maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת בננות הודית ללא ביצים

מתכונים לעוגות בננות יש הרבה ולרוב אנו מסתפקים בחתיכה אחת ולא יותר, אך אם אתם רוצים להכין עוגת בננות טעימה באמת שתיגמר במהירות, המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים. ההתמכרות לטעמה של העוגה יהיה מיידי עד שתצטרכו להכין כמות כפולה, אם אתם שואלים את עצמכם למה? תדעו שזה משום שהראשונה תסתיים עוד לפני שהיא תספיק להתקרר. לא מאמינים? נסו בעצמכם את המתכון לעוגת הבננות ההודית ללא ביצים שלפניכם, ותגרמו לכל מי שחושב שעוגות ללא ביצים לא טעימות לשנות את דעתו.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בננות הודית ללא ביצים מקור תמונה: subbuskitchen
רכיבים לעוגה:
קמח דוחן - ¾ כוס (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
קמח לבן - ¼ כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
הל - ½ כפית
שמן - ¼ כוס
סוכר דקלים - ¾ כוס (מגורד)
מים - ¼ כוס
יוגורט - ¼ כוס
בננות - 2 (בשלות)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים)
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. הרתיחו ¼ כוס מים בתוך סיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה.
  3. המיסו את סוכר הדקלים בסיר הקטן עם המים מעל להבה בינונית, ערבבו היטב והניחו לסוכר להתמוסס לגמרי.
  4. הניחו את סירופ הסוכר בצד עד שיתקרר לגמרי.
  5. קחו קערה בינונית, ערבבו בתוכה קמח דוחן, קמח לבן, סודה לשתייה, והל.
  6. קחו קערה נוספת והכניסו לתוכה שמן, יוגורט, בננה מעוכה ואת סירופ הדקלים שהנחתם בצד. ערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. הוסיפו את תערובת הקמחים וערבבו את כל החומרים יחדיו.
  8. הוסיפו אל התערובת את אגוזי המלך הקצוצים וערבבו שוב.
  9. צקו את בלילת העוגה אל התבנית המשומנת והכניסו לאפייה של כ-30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. עדיף להתחיל לבדוק אחרי הדקה ה-25 מרגע הכנסת התבנית לתנור החם.
  10. הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר. פרסו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: