header

מתכון לכבד עוף ביין עם בצל מקורמל

רבים מאיתנו אוהבים לאכול כבדים בשלל מתכונים ואפשרויות הגשה מיוחדות, כאשר הרווחת והפופולארית ביותר היא על האש. עם זאת, ישנו מתכון מיוחד שלרוב מוגש במסעדות יוקרה, אבל היום אתם תלמדו להכין אותו בעצמכם – כבד עוף ביין עם בצל מקורמל.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לכבד עוף ביין עם בצל מקורמל מקור תמונה: foodandwine
רכיבים לכבד עוף ביין ובצל מקורמל:
שמן - 3 כפות (מחולקות)
בצל - 3 (פרוסים דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
פלפל שחור - ¼ כפית (מחולקת)
כבדי עוף - כ-570 גרם (חתוכים לחצי)
יין מחוזק - ½ כוס (שרי, פורט, ורמוט, מרסלה, מדירה, מלגה, מוסקט, גרנאש ועוד)
ביצה קשה - 1 (קצוצה)
פטרוזיליה - 2 כפות (טרייה, קצוצה)
אופן הכנת הכבד עוף ביין ובצל מקורמל:
  1. חממו 2 כפות שמן במחבת גדולה מעל אש בינונית.
  2. הוסיפו בצל, חצי מכמות המלח והפלפל השחור, בשלו תוך כדי ערבוב תדיר עד שהבצל משחים.
  3. הוציאו את הבצל מהמחבת והניחו בצלחת הגשה בצד.
  4. באותה מחבת חממו את כף השמן שנותרה מעל לאש גבוהה-בינונית.
  5. תבלו את כבדי העוף במלח ופלפל שחור שנותרו, ערבבו אותם בכלי והחלו להניח אותם במחבת – אם יש צורך אז בקבוצות, ובשלו אותם כ-2 דקות מכל צד עד להשחמה – חשוב לשמור שהכבדים יהיו ורודים מבפנים.
  6. הוציאו את כבדי העוף והניחו אותם על גבי הבצל המטוגן.
  7. החזירו את המחבת לאש והוסיפו יין, הרתיחו במהירות וגרדו את תחתית המחבת למשך כדקה.
  8. הסירו את המחבת מן האש וצקו את הרוטב על הכבדים והבצל, פזרו מעל ביצה ופטרוזיליה והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את המנה לצד אורז לבן או לחם כדי ליהנות מכל הרוטב והטעמים העשירים שלו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.