maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים לקבבים מיוחדים

  כשאנחנו שומעים את המילה "קבב", לרוב נחשוב על קציצות מאורכות מבשר בקר שנצלות לאיטן על האש. קבבים מבשר הם תמיד טעימים, אך ידעתם שאפשר להכין גם כאלו שעשויים מתירס, ירקות ואפילו קינואה? 7 המתכונים הבאים לקבבים מיוחדים יעזרו לכם לגוון ולהכין גרסאות חדשות למאכל האהוב והמוכר, עם בשר ובלעדיו. שיהיה בתיאבון!

1. קבב עוף וג'ינג'ר

מרקמו הרך של בשר העוף הופך אותו למושלם בתבשילים רבים וגם במתכוני קבב. התוספת של הג'ינג'ר במתכון הטעים הזה נותנת לקבב העוף ניחוח וטעם מיוחדים שיהיו אהובים גם על ילדיכם.
 
רכיבים:
  • 3 שיני שום
  • חתיכת ג'ינג'ר באורך 4 ס"מ (אורך של אגודל) חתוכה גס
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים גס
  • 4 יחידות של בשר פרגית (ירכיים) חתוכות לקוביות
  • 2 יחידות חזה עוף חתוכות לקוביות
  • ½ צרור כוסברה קצוץ דק
  • 2 כפיות אבקת מרק עוף
  • מלח ופלפל לפי הטעם
מתכונים לקבבים
 
אופן ההכנה:
1. הכניסו שום, בצל וג'ינג'ר אל מעבד המזון, והפעילו עד שהם יהיו קצוצים גס. הוסיפו את חתיכות העוף, הכוסברה, אבקת מרק העוף, התבלינים והפעילו שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. הפעילו תנור על 180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
3. צרו 12 קבבים אחידים בגודלם מהתערובת במעבד המזון והניחו על נייר האפייה.
4. הכניסו לתנור עד שהקבבים משחימים (כ-20 דקות), הוציאו והגישו חם.

2. קבב רומני

המתכון המסורתי והנפלא הזה לקבב מבשר בקר טחון אהוד במיוחד בעל האש, וניתן להכין אותו גם בתנור ולאכול אותו ביומיום. הכניסו אותו לפיתה עם ירקות וחומוס ותקבלו כריך ישראלי קלאסי ואהוב.
 
רכיבים:
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר כבש טחון (ניתן להמיר בעוד 200 גרם בשר בקר טחון)
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • כף שטוחה של אבקת סודה
  • ½ כוס מים קרים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • 2 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
מתכונים לקבבים

אופן ההכנה:

1. הכניסו את כף הסודה לחצי כוס המים וערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי.

2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל החומרים (כולל מי הסודה) עד לקבלת תערובת אחידה.

3. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).

4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה היטב.

5. הוציאו את הקערה מהמקרר וצרו קבבים מאורכים בעובי הרצוי. הניחו על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה. הוציאו והגישו חם.

3. קבב ירקות מעורבים

במתכון הנפלא הזה יש שילוב של ירקות טעימים ובריאים במיוחד שגם אתם וגם ילדיכם תאהבו. צוותו לקבבים החמים האלו יוגורט קריר ותקבלו חטיף מרענן ובריא לארוחת הצהריים או כל זמן אחר בו יתחשק לכם קבב ללא בשר.
 
רכיבים:
  • 1 גזר בינוני
  • 1 תפוח אדמה בינוני 
  • ½ כוס אפונה ירוקה 
  • ½ פלפל ירוק חריף קצוץ
  • ¼ כפית אבקת צ'ילי 
  • ½ כפית אבקת כמון 
  • 3 כפות פירורי לחם 
  • 2 כפיות קמח לבן
  • 3 כפות מים
מתכונים לקבבים
 

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן, בשלו יחד גזר, אפונה ותפוח אדמה עד שהם מתרככים.

2. הכניסו את הירקות המבושלים אל קערה בינונית, ומעכו אותם עד לקבלת מחית חלקה.

3. הוסיפו לקערה עם הירקות את יתר הרכיבים וצננו היטב.

4. חממו תנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה היטב.

5. צרו מהתערובת הצוננת שבקערה קבבים, והניחו על התבנית. הכניסו לתנור עד שהם מזהיבים (כ-15 דקות), הוציאו והגישו חם.

4. קבב קינואה ותרד

גם המתכון הבא לקבבים לא דורש בשר, וניתן להכין אותם כתוספת לארוחות חלביות או כמנה עיקרית לצד סלטים טריים. תוספת התרד לקינואה נותנת לקציצות האלה טעם שונה וייחודי, שיערוב לחך של כל מי שיטעם אותן.
 
רכיבים:
  • 3 כוסות קינואה מבושלת 
  • 3 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפות פטרוזיליה טחונה
  • 2 שיני שום, טחונות
  • 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
  • 4 בצלים ירוק, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס עלי תרד קצוצים
  • ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • 1 כוס פירורי לחם
מתכונים לקבבים

אופן ההכנה:

1. חממו תנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.

2. בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת מתפוררת, הוסיפו לה עוד פירורי לחם.

3. צרו מהתערובת קבבים והניחו אותם על התבנית המשומנת. הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה. הוציאו והגישו חם.

5. קבב טלה ולימון

בשר הטלה הנימוח משתלב בצורה מושלמת עם טעמו החמצמץ של הלימון, כך שנוצרת מנה לא שגרתית של קבב עם עקצוץ של חמיצות. הגישו לצד אורז לבן ונקי ותיהנו משילוב הטעמים הייחודי של המתכון הנפלא הזה.
 
רכיבים: 
  • מיץ מלימון וחצי
  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 1 כף שמן
  • 2 צרורות כוסברה טרייה חתוכה דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 פלפלים ירוקים חריפים, ללא גרעינים וקצוצים דק
  • ½ כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית אבקת כמון
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגוררות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
מתכונים לקבבים

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית, ערבבו 2 כפות ממיץ הלימון עם הבשר הטחון.

2. בקערה עמוקה, ערבבו שמן, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, פלפל כתוש, כמון, אבקת כוסברה, אבקת כורכום, מלח ואת יתרת מיץ הלימון, עד לקבלת מחית אחידה.

3. מזגו את המחית עם הבשר בקערה, הוסיפו את הכוסברה הטרייה וערבבו היטב.

4.  חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.

5. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כחצי שעה), הוציאו והגישו חם.

6. קבב תירס

המתכון הזה יהיה חביב במיוחד על ילדים שאוהבים תירס יותר מירקות רבים אחרים. הרכיבים הטריים שבקבבים האלו מרכיבים מתכון טעים ובריא מיוחד, יחד עם צבע צהוב שלא רואים בסוגי קבב אחרים.
 
רכיבים:
  • 2 קלחי תירס (לא מבושל)
  • מחית מ-2 תפוחי אדמה מבושלים
  • 4 פרוסות לחם
  • 3 כפות קמח תירס
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כפות כוסברה טרייה
  • 1 כף נענע טרייה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כף חמאה מומסת
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון
מתכונים לקבבים

אופן ההכנה:

1. גרדו את התירס לתוך קערה בינונית עד לקבלת מחית (אם היא מימית מדי, סננו את המים ושפכו אותם).

2. בתוך מעבד מזון, עבדו את הלחם עד לקבלת פירורים רכים.

3. הוסיפו את כל הרכיבים לקערה המכילה את התירס וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.

4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו היטב.

5. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כ-20 דקות), הוציאו והגישו חם.

 

7. קבב בקר וחומוס

המתכון המסורתי של קבב מבשר טחון מקבל שדרוג בזכות תוספת של קמח חומוס, שמוסיף לו עסיסיות וטעם לא שגרתי. עגבניות השרי והתבלינים הטעימים מקנים למתכון ניחוח ים תיכוני וטעם, שיהפכו אותו לחלק קבוע במפגשי העל האש שלכם.
 
רכיבים:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 4 כפיות קמח חומוס
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
  • ¾ כפית מלח, או לפי הטעם
  • ¾ כפית זרעי כמון שלמים
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • 4 כפות כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • שמן צמחי או בוטנים
מתכונים לקבבים

אופן ההכנה:

1. הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית-גבוהה, פזרו עליה את קמח החומוס וערבבו עד שהוא יהפוך לחום זהוב. צננו מעט.

2. בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו היטב.

4. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כחצי שעה), הוציאו והגישו חם.

מקור התמונות: Farrukh , KakeAlpha , rakskitchen , ifood.tv, beautifycorner

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: