maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

פסטות מגרות ומיוחדות בסיר אחד בלבד!

 מתכוני הפסטה הבאים הם טעימים, מזינים ומלאים בטעמים ייחודיים ועשירים. היתרון הגדול ביותר שלהם הוא שכל כך קל להכין אותם, שאתם אפילו לא זקוקים לשני סירים! אז למה אתם מחכים? בואו ללמוד איך להכין 8 מנות פסטה מיוחדות ששווה לנסות.
מתכון לפסטת פלפלים חריפה

גם אלו מבנינו שמתקשים מעט במטבח מכינים לא פעם מנה של פסטה, אולם אם אתם מעוניינים לשדרג את המתכון המוכר ולהכיר שלל פסטות עם תוספות וטעמים ייחודיים שטרם ניסיתם, תוכלו לעשות זאת בקלות וכמובן גם באמצעות סיר אחד בלבד! פלפלים, גמבה או ארטישוק? לכם רק נותר לבחור.

 לפסטה הזאת יש טעם פיקנטי ועשיר הודות לכל המרכיבים הקלאסיים של המטבח האיטלקי. אפשר להגיש אותה לארוחת ערב משפחתית או לאירוע גדול עם כל החברים, כולם ישמחו לקבל מנה שכזאת.

רכיבים לפסטת פלפלים:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 5 (כתושות)
פלפלים חריפים - 4 (פרוסים, ללא הגרעינים, אלא אם אתם אמיצים במיוחד)
פלפלים אדומים - 2 (פרוסים)
עגבניות מרוסקות - 1 (מקופסת שימורים)
שרי לבישול - 1 כוס (או יין לבן)
מים - 1 כוס
שמנת מתוקה - ¼ כוס
חמאה - 50 גר'
בזיליקום - קומץ (קצוץ)
מלח - ½ כפית
גבינת פרמזן - 1 כוס (או פיקורינו)
מתכון לפסטה לינגוויני עם גמבה אדומה עגבנייה וגבינת ברי

גבינת הברי הצרפתית נותנת למנה הזאת טעם וריח מפתיעים ומרעננים, אך בזכות מרכיבים כמו עגבניות מיובשות וגבינת פרמזן היא שומרת על סגנון איטלקי מובהק. מנה משביעה אך הרבה פחות "כבדה" ממתכוני פסטה אחרים.

רכיבים לפסטה לינגוויני:
לינגוויני - 350 גר' (סוג של פסטה שטוחה כמו פטוצ'יני)
בזיליקום - 1 כוס (עלים טריים)
פלפל אדום - 1 כוס (חתוך לקוביות בינוניות)
שיני שום - 4 (כתושות)
עגבניות מיובשות - ½ כוס (בשמן)
מים - 4 כוסות
שמן זית - 2 כפות (או 2 כפות מהשמן של העגבניות)
מלח - 1 כף
פלפל חריף - קורט
פלפל שחור - קורט
גבינת ברי - 200 גר' (פרוסה או חתוכה לקוביות)
גבינת פרמז'ן - מעט (להגשה)
מתכון לפסטה עם ארטישוק ותרד

הפסטה הזאת מגיעה יחד עם שילוב מפתיע ובריא של תרד וארטישוק שכל האורחים שלכם לא יפסיקו לשבח. הפטריות מוסיפות עוד מרקם למנה והתוצאה הסופית היא פסטה מיוחדת במינה.

רכיבים לפסטה:
פטוצ'יני - 350 גר'
פטריות - 200 גר' (שמפיניון, פרוסות)
לבבות ארטישוק - 500 גר' (1 פחית שימורים, חתוך לקוביות קטנות)
שיני שום - 3 (פרוסות)
בצל - 1 (בינוני, חתוך לפרוסות)
ציר ירקות - 5 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
שמן זית - 2 כפות
אורגנו - 1 כפית (יבש)
טימין - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
תרד - 120 גר'
מתכון לפסטה עם ירקות ושמנת

אם אף פעם עוד לא ניסיתם את מתכון הפסטה הזה אתם פשוט לא יודעים כמה מגוונת מנת פסטה יכולה להיות. הירקות, השמנת, הגבינה והפסטה משתלבים יחד בצורה פשוט מושלמת.

רכיבים לפסטה:
ציר ירקות - 3 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
ספגטי - 200 גר' (או לינגוויני)
בצל - 1 (פרוס דק)
ברוקולי - 400 גר' (חתוך גס)
אספרגוס - 500 גר' (חצוי, ללא הקצה)
פטריות - 100 גר' (שמפיניון פרוסות)
שיני שום - 4 (כתושות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אפונה - 1 כוס (קפואה)
פטרוזיליה - קמצוץ (קצוצה)
שמנת מתוקה - ¼ כוס
גבינת פרמז'ן - 2 כפות
גרידת לימון - 2 כפיות
שמן זית - 3 כפות
מתכון לפסטת עגבניות וחצילים

עם מתכון קלאסי שכזה אי אפשר שלא להכין פסטה מושלמת עם שילובי טעמים שכל אחד אוהב. אמנם יש צורך בהכנה קצת יותר ארוכה עבור המתכון הזה, אבל התוצאה בהחלט שווה את ההשקעה.

רכיבים לפסטה:
חציל - 1 (קטן, חתוך לקוביות, שהנוזלים נספגו ממנו בעזרת מלח במשך 20 דקות.)
שיני שום - 3 (כתושות)
רוטב עגבניות - ⅕ כוס (או רוטב מרינרה)
פטריות - 2 כוסות (שמפיניון, פרוסות)
מים - 2 כוסות
מלח - 2 כפיות
שמן זית - 2 כפות
פלפל שחור - 1 כפית
בזיליקום - צרור (טרי)
מתכון לפסטה פוטנסקה עם חומוס וארטישוק

כן כן, אתם קוראים נכון. חומוס וארטישוק בפסטה! המנה הצבעונית הזאת תהייה המוקד של כל ארוחה, אם לא בזכות המראה אז בהחלט בזכות הטעם.

רכיבים לפסטה פוטנסקה:
פסטה מחיטה מלאה - 350 גר' (לא חובה, אך מומלץ)
זיתים - 50 גר' (שחורים)
לבבות ארטישוק - 500 גר' (קצוצים - 1 פחית)
צלפים - 2 כפות
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
עגבניות - 800 גר' (מרוסקות או 1 פחית משומרות)
אורגנו - 1 כפית (יבש)
בזיליקום - 1 כפית (יבש)
טימין - ½ כפית
צ'ילי - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
ציר ירקות - 3 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
מתכון לפסטת צ'ילי, מוצרלה וירקות

מתכון נהדר לחובבי החריפות, הפעם עם תוספת מרקם וטעם של שעועית שחורה שסופגת את כל הטוב שבשאר מרכיבי המנה. התיבול המיוחד מכניס למנה טעמים ממטבחים אחרים שהופכים אותה למעדן עולמי.

רכיבים לפסטת צ'ילי:
פסטה פוזילי - 400 גר'
תירס - 2 כוסות (גרעינים קפואים)
פלפל ירוק - 1 (חתוך לרצועות דקות)
בצל - 1 (סגול, קטן, פרוס דק)
עגבניות מרוסקות - 800 גר' (1 פחית)
שעועית שחורה - 500 גר' (1 פחית)
מלח - 1 כפית
שמן זית - 2 כפיות
ציר ירקות - 4 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
צ'ילי - 1 כף
כוסברה - 1 כף (קצוצה דק)
כמון - 1 כף
פפריקה - 1 כף (מתוקה)
מתכון לפסטה בנוסח תאילנדי

הפסטה התאילנדית היא מנה מיוחדת מאוד שאפשר לאכול יחד עם נוזלי הבישול או כמו פסטה רגילה לכל דבר. הלימון, הבוטנים והפטרוזיליה שמתווספים למנה בסוף הבישול הופכים אותה למנה מרעננת מאוד שלא משאירה את הסועדים בתחושת כבדות מעיקה.

רכיבים לפסטה:
ציר ירקות - ½4 כוסות (או מים, מתכון לציר ירקות)
גזר - 1 (פרוס)
פלפל אדום - 1 (פרוס)
בצלים ירוקים - 4 (פרוסים דק)
שיני שום - 4 (כתושות)
חמאת בוטנים - 2 כפות
ג'ינג'ר - 2 כפות (כתוש)
רסק עגבניות - 2 כפות
סוכר חום - 2 כפות
חומץ אורז - 2 כפיות
למון גראס - קומץ (עלים קצוצים)
כורכום - ½ כפית
בוטנים - חופן (קצוצים - להגשה)
כוסברה - חופן (קצוצה - להגשה)
מיץ לימון - מ-½ לימון (סחוט טרי - להגשה)
מקור: גיל מנס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: