maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מקוריים ובריאים לבטטה שוודאי תשמחו להכיר

בשעה שכולנו טעמנו מהבטטה האהובה כשהיא אפויה, מבושלת או כגרסה נהדרת לצ'יפס, הגיעה העת להתוודע למתכונים יצירתיים ומעניינים הרבה יותר... 6 המתכונים הבאים לוקחים את הבטטה הבריאה שלב אחד קדימה, ומאפשרים לכם להפתיע את כל המשפחה עם מנות מזינות ומקוריות שאת טעמן הנפלא תתקשו לשכוח. 
 
מתכוני בטטה בריאים
 

1. פנקייק בטטה וקישוא 

רוצים לפנק את הילדים עם ארוחת בוקר טעימה ובו בזמן בריאה? הבטטה והקישוא בהחלט יספקו את רצונכם ויעלו חיוך גדול על פני ילדיכם. 
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים (2 מנות נדיבות או 4 קטנות):
  • 2 כוסות קישואים מגוררים (3-2 קישואים בינוניים לערך)
  • 2 כוסות בטטות קלופות ומגוררות (בטטה אחת גדולה לערך)
  • 4 ביצים טרופות
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס + 2 כפות קמח מחיטה מלאה
  • 2 כפות חמאה לא ממולחת 
  • פפריקה ושמנת חמוצה לפי הטעם (לא חובה)
מתכוני בטטה בריאים
 

הוראות הכנה:

1. הניחו את הקישואים המגוררים במסננת וסחטו בזהירות את הלחות שנותרה. לאחר מכן, הכניסו את הקישואים לקערה גדולה והוסיפו את הבטטה המגוררת, הביצים, המלח, הפלפל והקמח וערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו לבלילה אחידה.

2. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית, המיסו בה חצי כף חמאה ודאגו שהיא תכסה את תחתית המחבת. 

3. צקו פחות מרבע כוס של בלילה לתוך המחבת החמה, וצרו 3-2 פנקייקים בכל פעם. טגנו עד שהתחתית תקבל גוון חום ועל החלק העליון יופיעו בועות, בין 5-3 דקות לערך. לאחר מכן הפכו את הפנקייקים והמשיכו לטגן עד לקבלת גוון אחיד. המשיכו לטגן את שארית הבלילה, והוסיפו חמאה למחבת לפי הצורך. 

4. הכניסו לקערה קטנה שמנת חמוצה ופפריקה, לפי טעמכם, וערבבו היטב. הניחו את הפנקייקים על צלחת שמצופה בנייר סופג, והגישו אותם בעודם חמים, לצד השמנת החמוצה. 

2. פהיטה בטטה ועוף 

תוכלו להכניס בקלות את המטבח המקסיקני לביתכם, הודות למנה הנפלאה הזו, שלא רק תפגיש אתכם עם טעמים נפלאים, אלא גם תותיר אתכם שבעים ומרוצים. יש לציין שניתן להפוך את המנה לצמחונית בקלות, על ידי החלפת העוף בטופו או סייטן.
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים (6 מנות):
  • תרסיס שמן
  • 3 בטטות בינוניות שטופות היטב
  • שמן זית
  • ½ בצל פרוס דק (מומלץ בצל אדום)
  • 250 גרם חזה עוף מבושל חתוך לרצועות בגובה ורוחב של ½2 ס"מ
  • 2 שיני שום טחונות
  • פלפל אדום קטן פרוס
  • פלפל צהוב קטן פרוס
  • פלפל ירוק קטן פרוס 
  • ¼ כוס שעועית שחורה שטופה מקופסת שימורים
  • ½ כפית כמון טחון
  • כפית פפריקה מתוקה (או מעושנת לפי בחירתכם)
  • 1 ליים סחוט
  • ¼ כוס עלי כוסברה
  • תוספות להגשה: פלחי ליים, אבוקדו חתוך לקוביות ורוטב סלסה (לא חובה)
מתכוני בטטה בריאים
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות.

2. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה ורססו אותו בספריי שמן. לאחר מכן הניחו את הבטטות בתבנית ואפו אותן בתנור במשך שעה אחת או עד שיתרככו. יש לבדוק את הבטטות לאחר 40 דקות של אפייה באמצעות מזלג, ולהמשיך לאפות במידת הצורך.

3. בזמן שהבטטות נאפות, הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, צקו כמות קטנה של שמן לתוכה, הוסיפו את הבצל הפרוס וטגנו אותו עד שיקבל גוון שקוף, 2-1 דקות לערך. לאחר מכן, הוסיפו רצועות עוף, שום ופלפלים, וטגנו עד שהשום יתחיל להפיץ ריח. כעת, הוסיפו כמון ופפריקה מתוקה וערבבו היטב כך שהעוף יספח את התבלינים. הוסיפו את השעועית, ערבבו היטב כבו את הלהבה והניחו את המחבת בצד. 

4. הוציאו את הבטטות מהתנור כשהן מוכנות, אפשרו להן להתקרר במשך כ-5 דקות או עד שלא יהיו לוהטות. לאחר מכן, חתכו את הבטטות לשניים (לרוחב), ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולת הבטטה, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה והניחו את קליפות הבטטה בצד.

4. הוסיפו לקערה בה נמצאת תכולת הבטטה את תערובת העוף וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן הוסיפו את מיץ הליים הסחוט וערבבו היטב. 

5. הניחו את קליפות הבטטה על אותה תבנית האפייה בה השתמשתם קודם לכן, ומלאו אותן בתערובת העוף והבטטה שבקערה. פזרו את עלי הכוסברה והחזירו את התבנית לתנור למשך 20-15 דקות. הגישו את הפהיטה בעודה חמה, כשמומלץ להגישה לצד קוביות אבוקדו, רוטב סלסה ופלחי ליים. 

3. מאפינס בננה-בטטה

את מאפינס הבננה-בטטה האלה כל כך פשוט להכין, ועוד יותר קל ליהנות מהם כחטיף או כארוחת בוקר קלילה ובריאה. 
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים (14 יחידות):
  • ½ כוס מחית בטטה מבושלת (בטטה בינונית)
  • ½ כוס מחית בננה (בננה בינונית)
  • ¼ כוס חמאת אגוזים 
  • 2 ביצים טרופות
  • קינמון מגורר לפי הטעם
  • תרסיס שמן
  • שבבי שוקולד מריר, פירות וזרעי צ'יה לפי רצונכם כתוספת לבלילה (לא חובה).
מתכוני בטטה בריאים
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות.

2. מעכו את הבטטה והבננה יחד בקערה קטנה וערבבו היטב עד שיתמזגו.

3. הוסיפו חמאת אגוזים, ביצים וקינמון וערבבו היטב. בשלב זה תוכלו להוסיף כל תוספת שבה תחפצו כדוגמת שבבי שוקולד, זרעי צ'יה וכדומה, ולאחר מכן עליכם לערבב היטב.

4. צקו את הבלילה אל תוך תבניות מאפינס משומנות והכניסו אותן לתנור למשך 18 דקות. 

4. בטטה ממולאת בביצה אפויה

באמצעות ביצים אפויות ניתן ליהנות מארוחת בוקר או ערב טעימה ומשביעה, וברגע שמוסיפים בטטה אפויה למנה האהובה, מתקבלת תוצאה מזינה ומדהימה!
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים (4-2 מנות):
  • 2 בטטות גדולות
  • 4 ביצים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תוספות אפשריות ומומלצות: גבינה מגורדת, בצל ירוק קצוץ, עירית קצוצה, אבוקדו חתוך לקוביות.
מתכוני בטטה בריאים
הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות. 

2. שטפו היטב וייבשו את הבטטות. לאחר מכן, חוררו קלות את הבטטות באמצעות מזלג והניחו אותן על תבנית אפייה המצופה בנייר אפייה. הכניסו את התבנית לתנור למשך שעה, או עד שהבטטות יתרככו. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו אותה בצד למשך כ-10 דקות.

3. פרסו את הבטטות לשניים (לרוחב) ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולת הבטטה, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה ושמרו אותה לשימוש עתידי, והניחו את קליפות הבטטה חזרה בתבנית האפייה.

4. הנמיכו את חום התנור ל-170 מעלות.

5. שברו את הביצים אל תוך קליפות הבטטה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ואם תרצו להוסיף גבינה מגוררת זה הזמן. החזירו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות. 

6. הוציאו את התבנית מהתנור ותוכלו להוסיף בצל קצוץ, עירית, אבוקדו או כל תוספת שבה תחשקו.

5. מטבל בטטה 

אם אתם מעוניינים ליהנות ממטבל נהדר ומזין עם טעם של גבינה שאינו מכיל חלב, אתם מוכרחים להכין את המתכון הפשוט הבא שללא ספק תשמחו להגיש לבני המשפחה.
 
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים:
  • 3 כוסות בטטה קלופה חתוכה לקוביות
  • ½1 כוסות מים
  • ½ כוס שמרים תזונתיים
  • כף קמח טפיוקה (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
  • כפית חומץ תפוחים
  • כפית מלח
  • ¼ כפית אבקת בצל
  • ¼ כפית אבקת שום
  • ¼ כפית פפריקה (מתוקה או מעושנת)
  • ⅛ כפית פלפל קאיין (או לפי הטעם)
  • ⅛ כפית אבקת חרדל 
מתכוני בטטה בריאים
הוראות הכנה:

1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו מים, הכניסו את הבטטות והביאו את הסיר לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית, כסו את הסיר עם מכסה ובשלו במשך כ-10 דקות, או עד שהבטטות יתרככו. הסירו את הסיר מהאש והניחו לבטטות להתקרר.

2. שפכו את תכולת הסיר לתוך בלנדר והוסיפו את כל שאר הרכיבים: שמרים תזונתיים, קמח טפיוקה, חומץ תפוחים, מלח, אבקת בצל, אבקת שום, פפריקה, פלפל קאיין ואבקת חרדל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 

3. צקו את התערובת חזרה לתוך הסיר שבו השתמשתם, הניחו אותו על להבה בינונית וערבבו היטב במשך 4-3 דקות עד שהרוטב יתחמם. אם אתם מעוניינים במטבל פחות סמיך, הוסיפו עוד מים, וערבבו. הגישו את המטבל בעודו חם.

6. שייק בטטה ומנגו

מעבר לעובדה שלמנגו ובטטה יש הרבה מן המשותף; שניהם עשירים בוויטמינים A ו-C, באשלגן ובסיבים תזונתיים, ניתן ליצור מהם שייק מזין וטעים שתשמחו לחלוק עם כל היקרים לכם.
 
מתכוני בטטה בריאים
רכיבים (כוס אחת):
  • ½ כוס בטטה מבושלת (בטטה אחת קטנה)
  • ½ כוס מנגו חתוך לקוביות
  • ⅓1 כוסות חלב קוקוס ממותק (או כל סוג חלב שתעדיפו)
  • כף זרעי צ'יה
  • 2 כפיות סירופ מייפל (או כל ממתיק נוזלי אחר)
  • קוביות קרח (במידת הרצון)
מתכוני בטטה בריאים

הוראות הכנה:

1. הכניסו את כל הרכיבים לתוך בלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה.

2. צקו את המשקה לכוס או שתוכלו לשמור אותו במקרר וליהנות ממנו בבוקר שלמחרת. 

 

מקור התמונה: Mike Mozart

 
מקור: שירה.ע
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: