maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למאפינס מתובלים עם הפתעה

מתכון למאפינס מתובלים, טעימים ומיוחדים המכילים הפתעה מדליקה - ביצה טעימה עם חלמון שזולג על השפתיים. מתכון למנה ראשונה נהדרת לכל המשפחה, לארוחות חגיגיות ולאורחים מיוחדים.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס מתובלים עם הפתעה
רכיבים למאפינס:
ביצים - 8 (בטמפרטורת החדר)
מי קרח - 1 קערה
בצל - 1 (סגול קטן, קצוץ)
קמח - ½2 כוסות
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ¼ כפית (טחון)
סודה לשתייה - ½ כפית
ריוויון - ¼1 כוסות
חמאה - ½ כוס
טימין - 1 ענף (עלים קצוצים)
גבינת פרמז'ן - 80 גר' (מגורדת)
גבינת צ'דר - 80 גר' (מגורדת)
גבינת אמנטל - 80 גר' (מגורדת)
שמן זית - 1 כפית
אופן הכנת המאפינס:
  1. חממו מראש תנור לחום של 200° מעלות.
  2. הרתיחו 12 כוסות מים, הוסיפו להן כפית מלח אחת והכניסו לתוכם רק 6 מהביצים. בשלו את הביצים במשך ½4 דקות.
  3. בזמן שהביצים מתבשלות, הכינו קערה עם מי קרח. עם סיום בישול הביצים, הכניסו אותן מיד למי הקרח. preperation
  4. השלב הבא מצריך עדינות רבה, כיוון שהביצים עדיין רכות מבפנים. סדקו בעדינות את שני הקצוות של כל ביצה וקלפו אותה תחת זרם של מים פושרים. שימו לב שאתם לא פוצעים את חלבון הביצה בזמן הקילוף. ייבשו את הביצים בעדינות עם מגבת נייר והניחו אותן בצד.
  5. חממו את שמן הזית במחבת קטנה, הוסיפו לו את הבצל וטגנו עד להשחמה קלה. הקפיצו את הבצל עם מעט מלח והסירו מהאש. preperation
  6. ערבבו בקערה גדולה את הקמח, כפית מלח, הפלפל השחור, אבקת האפייה והסודה לשתייה. preperation
  7. בסיר קטן חממו את החמאה עד להמסה מלאה. הוסיפו את הריוויון וערבבו. preperation
  8. טרפו את 2 הביצים הנותרות בקערה קטנה והוסיפו להן את תערובת החמאה והריוויון.
  9. העבירו את התערובת הנוזלית אל תערובת הקמח וערבבו מעט. preperation
  10. הוסיפו לתערובת את הבצל המושחם, את הטימין ואת הגבינות וקפלו הכל פנימה. שמרו מעט מהגבינות בצד, לציפוי. preperation
  11. שמנו תבנית מאפינס, חלקו את תערובת המאפינס ל-6 תאים, הכניסו בעדינות ביצה לכל תא וזלפו עוד תערובת מאפינס מעל כל ביצה כדי ליצור את ראש המאפין. preperation
  12. כסו כל מאפין עם מעט גבינה ואפו במשך 17 דקות בתנור. באמצע האפייה סובבו את תבנית המאפינס.
  13. הקרום אמור להיות יציב וזהוב עם סיום האפייה. הניחו למאפינס להתקרר מעט ובתיאבון! preperation
מקור: אורנה לוין
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: