maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מעוררי תיאבון לארוחה שלמה בסיר אחד

  אחד הרגעים המתסכלים ביותר עבור רבים מאתנו בעת הבישול במטבח, הוא דווקא זה שמגיע לאחר שהאוכל כבר ניצב על השיש ומוכן להגשה: שטיפת הכלים. פעמים רבות אנו נאלצים להשתמש בהרבה מאוד סירים, מחבתות וכלים שונים, מה שהופך את מלאכת הבישול למסובכת מאוד וגם יוצר הרבה מאוד בלגן במטבח ובכיור. כדי למנוע את הבעיה הזאת תוכלו להשתמש באחד מתוך 5 המתכונים הבאים, שהם גם טעימים במיוחד וגם מצריכים שימוש בכלי עיקרי אחד בלבד: סיר גדול שמתאים לבישול. חלקם מתאימים לארוחה בשרית, אחרים לארוחה צמחונית נהדרת, ויש גם כאלה שיוכלו לשמש כמנה עיקרית או כתוספת, בהתאם לטעמכם האישי. בתיאבון!

1. תבשיל בקר מושלם

אין מנה מנחמת יותר מתבשיל בקר עשיר בירקות טעימים. כדי להכין את המנה הנהדרת הזאת אתם צריכים רק להוסיף את כל הרכיבים אל תוך סיר אחד גדול, ולמעשה סיימתם לבשל!
 
 
רכיבים (עבור 6 מנות):
  • 2 כפות שמן זית
  • ק"ג סטייק בקר, חתוך לנתחים בגודל 4 ס"מ
  • בצל צהוב קצוץ
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • כף קמח
  • ½1 כוסות ציר בקר
  • 150 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים גס
  • ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 200 גרם רצועות שעועית ירוקה, חתוכות לאורך של כ-4 ס"מ
 
הוראות הכנה:
 

1. מחממים מחצית משמן הזית בסיר גדול ומבשלים בו את הבשר על אש גבוהה עד להשחמה. תוכלו לחלק את הבשר ל-2-3 קבוצות שתחממו בנפרד, היות ובכל מקרה יש להניח את החתיכות המוכנות על צלחת בתום הבישול.

2. מנמיכים את האש לעוצמה בינונית ומוסיפים את השמן הנותר ואת הבצל. מבשלים כ-5 דקות עד שהבצל נעשה רך ושקוף.

3. מוסיפים רסק עגבניות ופפריקה, מפזרים מעל קמח ומבשלים במשך דקה תוך בחישה.

4. מוסיפים את ציר הבקר בהדרגה, תוך כדי בחישה. 

5. מחזירים את הבשר לסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את עצמת האש ומבשלים את תכולת הסיר המכוסה במשך שעה.

7. מוסיפים את הפטריות, הגזר ותפוחי האדמה, מבשלים במשך 45 דקות, ולבסוף מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 15 דקות נוספות. 

 

2. קארי עדשים עם קינואה

קארי עדשים טבעוני עם עגבניות הוא מנה שתוכלו להגיש בשמחה למי שאינו אוכל בשר או נמנע מגלוטן. זמן ההכנה הכולל הוא 30 דקות, וכל שאתם זקוקים לו הוא מספר תבלינים ואת הכוכב המרכזי – עדשים אדומות. אין ספק שמדובר במנה שתרצו להגיש שוב ושוב.
רכיבים (עבור 4 מנות):
  • כף שמן קוקוס
  • בצל קטן, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום טחונות
  • כפית ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח
  • 1-2 כפות ממרח קארי אדום
  • כוס עדשים אדומות
  • 2 כוסות חלב קוקוס
  • 30 גרם עגבניות מרוסקות
  • 2 כוסות קינואה 
  • כוס גרגרי חומוס (רשות)
  • חופן כוסברה קצוצה לקישוט
  • פלחי לימון לקישוט
 
הוראות הכנה:
 

1. מרתיחים סיר עם 2 ליטר מים, ולאחר מכן מוסיפים את הקינואה וכפית מלח. מבשלים במשך 10-12 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה למסננת.

2. לאחר סינון המים, מעבירים את הקינואה לצלחת ושוטפים את המים העודפים מהסיר.

3. כעת מחממים בסיר הריק את שמן הקוקוס על אש בעוצמה בינונית. מוסיפים בצל, שום וג'ינג'ר, ומבשלים במשך מספר דקות עד שהבצל נעשה שקוף.

4. מוסיפים אבקת קארי, מלח וממרח קארי אדום. מערבבים ומבשלים במשך דקה. לאחר מכן מוסיפים עדשים, חלב קוקוס ועגבניות מרוסקות.

5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך 15 דקות או עד שהעדשים מבושלות.

6. מוסיפים חומוס ומבשלים במשך כמה דקות נוספות.

7. מחלקים את הקינואה שהכנתם ל-4 צלחות, ומעטרים בקארי העדשים, כוסברה ופלחי הלימון.

 

3. פולנטה עם פטריות מוקרמות 

פולנטה היא מנה נהדרת שרבים אוהבים, והמתכון הבא מאפשר לכם ליהנות ממנה כמנה צמחונית עיקרית ומעוררת תיאבון, כמו גם כתוספת לכל מנה אחרת שתרצו להגיש לשולחן. האורחים יבקשו תוספת ואתם תיהנו משלל מחמאות!
רכיבים (3 כמנה עיקרית, 6 כתוספת) 
עבור הפולנטה:
  • 1 כוס קמח תירס
  • 3 כוסות מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף חמאה 
  • ¼ כוס גבינה מגוררת מהסוג האהוב עליכם
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
 
עבור הפטריות:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל שאלוט קצוץ
  • 3 כוסות פטריות מהסוג האהוב עליכם, קצוצות דק
  • ½ כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • ½ כף רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ שרי
  • ¼ כוס טרגון טרי קצוץ
  • ¼ כוס עירית קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
 
הוראות הכנה:
 

1. הכנת הפטריות: מבשלים את הפטריות בסיר על חום גבוה יחד עם שמן זית, ומוסיפים את בצל השאלוט וקמצוץ מלח. לאחר מספר דקות של בישול מוסיפים גם את גרגרי החומוס ורוטב הסויה. ממשיכים לבשל עד לקבלת גוון זהוב, בין 8 ל-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.

2. מוסיפים את חומץ השרי, מערבבים ומאפשרים לרכיבים להתבשל במשך כדקה.

3. מסירים מהאש, מוסיפים טרגון ועירית, מערבבים ומעבירים לצלחת.

4. הכנת הפולנטה: כעת מוסיפים לסיר הריק 3 כוסות מים וקמצוץ מלח, ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מהירה. המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ולא גושי. 

5. ממשיכים לבשל את הפולנטה במשך 20-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.

6. מכבים את האש, מוסיפים את השום, שמן זית, חמאה, גבינה מגוררת וקמצוץ מלח ופלפל שחור.

7. מעבירים לצלחת יחד עם הפטריות והבצל, ומגישים.

 

4. פסטות מיוחדות ומזינות

גם אלו מבנינו שמתקשים מעט במטבח מכינים לא פעם מנה של פסטה, אולם אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון המוכר ולהכיר שלל פסטות עם תוספות וטעמים ייחודיים שטרם ניסיתם, תוכלו לעשות זאת בקלות וכמובן גם באמצעות סיר אחד בלבד! פלפלים, גמבה או ארטישוק? לכם רק נותר לבחור. לחצו כאן כדי לעבור אל אוסף המתכונים.

5. עוף רך ברוטב עגבניות

מנת העוף המושלמת הופכת כל ארוחה רגילה לארוחה נהדרת, וכדי להכין את מנת העוף הבאה לא תצטרכו לעבוד קשה כלל וכלל. תוספת היין הלבן למנה תהפוך אותה לעיקרית החביבה ביותר על המוזמנים לארוחה.
 רכיבים (6 מנות):
  • 6 חלקי עוף בהתאם לטעמכם - כרעיים או חזה 
  • ½ כוס קמח
  • ½1 כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול, פרוס
  • פלפל אדום, פרוס
  • פלפל ירוק, פרוס
  • 2 כוסות פטריות חתוכות
  • כוס יין לבן
  • 800 גרם (2 פחיות שימורים) עגבניות מרוסקות
  • ¾ כוס ציר עוף
 
הוראות הכנה:

 

1. מחממים שמן זית בסיר, מקמחים את העוף ומבשלים אותו בסיר למשך כ-3-5 דקות לכל צד על אש בינונית. מוציאים אותו ומעבירים לצלחת.

2. מוסיפים לסיר את הפלפלים, הבצל, הפטריות, השום ו-½ כפית מלח ומבשלים במשך 2-3 דקות.

3. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי.

4. מוסיפים את העגבניות, ציר העוף וכפית מלח, ולאחר מכן מניחים את העוף חזרה בתוך הסיר, במרכז הרוטב שהכנתם.

5. מביאים את הרוטב לרתיחה, ולאחר מכן מכסים את הסיר עם מכסה.

6. מבשלים במשך 20-30 דקות עד שהעוף מבושל היטב.

 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: