header

מתכון לפרחי כרובית מצופים ואפויים

בין שאתם צמחונים ובין שלא, המנה הבאה היא אחד התחליפים המוצלחים ביותר לכנפיים בסגנון בופאלו. אם מגיעים אליכם אורחים או שסתם בא לכם להתפנק, מדובר במתאבן טעים שאי אפשר להפסיק לאכול והוא אפילו ללא גלוטן!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לפרחי כרובית מצופים ואפויים
רכיבים לכרובית:
קמח נטול גלוטן - ¾ כוס (קמח תפו"א, לדוגמה)
שמן זית - מעט (לשימון)
מים - 1 כוס
אבקת שום - ½ כפית
כרובית - 2 (ראשים, מחולקים לפרחים)
חמאה - 1 כף
רוטב פלפל חריף - ½ כוס (מומלץ רוטב על בסיס פלפל קאיין)
דבש - 1 כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הכרובית:
  1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עם שמן זית.
  2. מערבבים קמח נטול גלוטן, מים, אבקת שום, מלח ופלפל בקערה, עד שהבלילה אחידה אך עדיין נוזלית.
  3. מכניסים את פרחי הכרובית לבלילה עד שהם מכוסים לגמרי ומעבירים לתבנית. preperation
  4. אופים בתנור עד שהכרובית משחימה (20-25 דקות) ומוציאים.
  5. ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית, מסירים מהאש ומוסיפים את רוטב הפלפל החריף והדבש. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. מברישים את הכרובית בכל הרוטב.
  7. מחזירים את הכרובית לתנור ואופים עוד כ-10 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ונותנים לכרובית להתקרר מעט לפני ההגשה.
מקור: דורית פ.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.