maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

לחמים בטעמים - 5 מתכונים קלים ומהירים!

בית המאפה של אמא - גוגות, לחמים ופשטידות

לארוחת בוקר, לנשנוש של צהריים או לפינוק מתוק בסוף היום, הנה 5 מתכונים קלים ומהירים של לחמים בטעמים: לחם בננה, לחם פרג ולימון, לחם אגוזים, לחם גזר וצימוקים ולחם שקדים וחמוציות.

לחם בננה

1. לחם בננה

  • 2 כוסות קמח
  • 1 ו-1/4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 2 בננות בשלות, מרוסקות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס קוקוס מגורד
  • לזיגוג:  2 כפות קוקוס מגורד

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה בינונית, מערבבים: קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
בקערה גדולה, מערבבים: ביצים, שמנת חמוצה, רסק בננה, סוכר, שמן ותמצית וניל.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הביצים, תוך בחישה איטית.
מקפלים פנימה כוס אגוזי מלך קצוצים ו-1/2 כוס קוקוס מגורד.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל 2 כפות קוקוס.
אופים עד להזהבה, כ-55 דקות.
מצננים בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.

2. לחם פרג ולימון

  • 1 ו-3/4 כוסות קמח
  • 1 ו-1/4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 גביע קטן של יוגורט לימון
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1 כף זרעי פרג
  • לזיגוג: 3/4 כוס אבקת סוכר + 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה בינונית, מערבבים: קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה גדולה, מערבבים: ביצים, יוגורט, סוכר, שמן ותמצית וניל.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, תוך בחישה איטית.
מקפלים פנימה 2 כפיות גרידת לימון ו-1 כף זרעי פרג.
מעבירים את הבלילה לתבנית.
אופים עד להזהבה כ-55 דקות.

להכנת הזיגוג: מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר עם מיץ לימון ובזמן שהלחם עדיין חם, מפזרים עם כפית.
מצננים בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.

3. לחם שקדים וחמוציות

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 1 ו-1/4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית שקדים
  • 1 כוס חמוציות קצוצות, טריות או קפואות
  • לזיגוג: 2 כפות שקדים פרוסים


מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בעקרה בינונית, מערבבים: קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה גדולה, מערבבים: ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, שמן ותמצית שקדים.

מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, תוך בחישה איטית.
מקפלים פנימה כוס חמוציות קצוצות וכוס שקדים קצוצים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל 2 כפות שקדים פרוסים.
אופים עד להזהבה כ-55 דקות.
מצננים בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.

4. לחם גזר וצימוקים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 ו-1/4 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר חום כהה דחוס
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 גזרים בינוניים, מגוררים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • לזיגוג: 1/2 כוס אבקת סוכר

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה בינונית, מערבבים: קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
בקערה גדולה, מערבבים: ביצים, שמנת חמוצה, סוכר חום, שמן ותמצית וניל.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, תוך בחישה איטית.
מקפלים פנימה את הגזר המגורר והצימוקים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד להזהבה כ-55 דקות.
מצננים בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית, ואז מפזרים מעל אבקת סוכר.

5. לחם אגוזים

  • 1 ו-3/4 כוס קמח
  • 1 ו-1/4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
בקערה בינונית, מערבבים: קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
בקערה גדולה מערבבים: ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, שמן ותמצית וניל.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, תוך בחישה איטית.
מקפלים פנימה את האגוזים הקצוצים.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד להזהבה כ-55 דקות.
מצננים בתבנית כ-5 דקות, לפני הוצאת הלחם מהתבנית.

 

בתאבון!

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: