maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגת רולדה מאצ'ה במילוי קרם וניל ללא סוכר

רוצים לפנק את המשפחה במתכון מיוחד ובריא, כזה שיוכיח לכולם שקינוחים ללא סוכר לא רק קונדיטורים יודעים לעשות? נסו את עוגת הרולדה השוויצרית שלפניכם המשלבת את תה המאצ'ה וממולאת בקרם וניל רך ואוורירי שיגרום לכולם ללקק את האצבעות.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת רולדה מאצ'ה במילוי קרם וניל ללא סוכר מקור תמונה: i.pinimg
רכיבים לרולדה ללא סוכר:
כמו סוכר - ¼ כוס (או 6 שקיות קטנות של סוכרלוז)
קמח - ½ כוס
אבקת מאצ'ה - 2 כפות (לערבב עם הקמח)
חמאה - 2 כפות (מומסת)
רכיבים לקרם וניל והרכבת העוגה:
שמנת מתוקה - ½ כוס
כמו סוכר - 1 כף (או 1 שקית קטנה של סוכרלוז)
אופן הכנת הרולדה ללא סוכר:
  1. רפדו תבנית מלבנית בגודל 30X25 ס"מ בנייר אפייה וחממו תנור לטמפרטורה של 230 מעלות.
  2. כעת הקציפו חלמונים עם חצי מכמות תחליף הסוכר עד לקבלת קציפה בגוון צהוב בהיר.
  3. בקערה נפרדת הקציפו את חלבוני הביצה עם יתר תחליף הסוכר עד שנוצר קצף נוקשה, מיד לאחר מכן העבירו את תערובת החלמונים לקצף הלבן של החלבונים.
  4. בשלב זה עליכם להוסיף את הקמח והחמאה וערבבו בתנועת קיפול (מלמטה למעלה) מספר פעמים עד שהקמח נטמע בבלילה.
  5. צקו את הבלילה אל התבנית והכניסו לתנור לאפייה של כ-10 דקות או עד שהעוגה יציבה ולא רטובה במרכזה.
  6. הוציאו את העוגה מהתנור, הניחו אותה בצד עד שתתקרר (כ-10 דקות) וכסו אותה במגבת מטבח יבשה ונקייה. בינתיים הכינו את הקרם.
אופן הכנת הקרם וניל והרכבת העוגה:
  1. הכניסו לקערת המיקסר את השמנת ותחליף הסוכר והקציפו עד לקבלת קצפת לא רכה ולא קשה מדי.
  2. כעת כשהרולדה התקררה, הפכו אותה על משטח העבודה והוציאו בזהירות את נייר האפייה על מנת שעלה הרולדה לא יקרע.
  3. הפכו שוב את עלה הרולדה, מרחו מעליו את הקצפת בשכבה אחידה מהקצה הקרוב אל גופכם עד כ-2 ס"מ לפני הקצה שנמצא ממול.
  4. כעת איחזו בקצה של העלה הנמצא קרוב אליכם (זה עם הקרם) וגלגלו לצורת גליל (רולדה) עד לקצה שללא הקצפת, הניחו את הגלילה על צלחת מוארכת כשסוף העלה פונה כלפי מטה.
  5. קשטו את העוגה אם תרצו או הכניסו אותה ישירות למקרר למשך שעה לפחות לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר