maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת אגוזים וקינמון

כאשר חושבים על עוגות מיוחדות, תמיד יהיו את אלה שיזכירו את עוגות האגוזים למיניהן. מתכון עוגת האגוזים הזו היא המיוחדת ביותר ומכילה בנוסף גם אננס וקוקוס שמשביחים את טעמה, ויוצרים עוגה בטעם נוסטלגי כמו שהיינו אוכלים פעם בבית של סבתא, או רוכשים במאפייה שליד הבית. נסו את מתכון עוגת האגוזים שלפניכם ותתכוננו להתרפק על זיכרונות נעימים מן העבר. 

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת אגוזים וקינמון מקור תמונה: southyourmouth
רכיבים לעוגה:
קמח - 3 כוסות
סודה לשתיה - 2 כפיות
מלח - 2 כפיות
קינמון - ½ כפית
סוכר - 2 כוסות
שמן - 1 כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
אננס - 560 גרם (משומר, מרוסק עם המיץ)
אגוזי פקאן - ½1 כוסות (קצוצים דק, או אגוזי מלך)
רכיבים לציפוי גבינה:
גבינת שמנת - 225 גרם (או גבינה לבנה בטמפרטורת החדר)
חמאה - 100 גרם (בטמפרטורת החדר - ½ כוס)
תמצית וניל - 1 כפית
אבקת סוכר - 2 כוסות
פתיתי קוקוס - ½ כוס (לקישוט - לא חובה)
אופן הכנת העוגה:
  1. ערבבו יחד קמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון בקערה בינונית, והניחו בצד.
  2. הכניסו לקערת המיקסר: סוכר, ביצים, שמן ווניל והפעילו את המיקסר על מהירות בינונית-נמוכה עד שכל התערובת נהיית קרמית.
  3. הוסיפו את תערובת הקמח ב-2-3 פעמים עד שהקמח נטמע בקציפה.
  4. לאחר שכל כמות הקמח נטמעה בקציפה, הכניסו לקערת המיקסר את האננס עם הנוזל, 1 כוס אגוזי פקאן ואת פתיתי הקוקוס. ערבלו יחד במהירות בינונית-נמוכה עד שכל הרכיבים מתערבבים יחד.
  5. רפדו בנייר אפייה תבנית בגודל 30X20 ס"מ וצקו את התערובת לתוכה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות ואפו כ-45-60 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
  7. הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר, בינתיים הכינו את ציפוי הגבינה.
אופן הכנת הציפוי גבינה:
  1. ערבלו בעזרת המיקסר את החמאה, וניל וגבינת השמנת במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-2 דקות.
  2. הכניסו פנימה את אבקת הסוכר וערבלו היטב עד שאבקת הסוכר נטמעת בקרם גבינה.
  3. מרחו את הקרם מעל העוגה הקרה ופזרו את הקוקוס (אם בחרתם להוסיף), הכניסו למקרר למשך חצי שעה לפחות. חתכו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: