maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה

המטבח הלבנוני עשיר בבשר וכתוצאה מכך, מגוון המאכלים והמנות הוא רב עד מאוד. לכן, כאשר מוצאים פנינה טעימה כמו המתכון הבא, קשה מאוד להתעלם ממנה ולא לנסות ולהצליח להכין אותה. הכירו את התבשיל הלבנוני עם בשר ושעועית ירוקה ברוטב עגבניות שאי אפשר להתעלם מטעמו הממכר וריחו המושך סועדים אל השולחן. הכינו אותו עוד היום ותראו איך בני הבית סרים אל המטבח גם בלי שתקראו להם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל לבנוני עם בשר ושעועית ירוקה מקור תמונה: yummly
רכיבים לתבשיל בשר ושעועית ירוקה:
שמן זית - 5 כפות (מחולקות)
צלעות בשר בקר - 500-750 גרם (חתוך לקוביות)
בצל - 1 (פרוס דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
קינמון - 2 כפיות
כמון - ½ כפית
רסק עגבניות - 800 גרם
מלח - 2 כפיות (מחולקות)
פלפל שחור - 1 כפית (מחולקת)
שעועית ירוקה - 450-500 גרם (מופשרת מהקפאה)
אופן הכנת התבשיל בשר ושעועית ירוקה:
  1. חממו 2 כפות שמן זית בסיר גדול מעל אש בינונית-גבוהה והוסיפו כחצי מכמות הבשר, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. ערבבו את חתיכות הבשר כך שישחימו מעט מכל צדדיהן.
  2. הוציאו את חתיכות הבשר מהסיר לאחר שהשחימו והניחו בקערה נפרדת.
  3. הוסיפו 2 כפות שמן זית, את הבשר הנותר, המלח והפלפל השחור, וחזרו על הפעולה הראשונה והשנייה שוב.
  4. לאותו הסיר הוסיפו כף שמן ובצל, וערבבו היטב מעל לאש בינונית.
  5. לאחר שהבצל התרכך, הוסיפו את השום, הקינמון והכמון וערבבו יחדיו כ-2 דקות.
  6. הוסיפו רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות ואת חתיכות הבשר השחומות, וערבבו היטב יחדיו.
  7. כסו את הסיר והביאו את תכולתו לכדי רתיחה, הנמיכו את עוצמת האש ובשלו במשך 30 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  8. הוסיפו את השעועית הירוקה, ערבבו יחדיו, כסו את הסיר ובשלו במשך 25-30 דקות נוספות עד שהבשר מתרכך והשעועית התבשלה, טעמו והוסיפו תבלינים במידת הצורך.
  9. הגישו את תבשיל הבשר והשעועית כשהוא חם, מומלץ מעל מצע של אורז, קינואה או קוסקוס בעיטור של פטרוזיליה או כוסברה טרייה.
טיפ השף:
מומלץ להגיש לצד לחם או פיתות לניגוב הנוזלים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר