maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 קינוחים טעימים ופשוטים להכנה ללא קמח כלל...

אם גם אתם תכננתם להכין קינוח טעים לכל המשפחה ולפתע הבנתם שכל הקמח אזל, ודאי תשמחו לשמוע שלא צריך לוותר על פינוק מתוק, מאחר שניתן להכין עוגיות, עוגות ומאפים נהדרים ללא שימוש בקמח כלל! 8 המתכונים הפשוטים הבאים לא רק מצריכים כמות קטנה של מוצרים, אלא גם מובילים לתוצאות מגרות וטעימות, שיגרמו גם למשפחתכם וגם לאנשים הרגישים לגלוטן ללקק את האצבעות.  

מתכון לעוגת גבינה ללא קמח

מתברר שעוגת גבינה לא מוכרחה להיות כבדה וסמיכה, ושניתן להכין בקלות עוגה אוורירית וקלילה שמתאימה בעיקר לימים חמים עבור כל המשפחה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת גבינה:
שוקולד לבן - 120 גר'
שמן - לשימון התבנית
אבקת סוכר - לקישוט (לא חובה)
גבינת שמנת - 120 גר'
אופן הכנת העוגת גבינה:
  1. חממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
  2. הפרידו בין החלבונים והחלמונים והניחו אותם בקערות נפרדות. כסו היטב את קערת החלבונים והכניסו אותה למקרר. preperation
  3. המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי (הניחו סיר מלא במים על להבה בינונית, הניחו מעליו קערה ואליה הכניסו את קוביות השוקולד עד שימסו). לאחר מכן הוסיפו את גבינת השמנת וערבבו היטב עד שיתמזגו.
  4. הוסיפו את החלמונים אל תערובת השוקולד, וערבבו היטב.
  5. הוציאו את קערת החלבונים מהמקרר, הקציפו אותם והוסיפו לתערובת השוקולד והחלמונים.
  6. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה ושמנו אותו עם מעט שמן.
  7. צקו את כל הרכיבים לתבנית האפייה ואפו אותה בתנור במשך 15 דקות. כשהיא תהייה מוכנה הניחו לה להתקרר מעט, קשטו אותה עם אבקת סוכר והגישו.

מתכון לחטיפי קוקוס מצופים בשוקולד חלב

במקום לקנות את חטיפי הקוקוס האהובים, תוכלו להכין אותם במהירות בעצמכם! התוצאות יהיו נהדרות והמחמאות לא יאחרו להגיע. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לחטיפי קוקוס:
שמנת - 200 מ"ל (רצוי דלת שומן)
קוקוס - 200 גר' (טחון)
שוקולד חלב - 300 גר'
סוכר - 85 גר'
חמאה - 50 גר'
שמן חמניות - 2 כפות (או שמן קוקוס)
אופן הכנת החטיפי קוקוס:
  1. הניחו סיר קטן על להבה נמוכה והמיסו את החמאה, השמנת והסוכר.
  2. ברגע שהרכיבים ימסו, יש לכבות את האש, להוסיף קוקוס ולערבב היטב. preperation
  3. רפדו תבנית בנייר אפייה, צקו את התערובת באופן שווה על שטח התבנית והכניסו אותה למקפיא למשך שעה. כשהתערובת תהפוך למוצקה, חתכו את התערובת הקשיחה לחטיפים קטנים, והחזירו אותם חזרה למקפיא למשך הלילה.
  4. המיסו את השוקולד בשיטת בן מארי, הוסיפו את השמן שבו בחרתם להשתמש וערבבו היטב. כעת, הוציאו את החטיפים מהמקרר, צפו אותם בשוקולד שהמסתם, והחזירו אותם בחזרה למקרר עד שיתקשו ויהיו מוכנים לאכילה.

מתכון למוס שוקולד ואגוזים

מעתה ואילך לא תצטרכו לחכות לביקור במסעדה כדי לאכול מוס שוקולד ואגוזים נפלא, ותוכלו ליהנות מקינוח משובח בכל פעם שתרצו ללא כל בעיה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למוס שוקולד ואגוזים:
מים - ¼ כוס
סוכר - 100 גר'
חלב - 400 מ''ל
שוקולד מריר - 100 גר' (עדיף למעלה מ-70%)
אגוזים - 100 גר' (קצוצים דק, כל סוג שבו תחפצו)
אופן הכנת המוס שוקולד ואגוזים:
  1. הכניסו את הג'לטין לתוך קערה והוסיפו אליה מים. המיסו את הג'לטין באמצעות המיקרוגל או בשיטת בן מארי (עליו להיות נוזלי לחלוטין), והניחו בצד. preperation
  2. הפרידו את החלבונים מהחלמונים והקציפו את החלמונים יחד עם הסוכר באמצעות מערבל ידני.
  3. חממו את החלב בסיר קטן על להבה בינונית, וכשהוא ירתח הוסיפו בזהירות 5-4 כפות של חלב חם לתערובת הביצה, על מנת שהרכיבים יוכלו להגיע לאותה הטמפרטורה. לאחר מכן הנמיכו את עוצמת הלהבה, העבירו את תערובת הביצים לסיר החלב וערבבו היטב עד שיתמזגו. המשיכו לבשל עד לקבלת תערובת במרקם סמיך, מבלי להביא את הסיר לרתיחה.
  4. בזמן שהביצים והחלב יתחממו, גררו את השוקולד באמצעות פומפייה, הוסיפו אותו לתערובת הביצים וערבבו היטב עד שהשוקולד ימס לחלוטין.
  5. כעת, הוסיפו את הג'לטין והאגוזים הקצוצים לתערובת, ערבבו היטב והסירו את הסיר מהאש.
  6. העבירו את כל הרכיבים לקערה עמידה למקפיא והניחו אותה בו למשך לילה שלם.

מתכון לעוגיות שיבולת שועל

את הקינוח הבא ודאי תשמחו להגיש גם לילדים, והחדשות הטובות הן שהם עומדים לאהוב את העוגיות הבריאות והטעימות הללו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות שיבולת שועל:
חמאה - 100 גר' (בטמפרטורת החדר)
שיבולת שועל - 140 גר' (ניתן לרכוש נטולת גלוטן)
סוכר - 100 גר'
אבקת אפייה - 1 כפית
אופן הכנת העוגיות שיבולת שועל:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. הכניסו את שיבולת השועל לבלנדר וערבלו עד לקבלת מראה הדומה לקמח. preperation
  3. הכניסו לקערה בינונית חמאה וסוכר, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן הוסיפו את הביצה, והקציפו את כל הרכיבים יחדיו עד שיתמזגו.
  4. הוסיפו לקערה את "קמח" שיבולת השועל, אבקת אפייה וקינמון וערבבו היטב.
  5. כסו את התערובת באופן הרמטי והניחו אותה במקרר למשך שעה וחצי.
  6. לאחר שהתערובות התקררה הוציאו אותה מהמקרר, הרטיבו את ידיכם וצרו כדורים בגודל שבו תחפצו. הניחו אותם על תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה כאשר יש להקפיד על מרווח של 4 ס"מ בין כל עוגייה.
  7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20-15 דקות, הניחו לעוגיות להתקרר מעט והגישו.

מתכון למאפינס אוכמניות

את טעמם ומרקמם של המאפינס הנימוחים האלה תתקשו לשכוח בקלות, ותוכלו להכינם במהירות ובפשטות. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למאפינס אוכמניות:
גרידת לימון - מ-1 לימון
קורנפלור - 3 כפות
אבקת אפייה - ¼ כפית
סוכר - ½ כפית
אוכמניות - לפי הכמות שבה תחפצו
מלח - קורט
אופן הכנת המאפינס אוכמניות:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. הפרידו את החלבונים מהחלבונים והניחו אותם בקערות נפרדות. לאחר מכן, ערבבו את החלמונים יחד עם המלח.
  3. הוסיפו לקערת החלבונים גרידת לימון, קורנפלור, סוכר, אבקת אפייה ואת תערובת החלמונים וערבלו באמצעות מיקסר בעוצמה נמוכה. לאחר מכן, הוסיפו את כמות האוכמניות הרצויה, וערבבו הכל יחד באמצעות מזלג. preperation
  4. העבירו את התערובת למנג'טים או לתבנית מאפינס והכניסו לתנור למשך 20 דקות או עד שיזהיבו.

מתכון לבראוניז (חומיות) שוקולד

אין כל צורך להמתין עד שהעיסה תתפח כדי ליהנות מבראוניז שוקולד מפנק וטעים! נסו את המתכון הבא ותיווכחו בתוצאה המדהימה!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 12
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבראוניז:
שוקולד - 200 גר'
אבקת קקאו - 2 כפות
חמאה - 150 גר'
סוכר - 220 גר'
מלח - קורט
שמן - לשימון התבנית
אופן הכנת הבראוניז:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. הפרידו את החלבונים מהחלמונים, והקציפו את החלמונים יחד עם 150 גרם סוכר.
  3. המיסו את השוקולד והחמאה באמצעות שיטת באן מארי, וערבבו אותם היטב. preperation
  4. ערבבו את תערובת החלמונים יחד עם תערובת השוקולד.
  5. הקציפו את החלבונים יחד עם אבקת קקאו, מלח והסוכר שנותר.
  6. ערבבו היטב את תערובת החלבונים יחד עם בלילת השוקולד.
  7. שמנו תבנית אפייה וצקו לתוכה ⅔ מהבלילה. הכניסו את התבנית לתנור למשך 20 דקות.
  8. הוציאו את הבראוניז מהתנור, צקו את שארית הבלילה באופן שווה על כולה, והשאירו מרווח של ס"מ 1 בקצוות ללא בלילה כלל.
  9. כסו את התבנית עם ניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה.
  10. לבסוף, חממו את התנור על 200 מעלות והכניסו את התבנית ל-10 דקות, מה שישאיר את החלק העליון של הבראוניז נוזלי.

מתכון לעוגיות גלידה בטעם חמאת בוטנים

המתכון הפשוט הבא יאפשר לכם ליהנות מקינוח טעים שמתאים בעיקר לימי הקיץ החמים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגיות גלידה:
אבקת סוכר - ¼ כוס
חמאת בוטנים - ¼ כוס
קצפת - ½1 כוסות
מלח - קורט
עוגיות סנדוויץ' - לפי כמות הקרם שתתקבל (או עוגיות רגילות)
גבינת שמנת - 50 גר' (מרוככת, רצוי דלת שומן)
אופן הכנת העוגיות גלידה:
  1. הכניסו לקערה בינונית גבינת שמנת, סוכר וחמאת בוטנים וערבלו באמצעות מערבל חשמלי את הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן, הוסיפו את הקצפת והמשיכו לערבל עד שהרכיבים יתמזגו לחלוטין.
  2. באמצעות כף, מרחו על העוגיות שכבה עבה מהתערובת (כף וחצי לערך), ועליה הניחו עוגייה נוספת. המשיכו כך עד לסיום הבלילה. preperation

מתכון לפנקייקס קוטג'

הפנקייקים הנימוחים והמתוקים הללו לא רק טעימים ומשביעים, אלא גם ישאירו חיוך גדול על הפנים לכל הטועמים.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לפנקייק קוטג':
סולת - 4 כפות + עוד קצת בשביל הציפוי
סוכר - 1 כף
שמן קנולה - מעט לטיגון (או שמן קוקוס)
גבינת קוטג' - 600 גר'
אופן הכנת הפנקייק קוטג':
  1. מעכו היטב את גבינת הקוטג' באמצעות מרית בתוך קערה בינונית.
  2. הוסיפו לקערה סולת, ביצה וסוכר, וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. הרטיבו את ידיכם וצרו מעין קציצות מהבלילה, צפו אותן במעט סולת וטגנו אותן במחבת עם שמן המונחת על להבה בינונית-גבוהה. יש לטגן את הפנקייקים על שני צדם ולהגיש.
מקור: לאה ג.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: