maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פסטות מגרות ומיוחדות בסיר אחד בלבד!

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

מתכוני הפסטה הבאים הם טעימים, מזינים ומלאים בטעמים ייחודיים ועשירים. היתרון הגדול ביותר שלהם הוא שכל כך קל להכין אותם, שאתם אפילו לא זקוקים לשני סירים! אז למה אתם מחכים? בואו ללמוד איך להכין 8 מנות פסטה מיוחדות ששווה לנסות.

 

1. פסטת פלפלים חריפה ועוקצנית:

לפסטה הזאת יש טעם פיקנטי ועשיר הודות לכל המרכיבים הקלאסיים של המטבח האיטלקי. אפשר להגיש אותה לארוחת ערב משפחתית או לאירוע גדול עם כל החברים, כולם ישמחו לקבל מנה שכזאת.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
מצרכים:
  • 500 גרם פסטה ריגטוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • 4 פלפלים חריפים פרוסים, ללא הגרעינים (אלא אם אתם אמיצים במיוחד)
  • 2 גמבות אדומות פרוסות
  • 1 פחית שימורים של עגבניות מרוסקות
  • כוס שרי לבישול או יין לבן
  • כוס מים
  • כוס גבינת פרמזן או פיקורינו
  • ¼ כוס שמנת 
  • 50 גרם חמאה
  • קומץ בזיליקום קצוץ
  • חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
  • הכניסו לסיר גדול את השום והפלפלים עם שמן הזית, וטגנו במשך דקה.
  • הוסיפו את העגבניות, היין הלבן או השרי, המים והפסטה והביאו לרתיחה. 
  • בשלו במשך 10-15 דקות עד שהפסטה כמעט מוכנה, והנמיכו את האש.
  • הוסיפו את החמאה, הבזיליקום והמלח ובשלו תוך כדי ערבוב. לאחר שהחמאה נמסה לגמרי, הוסיפו את השמנת והגבינה ובשלו במשך 10 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.

2. לינגוויני עם גמבה אדומה עגבנייה וגבינת ברי:

גבינת הברי הצרפתית נותנת למנה הזאת טעם וריח מפתיעים ומרעננים, אך בזכות מרכיבים כמו עגבניות מיובשות וגבינת פרמזן היא שומרת על סגנון איטלקי מובהק. מנה משביעה אך הרבה פחות "כבדה" ממתכוני פסטה אחרים.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
 
מצרכים:
  • 350 גרם לינגוויני
  • כוס עלי בזיליקום טריים
  • כוס מלאה בגמבות אדומות, חתוכות לקוביות בינוניות
  • 4 שיני שום כתושות
  • חצי כוס עגבניות מיובשות בשמן
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית או 2 כפות מהשמן של העגבניות
  • כף מלח
  • קורט פלפל חריף
  • קורט פלפל שחור
  • 200 גרם גבינת ברי פרוסה או חתוכה לקוביות 
  • מעט גבינת פרמזן בשביל ההגשה
אופן ההכנה:
  • הוסיפו את כל המרכיבים מלבד גבינת הברי לסיר אחד, הביאו לרתיחה ובשלו עד שהפסטה מוכנה בסגנון "אל דנטה". 
  • הסירו את הסיר מהאש. אם יש עדיין נוזלים בסיר, שפכו אותם לכיור.
  • הכניסו פנימה את גבינת הברי וערבבו עד שהיא נמסה.
  • הגישו כל עוד זה חם.

3. פסטה ארטישוק ותרד:

הפסטה הזאת מגיעה יחד עם שילוב מפתיע ובריא של תרד וארטישוק שכל האורחים שלכם לא יפסיקו לשבח. הפטריות מוסיפות עוד מרקם למנה והתוצאה הסופית היא פסטה מיוחדת במינה.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
מצרכים:
  • 350 גרם פטוצ'יני
  • 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • פחית שימורים אחת של לבבות ארטישוק חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • בצל בינוני חתוך לפרוסות
  • 5 כוסות ציר ירקות (ניתן להשתמש במים במקום)
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אורגנו יבש
  • חצי כפית טימין
  • חצי כפית פלפל גרוס
  • 120 גרם תרד 
אופן ההכנה:
  • הכניסו את כל המרכיבים מלבד התרד לסיר אחד, הביאו להרתחה, הנמיכו את האש ובשלו עד שכל הנוזלים מצטמצמים, והפסטה כמעט מוכנה.
  • הוסיפו את התרד ובשלו כחמש דקות נוספות על אש נמוכה תוך כדי ערבוב.
  • הגישו ואכלו בהנאה!

4. פסטה פרימוורה:

אם אף פעם עוד לא ניסיתם את מתכון הפסטה הזה אתם פשוט לא יודעים כמה מגוונת מנת פסטה יכולה להיות. הירקות, השמנת, הגבינה והפסטה משתלבים יחד בצורה פשוט מושלמת.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
 
מצרכים:
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים
  • 200 גרם ספגטי או לינגוויני
  • בצל אחד פרוס דק
  • 400 גרם ברוקולי חתוכים גס
  • 500 גרם אספרגוס חצוי, ללא הקצה
  • 100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כוס אפונה קפואה
  • קומץ פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס שמנת 
  • 2 כפות גבינת פרמזן
  • 2 כפיות גרידת לימון
הוראות הכנה:
  • הכניסו את הציר, הפסטה, הבצל, הברוקולי, האספרגוס, הפטריות, השום, שמן הזית, המלח, והפלפל לסיר גדול, ערבבו היטב ובשלו עד לרתיחה.
  • ערבבו היטב, המיכו את האש ובשלו כ-7 דקות.
  • לאחר מכן, הוסיפו את האפונים, השמנת, גרידת הלימון והפרמזן, ובשלו תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות.
  • טעמו את הפסטה, אם היא מוכנה, בתיאבון, אם לא, בשלו עד שהיא מוכנה.

5. פסטת עגבניות וחצילים:

עם מתכון קלאסי שכזה אי אפשר שלא להכין פסטה מושלמת עם שילובי טעמים שכל אחד אוהב. אמנם יש צורך בהכנה קצת יותר ארוכה עבור המתכון הזה, אבל התוצאה בהחלט שווה את ההשקעה.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
 
מצרכים:
  • 350 גרם פסטה לבחירתכם
  • חציל קטן אחד חתוך לקוביות, שהנוזלים נספגו ממנו בעזרת מלח במשך 20 דקות.
  • 3 שיני שום כתושות
  •  כוס רוטב מרינרה או רוטב עגבניות
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון פרוסות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית 
  • כפית פלפל שחור
  • צרור קטן של בזיליקום טרי 
אופן ההכנה: 
  • במחבת גדולה או סיר על חום בינוני טגנו קלות את החצילים עם שתי כפות שמן זית, הוסיפו חצי כפית מלח, טגנו את החצילים עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות פנימה וטגנו לעוד 2 דקות.
  • הוסיפו לסיר את הפסטה, המים, הרוטב, השום, המלח והפלפל והביאו לרתיחה.
  • לאחר שהמים רתחו, כסו את הסיר, הנמיכו את האש, ובשלו עד שהפסטה מוכנה בסגנון "אל דנטה" (בערך 12 דקות, תלוי בסוג הפסטה).
  • לאחר שהפסטה מוכנה הוסיפו את הבזיליקום הטרי, ערבבו כדי לוודא שכל הטעמים משתלבים יחדיו והגישו.

6. פסטה פוטנסקה עם חומוס וארטישוק:

כן כן, אתם קוראים נכון. חומוס וארטישוק בפסטה! המנה הצבעונית הזאת תהייה המוקד של כל ארוחה, אם לא בזכות המראה אז בהחלט בזכות הטעם.

 
 
 
מצרכים:
  • 350 גרם פסטה מחיטה מלאה (לא חובה, אך מומלץ)
  • 50 גרם זיתים שחורים
  • פחית לבבות ארטישוק קצוצים
  • 2 כפות צלפים
  • בצל קטן קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • פחית שימורי עגבניות ללא מלח
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית בזיליקום יבש
  • חצי כפית טימין
  • חצי כפית פתיתי פלפל חריף
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה:
  • הניחו בסיר את כל המרכיבים, ושפכו מעליהם את ציר הירקות.
  • הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עד שכל הנוזלים צומצמו.
 

7. פסטת צ'ילי

עוד מתכון נהדר לחובבי החריפות, הפעם עם תוספת מרקם וטעם של שעועית שחורה שסופגת את כל הטוב שבשאר מרכיבי המנה. התיבול המיוחד מכניס למנה טעמים ממטבחים אחרים שהופכים אותה למעדן עולמי.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
 
מצרכים
  • 400 גרם פסטה פוסילי
  • 2 כוסות גרעיני תירס קפואים
  • גמבה ירוקה חתוכה לרצועות דקות
  • בצל סגול קטן פרוס דק
  • פחית שימורי עגבניות מרוסקות 
  • פחית שימורי שעועית שחורה
  • כפית מלח
  • 2 כפיות שמן זית
  • 4 כוסות ציר ירקות או מים
  •  כוס גבינת מוצרלה
  • כף פתיתי פלפל חריף
  • כף כוסברה קצוצה דק
  • כף כמון
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
הוראות הכנה:
  • הכניסו לסיר את כל המרכיבים מלבד הגבינה והשעועית, והביאו לרתיחה.
  • הנמיכו את האש ובשלו במשך 12 דקות, עד שנשארים רק 2 ס"מ של נוזלים בתחתית הסיר.
  • הוסיפו את הגבינה והשעועית ובשלו על אש נמוכה עד שהגבינה תימס השעועית תספוג את כל הטעמים.

8. פסטה תאילנדית ללא מאמץ:

הפסטה התאילנדית היא מנה מיוחדת מאוד שאפשר לאכול יחד עם נוזלי הבישול או כמו פסטה רגילה לכל דבר. הלימון, הבוטנים והפטרוזיליה שמתווספים למנה בסוף הבישול הופכים אותה למנה מרעננת מאוד שלא משאירה את הסועדים בתחושת כבדות מעיקה.

 
כדי להכין את הפסטות המגרות האלו - תזדקקו רק לסיר אחד!
 
 
מרכיבים:
  • 350 גרם פטוצ'יני תרד
  • ארבע וחצי כוסות ציר ירקות או מים
  • גזר פרוס
  • גמבה אדומה פרוסה
  • 4 בצלים ירוקים פרוסים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 2 כפות ג'ינג'ר כתוש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סוכר חום
  • כף רוטב סויה
  • כף רוטב ווסטרשייר
  • כף חומץ סיידר תפוחים
  • 2 כפיות חומץ אורז
  • קומץ עלי למון גראס קצוצים
  • חצי כפית כורכום
  • בוטנים קצוצים להגשה
  • כוסברה קצוצה להגשה
  • חצי לימון סחוט להגשה
אופן ההכנה:
  • ערבבו את כל המרכיבים בסיר מרק גדול מלבד המרכיבים להגשה.
  • כסו את הסיר והביאו לרתיחה.
  • הנמיכו את האש ובשלו כ-10 דקות, כשאתם מערבבים תכופות.
  • כשהאטריות מוכנות הסירו את הסיר מהאש, הוסיפו את מיץ הלימון, הבוטנים והפטרוזיליה והגישו.

 

מקור: גיל מנס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: