print header

אוסף מתכונים מיוחדים, טעימים ומפתיעים של חלקי פנים

 כאשר חושבים על אוכל, ובדגש על בשר, לרוב אנו מדמיינים צלחות עמוסות בנקניקים מיוחדים, ארוחות על האש גדולות ומפנקות, שלל תבשילים מנחמים ועוד. המשמעות של העובדה הזו היא שברוב המקרים אנו לא נעלה על דעתנו כלל את חלקי הבשר הזולים יותר, הפחות מוכרים והפחות מועדפים. אנחנו מדברים על חלקי הפנים השונים כגון כבדים, לבבות, טחול, ריאות ועוד - בשר טעים במיוחד אם יודעים איך להכין אותו. לכן אספנו בשבילכם את 5 המתכונים המיוחדים הבאים, שבעזרתם תלמדו להכין 5 מנות מנצחות, פשוטות ומפתיעות מחלקי פנים שונים - מנות שיפתיעו אתכם ואת הטועמים מהם כך שכמעט ואף אחד לא יוכל לזהות את סוג הבשר.
מתכון לקרוסטיני טחול

הקרוסטיני, בדומה לברוסקטה, מגיע אלינו מחבל טוסקנה שבאיטליה והוא מתאבן מיוחד, פשוט להכנה וטעים מאוד שעוזר להרגיע את הרעב בקרב האורחים. ברוב המקרים מניחים עליו ירקות קלויים או ממרחי כבד, אבל היום אתם תלמדו להכין קרוסטיני טחול טעים ומפתיע. את המתכון הבא ניתן להכין כפי שכתוב או לחלק את כמות הבשר שרשומה לחצי ולשלב כבד כדי להפוך את המרקם של הממרח לסמיך יותר.

מתכון לקרוסטיני טחול מקור תמונה: julskitchen
רכיבים לקרוסטיני טחול:
טחול - 300 גרם
בצל - 1 (בינוני)
גזר - 1
פטרוזיליה - 1 (צרור)
שמן זית - 1 כף (גדולה)
צלפים מוחמצים - 1 כף (גדושה)
יין אדום - 1 כוס
רוטב עגבניות - לפי הטעם
ממרח אנשובי - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פרוסות לחם - 4 (חתוכות לחצי)
ביצה קשה - 2 (פרוסות)
מתכון ללשון בקר מבושלת

את לשון הבקר בדרך כלל אוכלים באולמות אירועים כמנה די מוכרת, אבל רבים מאיתנו נמנעים מלהכין אותה בבית. עם זאת, ישנה דרך בישול אחת שבעזרתה תוכלו להגיש את לשון הבקר בצורות שונות – כמנה עיקרית, פרוסות לכריך ומתאבן. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון ללשון מבושלת שתגרום לטועמים ממנה להתמכר אליה עד מאוד.

מתכון ללשון בקר מבושלת מקור תמונה: cooking
רכיבים ללשון המבושלת:
שמן צמחי - 3 כפות
בצל - 2 (קצוץ גס)
סלרי - 2 (קצוץ גס)
גזר - 1 (גדול, קלוף וקצוץ גס)
מים - 3 כפות (ועוד למקרה הצורך)
לשון בקר - ½1 קילו (שטופה)
פטרוזיליה - 12 גבעולים (ועוד קצת להגשה)
עלי דפנה - 2 (מיובשים)
מלח - 1 כף
שמן זית - לפי הטעם (להגשה)
מתכון לבשר כליות טלה ברוטב מתובל

בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין מנה אנגלית קלאסית ופיקנטית בקלות. היא מתאימה לאכילה על לחם קלוי, כארוחה זריזה ומשביעה, או כמנה עיקרית בארוחת הצהריים לצד אורז ותפוח אדמה.

מתכון לבשר כליות טלה ברוטב מתובל מקור תמונה: Beck
רכיבים לכליות טלה מבושלות:
כליות כבש - 4 או 8 כליות טלה (ניתן להמיר ב-8 נתחים של בשר אנטריקוט)
שמן - 2 כפות
בצל - 1 כף (קצוץ)
מלח - ¼ כף
רוטב צ'אטני - 1 כף (או 1 כף רכז רימונים)
מיץ לימון - 2 כפות
חרדל - ¼ כף
ציר בקר - 125 מ''ל (ניתן להמיר ב-½ כפית אבקת מרק עוף מהולה ב-¾ כוס מים)
פירורי לחם - ¼ כוס
מתכון לכבד עוף ביין עם בצל מקורמל

רבים מאיתנו אוהבים לאכול כבדים בשלל מתכונים ואפשרויות הגשה מיוחדות, כאשר הרווחת והפופולארית ביותר היא על האש. עם זאת, ישנו מתכון מיוחד שלרוב מוגש במסעדות יוקרה, אבל היום אתם תלמדו להכין אותו בעצמכם – כבד עוף ביין עם בצל מקורמל.

מתכון לכבד עוף ביין עם בצל מקורמל מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לכבד עוף ביין ובצל מקורמל:
שמן - 3 כפות (מחולקות)
בצל - 3 (פרוסים דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
פלפל שחור - ¼ כפית (מחולקת)
כבדי עוף - כ-570 גרם (חתוכים לחצי)
יין מחוזק - ½ כוס (שרי, פורט, ורמוט, מרסלה, מדירה, מלגה, מוסקט, גרנאש ועוד)
ביצה קשה - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה)
מתכון ללבבות עוף עם בצל ופטריות

את טעמן הממכר של לבבות העוף מעטים לא מכירים, הרי זהו חלק הבשר אולי הכי זול שניתן לרכוש והכי קל שניתן להכין. ברוב המקרים רובנו משתמשים בהן לארוחות על האש גדולות ומפנקות, אבל אפשר להכין איתן מנות משובחות, טעימות, מזינות ומפתיעות אף יותר. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון ללבבות עוף עם בצל ופטריות – מנה מנצחת לכל זמן.

מתכון ללבבות עוף עם בצל ופטריות מקור תמונה: sandersonfarms
רכיבים ללבבות עוף עם בצל ופטריות:
לבבות עוף - 700 גרם
שמן - ½ כוס (ועוד 1 כף)
קמח - ⅓ כוס
בצל - ¾ כוס (קצוץ)
פטריות - 1 כוס (חתוכות)
מלח שום - 1 כפית (מחולקת)
פלפל שחור - ¼ כפית
אורגנו מיובש - ¼ כפית
אורז - 6 כוסות (מבושל, מחולקות ל-6 צלחות הגשה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו