header

מתכון לפלוב טלה

את המנה הקווקזית פלוב מעטים לא מכירים, זאת כיוון שהיא כה נפוצה בקרב עמים רבים באזור מרכז אסיה, איראן וגם כאן במטבח הבוכרי הישראלי. היום אתם הולכים להכיר את הגרסה האזרבייג'אנית של המאכל הכה טעים הזה, וזאת בזכות המתכון הפשוט הבא למנת פלוב טלה טעימה, גדולה ומזינה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון לפלוב טלה מקור תמונה: sbs
רכיבים לפלוב טלה:
שמן זית - ¼ כוס
רגל טלה - 1.8 ק"ג (ללא עצמות, חתוכה לחתיכות בגודל 5 ס"מ)
שיני שום - 6 (קצוצות דק)
גזר - 4 (קצוצים)
בצל - 3 (גדולים, קצוצים)
כמון - 3 כפיות
מים - 875 מ"ל (מחולק)
אורז - ½2 כוסות
מים ממולחים - 1 ליטר
זעפרן - 1 כפית
ציר בקר - 2 כוסות
עלי פטרוזיליה - להגשה (לא חובה)
אופן הכנת הפלוב טלה:
  1. חממו שמן בסיר גדול מעל אש גבוהה.
  2. הוסיפו את חתיכות הכבש ובשלו כ-4 דקות או עד להשחמה.
  3. העבירו את חתיכות הכבש אל קערה.
  4. הוסיפו לסיר שום, גזר ובצל ובשלו יחדיו כ-6 דקות או עד להזהבה.
  5. הוסיפו את חתיכות הכבש ואת הכמון, המשמשים, הערמונים ו-750 מ"ל מים.
  6. הביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה, הנמיכו את האש ובשלו כאשר הסיר מכוסה למשך שעה, או עד שהכבש רך.
  7. בזמן זה, השרו את האורז ב-1 ליטר מים מומלחים למשך 30 דקות.
  8. סננו את האורז, ערבבו בתוכו זעפרן והוסיפו לסיר.
  9. הוסיפו לסיר ציר בקר ועוד 125 מ"ל מים, ובשלו יחדיו למשך 10 דקות או עד שהאורז רך.
  10. הסירו את הסיר מן האש והניחו אותו בצד למשך 10 דקות.
  11. הגישו את הסיר לשולחן, חלקו את תכולתו לצלחות הגשה ופזרו מעליהן מעט פטרוזיליה טרייה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר