maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים מקוריים ובריאים לבטטה שוודאי תשמחו להכיר

  בשעה שכולנו טעמנו מהבטטה האהובה כשהיא אפויה, מבושלת או כגרסה נהדרת לצ'יפס, הגיעה העת להתוודע למתכונים יצירתיים ומעניינים הרבה יותר... 6 המתכונים הבאים לוקחים את הבטטה הבריאה שלב אחד קדימה, ומאפשרים לכם להפתיע את כל המשפחה עם מנות מזינות ומקוריות שאת טעמן הנפלא תתקשו לשכוח. 
 

מתכון לפנקייק מלוח מבטטה וקישוא

רוצים לפנק את הילדים עם ארוחת בוקר טעימה ובו בזמן מזינה? פנקייקס של בטטה וקישוא בהחלט יספקו את רצונכם ויעלו חיוך גדול על פני ילדיכם.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק בטטה וקישוא:
קישואים - 2 כוסות (מגוררים, כ-2-3 קישואים בינוניים)
בטטות - 2 כוסות (קלופות ומגוררות)
ביצים - 4 (טרופות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
קמח חיטה מלאה - ¼ כוס + 2 כפות
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
רכיבים למטבל לפנקייק:
שמנת חמוצה - 1 גביע
אופן הכנת הפנקייק בטטה וקישוא:
  1. הניחו את הקישואים המגוררים במסננת וסחטו בזהירות את הנוזלים העודפים. הכניסו את הקישואים לקערה גדולה והוסיפו להם את הבטטה המגוררת, הביצים, המלח, הפלפל והקמח וערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו לתערובת אחידה. preperation
  2. הניחו מחבת גדולה על להבה בינונית, המיסו בה חצי כף חמאה ודאגו שהיא תכסה את תחתית המחבת.
  3. הניחו פחות מרבע כוס של תערובת לתוך המחבת החמה, וצרו 3-2 פנקייקים בכל פעם. טגנו עד שהתחתית תקבל גוון חום ועל החלק העליון יופיעו בועות, בין 5-3 דקות לערך. לאחר מכן הפכו את הפנקייקים והמשיכו לטגן עד לקבלת גוון אחיד. המשיכו לטגן את שארית הבלילה, והוסיפו חמאה למחבת לפי הצורך.
  4. הניחו את הפנקייקים על צלחת מכוסה בנייר סופג, והגישו אותם בעודם חמים, לצד השמנת החמוצה.
אופן הכנת המטבל לפנקייק:
  1. הכניסו לקערה קטנה שמנת חמוצה ופפריקה, וערבבו היטב. הגישו לצד הפנקייקס.

מתכון לפהיטה בטטה ועוף בניחוח מקסיקני

תוכלו להכניס בקלות את המטבח המקסיקני לביתכם, הודות למנה הנפלאה הזו, שלא רק תפגיש אתכם עם טעמים נפלאים, אלא גם תותיר אתכם שבעים ומרוצים. יש לציין שניתן להפוך את המנה לצמחונית בקלות, על ידי החלפת העוף בטופו או סייטן.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לפהיטה בטטה ועוף:
שמן זית - 4 כפות
בצל - ½ (בצל פרוס דק)
חזה עוף - 250 גר' (חזה עוף מבושל, חתוך לרצועות בגובה ורוחב של ½2 ס"מ)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל צהוב קטן - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל אדום קטן - 1 (חתוך לרצועות)
פלפל ירוק קטן - 1 (חתוך לרצועות)
שעועית שחורה - ¼ כוס (שטופה מקופסת שימורים)
כוסברה - ¼ כוס (קצוצה)
כמון - ½ כפית
ליים - 1 (סחוט)
אבוקדו - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
רוטב סלסה - ½ כוס
אופן הכנת הפהיטה בטטה ועוף:
  1. חממו את התנור מראש על 220 מעלות. preperation
  2. רפדו תבנית בנייר אפייה ורססו אותו בספריי שמן. לאחר מכן הניחו את הבטטות בתבנית ואפו אותן בתנור במשך שעה אחת או עד שהן יתרככו. יש לבדוק את הבטטות לאחר 40 דקות של אפייה באמצעות מזלג, ולהמשיך לאפות במידת הצורך.
  3. בזמן שהבטטות נאפות, הניחו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, צקו כמות קטנה של שמן זית לתוכה, הוסיפו את הבצל הפרוס וטגנו אותו עד שיקבל גוון שקוף, 2-1 דקות לערך. לאחר מכן, הוסיפו רצועות עוף, שום ופלפלים, וטגנו עד שהשום יתחיל להפיץ ריח. הוסיפו כמון ופפריקה מתוקה וערבבו היטב כך שהעוף יספח את התבלינים. הוסיפו את השעועית, ערבבו היטב כבו את הלהבה והניחו את המחבת בצד.
  4. הוציאו את הבטטות מהתנור כשהן מוכנות, אפשרו להן להתקרר במשך כ-5 דקות או עד שלא יהיו לוהטות. לאחר מכן, חתכו את הבטטות לשניים (לרוחב), ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולת הבטטה, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה והניחו את קליפות הבטטה בצד.
  5. הוסיפו לקערה בה נמצאת תכולת הבטטה את תערובת העוף וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן הוסיפו את מיץ הליים הסחוט וערבבו היטב.
  6. הניחו את קליפות הבטטה על אותה תבנית האפייה בה השתמשתם קודם לכן, ומלאו אותן בתערובת העוף והבטטה שבקערה. פזרו את עלי הכוסברה והחזירו את התבנית לתנור למשך 20-15 דקות. הגישו את הפהיטה בעודה חמה, כשמומלץ להגישה לצד קוביות אבוקדו, רוטב סלסה ופלחי ליים.
 

מתכון למאפינס אווריריים של בננה-בטטה

 

את מאפינס הבננה-בטטה האלה כל כך פשוט להכין, ועוד יותר קל ליהנות מהם כחטיף או כארוחת בוקר קלילה ובריאה. 

 

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למאפינס בננה-בטטה:
מחית בטטה - ½ כוס (מבטטה בינונית מבושלת)
מחית בננה - ½ כוס (מבננה בינונית)
חמאת אגוזים - ¼ כוס
ביצים - 2 (טרופות)
קינמון - לפי הטעם
תרסיס שמן - לריסוס התבנית
שוקולד מריר - 4 כפות (שבבים )
זרעי צ'יה - 1 כפית
פירות מועדפים - 4 כפות (חתוכים לקוביות)
אופן הכנת המאפינס בננה-בטטה:
  1. חממו את התנור מראש על 190 מעלות. שמנו 14 תבניות מאפינס.
  2. מעכו את הבטטה והבננה יחד בקערה קטנה וערבבו היטב עד שיתמזגו. preperation
  3. הוסיפו לקערה חמאת אגוזים, ביצים וקינמון וערבבו היטב. הוסיפו לקערה שבבי שוקולד, זרעי צ'יה וערבבו היטב.
  4. צקו את הבלילה אל תוך תבניות המאפינס והכניסו אותן לתנור למשך 18 דקות.

מתכון לבטטה ממולאת בביצה אפויה

באמצעות ביצים אפויות ניתן ליהנות מארוחת בוקר או ערב טעימה ומשביעה, וברגע שמוסיפים בטטה אפויה למנה האהובה, מתקבלת תוצאה מזינה ומדהימה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבטטה ממולאת בביצה אפויה:
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל ירוק - 3 יחידות (קצוץ)
עירית - ½ חופן (קצוצה)
אבוקדו - 1 (בינוני חתוך לקוביות)
גבינה צהובה - 1 (מגוררת)
אופן הכנת הבטטה ממולאת בביצה אפויה:
  1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
  2. שטפו את הבטטות היטב וייבשו אותן. לאחר מכן, חוררו קלות את הבטטות באמצעות מזלג והניחו אותן על תבנית אפייה המצופה בנייר אפייה. הכניסו את התבנית לתנור למשך שעה, או עד שהבטטות יתרככו. הוציאו את התבנית מהתנור והניחו אותה בצד למשך כ-10 דקות.
  3. פרסו את הבטטות לשתיים (לרוחב) ובאמצעות כפית או מזלג הוציאו את תכולתן, מבלי לפגוע בקליפה, כשיש להשאיר ס"מ אחד מתכולת הבטטה בצמוד לקליפה. את תכולת הבטטה הכניסו לקערה גדולה ושמרו אותה לשימוש עתידי. הניחו את קליפות הבטטה חזרה בתבנית האפייה.
  4. הנמיכו את חום התנור ל-170 מעלות.
  5. שברו את הביצים אל תוך קליפות הבטטה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ואת הגבינה. החזירו את התבנית לתנור ואפו במשך 20-15 דקות. preperation
  6. הוציאו את התבנית מהתנור והוסיפו לבטטות בצל ירוק קצוץ, עירית ואבוקדו.
 

מתכון מהיר למטבל בטטה

אם אתם מעוניינים ליהנות ממטבל נהדר ומזין עם טעם של גבינה שאינו מכיל חלב, אתם מוכרחים להכין את המתכון הפשוט הבא שללא ספק תשמחו להגיש לבני המשפחה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למטבל בטטה:
בטטה - 2 (קלופות וחתוכות לקוביות)
מים - ½1 (מים רותחים)
שמרים תזונתיים - ½ כוס (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
קמח טפיוקה - 1 כף (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
חומץ תפוחים - 1 כפית
מלח - 1 כפית
אבקת בצל - ¼ כפית
אבקת שום - ¼ כפית
פפריקה - ¼ כפית (מתוקה או מעושנת)
חרדל - ⅛ כפית
אופן הכנת המטבל בטטה:
  1. הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו לו מים, הכניסו את הבטטות לסיר והביאו את המים לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית, כסו את הסיר עם מכסה ובשלו במשך כ-10 דקות, או עד שהבטטות יתרככו. הסירו את הסיר מהאש והניחו לבטטות להתקרר. preperation
  2. שפכו את תכולת הסיר לתוך בלנדר/מעבד מזון והוסיפו לו כל שאר הרכיבים: שמרים תזונתיים, קמח טפיוקה, חומץ תפוחים, מלח, אבקת בצל, אבקת שום, פפריקה, פלפל קאיין, אבקת חרדל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. צקו את התערובת חזרה לתוך הסיר שבו השתמשתם, הניחו אותו על להבה בינונית וערבבו היטב במשך 4-3 דקות עד שהרוטב יתחמם. אם אתם מעוניינים במטבל פחות סמיך, הוסיפו עוד מים, וערבבו. הגישו את המטבל בעודו חם.

מתכון לשייק בטטה מנגו

מעבר לעובדה שלמנגו ובטטה יש הרבה מן המשותף; שניהם עשירים בוויטמינים A ו-C, באשלגן ובסיבים תזונתיים, ניתן ליצור מהם שייק מזין וטעים שתשמחו לחלוק עם כל היקרים לכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לשייק בטטה מנגו:
בטטה - 1 (קטנה מבושלת)
מנגו - ½ כוס (חתוך לקוביות)
חלב קוקוס - ⅓1 כוס (ממותק, ניתן להמיר בחלב רגיל)
זרעי צ'יה - 1 כף
סירופ מייפל - 2 כפות (או כל ממתיק נוזלי אחר)
קוביות קרח - לפי הטעם
אופן הכנת השייק בטטה מנגו:
  1. הכניסו את כל הרכיבים לתוך בלנדר וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה. preperation
  2. צקו את המשקה לכוס או שמרו אותו במקרר כדי ליהנות ממנו בבוקר שלמחרת.

 

מקור: שירה.ע
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: