maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 קינוחים טעימים להפליא שלא דורשים אפייה

כולנו נהנים לסיים את השבוע עם עוגה מתוקה או עוגיות טעימות, אך לא תמיד יש לנו זמן לאפות ולהשקיע כדי להגיע לתוצאה ראויה שתשמח את כל המשפחה. החדשות הטובות הן שאין כל צורך לעמול שעות ארוכות או להיות דרוכים בשעה שהתנור עובד, משום שביכולתכם להכין קינוחים מדהימים שלא דורשים אפייה כלל. הכירו את 6 המתכונים שעומדים להפוך את חייכם לפשוטים יותר, והמחמאות לא יבוששו להגיע כמו גם החיוכים של כל הטועמים. 

מתכון לעוגיות מקרון מאוכמניות ללא צורך באפייה

אם אתם מעוניינים לפנק את משפחתכם בעוגיות ייחודיות ללא מוצרים מן החי, תוכלו לעשות זאת באמצעות המתכון הפשוט הבא...

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות מקרון מאוכמניות:
קוקוס טחון - 1 כוס (לא ממותק, יש לדחוס את הקוקוס בכוס, עד שתתמלא)
קמח שיבולת שועל מלא - ½ כוס (ניתן להשיג קמח שיבולת שועל ללא גלוטן)
אוכמניות - ¾ כוס
סירופ מייפל - 1-2 כפות
שמן קוקוס - 2 כפות
מלח - קורט
שוקולד מריר - 100 גר' (שבבים)
אופן הכנת העוגיות מקרון מאוכמניות:
  1. הכניסו את כל הרכיבים למעט שבבי השוקולד המריר למעבד מזון, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה, כשעדיין תוכלו להבחין בה במעט שבבי קוקוס שנותרו בצורתם, כ-3 דקות לערך. לאחר מכן, העבירו את התערובת לקערה והניחו במקרר למשך 15 דקות. preperation
  2. חממו את שבבי השוקולד בשיטת באן מארי (הניחו סיר קטן עם מים על להבה נמוכה-בינונית, מעליו הניחו קערה עמידה בחום והכניסו את שבבי השוקולד פנימה, עד לקבלת רוטב שוקולד), או שתוכלו להמיס את שבבי השוקולד במיקרוגל.
  3. לאחר שחלף הזמן הנדרש הוציאו את תערובת האוכמניות מהמקרר, ובאמצעות כפית הכינו כדורי אוכמניות, טבלו אותם בשוקולד שהמסתם קודם לכן, הניחו אותם על גבי תבנית המצופה בנייר אפייה והכניסו למקרר עד שהשוקולד יתקשה.

מתכון לטארט תות ושוקולד ללא אפייה

כשתות ושוקולד מתמזגים מתקבלים טעמים בלתי נשכחים, מה שבהחלט יהפוך את הקינוח הזה לאחד האהובים בביתכם.

זמן הכנה: 8 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לטארט תות:
חמאה - 110 גר' (מומסת)
שוקולד חלב - 200 גר' (מגורר)
שוקולד מריר - 100 גר' (מגורר)
שמנת מתוקה - 200 מ''ל
תותים - 300 גר'
אופן הכנת הטארט תות:
  1. הכניסו את עוגיות הסנדוויץ' למעבד מזון וערבלו עד שיהפכו לפירורים. לאחר מכן, הוסיפו חמאה מומסת וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  2. צקו את תערובת העוגיות אל תבנית בגודל 36X12 ס"מ, שטחו אותה באמצעות כף או אצבעותיכם והכניסו אותה למקרר עד שתסיימו להכין את המילוי.
  3. הניחו סיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, הוסיפו שמנת מתוקה והניחו לה להתחמם במשך מספר דקות (לא להרתיח אותה, רק לחמם מעט). לאחר מכן, הסירו את הסיר מהאש. כעת, הוסיפו לסיר (שהסרתם מהאש) את השוקולד המגורר (המריר והחלבי), וערבבו מדי פעם עד שהשוקולד ימס.
  4. הוציאו את תערובת העוגיות מהמקרר, צקו מעליה את השוקולד שהמסתם, פזרו תותים ואגוזים והכניסו למקרר למשך שעתיים לכל הפחות לפני ההגשה.

מתכון לעוגיות קקאו וממרח אגוזים

כשתציעו את העוגיות הנהדרות הללו לילדיכם, הם כלל לא יבחינו שיש בהן מספר רכיבים בריאים ומומלצים, כך ששני הצדדים יצאו מרוצים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות קקאו:
סוכר - 2 כוסות
אבקת קקאו - ¼ כוס
חלב - ½ כוס
חמאה - ½ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - קורט
חמאת בוטנים - ¼ כוס
ממרח אגוזים - ¼ כוס
שיבולת שועל - 3 כוסות (שבבים)
אופן הכנת העוגיות קקאו:
  1. הניחו סיר על להבה בינונית, הכניסו לתוכו סוכר, אבקת קקאו, חלב ומרגרינה, ערבבו היטב והניחו לרכיבים לרתוח במשך דקה. לאחר מכן, הסירו את הסיר מהאש.
  2. הוסיפו לסיר תמצית וניל, מלח, חמאת בוטנים, ממרח אגוזים ושבבי שיבולת שועל, וערבבו היטב עד שכל הרכיבים יתמזגו. preperation
  3. רפדו תבנית בנייר אפייה, ובאמצעות כפית או כף, צקו את תערובת האגוזים ושבבי השיבולת שועל על המצע שהכנתם, כך שייווצרו מעין עוגיות קטנות ושטוחות.
  4. לבסוף, הכניסו את העוגיות למקרר עד שיתקשו.

מתכון לעוגת מנגו ובישקוטים

את הבישקוטים אתם ודאי זוכרים מהילדות, והעוגה הנהדרת הזו לא רק תעלה בכם נשכחות, אלא גם תשאיר בפיכם טעם של עוד.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת מנגו ובישקוטים:
הל - ½1 כפיות (טחון)
מים - ½ כוס
מנגו - 3 (קלופים וחתוכים לקוביות, 3 כוסות לערך)
מיץ לימון - 1 כפית
סוכר - ¼1 כוסות
סירופ תירס בהיר - 2 כפות (ניתן להמיר בסירופ מייפל)
מלח - ¾ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
עוגיות בישקוטים - 44 (עוגיות ביצים, 200 גרם לערך)
רכיבים לקישוט:
מנגו - 2
מיץ לימון - 2 כפיות
אופן הכנת העוגת מנגו ובישקוטים:
  1. הכניסו לקערה קטנה ג'לטין, הל, ו-¼ כוס מים והניחו להם להתרכך למשך 5 דקות. לאחר מכן, חממו אותם במיקרוגל במשך 45 שניות והניחו להם להתקרר בטמפרטורת החדר, בין 7-5 דקות לערך.
  2. הכניסו למעבד מזון כוס אחת של קוביות מנגו, ¼ כוס סוכר וכפית מיץ לימון וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. preperation
  3. הניחו סיר על להבה נמוכה-בינונית, הוסיפו כוס סוכר, ¼ כוס מים וסירופ תירס, ובשלו עד שהסוכר יימס. לאחר מכן, הגבירו את הלהבה לעוצמה בינונית-גבוהה והרתיחו את תערובת הסוכר במשך 5 דקות (אם תרצו לדייק יש להגיע לטמפרטורה של 115 מעלות).
  4. בזמן שהסירופ מתחמם יש להקציף באמצעות מערבל חשמלי את חלבוני הביצה, תמצית הווניל והמלח בקערה גדולה עד לקבלת תערובת במרקם רך, כ-2 דקות לערך. כאשר תערובת הסוכר שהכנתם בסעיף הקודם תגיע לנקודת הרתיחה, יש להוסיפה באיטיות ובזהירות לתערובת זו, תוך כדי הקצפה. ערבלו את הרכיבים עד שהקערה תהפוך לקרירה למגע כלפי חוץ, כ-7 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הג'לטין (מהסעיף הראשון) וערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו.
  5. הכניסו אל קערה גדולה גבינת מסקרפונה, חלב מרוכז ואת תערובת המנגו (מהסעיף השני), הוסיפו ⅓ מתערובת הסירופ והג'לטין, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו את שאר תערובת הסירופ והג'לטין, כמו גם את 2 כוסות המנגו שנותרו.
  6. רפדו תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בנייר אפייה.
  7. בחרו את 24 עוגיות הבישקוטים היפות ביותר, חתכו אותן בעדינות באמצעות סכין חדה באמצע, ואת 20 העוגיות הנותרות חתכו לחתיכות של ½ ס"מ.
  8. פזרו בתחתית התבנית מחצית מכמות שברי 20 העוגיות, צקו מחצית מכמות תערובת המנגו, ובאמצעות מרית פזרו אותה באופן שווה על גבי העוגיות. (יש להשאיר 2.5 ס"מ בין תערובת המנגו לקצה התבנית). כעת, העמידו את 24 העוגיות במרווח שהשארתם בין התבנית לבין התערובת, כך שיקיפו את כל העוגה שלכם. לבסוף, צקו את תערובת המנגו הנותרת באופן שווה על כל העוגה, עד שתגיע כמעט לגובהן של העוגיות העומדות.
  9. פזרו מעל את שארית העוגיות שנותרו, והדקו אותן בזהירות עם האצבע.
אופן הכנת הקישוט:
  1. הסירו את קליפות המנגו (של הציפוי), קלפו את הפרי לרצועות דקות והניחו אותן בקערה. לאחר מכן, הוסיפו את 2 כפיות מיץ הלימון, וערבבו היטב. גלגלו את רצועות המנגו לצורה הדומה לפרח, וסדרו אותן על גבי העוגה.
  2. כסו את העוגה בניילון נצמד, אך ודאו שהוא רופף מספיק כדי לא להרוס את העוגה. הכניסו אותה למקרר למשך 4 שעות לכל הפחות.

מתכון לעוגיות בצק שוקולד

בזמן שקשה לנו לעמוד בפני עוגיות שוקולד צ'יפס, מתברר שקיים מתכון מפתה הרבה יותר שכל בני המשפחה שלכם ישמחו להכיר ולטעום.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות בצק שוקולד:
חמאה - 6 כפות (בטמפרטורת החדר)
סוכר חום - ½ כוס
סוכר - 4 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
סודה לשתייה - ¼ כפית
מלח - ¼ כפית
קמח לבן - ¼1 כוסות
שוקולד חלב - ¾1 כוסות (שבבים)
שמן קוקוס - ½ כפית
גבינת שמנת - 80 גר' (בטמפרטורת החדר)
אופן הכנת העוגיות בצק שוקולד:
  1. הכניסו לקערה גדולה חמאה וסוכר חום וערבבו היטב במשך 3-2 דקות. לאחר מכן הוסיפו גבינת שמנת וסוכר וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. כעת, הוסיפו תמצית וניל, סודה לשתייה, מלח וקמח וערבבו היטב עד לקבלת בצק. אם הבצק יצא רטוב מידי, יש להוסיף עוד קצת קמח ולהמשיך לערבב.
  2. הכניסו לתערובת ¾ כוס משבבי השוקולד, וערבבו כך שיתפזרו באופן שווה בכל הבצק. preperation
  3. הכינו כדורי בצק קטנים והניחו בצד.
  4. הכניסו מנג'טים קטנים לתוך תבנית מאפינס.
  5. הכניסו לקערה עמידה במיקרוגל ½ כוס שבבי שוקולד חלב ו-¼ כפית שמן קוקוס, והכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות. לאחר מכן ערבבו היטב והחזירו למיקרוגל למשך 15 שניות נוספות. לבסוף, ערבבו היטב בשנית.
  6. צקו כף מתערובת השוקולד שהמסתם לתחתית כל מנג'ט, ולאחר מכן הכניסו את עיגולי בצק העוגיות, כאשר עליכם לדחוס אותן מעט אל תוך המנג'ט.
  7. השתמשו בקערה בה המסתם את השוקולד כדי להמיס את שארית שבבי השוקולד יחד עם ¼ כפית שמן קוקוס, וצקו את התערובת על כל כדורי העוגיות.
  8. הכניסו את תבנית המאפינס למקרר למשך 30 דקות לפחות.

מתכון לפאי דלעת

אף על פי שאנו רגילים לאכול את הדלעת כחלק מהמנה העיקרית, לאחר שתטעמו את הקינוח הבא תבינו את הייעוד שלה גם בסוף הארוחה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפאי דלעת בצנצנת:
פירורי עוגיות חמאה - 3 כוסות + קצת לקישוט (או כל עוגיות שתבחרו)
חמאה - 180 גר' (מומסת)
דלעת - 440 גר' (מחית מבושלת)
סוכר - 3 כפות
קינמון - 1 כפית
שמנת מתוקה - 2 כוסות
גבינת שמנת - 230 גר' (רכה)
גבינת שמנת - 230 גר' (רכה)
אופן הכנת הפאי דלעת בצנצנת:
  1. שכבה ראשונה: הכניסו לקערה גדולה עוגיות חמאה וחמאה, וערבבו היטב עד שהחמאה תהיה מצופה היטב בפירורי העוגיות.
  2. שכבה שנייה: הכניסו לקערה קטנה מחית דלעת, כף סוכר וקינמון וערבבו היטב. preperation
  3. שכבה שלישית: הכניסו שמנת מתוקה למעבד מזון וערבלו היטב במשך 3-2 דקות. לאחר מכן הוסיפו גבינת שמנת ואת 2 כפות הסוכר הנותרות, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. צקו כל שכבה לפי הסדר לצנצנות לסירוגין (לא לשים את כל הכמות בבת אחת אלא ליצור שכבות פעם אחר פעם), עד שהצנצנות יתמלאו. לבסוף, תוכלו לפזר פירורי עוגיות נוספים לקישוט.
מקור: ענת ה.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: