header

מתכון לעוגת בננות הודית ללא ביצים

מתכונים לעוגות בננות יש הרבה ולרוב אנו מסתפקים בחתיכה אחת ולא יותר, אך אם אתם רוצים להכין עוגת בננות טעימה באמת שתיגמר במהירות, המתכון הבא הוא בדיוק מה שאתם צריכים. ההתמכרות לטעמה של העוגה יהיה מידי עד שתצטרכו להכין כמות כפולה משום שהמנה הראשונה תסתיים עוד לפני שהיא תספיק להתקרר. לא מאמינים? נסו בעצמכם את המתכון לעוגת הבננות ההודית ללא ביצים שלפניכם, ותגרמו לכל מי שחושב שעוגות ללא ביצים לא טעימות לשנות את דעתו.
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת בננות הודית ללא ביצים מקור תמונה: subbuskitchen
רכיבים לעוגת בננות:
מים - ¼ כוס
סוכר דקלים - ¾ כוס (מגורד)
קמח דוחן - ¾ כוס (ניתן להשיג בחנויות הטבע)
קמח לבן - ¼ כוס
סודה לשתייה - 1 כפית
הל - ½ כפית
שמן - ¼ כוס
יוגורט - ¼ כוס
בננות - 2 (בשלות)
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוצים)
אופן הכנת העוגת בננות:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ושמנו תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  2. הרתיחו מים בתוך סיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה.
  3. המיסו את סוכר הדקלים בסיר הקטן עם המים מעל להבה בינונית, ערבבו היטב והניחו לסוכר להתמוסס לגמרי.
  4. הניחו בצד את סירופ הסוכר שהכנתם עד שיתקרר לגמרי.
  5. ערבבו בקערה בינונית קמח דוחן, קמח לבן, סודה לשתייה והל עד לקבלת תערובת קמחים.
  6. קחו קערה נוספת והכניסו לתוכה שמן, יוגורט, בננה מעוכה ואת סירופ סוכר הדקלים שהנחתם בצד. ערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. הוסיפו לקערה מהסעיף הקודם את תערובת הקמחים וערבבו את כל החומרים יחדיו.
  8. הוסיפו אל התערובת את אגוזי המלך וערבבו שוב.
  9. צקו את בלילת העוגה אל התבנית המשומנת והכניסו לאפייה של כ-30-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא נקי. מומלץ להתחיל לבדוק אחרי הדקה ה-25 מרגע הכנסת התבנית לתנור החם.
  10. הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר. פרסו והגישו עם חיוך רחב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר