maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מעוררי תיאבון לארוחה שלמה בסיר אחד

  אחד הרגעים המתסכלים ביותר עבור רבים מאתנו בעת הבישול במטבח, הוא דווקא זה שמגיע לאחר שהאוכל כבר ניצב על השיש ומוכן להגשה: שטיפת הכלים. פעמים רבות אנו נאלצים להשתמש בהרבה מאוד סירים, מחבתות וכלים שונים, מה שהופך את מלאכת הבישול למסובכת מאוד וגם יוצר הרבה מאוד בלגן במטבח ובכיור. כדי למנוע את הבעיה הזאת תוכלו להשתמש באחד מתוך 5 המתכונים הבאים, שהם גם טעימים במיוחד וגם מצריכים שימוש בכלי עיקרי אחד בלבד: סיר גדול שמתאים לבישול. חלקם מתאימים לארוחה בשרית, אחרים לארוחה צמחונית נהדרת, ויש גם כאלה שיוכלו לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בהתאם לטעמכם האישי. בתיאבון!

מתכון לתבשיל בקר

אין מנה מנחמת יותר מתבשיל בקר עשיר בירקות טעימים. כדי להכין את המנה הנהדרת הזאת אתם צריכים רק להוסיף את כל הרכיבים אל תוך סיר אחד גדול, ולמעשה סיימתם לבשל!

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לתבשיל בקר:
שמן זית - 2 כפות
סטייק בקר - 1 קג' (חתוך לנתחים בגודל 4 ס"מ)
בצל בינוני - 1 (קצוץ)
רסק עגבניות - 3 כפות
פפריקה מתוקה - 2 כפיות
קמח - 1 כף
ציר בקר - ½1 כוסות
פטריות שמפיניון - 150 גר' (חתוכות לרבעים)
גזרים קלופים - 2 (חתוכים גס)
תפוחי אדמה - 1 קג' (קלופים וחתוכים לקוביות)
שעועית ירוקה - 200 גר' (חתוכה לאורך של כ-4 ס"מ)
אופן הכנת התבשיל בקר:
  1. מחממים מחצית משמן הזית בסיר גדול ומבשלים בו את הבשר על אש גבוהה עד להשחמה. תוכלו לחלק את הבשר ל-2-3 קבוצות שתחממו בנפרד, היות ובכל מקרה יש להניח את החתיכות המוכנות על צלחת בתום הבישול.
  2. מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומוסיפים את השמן הנותר ואת הבצל. מבשלים כ-5 דקות עד שהבצל נעשה רך ושקוף.
  3. מוסיפים רסק עגבניות ופפריקה, מפזרים מעל קמח ומבשלים במשך דקה תוך בחישה.
  4. מוסיפים את ציר הבקר בהדרגה, תוך כדי בחישה.
  5. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את עצמת האש ומבשלים את תכולת הסיר המכוסה במשך שעה.
  7. מוסיפים את הפטריות, הגזר ותפוחי האדמה, מבשלים במשך 45 דקות, ולבסוף מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. preperation מקור תמונה: Kitchen Life of a Navy Wife

מתכון לקארי עדשים עם קינואה

קארי עדשים טבעוני עם עגבניות היא מנה שתוכלו להגיש בשמחה למי שאינו אוכל בשר או נמנע מגלוטן. זמן ההכנה הכולל הוא 30 דקות, וכל שאתם זקוקים לו הוא מספר תבלינים ואת הכוכב המרכזי – עדשים אדומות. אין ספק שמדובר במנה שתרצו להגיש שוב ושוב.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: avocadopesto
רכיבים לקארי עדשים:
בצל קטן - 1 (חתוך לקוביות)
שיני שום - 3 (טחונות)
ג'ינג'ר - 1 כפית (טחון)
אבקת קארי - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
חלב קוקוס - 2 כוסות
קינואה - 2 כוסות
גרגרי חומוס - 1 כוס (לא חובה)
כוסברה קצוצה - חופן לקישוט
לימון - לקישוט (פלחים)
אופן הכנת הקארי עדשים:
  1. מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים, ולאחר מכן מוסיפים את הקינואה וכפית מלח. מבשלים במשך 10-12 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה למסננת.
  2. לאחר סינון המים, מעבירים את הקינואה לצלחת ושוטפים את המים העודפים מהסיר.
  3. כעת מחממים בסיר הריק את שמן הקוקוס על אש בעוצמה בינונית. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר, ומבשלים במשך מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף. preperation מקור תמונה: Jeremy Keith
  4. מוסיפים אבקת קארי, מלח וממרח קארי אדום. מערבבים ומבשלים במשך דקה. לאחר מכן מוסיפים עדשים, חלב קוקוס ועגבניות מרוסקות.
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות או עד שהעדשים מבושלות.
  6. מוסיפים חומוס ומבשלים במשך כמה דקות נוספות.
  7. מחלקים את הקינואה שהכנתם ל-4 צלחות, ומעטרים בקארי העדשים, כוסברה ופלחי הלימון.

מתכון לפולנטה עם פטריות מוקרמות

פולנטה היא מנה נהדרת שרבים אוהבים, והמתכון הבא מאפשר לכם ליהנות ממנה כמנה צמחונית עיקרית ומעוררת תיאבון, כמו גם כתוספת לכל מנה אחרת שתרצו להגיש לשולחן. האורחים יבקשו תוספת ואתם תיהנו משלל מחמאות!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: loveandlemons
רכיבים לפולנטה:
קמח תירס - 1 כוס
מים - 3 כוסות
שן שום - 1 (כתושה)
שמן זית - 1 כף
חמאה - 1 כף
מלח - לפי הטעם
גבינה מגוררת - ¼ כוס (מהסוג האהוב עליכם)
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לפטריות:
שמן זית - 1 כף
בצל שאלוט - 1 (קצוץ)
פטריות - 3 כוסות (מהסוג האהוב עליכם, קצוצות דק)
גרגרי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
רוטב סויה - ½ כף
חומץ שרי - 2 כפות
טרגון טרי - ¼ כוס (קצוץ)
עירית - ¼ כוס (קצוצה)
מלח - לתיבול
פלפל שחור - לתיבול
אופן הכנת הפולנטה:
  1. מוסיפים לסיר הריק 3 כוסות מים וקמצוץ מלח, ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מהירה. המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ולא גושי. preperation מקור תמונה: Edsel Little
  2. ממשיכים לבשל את הפולנטה במשך 20-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
  3. מכבים את האש, מוסיפים את השום, שמן זית, חמאה, גבינה מגוררת וקמצוץ מלח ופלפל שחור
אופן הכנת הפטריות:
  1. מבשלים את הפטריות בסיר על חום גבוה יחד עם שמן זית, ומוסיפים את בצל השאלוט וקמצוץ מלח. לאחר מספר דקות של בישול מוסיפים גם את גרגרי החומוס ורוטב הסויה. ממשיכים לבשל עד לקבלת גוון זהוב, בין 8 ל-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
  2. מוסיפים את חומץ השרי, מערבבים ומאפשרים לרכיבים להתבשל במשך כדקה.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים טרגון ועירית, מערבבים ומעבירים לצלחת.

מתכון לפסטת פלפלים חריפה

גם אלו מבנינו שמתקשים מעט במטבח מכינים לא פעם מנה של פסטה, אולם אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון המוכר ולהכיר שלל פסטות עם תוספות וטעמים ייחודיים שטרם ניסיתם, תוכלו לעשות זאת בקלות וכמובן גם באמצעות סיר אחד בלבד! פלפלים, גמבה או ארטישוק? לכם רק נותר לבחור. לחצו כאן כדי לעבור אל אוסף המתכונים.

 לפסטה הזאת יש טעם פיקנטי ועשיר הודות לכל המרכיבים הקלאסיים של המטבח האיטלקי. אפשר להגיש אותה לארוחת ערב משפחתית או לאירוע גדול עם כל החברים, כולם ישמחו לקבל מנה שכזאת.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפסטת פלפלים:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 5 (כתושות)
פלפלים חריפים - 4 (פרוסים, ללא הגרעינים, אלא אם אתם אמיצים במיוחד)
פלפלים אדומים - 2 (פרוסים)
עגבניות מרוסקות - 1 (מקופסת שימורים)
שרי לבישול - 1 כוס (או יין לבן)
מים - 1 כוס
שמנת מתוקה - ¼ כוס
חמאה - 50 גר'
בזיליקום - קומץ (קצוץ)
מלח - ½ כפית
גבינת פרמזן - 1 כוס (או פיקורינו)
אופן הכנת הפסטת פלפלים:
  1. הכניסו לסיר גדול את השום והפלפלים עם שמן הזית, וטגנו במשך דקה.
  2. הוסיפו את העגבניות, היין הלבן או השרי, המים והפסטה והביאו לרתיחה.
  3. בשלו במשך 10-15 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה, והנמיכו את האש.
  4. הוסיפו את החמאה, הבזיליקום והמלח ובשלו תוך כדי ערבוב. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי, הוסיפו את השמנת והגבינה ובשלו במשך 10 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

מתכון לתבשיל עוף ברוטב עגבניות

מנת העוף המושלמת הופכת כל ארוחה רגילה לארוחה נהדרת, וכדי להכין את מנת העוף הבאה לא תצטרכו לעבוד קשה כלל וכלל. תוספת היין הלבן למנה תהפוך אותה לעיקרית החביבה ביותר על המוזמנים לארוחה

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: homemadeinterest
רכיבים ל עוף ברוטב עגבניות:
חזה עוף - 6 (או כרעיים בהתאם לטעמכם)
קמח - ½ כוס
מלח - ½1 כפיות
פלפל שחור - 1 כפית
שמן זית - 2 כפות
בצל גדול - 1 (פרוס)
פלפל אדום - 1 (פרוס)
פלפל ירוק - 1 (פרוס)
פטריות - 2 כוסות (חתוכות)
יין לבן - 1 כוס
עגבניות מרוסקות - 800 גר' (2 פחיות שימורים)
ציר עוף - ¾ כוס
אופן הכנת ה עוף ברוטב עגבניות:
  1. מחממים שמן זית בסיר, מקמחים את העוף ומבשלים אותו בסיר למשך כ-3-5 דקות לכל צד על אש בינונית. מוציאים אותו ומעבירים לצלחת.
  2. מוסיפים לסיר את הפלפלים, הבצל, הפטריות, השום ו-½ כפית מלח ומבשלים במשך 2-3 דקות. preperation
  3. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.
  4. מוסיפים את העגבניות, ציר העוף וכפית מלח, ולאחר מכן מניחים את העוף חזרה בתוך הסיר, במרכז הרוטב שהכנתם.
  5. מביאים את הרוטב לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר עם מכסה.
  6. מבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעוף מבושל היטב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: