maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכונים לקבבים מיוחדים

  כשאנחנו שומעים את המילה "קבב", לרוב נחשוב על קציצות מאורכות מבשר בקר שנצלות לאיטן על האש. קבבים מבשר הם תמיד טעימים, אך ידעתם שאפשר להכין גם כאלו שעשויים מתירס, ירקות ואפילו קינואה? 7 המתכונים הבאים לקבבים מיוחדים יעזרו לכם לגוון ולהכין גרסאות חדשות למאכל האהוב והמוכר, עם בשר ובלעדיו. שיהיה בתיאבון!
 
מתכון לקבב עוף וג'ינג'ר

מרקמו הרך של בשר העוף הופך אותו למושלם בתבשילים רבים וגם במתכוני קבב. התוספת של הג'ינג'ר במתכון הטעים הזה נותנת לקבב העוף ניחוח וטעם מיוחדים שיהיו אהובים גם על ילדיכם.

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Kake
רכיבים לקבב:
ג'ינג'ר - 1 ( באורך 4 ס"מ חתוכה גס - אורך של אגודל)
בצלים ירוקים - 4 (קצוצים גס)
בשר פרגית - 4 (חתוך לקוביות - ירכיים)
חזה עוף - 2 (חתוך לקוביות)
כוסברה - ½ צרור (קצוצה דק)
אבקת מרק עוף - 2 כפיות (ללא מונוסודיום)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הקבב:
  1. הכניסו שום, בצל וג'ינג'ר אל מעבד המזון, והפעילו עד שהם יהיו קצוצים גס.
  2. הוסיפו את חתיכות העוף, הכוסברה, אבקת מרק העוף, התבלינים והפעילו שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הפעילו תנור על 180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  4. צרו 12 קבבים אחידים בגודלם מהתערובת במעבד המזון והניחו על נייר האפייה.
  5. הכניסו לתנור עד שהקבבים משחימים (כ-20 דקות), הוציאו והגישו חם.
 
מתכון לקבב ירקות מעורבים ללא בשר

במתכון הנפלא הזה יש שילוב של ירקות טעימים ובריאים במיוחד שגם אתם וגם ילדיכם תאהבו. צוותו לקבבים החמים האלו יוגורט קריר ותקבלו חטיף מרענן ובריא לארוחת הצהריים או כל זמן אחר בו יתחשק לכם קבב ללא בשר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לקבב ירקות:
גזר - 1 (בינוני)
תפוח אדמה - 1 (בינוני)
אפונה ירוקה - ½ כוס
פלפל ירוק חריף - ½ פלפל (קצוץ)
אבקת צ'ילי - ¼ כפית
אבקת כמון - ½ כפית
פירורי לחם - 3 כפות
קמח לבן - 2 כפיות
מים - 3 כפות
אופן הכנת הקבב ירקות:
  1. בסיר קטן, בשלו יחד גזר, אפונה ותפוח אדמה עד שהם מתרככים.
  2. הכניסו את הירקות המבושלים אל קערה בינונית, ומעכו אותם עד לקבלת מחית חלקה.
  3. הוסיפו לקערה עם הירקות את יתר הרכיבים וצננו היטב.
  4. חממו תנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה היטב.
  5. צרו מהתערובת הצוננת שבקערה קבבים, והניחו על התבנית. הכניסו לתנור עד שהם מזהיבים (כ-15 דקות), הוציאו והגישו חם.
מתכון לקבב רומני

המתכון המסורתי והנפלא הזה לקבב מבשר בקר טחון אהוד במיוחד בעל האש, וניתן להכין אותו גם בתנור ולאכול אותו ביומיום. הכניסו אותו לפיתה עם ירקות וחומוס ותקבלו כריך ישראלי קלאסי ואהוב.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: בינוני
recipe
רכיבים לקבב:
בשר כבש טחון - 200 גר' (ניתן להמיר בעוד 200 גרם בשר בקר טחון)
שיני שום - 5 (קצוצות דק)
אבקת סודה - 1 כף (שטוחה)
מים קרים - ½ כוס
גרגירי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הקבב:
  1. הכניסו את כף הסודה לחצי כוס המים וערבבו היטב עד שהאבקה נמסה לגמרי.
  2. בקערה גדולה, ערבבו יחד את כל החומרים (כולל מי הסודה) עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר ל-3 שעות לפחות (עדיף למשך לילה).
  4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה היטב.
  5. הוציאו את הקערה מהמקרר וצרו קבבים מאורכים בעובי הרצוי. הניחו על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה. הוציאו והגישו חם.
 
מתכון לקבב קינואה ותרד ללא בשר
גם המתכון הבא לקבבים לא דורש בשר, וניתן להכין אותם כתוספת לארוחות חלביות או כמנה עיקרית לצד סלטים טריים. תוספת התרד לקינואה נותנת לקציצות האלה טעם שונה וייחודי, שיערוב לחך של כל מי שיטעם אותן.
 
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: ifood.tv
רכיבים לקבב קינואה:
קינואה - 3 כוסות (מבושלת)
מלח - ½ כפית
פטרוזיליה - 2 כפות (טחונה)
שיני שום, - 2 (טחונות)
גזר גדול - 1 (קלוף ומגורר)
בצלים ירוק - 4 (קצוץ גס)
עלי תרד - 1 כוס (קצוצים)
פירורי לחם - 1 כוס
גבינת פרמזן - ½ כוס (מגוררת, לא חובה)
אופן הכנת הקבב קינואה:
  1. חממו תנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת מתפוררת, הוסיפו לה עוד פירורי לחם.
  3. צרו מהתערובת קבבים והניחו אותם על התבנית המשומנת. הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה. הוציאו והגישו חם.
מתכון לקבב טלה

בשר הטלה הנימוח משתלב בצורה מושלמת עם טעמו החמצמץ של הלימון, כך שנוצרת מנה לא שגרתית של קבב עם עקצוץ של חמיצות. הגישו לצד אורז לבן ונקי ותיהנו משילוב הטעמים הייחודי של המתכון הנפלא הזה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Farrukh
רכיבים לקבב טלה:
מיץ לימון - מ - ½1 לימונים
שמן - 1 כף
כוסברה - 2 צרורות (טרייה חתוכה דק)
שיני שום - 4 (כתושות)
פלפלים ירוקים חריפים - 4 (ללא גרעינים וקצוצים דק)
אבקת כוסברה - ½ כפית
אבקת כמון - 1 כפית
כורכום - ½ כפית
אבקת צ'ילי - 1 כפית
ג'ינג'ר - 2 כפיות (מגוררות)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
אופן הכנת הקבב טלה:
  1. בקערה בינונית, ערבבו 2 כפות ממיץ הלימון עם הבשר הטחון.
  2. בקערה עמוקה, ערבבו שמן, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי, פלפל כתוש, כמון, אבקת כוסברה, אבקת כורכום, מלח ואת יתרת מיץ הלימון, עד לקבלת מחית אחידה.
  3. מזגו את המחית עם הבשר בקערה, הוסיפו את הכוסברה הטרייה וערבבו היטב.
  4. חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  5. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כחצי שעה), הוציאו והגישו חם.
מתכון לקבב תירס ותפוח אדמה חלבי

המתכון הזה יהיה חביב במיוחד על ילדים שאוהבים תירס יותר מירקות רבים אחרים. הרכיבים הטריים שבקבבים האלו מרכיבים מתכון טעים ובריא מיוחד, יחד עם צבע צהוב שלא רואים בסוגי קבב אחרים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: rakskitchen
רכיבים לקבב תירס:
קלחי תירס - 2 (לא מבושל)
מחית תפוחי אדמה - מ- 2 תפו''א בינוניים (מבושלים)
לחם - 4 פרוסות
קמח תירס - 3 כפות
כוסברה - 2 כפות (טרייה)
נענע - 1 כף (טרייה)
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
חמאה - 1 כף (מומסת)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - 1 כפית
כמון - ½ כפית
אופן הכנת הקבב תירס:
  1. גרדו את התירס לתוך קערה בינונית עד לקבלת מחית (אם היא מימית מדי, סננו את המים ושפכו אותם).
  2. בתוך מעבד מזון, עבדו את הלחם עד לקבלת פירורים רכים.
  3. הוסיפו את כל הרכיבים לקערה המכילה את התירס וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. חממו תנור ל-180 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו היטב.
  5. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כ-20 דקות), הוציאו והגישו חם.
מתכון לקבב בקר וחומוס

המתכון המסורתי של קבב מבשר טחון מקבל שדרוג בזכות תוספת של קמח חומוס, שמוסיף לו עסיסיות וטעם לא שגרתי. עגבניות השרי והתבלינים הטעימים מקנים למתכון ניחוח ים תיכוני וטעם, שיהפכו אותו לחלק קבוע במפגשי העל האש שלכם.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: beautifycorner
רכיבים לקבב:
קמח חומוס - 4 כפיות
זרעי כוסברה - 1 כפית (טחונים)
פלפל אדום חריף - 1 (קצוץ דק)
מלח - ¾ כפית (או לפי הטעם)
זרעי כמון - ¾ כפית (שלמים)
בצל בינוני - 1 (קצוץ דק)
כוסברה - 4 כפות (טרייה קצוצה גס)
עגבניות שרי - 6 (חתוכות לרבעים)
שמן צמחי - מעט (או בוטנים)
אופן הכנת הקבב:
  1. הניחו מחבת קטנה על להבה בינונית-גבוהה, פזרו עליה את קמח החומוס וערבבו עד שהוא יהפוך לחום זהוב. צננו מעט.
  2. בקערה גדולה, ערבבו את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. חממו תנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו היטב.
  4. צרו קבבים בעובי הרצוי והניחו אותם על התבנית המרופדת. הכניסו לתנור עד להשחמה (כחצי שעה), הוציאו והגישו חם.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: