maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון למרק ברוקולי קרמי

ברוקולי הוא אחד הירקות המזינים והבריאים ביותר שאנו יכולים לאכול הודות לתכולה גבוהה של ויטמינים, מינרלים וכן ברזל שגופנו זקוק להם. מלבד זאת, הירק הירוק הזה בעל המראה הייחודי גם מסייע במניעה של מספר סוגי סרטן, כולל סרטן הערמונית אשר תוקף אנשים רבים מדי שנה. התכונה הזו של הברוקולי נובעת הודות לנוכחות של האנזים המירוזינאז, שלמרבה הצער מתפרק לאחר בישול ממושך. כדי שזה לא יקרה, המתכון הבא למרק הברוקולי המושלם לחורף כולל שלב ביניים של אידוי העלים של הברוקולי. לאחר אידוי קצר של 3-4 דקות, תצטרכו לשים את הפרחים המוריקים של הברוקולי בצד ולהוסיף אותם לשלב האחרון של טחינת יתר רכיבי המרק, וכך תוכלו לזכות במלוא היתרונות הבריאותיים של הירק המופלא הזה, שזמין במהלך כל השנה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למרק ברוקולי קרמי מקור תמונה: juicing-for-health
רכיבים למרק ברוקולי:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (בינוני, קצוץ דק)
סלרי - 2 גבעולים (בינוניים, קצוצים)
תפוחי אדמה - 2 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
ברוקולי - 4 כוסות (עלים וגבעולים מופרדים)
מרק עוף - ½3 כוסות (או ½2 כפיות אבקת מרק עוף ב-½3 כוסות מים חמים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת המרק ברוקולי:
  1. הרתיחו מים בסיר בינוני, הניחו מעליהם את פרחי הברוקולי בכלי אידוי על להבה בינונית-גבוהה ואדו במשך 3-4 דקות. הסירו את פרחי הברוקולי מהלהבה והניחו בצד. preperation מקור תמונה: Jeff Nelson
  2. חממו את השמן בסיר גדול על להבה בינונית. הוסיפו לו את הסלרי והבצל וטגנו קלות במשך 4 דקות, או עד שהם יתרככו.
  3. הוסיפו לסיר את גבעולי הברוקולי וטגנו במשך 2 דקות נוספות.
  4. הוסיפו לסיר את מרק העוף, כסו אותו והביאו לרתיחה.
  5. הנמיכו את הלהבה ובשלו את המרק במשך 20 דקות.
  6. לאחר שהירקות יתרככו, הכניסו אותם למעבד מזון יחד ועבדו למחית חלקה.
  7. מזגו את המרק לקעריות הגשה, הוסיפו לכל אחת כמה פרחי ברוקולי והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: