header

מתכון לעוגת מנגו ובישקוטים

את הבישקוטים אתם ודאי זוכרים מהילדות, והמתכון לעוגה הנהדרת הזו לא רק יעלה בכם נשכחות, אלא גם ישאיר בפיכם טעם של עוד.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת מנגו ובישקוטים
רכיבים לעוגת מנגו ובישקוטים:
הל - ½1 כפיות (טחון)
מים - ½ כוס
מנגו - 3 (קלופים וחתוכים לקוביות, 3 כוסות לערך)
מיץ לימון - 1 כפית
סוכר - ¼1 כוסות
סירופ תירס בהיר - 2 כפות (ניתן להמיר בסירופ מייפל)
מלח - ¾ כפית
תמצית וניל - 1 כפית
עוגיות בישקוטים - 44 (עוגיות ביצים, 200 גרם לערך)
רכיבים לקישוט:
מנגו - 2
מיץ לימון - 2 כפיות
אופן הכנת העוגת מנגו ובישקוטים:
  1. הכניסו לקערה קטנה ג'לטין, הל, ו-¼ כוס מים והניחו להם להתרכך למשך 5 דקות. לאחר מכן, חממו אותם במיקרוגל במשך 45 שניות והניחו להם להתקרר בטמפרטורת החדר, בין 7-5 דקות לערך.
  2. הכניסו למעבד מזון כוס אחת של קוביות מנגו, ¼ כוס סוכר וכפית מיץ לימון וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. preperation
  3. הניחו סיר על להבה נמוכה-בינונית, הוסיפו כוס סוכר, ¼ כוס מים וסירופ תירס, ובשלו עד שהסוכר יימס. לאחר מכן, הגבירו את הלהבה לעוצמה בינונית-גבוהה והרתיחו את תערובת הסוכר במשך 5 דקות (אם תרצו לדייק יש להגיע לטמפרטורה של 115 מעלות).
  4. בזמן שהסירופ מתחמם יש להקציף באמצעות מערבל חשמלי את חלבוני הביצה, תמצית הווניל והמלח בקערה גדולה עד לקבלת תערובת במרקם רך, כ-2 דקות לערך. כאשר תערובת הסוכר שהכנתם בסעיף הקודם תגיע לנקודת הרתיחה, יש להוסיפה באיטיות ובזהירות לתערובת זו, תוך כדי הקצפה. ערבלו את הרכיבים עד שהקערה תהפוך לקרירה למגע כלפי חוץ, כ-7 דקות. לאחר מכן, הוסיפו את תערובת הג'לטין (מהסעיף הראשון) וערבבו עד שכל הרכיבים יתמזגו.
  5. הכניסו אל קערה גדולה גבינת מסקרפונה, חלב מרוכז ואת תערובת המנגו (מהסעיף השני), הוסיפו ⅓ מתערובת הסירופ והג'לטין, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הוסיפו את שאר תערובת הסירופ והג'לטין, כמו גם את 2 כוסות המנגו שנותרו.
  6. רפדו תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בנייר אפייה.
  7. בחרו את 24 עוגיות הבישקוטים היפות ביותר, חתכו אותן בעדינות באמצעות סכין חדה באמצע, ואת 20 העוגיות הנותרות חתכו לחתיכות של ½ ס"מ.
  8. פזרו בתחתית התבנית מחצית מכמות שברי 20 העוגיות, צקו מחצית מכמות תערובת המנגו, ובאמצעות מרית פזרו אותה באופן שווה על גבי העוגיות. (יש להשאיר 2.5 ס"מ בין תערובת המנגו לקצה התבנית). כעת, העמידו את 24 העוגיות במרווח שהשארתם בין התבנית לבין התערובת, כך שיקיפו את כל העוגה שלכם. לבסוף, צקו את תערובת המנגו הנותרת באופן שווה על כל העוגה, עד שתגיע כמעט לגובהן של העוגיות העומדות.
  9. פזרו מעל את שארית העוגיות שנותרו, והדקו אותן בזהירות עם האצבע.
אופן הכנת הקישוט:
  1. הסירו את קליפות המנגו (של הציפוי), קלפו את הפרי לרצועות דקות והניחו אותן בקערה. לאחר מכן, הוסיפו את 2 כפיות מיץ הלימון, וערבבו היטב. גלגלו את רצועות המנגו לצורה הדומה לפרח, וסדרו אותן על גבי העוגה.
  2. כסו את העוגה בניילון נצמד, אך ודאו שהוא רופף מספיק כדי לא להרוס את העוגה. הכניסו אותה למקרר למשך 4 שעות לכל הפחות.
מקור: ענת ה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.