
 
אם ברצונכם לצפות בסרטון המדגים כיצד מכינים את לחם הטחינה, לחצו כאן.
את המתכון והתמונות הנפלאות הללו קיבלנו מהאתר Gilya Home Styling של גיליה טודורוס, ויש עוד דרכים מגוונות להכין אותו. אתם מוזמנים להתנסות בהכנת לחם טחינה משלכם ולהכין גרסאות נוספות שלו עד שתגיעו לטעם ולמרקם האהובים עליכם. בין היתר תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר של סילאן לקבלת "עוגת טחינה", או כף של גבינה לבנה לקבלת מרקם קרמי וטעם פחות "טחינתי". בנוסף, אם תוותרו על הממתיקים כמעט לחלוטין (רצוי לשים מעט כדי לנטרל מרירות), תוכלו להוסיף לתערובת אורגנו או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים ולקבל לחם מתובל לטעמכם.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללחם טחינה:
טחינה גולמית - 6 כפות (אפשר גם מלאה אך יש לקחת בחשבון שהלחם יהיה מעט מריר)
סודה לשתייה - 1 כפית (במידת הצורך ניתן להחליף באבקת אפייה)
מלח - קורט
דבש - 1-2 כפות (או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר)
אופן הכנת הלחם טחינה:
  1. חממו את התנור על 180 מעלות.
  2. מזגו את הטחינה הגולמית לתוך קערה גדולה. preperation
  3. הוסיפו את הסילאן. preperation
  4. הוסיפו כפית גדושה של סודה לשתייה (או אבקת אפייה). preperation
  5. הוסיפו את הביצים. preperation
  6. ערבבו בקערה את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה, אין לחשוש מכך שהתערובת נראית קצת דחוסה.
  7. רססו את התבנית בספריי שמן ומזגו את התערובת שהכנתם (בשלב זה ניתן לפזר מעל התערובת גרעיני חמנייה קלופים). preperation
  8. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-25 דקות (המאפים האישיים לרוב יהיו מוכנים מהר יותר), עד לקבלת צבע זהוב.
  9. בדקו בעזרת קיסם שהלחם יבש, אם הוא עוד לא מוכן, המשיכו לאפות אותו מספר דקות נוספות.
  10. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו ללחם להצטנן מעט, כדי שתוכלו לחתוך אותו בקלות.
  11. בתיאבון.
מקור: יעל ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: