header

מתכון לקבב פרגית קווקזי

לפחות חצי מהאנשים בעולם אוהבים קבבים על שלל סוגיהם השונים, ובאשר לאחרים - הם כנראה פשוט לא הספיקו לנסות עדיין את המאכל הטעים הזה. היום אתם הולכים להכיר מתכון פשוט לקבב פרגית שהגיע מאזור הקווקז, כאשר הסוד לשיפוד טעים כפי שעושים באזור זה של העולם הוא המרינדה שבה משרים את הפרגית.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לקבב פרגית קווקזי מקור תמונה: sbs
רכיבים לקבב פרגית קווקזי:
פרגית - 2 ק"ג (ללא עצמות, חתוכה לקוביות בגודל 4-5 ס"מ)
שמן זית - 2 כפות
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
בצל - 1 (קטן, קצוץ גס)
מלח - ½1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית
סוכר - קורט
שיפודים - 20 מקלות
בצל אדום - 1 (חתוך לטבעות)
כוסברה - ½ כוס (קצוצה דק)
פטרוזיליה - ½ כוס (קצוצה דק)
סומאק - 1 כפית
פלחי לימון - 6 (להגשה)
אופן הכנת הקבב פרגית קווקזי:
  1. ערבבו בקערה גדולה את חתיכות הפרגית יחד עם שמן זית, מיץ לימון, בצל, מלח, פלפל שחור וסוכר, עד שהכל מתפזר באופן שווה על חתיכות הפרגית.
  2. כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעתיים עד לילה שלם.
  3. השחילו את חתיכות הפרגית על השיפודים – מומלץ בין 5-6 חתיכות לכל שיפוד.
  4. בקערה קטנה ערבבו בצל אדום, כוסברה, פטרוזיליה וסומאק עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. הניחו את השיפודים מעל מנגל אש או תבנית גריל וצלו אותם עד להשחמה – כ-3-4 דקות מכל צד.
  6. הסירו את השיפודים מן האש, הסירו את הפרגית מהשיפודים אל פלטת הגשה גדולה.
  7. פזרו מעל חתיכות הפרגית את תערובת עשבי התיבול והגישו לשולחן לצד פלחי לימון.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר