maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מרכיבי המטבח המזרח תיכוני ב-5 מתכונים מעולים

המזרח התיכון אמנם רווי באין ספור משברים ביטחוניים, כלכליים ואחרים, אך יש בו תחום אחד שכולו מלא בהרמוניה מופלאה חוצת מדינות ועדות והוא תחום הבישול. המטבח המזרח תיכוני, שמורכב מארצות ערב כמו תורכיה, מרוקו, תוניס, תימן וכמובן ישראל, נחשב לאחד מהמשובחים והבריאים בעולם, הודות למרכיבים הייחודיים שלו והטעמים העזים שנוכחים בו. לפניכם 5 מתכונים מקוריים, שהכינו כמה מהבשלניות הטובות ברשת, המבוססים על 5 מרכיבים מזרח תיכוניים מובהקים שכאלה, אשר מאפיינים את המטבח. מתכונים אלו יציגו בפניכם את אותם המרכיבים המוכרים בצורה חדשה ויצירתית. בתאבון!     

 

קנאפה בשר ושקדים של יפה ימין מבלוג הבישול יפצ'וק מבשלת ואופה
 
שערות הקדאיף, האטריות הערביות הדקיקות שמוכרות בעיקר כבסיס לקינוחי הבקלוואה והקנאפה המתוקים, הן ללא ספק אחד מהמרכיבים שמאפיינים את המזרח התיכון. במתכון שלפניכם, שערות הקדאיף עוברות מהעולם המתוק למלוח, במאפה בשר פריך ועדין.  
 
 
מאכלים ממזרח התיכון
 
 
מרכיבים:
  • תבנית חד פעמית 24 ס"מ
  • 400 גר' שערות קדאיף (ניתן למצוא ברשתות שיווק)
  • 4 כפות שמן קנולה (2 כפות לקדאיף + 2 כפות לטיגון)
  • 300 גר' בשר הודו / בקר טחון
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית בהרט
  • ¼ כפית צ'ילי גרוס
  • פלפל שחור גרוס
  • 50 גר' פרוסות שקדים קלופים
 
אופן ההכנה
  • מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
  • מטגנים את בצל ב-2 כפות שמן עד שהוא הופך לשקוף, מוסיפים את השום תוך ערבוב קצר ולאחר מכן מוסיפים את הבשר הטחון. בשלב זה מערבבים כל הזמן.
  • מוסיפים לתערובת הבשר מלח, פפריקה, בהרט, צ'ילי, פלפל שחור וממשיכים לערבב עד לשינוי גוון הבשר.
  • מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • מפוררים היטב את הקדאיף בקערה ומוסיפים 2 כפות שמן. מחלקים את הקדאיף לשתי כמויות שוות.
  • מניחים בתבנית מחצית מכמות הקדאיף, מפזרים מעל את השקדים ולאחר מכן את תערובת הבשר.
  • מפזרים מעל את הקדאיף שנותר, משמנים את הידיים ומהדקים מעט.
  • מעבירים לתנור לאפייה כ-20 דקות עד להשחמה. 
 
 

ירכי עוף ממולאות בבורגול של בתיה דורון מהבלוג אוכל כשר כורדי ומזרחי

גרגירי החיטה הזעירים האלה שקיבלו את השם הערבי "בורגול", הם הבסיס לשני מאכלים דומיננטים ומפורסמים של המטבח המזרח תיכוני - סלט הטאבולה וכדורי הקובה. בנוסף למאכלים אלו, הבורגול הוא דגן נפלא למילוי ירקות, וגם סוגי בשר, כמו שניתן לראות במתכון ירכי העוף הממולאות שלפניכם.   
 
מאכלים ממזרח התיכון
 
 
מרכיבים:
 
לירכיים:
  • 1 קילו ירכיים מוכנות למילוי מנוקים מהעצם, מהשומן והעור
  • ¼ קילו בורגול מושרה לפחות שעה במים
  • 1 חבילה חמוציות (100 גר')
  • 7-8 תמרים ללא החרצנים חתוכים לקוביות קטנות
  • ½ חבילה שמיר קצוץ דק
  • 1 כפית מלח + 1 כפית כורכום + 1 כפית פפריקה מתוקה, מעורבבים יחד 
  • 4 כפות סילאן
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 4 כפות שמן קנולה
 
לרוטב:
  • ½1 כוס יין אדום
  • ½1 כוס מים
 
אופן ההכנה: 
  • לערבב בקערה את הבורגול, החמוציות, התמרים, השמיר והתבלינים.
  • לשפוך מעל את הסילאן, רכז הרימונים והשמן ולערבב. התערובת צריכה להיות קצת דביקה מהתמרים.
  • להניח ירך על משטח עבודה, לקחת קצת מהמילוי ולהניח במרכז הירך. לסגור בעדינות ולהניח במגש כשהחלק הפתוח למטה.
  • לאחר מילוי כל הירכיים, להניח בתבנית מתאימה כאשר הם צפופים אחד ליד השני. אם נשאר מילוי אפשר לפזר אותו מעל.
  • לערבב את מים והיין בקערה ולשפוך מעל. הרוטב צריך לכסות את הירכיים, אם הכמות לא מספיקה, להוסיף עוד יין ומים בחלקים שווים.  
  • לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בערך שעה.
  • להוציא בעדינות לצלחת הגשה, להוסיף מעל רוטב מהתבנית ולהגיש.
 

טריו פילאס בשר וחצילים של יפה ימין מבלוג הבישול יפצ'וק מבשלת ואופה

מקור בצק הפילאס הוא מתורכיה והשימוש הידוע שלו הוא בהכנת בורקסים פריכים ומעוררי תיאבון. היתרון הגדול שלו הוא שלא צריך לרדד אותו לפני העבודה (כי הוא דק), לא צריך לחורר אותו כמו את הבצק העלים הרגיל וטעמו משגע. במאפה שלפניכם, בצק הפילאס משתלב מעולה עם בשר וחצילים קלויים. 
 
מאכלים ממזרח התיכון
 
 
מרכיבים:
  • 500 גר' בשר בקר טחון
  • חבילה (600 גרם) בצק פילאס מופשר
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ½ פלפל צ'ילי אדום
  • 2 חצילים קלויים (את הבשר שלהם)
  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כפית קינמון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 50 גר' צנוברים קלויים במחבת יבשה

למריחה:

  • ביצה טרופה
  • מעט שומשום ו/או קצח
 
אופן הכנה:
  • מאדים בצל במחבת עם שמן כ- 10 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את השום, הפלפל צ'ילי והבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
  • מוסיפים את החצילים הקלויים, מיץ הלימון, הקינמון, מלח ופלפל, ואת הצנוברים ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש ומצננים היטב.
  • פורשים ומרדדים מעט את הבצק, עורמים מלית לאורכו ומגללים את הבצק לצורת גליל.
  • מגללים את הגלילה לשבלול ומניחים אותה בתבנית חד פעמית משומנת מהמרכז החוצה. מעבירים למקרר ל-10 דקות.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • לפני שמכניסים לתנור, מורחים את החלק העליון של הבצק בביצה ומפזרים מעל שומשום ו/או קצח.
  • אופים כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב לחלוטין.
 

עוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד של לימור לניאדו תירוש מהבלוג מטבח מקומי

מחית הטחינה היא אחת מאבני היסוד של המטבח המזרח תיכוני, ובאמצעותה מכינים את המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הזה כמו החומוס והחלבה. טעם השומשום הנהדר מעשיר כל תבשיל או מאפה, כמו בעוגת הטחינה הנהדרת והקלה להכנה שלפניכם.   
 
מאכלים ממזרח התיכון

מרכיבים:

  • 2 תבניות לאינגליש קייק
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1 כוס (200 גר') סוכר דמררה, קנים או לבן
  • ½ כוס (100 גר') טחינה גולמית
  • ⅓ כוס (100 גר') סילאן
  • 3 ביצים
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כוס וחצי (210 גר') קמח תופח מנופה
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים

לזרייה מעל:

  • 5 כפות שקדים פרוסים
     

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • טורפים את החמאה, הסוכר, הטחינה הגולמית, הסילאן, הביצים והשמנת המתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה. 
  • מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. 
  • מוסיפים פצפוצי שוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לשתי תבניות אינגילש קייק משומנות (הבלילה תגיע לגובה חצי מהתבנית).
  • זורים שקדים פרוסים ואופים 40 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

 

לאבנה ביתית עם פיסטוק וסומק

גבינת הלאבנה החמצמצה היא גבינת הדגל של המטבח המזרח תיכוני, ובגרסא הביתית שלפניכם, העשויה מיוגורט עיזים, היא מקבלת טעם עשיר במיוחד, אף יותר מרוב המותגים בחנויות. את המתכון הזה אנו מגישים אליכם ממאגר המתכונים שלנו, יחד עם ממרחים ומטבלים מעולים נוספים, שמופיעים כאן.

 

יש להכין את הלאבנה 12 שעות מראש.

מרכיבים:

  • 1 ליטר יוגורט מחלב עיזים
  • מלח
  • בד סינון
  • חוט
  • פיסטוקים טריים
  • צרור פטרוזיליה
  • תבלין סומק
  • לימון
  • שמן זית משובח

אופן ההכנה:

לבנה
  • מניחים את בד הסינון מעל מסננת גדולה, את המסננת מניחים בכיור.
  • מוזגים את היוגורט לתוך בד הסינון.
  • מוסיפים חופן קטן של מלח, ומערבבים היטב.
  • קושרים את הבד לצורת שק, ותולים מעל לכיור או מעל לקערה.
  • משאירים את השק תלוי, כדי שהנוזלים יתנקזו. המתנה של 24 שעות תספק לאבנה בעלת מרקם קשיח יותר, לעומת זאת המתנה של 12 שעות תספק לאבנה מעט נוזלית, ומצויינת למטבל.
מטבל
  • מעבירים מעט מהלאבנה לקערה קטנה.
  • קולים את הפיסטוקים במחבת, וקוצצים דק. מוסיפים אל הלאבנה.
  • קוצצים את הפטרוזיליה לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.
  • סוחטים מעט לימון למטבל ומוסיפים כמות נאה של שמן זית.
  • מפזרים מעט סומק מעל למטבל.
  • מומלץ להגיש עם ירקות טריים.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: