maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 סרטונים עם מתכונים מפתיעים

רבים מאתנו נעדיף לראות את תהליך הכנת המתכונים יותר מאשר לקרוא אותם. הסיבות לכך הן רבות ושונות עבור כל אחד, כשחלקנו נהנים להתענג בצפייה באופן ההכנה מעורר התיאבון, בעוד שאחרים מאיתנו פשוט רוצים לראות כיצד נראה התהליך מתחילתו ועד סופו עוד לפני שמתחילים להוציא את המצרכים מהמקרר. כך או כך, 7 הסרטונים שלפניכם ילמדו אתכם כיצד להכין כמה מתכונים פשוטים ומעולים תוך דקה אחת בלבד, ובעזרתם תוכלו לראות בדיוק כיצד נראה תהליך ההכנה. אין ספק שהם יעוררו לכם את התיאבון ויגרמו לכם לוודא שכבר יש לכם את כל המצרכים בבית, רק בכדי שתוכלו גם לטעום את המנה הנפלאה בה צפיתם. בתיאבון!

 

1. קרם ברולה

הקינוח המפורסם של המטבח הצרפתי מגיע למטבח הביתי שלכם עם מתכון פשוט במיוחד שלא חוסך בטעם הנהדר!

 

מצרכים:

  • 4 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 6 חלמוני ביצה
  • 1 כוס סוכר (½ כוס לתערובת ועוד ½ לקרום)

אופן ההכנה:

1. חממו את השמנת המתוקה ותמצית הווניל במחבת עד שיהיו חמים, אך לא רותחים.

2. בקערה בינונית, טרפו את חלמוני הביצה יחד עם חצי כוס סוכר, עד שתתקבל תערובת אחידה. לאחר מכן שפכו לקערה את השמנת שחיממתם באופן הדרגתי תוך כדי שאתם ממשיכים לערבב.

3. הניחו צלוחיות למנות אישיות על תבנית אפייה עמוקה, ומלאו אותה במים חמים עד שיגיעו לאמצע גובה הצלוחיות.

4. העבירו את הבלילה מהתערובת לצלוחיות ואפו בתנור על חום של 165 מעלות למשך 45-50 דקות. הקרם ברולה אמור להיות מוכן לבסוף עם מרקם שמזכיר מעט ג'לי. הסירו את הצלוחיות מתבנית האפייה ותנו לקרם ברולה להתקרר עד שיגיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן כסו את הצלוחיות בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים (ניתן לשמור אותן במקרר עד ל-3 ימים).

5. הוציאו את הקרם ברולה מהמקרר לפחות 30 דקות לפני יצירת קרום הסוכר וההגשה. פזרו כף סוכר על כל קרם ברולה והמיסו אותו בעזרת להביור. אם אין לכם להביור, תוכלו לצלות את הקרם ברולה בתנור כדי להמיס את הסוכר. שימו עליו עין בזמן שהוא בתנור והימנעו מחימום יתר – ברגע שהסוכר משחים ניתן להוציא את הקרם ברולה מהתנור. תנו לו להתקרר מעט במשך 5 דקות והגישו.

2. עוגיות תפוחי אדמה מלוחים עם קרמל

כולנו מכירים את עוגיות השוקולד צ'יפס המתוקות, אך במתכון הזה תחליפו את המתיקות במליחות על ידי החלפת השוקולד צ'יפס בשבבי תפוח אדמה. אל תדאגו, הן עדיין יהיו מעט מתוקות בזכות הקרמל שתוסיפו מעל.

 

מצרכים:

  • 120 גרם חמאה מלוחה בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 כוס תפוח אדמה מגורד ומרוסק
  • 25 סוכריות כרמל
  •  ¼ כוס שמנת מתוקה
  • מלח גס 

הוראות הכנה:

1. הקרימו את החמאה עם הסוכר למשך כ-10 דקות, עד שנוצרת תערובת אוורירית. 

2. הוסיפו את תמצית הווניל וחצי מכמות הקמח וערבבו את הכל עם מיקסר.

3. הוסיפו את שאר הקמח, ערבבו שוב עם מיקסר, הוסיפו את תפוח האדמה המגורד, ערבבו באופן ידני וצרו מהבצק שקיבלתם עיגולים קטנים.

4. אפו את הבצק בתנור על חום של 180 מעלות במשך 15-18 דקות, עד שהקצוות שלו מתחילות להשחים.

5. המיסו במחבת את סוכריות הכרמל יחד עם השמנת המתוקה, והזליפו את הקרמל על גבי העוגיות. 

6. פזרו במהירות מלח גס על גבי העוגיות והגישו.

 

3. לביבות אטריות אורז עם רוטב צ'ילי מתוק

למרות שאנו רגילים להכין לביבות בחנוכה, אחרי שתראו את הסרטון הבא לא תרצו לחכות עד שיגיע החג. רוטב הצ'ילי המתוק הוא תוספת נפלאה עבורן, למרות שניתן לאכול אותן גם בלעדיו.

 

מצרכים:

לרוטב הצ'ילי המתוק:

  • ¾ כוס מים
  • ¼ כוס חומץ
  • ½ כוס סוכר
  • 3 שיני שום
  • 2 פלפלי סראנו ללא הגרעינים
  • כף קורנפלור מומס היטב ב-2 כפות מים

ללביבות אטריות האורז:

  • 250 גרם אטריות אורז
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 1 כוס גזר מגורד
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2 ביצים טרופות

הוראות הכנה:

לרוטב הצ'ילי המתוק:

1. הכניסו למיקסר את כל מרכיבי הצ'ילי, למעט הקורנפלור המומס, וערבבו אותם יחדיו. 

2. העבירו את התערובת למחבת והביאו אותה לרתיחה. 

3. הוסיפו את הקורנפלור המומס, ערבבו היטב, הסירו מהאש והניחו בצד.

ללביבות אטריות האורז:

1. הניחו מסננת מעל לקערה גדולה. הניחו בה את האטריות, שפכו לתוך הקערה מים רותחים ותנו להן להתבשל במשך 10 דקות. 

2. סננו את המים והעבירו את האטריות מהמסננת לקערה. מומלץ שבשלב זה תחתכו את אטריות האורז בעזרת מספריים על מנת שיהיה קל יותר להתעסק איתן בהמשך.

3. הוסיפו לקערה את הגזר, הבצל הירוק, הג'ינג'ר, שמן השומשום והביצים וערבבו היטב.

4. קחו חופן אטריות והניחו אותן על מחבת שחוממה מראש. שטחו אותן בעזרת מרית וטגנו אותן משני צדיהן עד שיזהיבו קלות ויהפכו להיות פריכות.

5. הניחו בצלחת המרופדת בנייר סופג והמשיכו כך עד שתיגמר התערובת. הגישו את המנה יחד עם רוטב הצ'ילי המתוק בצד.

4. טבעות בצל עם גוואקמולי

את טבעות הבצל כולנו מכירים ורובנו אוהבים מאוד, והמתכון הבא שמשלב אותן יחד עם מטבל אבוקדו שתכינו בעצמכם, יגרום לכם להעריך אותן הרבה יותר!

 

מצרכים:

  • 3 אבוקדו
  • 1 לימון ליים
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות ומסוננת מנוזלים
  • ¼ כוס כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית אבקת צ'ילי
  • 2 בצלים קטנים-בינוניים
  • שמן לטיגון עמוק

 

לציפוי הטבעות:

  • קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • פירורי לחם

 

הוראות הכנה:

1. מעכו את האבוקדו בקערה בינונית והוסיפו לו מיץ ליים סחוט. ערבבו היטב יחד עם העגבנייה, הכוסברה, השום, המלח ואבקת הצ'ילי.

2. חתכו את הבצלים לחתיכות בעובי ½1 ס"מ והפרידו בעדינות את השכבות שלהם לטבעות יחידות. 

3. הניחו את טבעות הבצל על נייר אפייה שעל תבנית אפייה ומלאו את מרכז כל אחת מהן במטבל הגוואקמולי שהכנתם. הכניסו את המגש עם הטבעות עליו למקפיא למשך כשעה.

4. קחו 3 קערות ושימו בכל אחת מהן בנפרד את הקמח, הביצים ופירורי הלחם. הוציאו את טבעות הבצל מהמקפיא וטבלו כל אחת מהן בקערת הקמח, לאחר מכן בקערת הביצים ולבסוף בקערת פירורי הלחם. כסו כל אחת מהן שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם.

5. חממו שמן במחבת גדולה וטגנו את טבעות הבצל עד שישחימו משני צדיהם. 

6. הניחו את טבעות הבצל על צלחת עם נייר סופג, פזרו מעליהם מלח ומיץ ליים והגישו, מומלץ לצד שמנת חמוצה.

5. בוריטו חזה ברווז

למטבחים רבים בעולם יש מנת בשר ברווז ייחודית משלהם, ובסרטון הבא תראו שילוב מושלם של המטבח הספרדי והסיני, אשר יוצר מנה שמתאימה לכל מי שרוצה להתפנק ממנה בשרית ביתית שמשביעה את התיאבון ומספקת את בלוטות הטעם.

 

מצרכים:

לחזה הברווז:

  • 4 חתיכות חזה ברווז
  • 2 כפות שמן (לשלבים נפרדים במתכון)
  • ¼ כפית מלח
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1 כפית סאקה (יין אורז)
  • 1 כפית תערובת חמשת התבלינים (כוכב אניס, ציפורן, קינמון סיני, פלפל סצ'ואן וזרעי שומר טחונים)

תוספות:

  • 12 טורטיות (לפי הכמות שאמורה לצאת במתכון)
  • אורז מבושל
  • 12 מלפפונים חתוכים לרצועות (אפשר גם פחות, לפי הטעם האישי שלכם)
  • בצל ירוק 
  • רוטב הויסין

הוראות הכנה:

1. ערבבו את חתיכות חזה הברווז עם כף שמן, מלח, שום, רוטב סויה, סאקה ותערובת חמשת התבלינים. השרו את הכל במרינדה למשך חצי שעה.

2. שמנו מחבת יציקת ברזל בעזרת כף שמן וחממו אותה על אש בינונית. העבירו לתוכה את חתיכות חזה הברווז כשהחלק עם העור פונה למטה. בשלו עד שהעור משחים ונהיה פריך, כ-8-10 דקות לערך.

3. הפכו את חתיכות חזה הברווז והמשיכו לטגן. 

4. העבירו את המחבת לתנור וצלו למשך 5 דקות נוספות. שימו עין על חתיכות חזה האווז ושימו לב שהעור לא נשרף.

5. הוציאו את המחבת מהתנור ותנו לחתיכות חזה הברווז להתקרר במשך 5 דקות לפני שתחתכו אותן.

6. כעת תכינו את הבוריטו: מרחו רוטב הויסין על הטורטייה, הניחו במרכזה אורז, חתיכות מחזה הברווז, מלפפון חתוך לרצועות ובצל ירוק. עטפו את הכל והגישו.

6. פנקייק רשת

זהו לא הפנקייק המתוק והרגיל שאתם מכירים, אלא מנה שתוכלו להכין לצד כל מנה אחרת שכוללת רוטב, שכן זוהי תוספת נפלאה שתיהנו לטבול בו. הדבר המהנה ביותר במתכון הזה הוא דרך ההכנה שלו, וכשתראו את הסרטון תבינו למה.

 

מצרכים:

  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כורכום
  • שמן צמחי

כלים שתצטרכו:

  • בקבוק מים מפלסטיק
  • סכין חדה

הוראות הכנה:

1. ערבבו בקערה בינונית את הקמח, המים, חלב הקוקוס, הביצים, המלח והכורכום עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם נשארים מעט גושים, תוכלו להעביר את התערובת דרך מסננת.

2. בעזרת סכין חדה צרו 3 חורים במכסה בקבוק הפלסטיק. מלאו את הבקבוק בתערובת שהכנתם.

3. חממו מחבת נון סטיק משומנת קלות על להבה בינונית, הפכו את הבקבוק והזליפו לתוכה במהירות את התערובת בתנועות מעגליות, כך שתיווצר צורה של רשת.

4. טגנו את הפנקייק במשך 1-2 דקות, אין צורך להפוך אותו.

5. הסירו את הפנקייק מהמחבת, קפלו אותו וגלגלו. בתיאבון!

7. "סופגניות" בננה

אנחנו נקרא להן סופגניות בננה, למרות שבמטבח המקומי של מלזיה הן נקראות "עוגת צפרדע". אכן השם לא מעורר כל כך תיאבון, אבל אחרי שתראו את הסרטון הבא תשכחו לגמרי מהצפרדע, ויצוץ בכם חשק עז לסופגניות הבננות.

 

מצרכים:

  • 2 בננות בשלות
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפיות קמח אורז
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • שמן (לטיגון עמוק)
  • תוספות מומלצות למנה:
  • 1 כף גלידה של גלידת וניל
  • 1 כף סירופ שוקולד
  • 1 כף חלב מרוכז ממותק

הוראות הכנה: 

1. מעכו את הבננות בתוך קערה, והוסיפו להן קמח לבן, קמח אורז, אבקת סודה לשתייה ומלח וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו סוכר וערבבו שוב.

2. חממו שמן לטיגון עמוק במחבת קטנה, וברגע שהוא חם, העבירו כף גדושה מהתערובת לתוך המחבת וטגנו עד שהיא משיחמה (תוכלו לטגן כמה סופגניות בו זמנית).

3. העבירו את הסופגניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג, הניחו בצלחת כף גלידה, הזליפו על הכל סירופ שוקולד וחלב מרוכז ממותק והגישו.

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: