maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפאי פקאן קלאסי

הפופולריות של פאי הפקאן, שהיה מוגש במשולשים במיטב בתי הקפה בישראל בשנים עברו, היא כנראה עדות לחיים שהיו כאן טרם עידן השפע - בהם אגוז הפקאן היה מצרך יקר ולא נגיש לכל, ולכן נחשב לפינוק אמיתי. הקינוח, שמקורו במטבח האמריקני, הוא עשיר, דחוס ומתוק כמובן ויעורר בכם גל של נוסטלגיה נפלאה עם הביס הראשון.  

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפאי פקאן קלאסי מקור תמונה: epicurious
רכיבים לפאי פקאן:
בצק פריך - 500 גר' (מתכון לבצק פריך, או קנוי)
חמאה - 85 גר'
סוכר חום - ¼1 כוסות (בהיר)
סירופ תירס - ¾ כוס (קל)
תמצית וניל - 2 כפיות (טהורה)
גרידת תפוז - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
ביצים - 3 (גדולות)
חצאי פקאן - 2 כוסות (כ-250 גר')
קצפת - להגשה (ו/או גלידת וניל )
אופן הכנת הפאי פקאן:
  1. רדדו את הבצק הפריך והניחו אותו על תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, כך שהבצק ישמש כמעיין גדר ויעלה על דפנות התבנית.
  2. חממו תנור ל-170 מעלות ואפו עד שהבצק מזהיב קלות, כ-30 דקות. לאחר מכן צננו כ-10 דקות במקפיא.
  3. בינתיים, המיסו חמאה בסיר קטן על חום בינוני, הוסיפו סוכר חום וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. הסירו מהאש, ערבבו והוסיפו פנימה את סירופ התירס, הווניל, גרידת התפוז ואת המלח.
  5. טרפו את הביצים בקערה בינונית והוסיפו אותם לתערובת החמה אגב ערבוב.
  6. פזרו את האגוזים בתוך בסיס העוגה הקרה, צקו מעליהם את תערובת הביצים והחמאה בצורה שווה.
  7. הכניסו לתנור ואפו בטמפרטורה של 160 מעלות כ-50 דקות עד שעה.
  8. לאחר שהאפייה הסתיימה תוכלו לאכול את הפאי מיד עם כדור גלידה בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר