maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת פאי שוקולד חגיגית

את עוגת פאי השוקולד הזו אתם תרצו לשחזר שוב ושוב; המרקם הנימוח של השוקולד עם בסיס העוגה יוצר שילוב מושלם בין רכות הגנאש והמלית עם פריכות הבצק המתקתק. הכינו את מתכון פאי השוקולד ולא תרצו להפסיק אותו לאכול עד הפירור האחרון!

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת פאי שוקולד חגיגית	מקור תמונה: drizzleanddip
רכיבים לבצק:
חמאה - 200 גר׳ (קרה, חתוכה לקוביות)
קמח - 2 כוסות
סוכר - ½ כוס
מלח - קמצוץ
ביצה - 1 (טרופה)
רכיבים למלית שוקולד:
שוקולד מריר - 200 גר' (מחולק לקוביות)
שמנת מתוקה - ½ כוס (ניתן להמיר בחלב)
סוכר - ½ כוס
חמאה - 20 גר'
רכיבים לציפוי שוקולד:
שוקולד מריר - 100 גר' (60% מוצקי קקאו)
שמנת מתוקה - 100 מ''ל (או חלב)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו למעבד מזון קמח, חמאה, סוכר ומלח והפעילו עד לקבלת תערובת מפוררת. preperation מקור תמונה: pinterest
  2. הוסיפו את הביצה והפעילו שוב (אם הבצק עדיין פירורי הוסיפו לו 2-3 כפות מים לפי הצורך) לקבלת בצק אחיד. preperation מקור תמונה: pinterest
  3. צרו כדור מהבצק, עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לחצי שעה. preperation מקור תמונה: pinterest
  4. לאחר הקירור, רדדו את הבצק לגודל התבנית כולל השוליים. preperation מקור תמונה: pinterest
  5. הניחו את הבצק על התבנית וחוררו מעט את הבצק בעזרת מזלג. preperation מקור תמונה: pinterest
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות לאפייה קצרה בת 15 דקות עד להזהבה קלה, הוציאו מהתנור לצינון.
אופן הכנת המלית שוקולד:
  1. הכניסו לקערה עמידה למיקרוגל חמאה, שוקולד ושמנת. הפעילו את המיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה מלאה של השוקולד.
  2. בקערה נפרדת ערבלו את הביצים עם הסוכר ולבסוף אחדו את שתי התערובות.
  3. צקו את בלילת השוקולד על בסיס העוגה האפוי למחצה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לעוד כ-20-25 דקות עד להתייצבות מלית השוקולד.
אופן הכנת הציפוי שוקולד:
  1. הכניסו את השמנת לקערה מותאמת למיקרוגל וחממו כדקה.
  2. כאשר הנוזל רותח, הכניסו את השוקולד פנימה, המתינו דקה וערבבו לתערובת חלקה ומבריקה.
  3. צקו על העוגה וסובבו, כך שהציפוי יכסה את כל שטח פני העוגה.
  4. קררו והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: