maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים עם פירות הקיץ האהובים

  גם אלה מביננו שמחכים מדי שנה לשובו של החורף אינם מצליחים לעמוד בפני הטעם הנהדר שמביאים עמם הפירות שצצים על שולחנותינו בכל קיץ מחדש. מנגו נפלא, אבטיח מרענן ומלון מתוק הם פירות שלא ניתן לסרב להם, ו-7 המתכונים הבאים יאפשרו לכם ליהנות מטעמם בשלל צורות. תוכלו לצלות אותם, לשלב אותם כחלק ממנה עיקרית, לאפות איתם ואפילו להקפיא, וכל תוצאה שכזו תהפוך להצלחה מסחררת בארוחה הבאה שתכינו. בתיאבון וקיץ טעים!
 

מתכון לדג עם סלסת אבטיח

את האבטיח לא חייבים לאכול בסוף הארוחה, וטעמו המתקתק יכול לשמש אתכם גם בשלל מנות אחרות. במתכון הבא תוכלו להכין במהירות ובקלות דג עם סלסת אבטיח, ולזכות במנה ייחודית שכל האורחים ייהנו ממנה.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לפילה דג:
פילה דג - 600 גר'
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (כתושות)
צ'ילי ירוק - 1 (ארוך, קצוץ)
פטרוזיליה - 1 כף (קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלסה:
אבטיח - 150 גר' (חתוך לקוביות קטנות)
שמן - 1 כף
בצל ירוק - 2 (גבעולים קצוצים)
מיץ לימון - מ- 1 לימון
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפילה דג:
  1. מניחים את הדגים על מגש מרופד בנייר כסף.
  2. מערבבים שום, שמן זית, צ'ילי ופטרוזיליה בקערה קטנה.
  3. מורחים את התערובת על גבי הדגים וצולים על גריל שחומם מראש למשך 3-4 דקות.
אופן הכנת הסלסה:
  1. מכינים את הסלסה: מערבבים יחד את האבטיח, הבצל, מיץ הלימון והשמן. preperation
  2. מגישים את הדגים לצד סלסת האבטיח.

מתכון לשיפודי מלון צלויים ומזוגגים

ייתכן שכבר הכנתם שיפודי ירקות שונים לצד שיפודי הבשר הרגילים שלכם, אך מתי לאחרונה ניסיתם לצלות מלון על הגריל? טעמו הנהדר של הפרי הזה מתמזג מצוין עם המנטה שבמתכון, ותוכלו לאכול שיפוד כזה כקינוח בפני עצמו או יחד עם גלידת וניל קרה וצוננת.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לשיפודי מלון:
מלון - 1 (חתוך לריבועים, ללא גלעינים)
שיפודים - לפי הצורך (כ- 8)
עלי מנטה - ⅓ כוס (שטופים וקצוצים)
דבש - ½ כוס
חמאה - ¼ כוס
אופן הכנת השיפודי מלון:
  1. מחממים את הגריל על אש בינונית.
  2. חותכים את רבעי המלון לקוביות ומשחילים אותם על השיפודים. preperation
  3. בסיר קטן מחממים את הדבש עם החמאה עד להמסה. מוסיפים את הנענע ומערבבים.
  4. מורחים את תערובת הדבש והנענע על גבי השיפודים, ומניחים אותם על הגריל בין 4 ל-6 דקות עד להשחמתם.
  5. ניתן להגיש עם שארית רוטב הדבש.

מתכון לקינוח ענבים בציפוי טופי קרמל

האורחים צפויים להגיע ואתם רוצים לכבד אותם בחטיף טעים שיוכל להשתלב בערב גבינות ויין? טופי הענבים הוא הבחירה שלכם! 5 דקות הכנה יאפשרו לכם ליצור מנה שנראית מרשימה במיוחד, אשר איש לא יוכל לעמוד בפניה

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לטופי ענבים:
ענבים ירוקים - 1 (אשכול, כ- 200 גר')
סוכר - 1 כוס
מים - ½ כוס
קרקרים - להגשה
גבינת מסקרפונה - להגשה (ניתן להשתמש במגוון גבינות לבנות רכות לפי טעמכם)
אופן הכנת הטופי ענבים:
  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובאמצעות מספריים חותכים את אשכול הענבים לקבוצות קטנות של 2-4 ענבים. preperation
  2. מערבבים סוכר ומים בסיר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את עצמת החום לבינונית ומרתיחים את הסוכר בזהירות וללא ערבוב, בין 12-15 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד עד שהבועות שנוצרו ייעלמו
  3. באמצעות מלקחיים אוחזים בכל פעם באשכול ענבים אחד, וטובלים אותו בתוך תערובת הטופי.
  4. לאחר מכן מחזירים אל התבנית, ומניחים בצד למשך כ-10 דקות.
  5. מסדרים בצלחת ההגשה את טופי הענבים יחד עם גבינות וקרקרים, ואתם מוכנים להתחיל את הערב!

מתכון למאפה מבצק פריך במילוי אפרסקים

עבור המאפה הבא אמנם דרושה לא מעט הכנה, אך טעמו הנפלא בהחלט שווה את הטרחה. טעמם של האפרסקים יחד עם הבצק שתלמדו להכין, יקסים את האורחים בכל הגילאים. בחרו באפרסקים צהובים אשר אינם בשלים מדי כדי ליהנות ממאפה מעט חמצמץ ולא מתוק מידי.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: simplyrecipes
רכיבים לבצק:
קמח - ¼1 כוס
סוכר - ½1 כפיות
מלח - ½ כפית
חמאה - 120 גר' (חתוכה לקוביות קטנות ומקוררת במקפיא כשעה )
מים קרים - 5 כפות
רכיבים למלית האפרסקים:
אפרסקים - 2 ( צהובים גדולים, פרוסים)
סוכר - 3 כפות
קמח - 1 כף
תמצית וניל - ½ כפית
ביצה - 1
אופן הכנת הבצק:
  1. במעבד מזון מערבלים את הקמח, הסוכר והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים 8 פעמים. preperation מקור תמונה: natashaskitchen
  2. מוסיפים את המים באיטיות, כף או שתיים בכל פעם, כשלאחר כל הוספה מערבלים פעם אחת עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. מוציאים את הבצק, מניחים אותו על משטח נקי ומשתמשים בידיים נקיות ויבשות כדי ללוש אותו מעט.
  4. מפזרים מעט קמח על שני הצדדים שלו, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון למשך שעה.
אופן הכנת המלית האפרסקים:
  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את פרוסות האפרסק בקערה ומפזרים עליהן את הקמח, הסוכר ואת תמצית הווניל.
  2. מקציפים את הביצה בקערה קטנה ומניחים בצד.
  3. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לצורת עיגול שטוח. לאחר מכן מרימים אותו ומניחים בעדינות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מסדרים את פרוסות האפרסק בשכבה אחת במרכז הבצק בצורה של מעגל, כך שמעגל הבצק יהיה גדול ממעגל האפרסקים.
  5. מקפלים את שולי הבצק כך שיכסו את קצוות מעגל האפרסקים, אך שמרכזו עדיין יהיה גלוי.
  6. באמצעות מברשת מצפים את הבצק עם הביצה, ומפזרים מלמעלה מעט סוכר.
  7. מכניסים את המאפה לתנור ואופים במשך כ-15-20 דקות, עד להשחמה.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים על תבנית האפייה כ-15 דקות טרם ההגשה.

מתכון לפודינג מנגו

טעמו של המנגו הנהדר הופך לבסיס נפלא לפודינג, ותוכלו להכין אותו כסיומת נפלא לכל ארוחה המיועדת לגדולים ולקטנים כאחד.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לפודינג מנגו:
מנגו בינוניים - 3 (בשלים, קלופים וחתוכים לריבועים)
אבקת ג'לטין - 5 כפיות
סוכר - ½ כוס
נקטר מנגו - ¾2 כוסות
חלב מרוכז - 375 מ''ל
מנגו קטן - להגשה (פרוס לפרוסות דקות)
אופן הכנת הפודינג מנגו:
  1. מעבדים את המנגו הבשל במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, ומעבירים אותה לקערה גדולה. preperation
  2. שופכים ¾ כוס נקטר מנגו אל קערה חסינה לחום, מוסיפים את הג'לטין ומניחים את הקערה בסיר קטן.
  3. מוסיפים אל תוך הסיר מים רותחים עד שהם מכסים מחצית מהקערה, ומקציפים את התערובת בעזרת מזלג עד להמסת הג'לטין.
  4. שמים את הסוכר יחד עם ¾ כוס נקטר מנגו בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, ומבשלים תוך כדי בחישה במשך 3 דקות או עד שהסוכר נמס. מניחים בצד להתקרר.
  5. מוסיפים את תערובת הג'לטין, תערובת נקטר המנגו, החלב המרוכז ושארית נוזל המנגו שנותר אל הקערה שבה שמתם את מחית המנגו מסעיף 1.
  6. מקציפים עד לקבלת תערובת במרקם חלק, ומחלקים בין 8 כוסות.
  7. מקפיאים כ-6 שעות, מעטרים בחתיכות מנגו טרי ומגישים.

מתכון לעוגת אננס הפוכה

העוגה הזו נראית על כל שולחן כאילו יצאה היישר מהקונדיטוריה, אך תופתעו לגלות עד כמה קל להכין אותה וכמה טעים לאכול אותה! היא מכונה "הפוכה" כיוון שרוב תהליך ההכנה מתבצע כאשר האננס נמצא בשכבה התחתונה, ורק רגע לפני ההגשה הוא הופך לחלק העליון שלה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: taste
רכיבים לעוגת אננס הפוכה:
חמאה - 30 גר' (מומסת)
סוכר חום - ⅓ כוס
אננס - 300 גר' (פרוס, כוס אחת)
ביצים בינוניות - 3 (מופרדות)
סוכר - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח לבן - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מיץ אננס - ⅓ כוס
אופן הכנת העוגת אננס הפוכה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים באמצעות חמאה את הבסיס ואת הדפנות של תבנית קוגלהוף (תבנית עוגה עם חור במרכזה), ומפזרים על בסיסה מעט מהסוכר החום.
  2. מניחים את פרוסות האננס בצמוד זו לזו על גבי הסוכר.
  3. באמצעות מיקסר מקציפים את החלמונים, שאר הסוכר החום והווניל בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חיוורת בגוון שמנת. preperation
  4. מוסיפים את הסוכר הלבן והקמח, ומקציפים יחד. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה גם את מיץ האננס.
  5. מנקים את ראש המיקסר ולאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה.
  6. מקפלים רבע מהחלבונים אל תוך תערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר החלבונים ב-3 קבוצות נפרדות.
  7. מניחים את הבלילה מעל לאננס ומחליקים את פני השטח שלה.
  8. אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם שמוכנס אל תוך העוגה יוצא נקי.
  9. מעבירים סכין בין העוגה לבין קצוות התבנית כדי להפריד ממנה את העוגה, ולאחר מכן הופכים את התבנית על גבי צלחת שטוחה, על מנת שהאננס יהיה בחלקה החיצוני.

מתכון לגלידת פרוזן יוגורט וליצ'י

הילדים שוב מבקשים ללכת לקנות פרוזן יוגורט בימים החמים? המתכון הביתי הבא הוא לא פחות טעים, ותוכלו להכין אותו בקלות בבית אפילו אם אין ברשותכם מכונת גלידה!

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: allaboutami
רכיבים לפרוזן יוגורט:
יוגורט יווני - 500 מ''ל (או לבן)
שמנת מתוקה - 150 מ''ל
סוכר - ⅓ כוס
ליצ'י - 425 גר'
אופן הכנת הפרוזן יוגורט:
  1. הניחו את הליצ'י ללא נוזל (שמרו אותו בצד) במערבל מזון, וערבלו עד לקבלת מחית. preperation
  2. הוסיפו את היוגורט והסוכר וערבלו שוב, ולאחר מכן הוסיפו את השמנת ואת נוזל הליצ'י שנותר וערבלו פעם נוספת.
  3. העבירו אל תוך קופסה והקפיאו במשך כשעתיים.
  4. בשלב הבא ערבלו, הקפיאו למשך שעה נוספת, ערבלו שוב והקפיאו למשך לילה שלם.
  5. תוכלו לקשט עם ליצ'י כל פרוזן יוגורט בעת ההגשה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: