header

מתכון לעוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד של לימור לניאדו תירוש

מחית הטחינה היא אחת מאבני היסוד של המטבח המזרח תיכוני, ובאמצעותה מכינים את המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הזה כמו החומוס והחלבה. טעם השומשום הנהדר מעשיר כל תבשיל או מאפה, כמו בעוגת הטחינה הנהדרת והקלה להכנה שלפניכם.  

למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת טחינה, סילאן ופצפוצי שוקולד של לימור לניאדו תירוש מקור תמונה: limortiroche
רכיבים לעוגת טחינה (2 תבניות אינגליש קייק):
חמאה - 100 גר' (רכה מאוד)
סוכר - 1 כוס (דמררה, קנים או לבן - 200 גר')
טחינה - ½ כוס (גולמית - 100 גר')
סילאן - ⅓ כוס (100 גר')
שמנת מתוקה - 250 מ"ל (1 מיכל)
קמח תופח - ½1 כוסות (מנופה)
שוקולד מריר - 100 גר' (קצוץ קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים)
שקדים - 5 כפות (פרוסים, לזרייה)
אופן הכנת העוגת טחינה (2 תבניות אינגליש קייק):
  1. חממו תנור ל-180° מעלות.
  2. הקציפו את החמאה, הסוכר, הטחינה הגולמית, הסילאן, הביצים והשמנת המתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה וערבבו מעט מאוד.
  4. הוסיפו פצפוצי שוקולד, ערבבו מעט וצקו לשתי תבניות אינגילש קייק משומנות (הבלילה צריכה להגיע לחצי מגובה התבנית).
  5. זרו שקדים פרוסים ואפו 40 דקות. צננו ושימרו בטמפרטורת החדר.
מקור: לימור לניאדו תירוש
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.