maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים עם פירות הקיץ האהובים

  גם אלה מביננו שמחכים מדי שנה לשובו של החורף אינם מצליחים לעמוד בפני הטעם הנהדר שמביאים עמם הפירות שצצים על שולחנותינו בכל קיץ מחדש. מנגו נפלא, אבטיח מרענן ומלון מתוק הם פירות שלא ניתן לסרב להם, ו-7 המתכונים הבאים יאפשרו לכם ליהנות מטעמם בשלל צורות. תוכלו לצלות אותם, לשלב אותם כחלק ממנה עיקרית, לאפות איתם ואפילו להקפיא, וכל תוצאה שכזו תהפוך להצלחה מסחררת בארוחה הבאה שתכינו. בתיאבון וקיץ טעים!
 

1. דג עם סלסת אבטיח

את האבטיח לא חייבים לאכול בסוף הארוחה, וטעמו המתקתק יכול לשמש אתכם גם בשלל מנות אחרות. במתכון הבא תוכלו להכין במהירות ובקלות דג עם סלסת אבטיח, ולזכות במנה ייחודית שכל האורחים ייהנו ממנה.
 
רכיבים:
לדג:
  • 600 גרם פילה דג
  •  כף שמן זית
  •  2 שיני שום כתושות
  • צ'ילי ירוק ארוך, קצוץ
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לסלסה:
  • 150 גרם אבטיח, חתוך לקוביות קטנות
  • כף שמן
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. מניחים את הדגים על מגש מרופד בנייר כסף.
 
2. מערבבים שום, שמן זית, צ'ילי ופטרוזיליה בקערה קטנה.
 
3. מורחים את התערובת על גבי הדגים וצולים על גריל שחומם מראש למשך 3-4 דקות.
 
4. מכינים את הסלסה: מערבבים יחד את האבטיח, הבצל, מיץ הלימון והשמן.
 
5. מגישים את הדגים לצד סלסת האבטיח. 
 

2. שיפודי מלון 

ייתכן שכבר הכנתם שיפודי ירקות שונים לצד שיפודי הבשר הרגילים שלכם, אך מתי לאחרונה ניסיתם לצלות מלון על הגריל? טעמו הנהדר של הפרי הזה מתמזג מצוין עם המנטה שבמתכון, ותוכלו לאכול שיפוד כזה כקינוח בפני עצמו או יחד עם גלידת וניל קרה וצוננת.
 
רכיבים:
  • מלון חתוך לריבועים, ללא גלעינים
  • שיפודים
  • ⅓ כוס עלי מנטה שטופים וקצוצים
  • ½ כוס דבש
  • ¼ כוס חמאה 
 

הוראות הכנה:

1. מחממים את הגריל על אש בינונית ומשחילים את קוביות המלון על השיפודים.
2. בסיר קטן מחממים את הדבש עם החמאה עד להמסה. מוסיפים את הנענע ומערבבים.
 
3. מורחים את תערובת הדבש והנענע על גבי השיפודים, ומניחים אותם על הגריל בין 4 ל-6 דקות עד להשחמתם.
 
4. ניתן להגיש עם שארית רוטב הדבש.
 

3. טופי ענבים 

האורחים צפויים להגיע ואתם רוצים לכבד אותם בחטיף טעים שיוכל להשתלב בערב גבינות ויין? טופי הענבים הוא הבחירה שלכם! 20 דקות הכנה יאפשרו לכם ליצור מנה שנראית מרשימה במיוחד, אשר איש לא יוכל לעמוד בפניה.
רכיבים:
  • אשכול ענבים ירוקים
  • כף סוכר
  • ½ כוס מים
  • גבינות לבנות שונות בהתאם לטעמכם האישי
  • קרקרים להגשה
 

הוראות הכנה:

1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ובאמצעות מספריים חותכים את אשכול הענבים לקבוצות קטנות של 2-4 ענבים. 
2. מערבבים סוכר ומים בסיר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את עצמת החום לבינונית ומרתיחים את הסוכר בזהירות וללא ערבוב, בין 12-15 דקות או עד להזהבה. מניחים בצד עד שהבועות שנוצרו ייעלמו. 
 
3. באמצעות מלקחיים אוחזים בכל פעם באשכול ענבים אחד, וטובלים אותו בתוך תערובת הטופי. 
 
4. לאחר מכן מחזירים אל התבנית, ומניחים בצד למשך כ-10 דקות. 
 
5. מסדרים בצלחת ההגשה את טופי הענבים יחד עם גבינות וקרקרים, ואתם מוכנים להתחיל את הערב! 
 

4. מאפה אפרסקים 

עבור המאפה הבא אמנם דרושה מעט הכנה, אך טעמו הנפלא בהחלט שווה את הטרחה. טעמם של האפרסקים יחד עם הבצק שתלמדו להכין, יקסים את האורחים בכל הגילאים. בחרו באפרסקים צהובים אשר אינם בשלים מדי כדי ליהנות ממאפה מתוק ולא חמצמץ.
רכיבים:
עבור הבצק:
  • ¼1 כוס קמח
  • ½1 כפיות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות ומקוררת במקפיא כשעה 
  • 5 כפות מים קרים
 
עבור המלית:
  • 2 אפרסקים צהובים גדולים, חתוכים לפרוסות
  • 3 כפות סוכר
  • כף קמח
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ביצה
 

הוראות הכנה:

1. במעבד מזון מערבלים את הקמח, הסוכר והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים 8 פעמים. 
2. מוסיפים את המים באיטיות, כף או שתיים בכל פעם, כשלאחר כל הוספה מערבלים פעם אחת עד שהבצק מתחיל להתגבש.
 
3. מוציאים את הבצק, מניחים אותו על משטח נקי ומשתמשים בידיים נקיות ויבשות כדי ללוש אותו מעט. 
 
4. מפזרים מעט קמח על שני הצדדים שלו, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון למשך שעה.  
 
5. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מניחים את פרוסות האפרסק בקערה ומפזרים עליהן את הקמח, הסוכר ואת תמצית הווניל.
 
6. מקציפים את הביצה בקערה קטנה ומניחים בצד.
 
7. מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לצורת עיגול שטוח. לאחר מכן מרימים אותו ומניחים בעדינות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
 
8. מסדרים את פרוסות האפרסק בשכבה אחת במרכז הבצק בצורה של מעגל, כך שמעגל הבצק יהיה גדול ממעגל האפרסקים.
 
9. מקפלים את שולי הבצק כך שיכסו את קצוות מעגל האפרסקים, אך שמרכזו עדיין יהיה גלוי.
 
10. באמצעות מברשת מצפים את הבצק עם הביצה, ומפזרים מלמעלה מעט סוכר. 
 
11. מכניסים את המאפה לתנור ואופים במשך כ-15-20 דקות, עד להשחמה. 
 
12. מוציאים מהתנור ומצננים על תבנית האפייה כ-15 דקות טרם ההגשה.
 

5. פודינג מנגו

טעמו של המנגו הנהדר הופך לבסיס נפלא לפודינג, ותוכלו להכין אותו כסיומת נפלא לכל ארוחה המיועדת לגדולים ולקטנים כאחד.
רכיבים (כ-8 מנות):
  • 3 מנגו בינוניים ובשלים, קלופים וחתוכים לריבועים
  • 5 כפיות אבקת ג'לטין
  • ½ כוס סוכר 
  • ¾2 כוסות נקטר מנגו
  • 375 מ"ל חלב מרוכז
  • מנגו קטן, פרוס לפרוסות דקות – להגשה 

הוראות הכנה:

1. מעבדים את המנגו הבשל במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, ומעבירים אותה לקערה גדולה.
 
2. שופכים ¾ כוס נקטר מנגו אל קערה חסינה לחום, מוסיפים את הג'לטין ומניחים את הקערה בסיר קטן.
 
3. מוסיפים אל תוך הסיר מים רותחים עד שהם מכסים מחצית מהקערה, ומקציפים את התערובת בעזרת מזלג עד להמסת הג'לטין.
 
4. שמים את הסוכר יחד עם ¾ כוס נקטר מנגו בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, ומבשלים תוך כדי בחישה במשך 3 דקות או עד שהסוכר נמס. מניחים בצד להתקרר. 
 
5. מוסיפים את תערובת הג'לטין, תערובת נקטר המנגו, החלב המרוכז ושארית נוזל המנגו שנותר אל הקערה שבה שמתם את מחית המנגו מסעיף 1.
 
6. מקציפים עד לקבלת תערובת במרקם חלק, ומחלקים בין 8 כוסות.
 
7. מקפיאים כ-6 שעות, מעטרים בחתיכות מנגו טרי ומגישים.  
 

6. עוגת אננס הפוכה

העוגה הזו נראית על כל שולחן כאילו יצאה היישר מהקונדיטוריה, אך תופתעו לגלות עד כמה קל להכין אותה וכמה טעים לאכול אותה! היא מכונה "הפוכה" כיוון שרוב תהליך ההכנה מתבצע כאשר האננס נמצא בשכבה התחתונה, ורק רגע לפני ההגשה הוא הופך לחלק העליון שלה!
רכיבים:
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • ⅓ כוס סוכר חום
  • 300 גרם (כוס אחת) אננס פרוס
  • 3 ביצים מופרדות
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כוס מיץ אננס
 

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים באמצעות חמאה את הבסיס ואת הדפנות של תבנית קוגלהוף (תבנית עוגה עם חור במרכזה), ומפזרים על בסיסה מעט מהסוכר החום. 
 
2. מניחים את פרוסות האננס בצמוד זו לזו על גבי הסוכר. 
 
3. באמצעות מיקסר מקציפים את החלמונים, שאר הסוכר החום והווניל בקערה גדולה עד לקבלת תערובת חיוורת בגוון שמנת. 
 
4. מוסיפים את הסוכר הלבן והקמח, ומקציפים יחד. לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה גם את מיץ האננס. 
 
5. מנקים את ראש המיקסר ולאחר מכן מקציפים את החלבונים בקערה נקייה ויבשה.
6. מקפלים רבע מהחלבונים אל תוך תערובת החלמונים, ולאחר מכן מקפלים פנימה את שאר החלבונים ב-3 קבוצות נפרדות. 
 
7. מניחים את הבלילה מעל לאננס ומחליקים את פני השטח שלה.
 
8. אופים במשך 30 דקות או עד שקיסם שמוכנס אל תוך העוגה יוצא נקי.
 
9. מעבירים סכין בין העוגה לבין קצוות התבנית כדי להפריד ממנה את העוגה, ולאחר מכן הופכים את התבנית על גבי צלחת שטוחה, על מנת שהאננס יהיה בחלקה החיצוני. 
 

7. פרוזן יוגורט ליצ'י

הילדים שוב מבקשים ללכת לקנות פרוזן יוגורט בימים החמים? המתכון הביתי הבא הוא לא פחות טעים, ותוכלו להכין אותו בקלות בבית אפילו אם אין ברשותכם מכונת גלידה!
רכיבים (8 מנות):
  • 500 מ"ל יוגורט יווני או לבן
  • 150 מ"ל שמנת
  •  כוס סוכר
  • 425 גרם ליצ'י (פחית שימורים אחת)
 

הוראות הכנה:

1. הניחו את הליצ'י ללא נוזל (שמרו אותו בצד) במערבל מזון, וערבלו עד לקבלת מחית.
 
2. הוסיפו את היוגורט והסוכר וערבלו שוב, ולאחר מכן הוסיפו את השמנת ואת נוזל הליצ'י שנותר וערבלו פעם נוספת.
 
3. העבירו אל תוך קופסה והקפיאו במשך כשעתיים.
 
4. בשלב הבא ערבלו, הקפיאו למשך שעה נוספת, ערבלו שוב והקפיאו למשך לילה שלם.
 
5. תוכלו לקשט עם ליצ'י כל פרוזן יוגורט בעת ההגשה.
 
מקור תמונות: , taste , allrecipes , taste , taste , simplyrecipes , natashaskitchen , allaboutami , taste
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: